Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@09:31:37 GMT

ملایر؛ شهر باغ‌های آلبالو

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۷۰۲۶

ملایر؛ شهر باغ‌های آلبالو

یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های مهم شهرستان ملایر در حوزه کشاورزی است که در تولید انواع محصولات کشاورزی به‌ ویژه انگور جایگاه برتر استان را به خود اختصاص داده است. آلبالو و گیلاس ملایر نیز یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی و باغی این شهرستان است.  شهرستان ملایر در تولید آلبالو و گیلاس رتبه برتر استان را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید این محصول علاوه بر تامین نیاز استان به سایر استان‌های کشور نیز صادر می‌شود. علاوه بر تازه‌خوری این محصول تولید انواع کمپوت، لواشک، مربا و شربت آلبالو و گیلاس از جمله مشتقات آن است.  

بخش زند ملایر یکی از ۴ بخش این شهرستان است که با داشتن ۴۶ روستای دارای سکنه و حدود ۱۰ هزار جمعیت با برخورداری از امکانات مختلف از جمله کارخانه‌های مختلف به‌ویژه معادن سرمک، کارخانه کیان کرد و ذوب‌آهن، وجود سد کلان و باغ‌های زیبا یکی از بخش‌های مهم این شهرستان محسوب می‌شود.  یکی از مهم‌ترین و زیباترین ظرفیت‌های بخش زند ملایر وجود درختان آلبالو در این منطقه است که عطر شکوفه‌های آن در فصل بهار مشام هر رهگذری را معطر می‌کند. باغ‌های آلبالو یکی از جاذبه‌های گردشگری بخش زند است که مسافران و گردشگران زیادی را به این منطقه جذب می‌کند.  

‌سطح زیر کشت آلبالو

بخشدار زند با اشاره به این‌که ۴۵۰ هکتار از اراضی این بخش زیر کشت درختان آلبالو است، می‌گوید: شهرستان ملایر در تولید آلبالو در استان همدان رتبه برتر را دارد و بیشترین آلبالوی این شهرستان مختص بخش زند است.  حمید امیدی در گفت‌وگو با همشهری با بیان این‌که سالانه بیش از ۱۶۰۰ تن محصول آلبالو از باغ‌های این بخش برداشت می‌شود، بیان می‌کند: امسال نیز برداشت آلبالو از باغ‌های این بخش آغاز شده است و تا اواسط مردادماه ادامه دارد. پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت آلبالو از باغ‌های بخش زند امسال نسبت به سال گذشته بیشتر باشد. این محصول علاوه بر تامین شهرستان به سایر استان‌های کشور صادر می‌شود.

‌برگزاری جشنواره آلبالو

بخشدار زند از برگزاری دومین جشنواره آلبالوی ملایر در بخش زند در اواخر تیرماه خبر می‌دهد و می‌گوید: این جشنواره با حضور پرشور مردم و مسئولان امسال نیز برگزار می‌شود.  امیدی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی بیشتر بخش زند و توانمندی‌های این بخش و محصول آلبالو و جذب گردشگر می‌داند و بیان می‌کند: در تلاش هستیم تا بتوانیم با پیگیری مسئولان این جشنواره را در سطح ملی برگزار کنیم.  وی ادامه می‌دهد: بخش زند می‌تواند به یک منطقه گردشگری تبدیل شود. در این زمینه باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود. امیدواریم مسئولان حمایت لازم را در این زمینه داشته باشند.  

وجود دلالان

بخشدار زند یکی از مهم‌ترین مشکلات باغداران را در این بخش برای فروش محصول وجود دلالان و واسطه‌ها می‌داند و می‌گوید: به منظور سود کشاورزان به دنبال جذب سرمایه‌گذاران برای فراوری محصول در شهرستان هستیم.  امیدی با بیان این‌که محصول آلبالو و گیلاس قابلیت بالایی برای صنایع تبدیلی و فراوری دارد، می‌افزاید: با ایجاد صنایع تبدیلی در این بخش علاوه بر توسعه شهرستان می‌توان اشتغال زیادی را نیز در این بخش ایجاد کرد که این امر بسیار به نفع باغداران است.  وی خاطرنشان می‌کند: به دنبال راه‌اندازی و ثبت تعاونی آلبالوکاران در ملایر هستیم. در این زمینه با همکاری جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی پیگیری‌های لازم در حال انجام است.  بخشدار زند با بیان این‌که آلبالو یکی از میوه‌های حساس به سرماست، توضیح می‌دهد: بیمه محصول و باغ‌ها از توصیه‌های ما به باغداران است تا در هنگام سرمازدگی با مشکل مواجه نشوند.  

متوسط تولید آلبالو در ملایر

مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز می‌گوید: ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان ملایر زیر کشت آلبالو است. از این میزان ۹۰ درصد آن بارور است. پیش‌بینی می‌شود امسال ۱۸۰۰ تن آلبالو از حدود ۵۰۰ هکتار باغ‌های این شهرستان برداشت شود.  مصطفی باقرزاده با اشاره به این‌که متوسط تولید آلبالو در ملایر ۴ تن در هر هکتار است، می‌افزاید: بیشترین میزان تولید آلبالو در بخش زند و اراضی روستاهای کمازان، کَساوند، گوشه کساوند، میشن، سیاه‌چغا، پیروز، احمدیه و زنگنه است.  

وی بیشترین مصرف آلبالو را برای تهیه شربت، ترشی، لواشک و آلبالو خشک می‌داند و ادامه می‌دهد: با توجه به کیفیت بالای آلبالوی ملایر مصرف تازه‌خوری آن بیشتر در بازار تهران به فروش می‌رسد.  مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر تصریح می‌کند: هر سال حدود ۵ تا ۱۰ درصد به سطح زیر کشت مزارع آلبالو در شهرستان ملایر اضافه می‌شود. درصد رشد آن بستگی به شرایط بازار و نرخ قیمت محصول دارد. برداشت آلبالو هم‌اکنون در مرحله آغاز است و از روزهای آینده شدت می‌گیرد.  

پیش‌بینی تولید ۵۰۰ تن گیلاس در ملایر

مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر سطح زیر کشت گیلاس را در این شهرستان ۲۰۰ هکتار عنوان می‌کند و می‌گوید: از این میزان حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هکتار آن بارور است.  مصطفی باقرزاده با بیان این‌که بیشترین میزان تولید گیلاس نیز در بخش زند است، می‌افزاید: میانگین تولید گیلاس در این شهرستان ۳۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است. وی ملایر را یکی از شهرستان‌های مهم در تولید گیلاس می‌داند و بیان می‌کند: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۵۰۰ تن گیلاس در ملایر تولید شود.

کد خبر 447986

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۷۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 

ایسنا/همدان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزاری نخستین جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر را در راستای حمایت از هنر اصیل موسیقی برشمرد و گفت: ملایر سابقه غنی فرهنگی و هنری به خصوص در عرصه موسیقی و ساخت ساز دارد.

مسعود ویژه روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر با اشاره به اثرگذاری بالای موسیقی به ویژه سنتی و محلی، افزود: آنجایی که قلم و سخن کم می‌آورد، موسیقی وارد عمل می‌شود.

ویژه این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دانست که برای نخستین بار در شهرستان ملایر برگزار می‌شود و مطرح کرد: در یکی دو دهه اخیر ذائقه موسیقیایی مردم استان همدان تغییر کرده و اندوخته‌ها و داشته‌هایی که در فرهنگ ما است را باید قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه موسیقی سنتی این شهرستان هستیم، گفت: ملایر در سالهای اخیر نگاه‌های خوبی به حوزه موسیقی داشته و برنامه‌ها و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

ویژه از حمایت‌های فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان این شهرستان در برگزاری نخستین جشنواره موسیقی ملایر قدردانی کرد و تصریح کرد: میزبانی جشنواره تئاتر استانی با حمایت مسئولان و هنرمندان در این شهرستان باشکوه و موفق برگزار شد و برپایی نمایشگاه استانی قرآنی در ماه رمضان از دیگر اقدامات خوب ملایر است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی خودش یک هنر کامل است، بیان کرد: چنانچه این هنر اصیل موسیقی را قدر ندانیم، چیزهای دیگری جایگزین این فرهنگ غنی و داشته‌های فرهنگی ما می‌شود که برخی معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به حمایت از موسیقی سنتی، محلی و بومی تاکید شده است ، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های هنرمندان موسیقی و برنامه‌ریزی‌هایی که در استان همدان رقم خورد، مجموعه برنامه‌هایی همچون دومین جشنواره موسیقی «شب‌های هگمتانه» را برگزار کردیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار کرد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

فرشاد کشاورزیان بیان کرد: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی ادامه داد: طبق جدول زمان‌بندی امروز آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی همراز کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه اجراهای صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت، افزود: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالت‌های ملی قومی و منطقه‌ای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانه‌ها و لالایی‌های مادران گرفته تا عزاداری‌ها و جشن‌ها اشاره کرد.
دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داریم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار می‌شود.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور دارند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ابراز امیدواری کرد لحظه‌های خوبی را برای هنرمندان و مردم رقم بزنیم. 

قدسی از همراهی و حمایت شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: هر رویداد فرهنگی و هنری در این شهرستان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر است که قابل تقدیر است.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» همچنین از حمایت های خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسابقات بوکس در ملایر در حال برگزاری است
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • آغاز مسابقات بوکس قهرمانی نوجوانان کشور در ملایر
  • راه اندازی مرکز آنژیوگرافی ملایر در آینده ای نزدیک
  • حضور ۲۳۰ ورزشکار در مسابقات بوکس قهرمانی نوجوانان کشور در ملایر
  • بازدید دادستان ملایر از کارگاه های غیر مجاز
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • ملایر، میزبان بوکس قهرمانی نوجوانان ایران
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • جشن مردمی عملیات «وعده صادق» در ملایر