Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@18:56:56 GMT

حوزه روانشناسی مغفول مانده است

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۹۹۲۶

حوزه روانشناسی مغفول مانده است

یک روان درمان گر معتقد است انسان شکوفا کسی است که در بازه دو هفته ای میزان شادی اش سه برابر غم، خشم و اضطراب اش باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمود گلزاری» عصر دیروز در نشست «نشاط در جامعه ایرانی با مرور بر تولیدات سینما و تلویزیون» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: وضعیت جامعه ما از نظر شادی و نشاط مطلوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجله علمی پزشکی زیر نظر فرهنگستان علوم پزشکی ایران در شماره 2017 خود یعنی آبان 96 یک گزارش 130 صفحه ای در مورد روند سلامت ایرانیان 15 ساله و بزرگ تر منتشر کرد. در آن پژوهش آمده بود که 24 درصد کل جمعیت ایران دارای مشکلات عصبی و روانی هستند.

 

این روان درمان گر، نویسنده، مشاور و پژوهشگر ادامه داد: طبق پژوهش مجله علمی پزشکی 27.6 درصد زنان و 19.2 درصد مردان دچار مشکلات عصبی هستند. میزان روان رنجوری در زنان 1.6 درصد و در مردان 4.4 درصد است. این نشان می دهد که مردان از سال 1999 تا 2015 در کشورمان دچار مشکلات روانی بیشتری شدند به گونه ای که میزان مشکلات عصبی و روانی مردان در این سال ها سه برابر زنان است. طبق گزارش این مجله 23 درصد متاهلان و 43 درصد کسانی که همسرشان فوت کرده یا از همسر خود جدا شدند، دارای ناراحتی روانی هستند. افراد بالای 60 سال 43.5 درصد دارای اختلالات روانی هستند و روستاییان بیش از شهرنشینان به اختلالات روانی دچار می شوند. از طرفی افزایش طلاق در سال های اخیر چند برابر شده است. امروزه از هر سه ازدواج یکی به طلاق می رسد. خشونت در خانه و خیابان ها افزایش یافته و آمار افسردگی در بین جوانان و اقدام به خودکشی زیاد شده است. تمام اینها حاکی از این است که وضعیت خوبی از نظر شادی نداریم.

 

وی با بیان اینکه توجه به هیجانات مثبت و شادی از سال 1995 در دنیای روانشناسی مطرح شد، عنوان کرد: یک رویکرد تجربی و علمی با نام روانشناسی مثبت داریم که بیش از هزار کتاب و ده ها سمینار بین المللی در مورد شادی و هیجانات مثبت انجام شده است. در روانشناسی هیجان مثبت و منفی داریم. اضطراب، خشم و غم هیجان منفی هستند. هیجانات مثبت نیز عبارتند از شادی، رضایت، عشق، ایده، الهام، افتخار و شگفتی. روانشناسان باید به طرف 75 درصد جمعیت جامعه بروند که سالم هستند، در واقع آنها باید به بخش های سالم انسان توجه کنند. متاسفانه روانشناسی مثبت مغفول مانده است.

 

گلزاری با اشاره به اینکه شادی و نشاط در روانشناسی تفکیک شده است، بیان کرد: نهاد و سازمانی مثبت است که هیجانات مثبت در آن سه برابر هیجانات منفی باشد. انسان شکوفا کسی است که در بازه دو هفته ای میزان شادی اش سه برابر غم، خشم و اضطراب اش باشد. در حقیقت جامعه مثبت محل رشد هیجانات مثبت و بروز آنهاست. شادی های گذرا داریم مثل وقتی که برنامه طنزی از تلویزیون می بینیم و در آن لحظه می خندیم، این شادی گذرا، ناپایدار و حسی است. در دین ما به این شادی نشاط گفته می شود. در واقع نشاط شادی حسی و گذراست. اگر انسان نشاط نداشته باشد، بی حال و خمود است.

 

این روانشناس و پژوهشگر با بیان اینکه شادی در سطح عمیق شادکامی یا شکوفایی است، اظهار داشت: به قول حافظ در شادی عمیق علاوه بر لب خندان دل نیز خرم است. یک روانشناسی روسی الاصل که نویسنده کتاب راهکارهای شادکام زیستن است طی تحقیق و پژوهشی که داشته، اعلام کرده که آدم های شاد در شغل، میزان درآمد، ازدواج، سلامت جسمی و روانی، مقابله با فشارهای عصبی، خلاقیت و انعطاف پذیری موفق تر هستند. مسئولان و مدیران اجرایی باید بدانند که شاخص ها و عوامل شادکامی عبارتند از میزان پایین طلاق، فعالیت در سازمان های مردم نهاد، اعتماد زیاد مردم به مسئولان، حکومت داری مطلوب، درآمد مکفی مردم، مردم سالاری در نهادها و ادارات، باورهای قوی مذهبی، رضایت شغلی کارکنان، بهره وری، سلامت جسمی و روحی، رغبت به ازدواج و استحکام خانواده.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت بیانیه گام دوم انقلاب امام رضا ع معاون رئیس جمهور آل هاشم مجلس جشن های دهه کرامت سپاه ثارالله استان کرمان قم یک روان درمان مریم داوری پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: آب شرب ۹۰درصد روستاهای مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان وصل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، هاشم امینی اظهار کرد: از مجموع ۳۰۰ روستای درگیر پیامدهای سیل، تنها ۲۸ روستای منطقه بندینی باقی مانده‌اند که طی روزهای آینده مشکل آب شرب این روستاها نیز برطرف خواهد شد.

وی افزود: بزرگ‌ترین مانع در ترمیم زیرساخت‌های آب‌رسانی به این روستاها، حجم بالای سیلابی است که همچنان در بستر رودخانه بندینی جاری است و امکان استفاده از تجهیزات مکانیکی و خودروها را نمی‌دهد و در نتیجه عملیات استقرار و اتصال لوله‌های انتقال آب از طریق عوامل انسانی در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: طی ۲۴ ساعت پس از بارش‌ها سامانه آب‌شیرین‌کن چابهار و کنارک با حجم تولید ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار و از قطع آب مناطق وسیعی از شهرهای جنوب استان جلوگیری شد.

امینی ادامه داد: از ابتدای قطع آب شرب و بهداشت ۲۸ روستای باقی‌مانده، با استقرار ۱۵ دستگاه تانکر، نیاز آبی این روستاها تأمین شده است.

کد خبر 748016

دیگر خبرها

  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است
  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد