Web Analytics Made Easy - Statcounter

فایننشال تایمز در گزارشی اعلام کرد که آل سعود برای ساکت کردن تبعیدی های خارج از عربستان رویکرد جدیدی اتخاذ کرده است و می خواهد با شیوه نرم آنها به بازگشت به کشور ترغیب کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی 21، «احمد عمران» روزنامه نگار روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی خود به تلاش جدید عربستان برای جذب مخالفان عربستانی در خارج و کاهش خسارت به شهرت «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان اشاره و می نویسد که هدف از تشویق شهروندان عربستانی در خارج برای بازگشت برای این است که این نگرانی وجود دارد که آنها گفتمان اصلاحاتی که محمد بن سلمان به آن دعوت می کند، تعطیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

العمران در گزارش خود آورده است که این طرح جدید پس از 9 ماه از قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقدعربستانی که در تبعید اجباری به ایالت متحده آمریکا رفت و در سفارت کشورش در استانبول به دست یک گروه نزدیک به ولیعهد ترورشد، انجام می گیرد.

در این گزارش آمده است که در این تلاش جدید از ادامه بیان نگرانی ها و انتقاد عربستانی های خارج از کشور از ولیعهد عربستان جلوگیری می شود؛ مسئولان درحال حاضر تلاش می کنند تا منتقدان و مخالفان را با وعده اعطای امنیت و سلامتی به بازگشت به کشورشان قانع کنند.

این گزارش به نقل از یک عربستان در تبعید می گوید: یک پیام از شخص ولیعهد به دست وی رسیده است که درصورتی که این بازگشت به کشور را بپذیری، خسارت یا زندانی نمی شوی.

العمران می نویسد: تلاش ها برای جذب مخالفان در خارج همچنان پابرجاست حتی پس از جنایت قتل خاشقجی. نگرانی مسئولان عالی رتبه عربستان از تبعیدی ها باعث شد تا دیوان پادشاهی خواستار بررسی درباره این مسئله شود. هرگز این بررسی و مطالعه که همچنان تحت بازنگری است، منتشر نشد، اما این بررسی و مطالعه تعداد از دانشجویان پناهنده عربستان را تا پایان سال 2030 میلادی 50 هزار نفر ارزیابی می کند.

براساس این گزارش، این مطالعه و بررسی به دولت توصیه می کند تا روش نرمی را با مخالفان درپیش بگیرد و انگیزه هایی را به آنها به جای اعمال فشار برای بازگشت ارایه دهد.

در این گزارش آمده است که تعدادی از اسلامگرایان عربستان در دهه 90 قرن گذشته به پایتخت های غربی از جمله لندن و واشنگتن پناه آوردند و برخی از آنها پس از معامله با دولت بازگشتند، اما تعداد بیشتر آنها راههای پناهندگی به خارج را در سالهای اخیر جستجو کردند، زیرا محیط فعالیت و آزادی بیان در این کشور محدود شده است.

العمران به نقل از «ایمان الحسین» همکارش در شورای اروپایی روابط خارجه گفت: شیوه تغییر اقتصادی و اجتماعی از بالا به پایین در ایجاد قطب بندی کردن داخل عربستان سهیم بوده است، به طوری که  حتی اگر انگیزه و دلایل صرف سیاسی نباشد، برخی از مردم را به خارج شدن سوق داده است.

در پایان این گزارش آمده است که فضای ترس و عدم شفافیت ناشی از تغییرات ریشه ای است که حتی در این زمان نیز اجرا می شود و دولت از آن استفاده می کند حتی اگر به فضای مناقشه ای برای تکثرگرایی منجر شود. برهمین اساس اگر موضع میانه ای تقویت شود، امکان مهار امور در داخل این کشور وجود دارد.

پایان پیام/44

منبع: شبستان

کلیدواژه: امام رضا ع دهه کرامت شیراز آل هاشم جشن های دهه کرامت بیانیه گام دوم انقلاب روزنامه مجلس مانه و سملقان جمال خاشقجی تبعید عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۹۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 عربستان جلسه‌ای درباره آینده غزه برگزار می کند

به گزارش صدای ایران از ایرنا، خبرگزاری بلومبرگ به نقل از افراد آگاه گزارش داد که عربستان سعودی قصد دارد تا هفته آینده جلسه‌ای برای رایزنی درباره آینده غزه برگزار کند.

بر اساس این گزارش، این نشست با حضور وزرای خارجه آمریکا و مقام‌هایی از انگلیس و مقام‌های اتحادیه اروپا، اردن، مصر، قطر و تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار شود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی و توپخانه‌ای عربستان به مناطق مرزی یمن
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  •  عربستان جلسه‌ای درباره آینده غزه برگزار می کند
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • الاهلی به دنبال هافبک جوان اتلتیکومادرید
  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی