Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدحسین رسولی_ در یک ماه گذشته، سریال «گاندو» به کارگردانی جواد افشار مورد توجه فضای مجازی قرار گرفت و به جای فیلمنامه و ساختار و بازی‌های آن، حواشی سیاسی‌اش مورد بحث واقع شد.

البته حضور رابعه اسکویی (پس از چند سال دوری از ایران و حضور در رسانه‌های بیگانه) و تغییر خط قرمزهای صدا و سیما هم از دیگر مواردی بود که در این سریال به چشم آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صداوسیما در انحصار نابلدهاست

در همین رابطه بهزاد عشقی نویسنده و کارگردان تلویزیون گفت: «صداوسیما در انحصار نابلدها قرار دارد. باید ساخت سریال‌ها و فیلم‌ها را در دستان افراد کاربلد بسپارند. حتی اگر می‌خواهند فیلم‌های پروپاگاندا هم بسازند باید با اهل این کار ارتباط بگیرند. چند سال پیش سریالی به نام «مرگ تدریجی یک رویا» (۱۳۸۵) به کارگردانی فریدون جیرانی ساخته شد که از شبکه دوم پخش شد. یک اثر تک بعدی و به اصطلاح یک جانبه بود. جریانات روشنفکری را مورد حمله قرار می‌داد ولی چون جیرانی کارش را بلد بود، به خوبی توانست کلی مخاطب را پای تلویزیون بنشاند.»

من مانده‌ام این دوستان صداوسیمایی دنبال چه چیزی هستند؟! اگر حواشی فضای مجازی و رسانه‌های رسمی شکل نمی‌گرفت آیا کسی سریال جواد افشار را نگاه می‌کرد؟! من واقعا بعید می‌دانم

عشقی با اشاره به کیفیت پایین اغلب سریال‌های تلویزیونی توضیح داد: «من مانده‌ام این دوستان صداوسیمایی دنبال چه چیزی هستند؟! اگر حواشی فضای مجازی و رسانه‌های رسمی شکل نمی‌گرفت آیا کسی سریال جواد افشار را نگاه می‌کرد؟! من واقعا بعید می‌دانم.»

او ادامه داد: «اگر به آثار جهانی نگاه کنید متوجه می‌شوید که کاربلدی کارگردان بسیار مهم است. به قول معروف باید بگویم «در مثل جای مناقشه نیست»؛ نظام نازی دورانی قدرت را در آلمان در دست داشت. آنان وقتی می‌خواستند فیلمی به اسم «پیروزی اراده» بسازند، به سراغ لنی ریفنشتال رفتند. این مستند تا امروز زنده است و در بین ماندگارترین آثار تاریخ سینما جا خوش کرده است. به نظرم باید به سراغ ساخت چنین آثاری برویم. باید دنبال چنین کارگردانانی باشیم. این آدم‌ها به کار ما می‌آیند.»

سریال «گاندو» مدعیان اپوزیسیون، فیلم تبلیغاتی هم می‌سازند

عشقی درباره کارگردانان ضعیف تلویزیون گفت: «آدم‌هایی داریم که خارج از سیما ژست اپوزیسیون می‌گیرند ولی فیلم‌های تبلیغاتی هم می‌سازند و هیچ بیننده‌ای هم ندارد. این روزها در شهر رشت کارگردانی آمده و نامی برای خودش دست و پا کرده است. او کلی پول از صداوسیمای رشت گرفته است تا برای کوشیار گیلانی سریال بسازد. این سریال روی دست آنان مانده است. آنان خجالت می‌کشند تا آن را نمایش بدهند.»

این منتقد مجله فیلم تاکید کرد: «باید فکر کنیم وقتی سریال را می‌سازیم با طیف وسیعی از بینندگان ارتباط بگیریم. آنان هستند که باید پای سریال بنشینند. جذابیت‌های داستانی بسیار مهم است. اصلا زندگی کوشیار گیلانی جذابیتی برای سریال‌سازی دارد؟»

شخصیت‌هایی‌ داریم که دنیای درونی و بیرونی آنان هیچ جذابیت دراماتیکی برای اقتباس ندارد. ممکن است برخی از شخصیت‌ها برجسته باشند ولی ارزشی برای ساخت سریال ندارند

او با توجه به نظر گئورگ لوکاچ (منتقد ادبی) که می‌گوید برخی از شخصیت‌ها ظرفیت‌های داستانی دارند و برخی هم ندارند، بیان کرد: «شخصیت‌هایی‌ داریم که دنیای درونی و بیرونی آنان هیچ جذابیت دراماتیکی برای اقتباس ندارد. ممکن است برخی از شخصیت‌ها برجسته باشند ولی ارزشی برای ساخت سریال ندارند. یک مورد هم مربوط به دکتر معین در گذشته پیش آمد. او انسان بسیار با سواد و دانشگاهی بود. یک عمر در دانشگاه تدریس کرد. کتاب‌های فراوانی هم نوشت. دکتر معین نه در سیاست بود و نه خیانت‌های عشقی داشت. شخصیت او هیچ ظرفیتی برای ساخت سریال ندارد.»

سریال «مرگ تدریجی یک رویا» جیرانی بلد بود مخاطب را پای تلویزیون بیاورد

عشقی در پایان گفت: «به سریال‌ها و فیلم‌های بین‌المللی نگاه کنید. آنان افرادی مانند زاپاتا و اسپارتاکوس و فروید را برای ساخت سریال انتخاب می‌کنند. این افراد کلی ماجرا دارند. حداقل کارگردانان می‌توانند برای این افراد ماجراسازی کنند. باز هم  به سریال فریدون جیرانی بازگردیم. او تمام هنرمندان سنتی را زیبا نشان داد و هنرمندان مدرن را وحشی. تمام شخصیت‌ها هم تک بعدی بودند. با اینحال جیرانی روایت داستانی را بلد است. دکوپاژ سینمایی را هم به خوبی می‌داند. جیرانی با کارهایی که بلد بود کلی مخاطب را پای تلویزیون نشاند. آخر جواد افشار می‌تواند مخاطب را پای تلویزیون بنشاند؟!»

۵۷۲۴۳

کد خبر 1280011

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سریال ایرانی سازمان صدا و سیما تلویزیون فریدون جیرانی ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس خودرو ایران و آمریکا کارگردانان سینمای ایران قوه قضاییه اتحادیه اروپایی تیراندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۶۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات حواشی ایجاد شده در شورای شهر تهران

جلسه شورای شهر تهران که امروز یکشنبه با حضور شهردار پایتخت برگزار شد با حاشیه‌هایی همراه بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جلسه شورای اسلامی شهر تهران که امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ با حضور شهردار برگزار شد، با حاشیه‌هایی همراه بود. پس از گزارش معاون حمل‌ونقل و ترافیک برخی اعضای شورا به قرارداد واردات از چین انتقاداتی وارد کردند و در مقابل برخی دیگر از اعضا این انتقادات را غیرفنی اعلام کردند و آن را سیاسی‌کاری خواندند.

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن تاکید بر فرمایشات رهبری در خصوص وحدت بین دستگاه‌ها و ایجاد امیدآفرینی برای مردم، از اعضای شورای شهر خواست که تنها درباره گزارشی که معاون حمل‌ونقل شهرداری ارائه کرده است، صحبت کنند.

زمانی که شهردار تهران برای ارائه پاسخگویی به پشت تریبون رفت، تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر از جمله تشکری هاشمی، امانی، قائمی، عباسی، اقراریان و خانم نجفی که از مخالفان سیاسی شهردار تهران به شمار می‌روند برای از حدنصاب‌افتادن شورای شهر، جلسه را ترک کردند.

در ادامه علیرضا زاکانی، شهردار تهران خطاب به کسانی که انتقاداتی وارد کرده بودند، گفت: اگر انتقادات شما فنی است بمانید تا پاسخ را بشنوید؛ شما نه جلسات هم‌اندیشی تشریف می‌آورید نه می‌نشینید پاسخ‌ها را بشنوید.

اختلافات سیاسی برخی اعضا با شهردار تهران بعد از انتخابات اخیر مجلس بالا گرفته است. همزمان جریاناتی در بیرون شورای شهر با راه‌های مختلف تلاش می‌کند تا مانع ورود اتوبوس و تاکسی‌های برقی به تهران شوند.

این جریان روز گذشته با انتشار قرارداد واردات خودرو از چین تلاش کرد در مسیر این پروژه اختلال ایجاد کند. کارشناسان معتقد هستند ورود خودروهای برقی در حل مسئله ترافیک و آلودگی هوا راهگشا است و چهره شهر را تغییر خواهد داد.

منبع: فارس

کد خبر 748825

دیگر خبرها

  • آرتتا در کادر فنی‌اش بهزاد غلامپور دارد! (عکس)‏
  • جزئیات حواشی ایجاد شده در شورای شهر تهران
  • ببینید | حواشی جالب سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • حواشی دنیای فوتبال
  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • پایتخت دوباره خبرساز شد؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • پایتخت دوباره خبرساز شد ؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • هجوم هواداران اراکی به رختکن (عکس)
  • گاندو‌ها در برابر تراکتور باختند