Web Analytics Made Easy - Statcounter

رساله دانش‌آموخته دانشگاه گیلان با عنوان «اپوکسیداسیون کاتالیستی پروپن به اکسید پروپن ساخت، ارزیابی عملکرد و مطالعات سینتیکی» در جشنواره پایان‌نامه‌های برتر به عنوان رساله برتر انتخاب شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رساله مهرداد رجبی، دانش آموخته مقطع دکتری پردیس دانشگاهی دانشگاه گیلان با راهنمایی حسین روحی با عنوان «اپوکسیداسیون کاتالیستی پروپن به اکسید پروپن: ساخت، ارزیابی عملکرد و مطالعات سینتیکی» در جشنواره پایان نامه‌های برتر ایران (جایزه ویژه پروفسور حسابی) به عنوان رساله برتر انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پروپن اکسید، PO، یک ماده استراتژیک برای تولید پروپیلن گلایکول، پلی یورتان‌ها، پلی‌کربنات‌ها، آمین‌ها و اتر‌ها است. همچنین این ماده کاربرد گسترده‌ای در صنایع نساجی، صنایع بالادستی نفت (جداسازی امولسیون‌های آب و نفت)، رزین‌های پلی‌استر، چسب‌ها، لوازم آرایشی، لاک، ضد‌یخ، حلال‌ها و عوامل خنک سازی دارد.

در این پژوهش که برای اولین بار در کشور اجرا شده است، قبل از هر چیز بومی سازی تکنولوژی تولید PO و کسب دانش فنی ساخت کاتالیزگر‌های تبدیل پروپن به PO هدف اصلی می‌باشد.   این ماده با ارزش هم اکنون بالغ بر ۴۸۰ هزار تن در سال وارد کشور می‌شود. با توجه به معیار‌های علمی و شرایط کنونی کشور روش منتخب در این پژوهش برای تولید PO، استفاده از حدواسط پراکسیدی می‌باشد.   در این روش، از واکنش اکسایش اتیل بنزن (EB)، ماده حدواسط ۱-فنیل‌اتیل‌هیدروپرکسید (PEHP) ایجاد می‌شود که از واکنش این ماده حدواسط با گاز پروپن در یک واکنش اپوکسی‌دارکردن، ۱-فنیل‌اتانول (۱-PE) و پروپن اکسید تولید میشود. در حال حاضر سالانه ۲/۴۸ درصد از کل پروپن اکسید تولیدی جهان از این روش بدست می‌آید.

به منظور ارتقای بهره‌وری اقتصادی فرایند، ۱-PE ایجاد شده به عنوان محصول جانبی را میتوان در یک فرایند آبزدائی شرکت داده و به مونومر استایرن رسید.   در این روش که به اختصار SMPO نامیده می‌شود، به ازای هر تن پروپن اکسید تولید شده ۵/۲ تن مونومر استایرن ایجاد می‌شود که استایرن به دلیل اینکه خوراک واحد پلی‌استایرن و بسیاری از واحد‌های پلیمری دیگر را تشکیل می‌دهد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا پلی استایرن با میزان تولید ۲۵ میلیون تن در سال، چهارمین پلیمر مهم دنیا محسوب شده که نیاز آن در دنیا و به ویژه در آسیا بسیار در حال افزایش است.   در شرایط حاضر ۶۰ میلیون تن استایرن سالانه در جهان تولید می‌شود که سهم کشور ما از این میزان تولید کمتر از ۲/۱درصد می‌باشد. از این رو این روش تولیدی با توجه به اهمیت محصول جانبی آن، یکی از مهمترین روش‌های تولید پروپن اکسید در حال حاضر در دنیا محسوب شده و سهم ۷/۳۲ درصد از کل تولید پروپن اکسید جهان را به خود اختصاص داده است.   امکان استفاده از کاتالیزگر‌های ناهمگن و جداسازی آسان محصولات جانبی از ویژگی‌های این واکنش، محسوب می‌گردند که به عنوان بهترین انتخاب برای طراحی و ساخت کارخانه‌های جدید در نظر گرفته می‌شود؛ و البته این شرایط برای کشور ایران کاملا مهیا است، چون شرکت پتروشیمی پارس سالانه بالغ بر ۶۸۰ هزار تن اتیل بنزن تولید می‌کند.

در این رساله، سه موضوع اصلی با عناوین زیر در ارتباط با تکنولوژی تولید پروپن اکسید مورد بررسی قرار گرفته است:
اکسایش اتیل بنزن (EB) در فاز مایع به ۱- فنیل اتیل هیدروپرکسید (PEHP). ب) تهیه کاتالیزگر‌های تیتانیم‌دار و سیلیل‌دار شده بر روی پایه‌هائی نظیر سیلیکا (SiO۲) و الک‌های مولکولی مزو متخلخل MCM-۴۱ , MCM-۴۸ و گرافن هیدروکسید (GH) به روش رسوبدهی شیمیائی از فاز بخار. ج) اپوکسی‌دارکردن پروپن با PEHP روی کاتالیزگر‌های تیتانیم و سیلیل‌دار شده به منظور تولید PO.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره پایان نامه های برتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۱۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است

ایسنا/گیلان شهردار پره سر با بیان اینکه اخیرا با یک شرکت فناور برای تبدیل زباله‌های تر به کود آلی قرارداد منعقد کردیم، گفت: از اداره منابع طبیعی شهرستان درخواست تخصیص زمین در حریم شهر کردیم که با توجه به جنگلی بودن اراضی منطقه، این مهم تاکنون محقق نشده است.

پژمان اکبری امروز، ۵ اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را دارای عرصه‌های ارزشمند منابع طبیعی و زمین های حاصلخیز کشاورزی دانست و اظهار کرد: شهرداری‌های استان گیلان با ابرچالش زباله و پسماند خانگی مواجه هستند.

وی با اشاره به سرانه تولید زباله در گیلان بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ گرم در روز، افزود: طبق این سرانه هر روز در پره سر حدود هفت تا هشت تن زباله تولید می شود؛ این در حالی است که با ورود گردشگران به این منطقه در ایام تعطیلات شاهد افزایش تولید زباله تا ۴۰ تن هستیم؛ البته این معضل در همه شهرداری های گیلان وجود دارد، زیرا استان گیلان گردشگرپذیر است.

شهردار پره سر با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا، تصریح کرد: برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا اقدام به توزیع تراکت و بروشورهای اطلاع رسانی و برگزاری دوره های آموزشی کردیم؛ همچنین کارشناسان حوزه بهداشت و محیط زیست به درب منازل مراجعه می کنند و آموزش های لازم درباره تفکیک صحیح زباله را به شهروندان ارائه می دهند.

اکبری با بیان اینکه بخشی از شهروندان با شهرداری همکاری می کنند و تفکیک زباله از مبدا را انجام می دهند، گفت: یک خودرو برای جمع آوری زباله های خشک تفکیک شده قابل بازیافت تعبیه شده که در روزهای خاصی از هفته به درب منازل مراجعه می کند و زباله های تفکیک شده را تحویل می‌گیرد.

وی با اشاره به تفکیک زباله توسط برخی از مردم و تحویل زباله های خشک به زباله گردها یا مراکز بازیافت، تاکید کرد: شهرداری مشکلی با این موضوع ندارد و هدف ما تفکیک زباله و کاهش حجم تولید زباله است.

شهردار پره سر با بیان اینکه برخی از شهروندان توجهی به تفکیک زباله ندارند، عنوان کرد: این پسماندها به صورت مخلوطی از زباله های تر و خشک و ریجکتی به جایگاه دفن می‌رود.

اکبری یکی دیگر از چالش های تفکیک زباله در شهر پره سر را مربوط به مسافران دانست و اضافه کرد: مسافران اصولا زباله ها را تفکیک نمی کنند؛ این در حالی است که با توجه به نوع مصرف مواد غذایی، از بسته های پت و شیشه های نوشابه و ظروف یکبار مصرف استفاده می کنند و عدم تفکیک این پسماندها، شهرداری را دچار مشکل کرده است.

وی آموزش را تنها راهکار مدیریت پسماند دانست و خاطرنشان کرد: زباله های شهر پره سر به دفنگاه هفت دغنان برده می شود و سه دستگاه ماشین مکانیزه حمل زباله داریم؛ یک دستگاه جدید نیز خریداری شده و به زودی مورد استفاده قرار می گیرد.

شهردار پره سر با بیان اینکه اخیرا با یک شرکت فناور برای تبدیل زباله های تر به کود آلی قرارداد منعقد کردیم، گفت: طبق بررسی ها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد زباله های تولیدی شهر پره سر، زباله تر است، یعنی قابلیت تبدیل به کود آلی را دارد؛ شرکت مذکور با جمع آوری زباله های تر از درب منازل و حمل آن به یک جایگاه ویژه، تولید کود را آغاز می کند.

وی یکی از مشکلات این طرح را عدم تخصیص جایگاه مناسب جهت تولید کود آلی دانست و اضافه کرد: از اداره منابع طبیعی شهرستان رضوانشهر درخواست تخصیص زمین به مساحت حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مترمربع را در حریم شهر کردیم که با توجه به جنگلی بودن اراضی منطقه، این مهم تاکنون محقق نشده است.

اکبری ضمن قدردانی از پیگیری فرماندار و همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان با شهرداری پره سر، یادآور شد: جمع آوری زباله های تر و تبدیل آن به کود آلی در کنار تفکیک زباله از مبدا می تواند تا ۷۰ درصد از حجم تولید زباله این شهر بکاهد، یعنی زباله هشت تنی به حدود سه تن در روز کاهش می یابد که عمده آن ریجکتی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت
  • کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند
  • شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • بالاترین میزان تولید مواد معدنی در مجتمع سرب و روی مهدی آباد
  • «آپولو» از آمریکا جایزه گرفت/ مسعود فروتن «همسر» را شنیدنی کرد
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «در شکوه هفتمین اقرار» در یزد