Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@03:07:12 GMT

حضور لودرها در ارگ بم تکذیب شد

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۳۶۴۸

حضور لودرها در ارگ بم تکذیب شد

مدیر پایگاه میراث جهانی و منظر فرهنگی بم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مطابق برنامه‌های از پیش تعیین شده پایگاه میراث جهانی ارگ بم، اخیراً قراردادهایی از محل اعتبارات تخصیصی در ماده ۱۰ و ۱۲ با پیمانکاران دارای صلاحیت در رشته مرمت ابنیه تاریخی پس از طی تشریفات قانونی، برگزاری فراخوان عمومی و مناقصه منعقد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن موحدی افزود: کارگاه مرمت به صورت پیمانی در چهار نقطه از ارگ تاریخی بم از جمله مدرسه میرزا نعیم، کاروانسرای ارگ بم، اصطبل و مسجد ارگ تجهیز و فعالیت کارگاهی بر اساس شرح خدمات مشخص و مورد تایید مدیریت پایگاه میراث جهانی ارگ بم در راستای برنامه‌های مصوب آن پایگاه آغاز شده است.

وی بیان کرد: مجموعه عملیات مرمتی که در این قراردادها پیش بینی شده در واقع ادامه مرمت هایی است که سابقا توسط کادر امانی و استادکاران پایگاه انجام شده و هیچگونه تفاوتی در ماهیت آن وجود ندارد و صرفاً نحوه اجرای کار با توجه به الزام موافقت نامه اعتبار تخصیصی به صورت پیمانی است.

مدیر پایگاه میراث جهانی و منظر فرهنگی بم ادامه داد: تمام مراحل مرمت و بازسازی ارگ بم مطابق قرارداد با نظارت مستقیم مدیریت پایگاه میراث جهانی ارگ بم انجام می شود و پیمانکار پروژه نیز ملزم به رعایت اصول علمی و فنی مرمت و دستورات ناظر پروژه است.

وی با اشاره به ادعای استفاده از لودر در عملیات مرمتی با تکذیب این موضوع گفت: اول اینکه امکان ورود دستگاه های مکانیکی نظیر لودر در ارگ تاریخی بم وجود ندارد و دوم اینکه هرگونه دستگاه و وسیله نقلیه ای بدون هماهنگی و اخذ مجوز از گیت ورودی ارگ امکان ورود به مجموعه را نداشته و اگر چنین اتفاقی رخ داده بود از چشم ناظران، کارشناسان و نگهبانان مستقر در ارگ که به طور مداوم از کارگاه های امانی و پیمانی مجموعه سرکشی می کنند دور نمی ماند.

موحدی ادامه داد: با توجه به آخرین گزارش مدیریت پایگاه میراث جهانی ارگ بم به عنوان ناظر مستقیم و مقیم پروژه ها تا این لحظه صرفاً آن بخش از دیوارهایی که دارای درصد آسیب دیدگی شدید بوده و امکان مرمت و نگهداری آنها وجود نداشت با رعایت اصول و ضوابط مرمتی و به صورت دستی با کارگر برچیده و پس از حمل دستی مرمتی به بیرون محوطه کارگاه آوار حاصله با تراکتور بیل دار بارگیری و به خارج از مجموعه حمل شده است.

وی تصریح کرد: بدیهی است در مجموعه ای نظیر ارگ بم که تعداد زیادی از کارشناسان و کارگران خبره و آشنا به کار، مدیریت پایگاه را در انجام وظایفش همراهی می کنند دور از ذهن و انتظار است چنین اتفاقی رخ داده باشد.

مدیر پایگاه میراث جهانی و منظر فرهنگی بم تاکید کرد: اطمینان می دهد که تمام اعمال مرمتی اعم از پیمانی و امانی تحت نظر مدیریت پایگاه و کارشناسان آن انجام و اداره کل میراث فرهنگی استان نیز حمایت و نظارت عالیه را در این موضوع حسب وظایف ذاتی خود انجام خواهد داد.

در روزهای اخیر مطلبی با عنوان " لودرها در ارگ بم و مدیران در فضای رسانه ای استان منتشر شد که از حضور لودرها و تخریب بخشی از دیوار ارگ بم خبر داده بود.

ارگ بم با قدمت ۲ هزار و ۵۰۰ سال و به مساحت تقریبی ۲۰۰ هزار متر مربع، در نزدیکی شهر بم و در جنوب شرقی ایران و در حاشیه کویر لوت واقع شده که در سال ۱۳۴۵، با شماره ۵۱۹ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

این بنای تاریخی تاریخ ۱۷ تیر ۸۲ و چند ماه قبل از زلزله، ارگ بم و منظر فرهنگی آن در فهرست میراث جهانی یونسکو رسید.

زلزله صبحگاه پنجم دیماه ۸۲ به این بنا خسارت کلی وارد کرد، و طی ۱۵ سال گذشته بخش بزرگی از آن مرمت شده است که گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور از ارگ بم بازدید می کنند.

۷۴۳۷/‏۳۰۲۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمان ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۳۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود

صمد ابراهیمی نژاد، امروز در نخستین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: سه وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت کشور در برگزاری این کنفرانس ایفای نقش می‌کنند و این، اهمیت موضوع را نشان می‌دهد و دانشگاه محقق اردبیلی همواره در برگزاری این قبیل رویدادها پیشرو بوده است.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ما در وزارت علوم، وظیفه داریم در کنار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفظ و انتقال میراث فرهنگی به آیندگان تلاش کنیم و موزه‌ها فقط محل بازدید اشیاء تاریخی نیستند بلکه مکانی برای تحقیق، ترویج و آموزش هویت پیشینیان ما به شمار می‌روند.

او ادامه داد: در دانشگاه‌ها نیز گنجینه‌هایی به شکل موزه داریم که باید حفظ و معرفی شوند و اگر به دنبال اشاعه تمدن ایرانی اسلامی هستیم باید ابتدا آگاهی کاملی نسبت به هویت و پیشینه خودمان داشته باشیم و آنها را به نسل‌های جدید منتقل کنیم.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: با عنایت به انقلاب تکنولوژی باید نگران ناآگاهی فرزندان از گذشته خود باشیم و لازم است برای حفظ و اشاعه موزه‌ها از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیل قدیمی‌ترین موزه ایران است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل هم در این کنفرانس گفت: قدمت موزه به تاریخ تمدن بشر بر می‌گردد و موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشاء توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

حسن محمدی ادیب افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است و همزمان با قرن ۱۶ و بروز عصر صفویه در ایران، موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

او با بیان اینکه از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته است، گفت: بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفت عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

اردبیل جزو ۱۰ استان برتر گردشگری است

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار اردبیل نیز در این کنفرانس اظهار کرد: موزه‌ها برای جمع آوری و نشان دادن هویت فرهنگی جوامع مهم هستند و حماسه‌ها و کارکردهای حماسی و باورها و سنت‌های اجداد ما را نشان می‌دهند و در حوزه‌های سیاسی و امنیتی نیز کارکرد دارند.

کاظم دبیر افزود: موزه‌ها در انسان‌ها احساس خوش دقت در گذشته‌ها، خودباوری و تقویت اراده قومی و میهنی را خلق می‌کنند و این کنفرانس نیز در حقیقت، باز تولید همین ارزشهاست و استان اردبیل با تاریخ فاخر و قابل تامل، جزو ۱۰ استان برتر از حیث مقاصد اصلی گردشگران است.

ورود ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس

رئیس کنفرانس بین المللی موزه‌ها نیز در این رخداد علمی و فرهنگی با اشاره به لغو پرواز برخی مهمانان خارجی و داخلی این کنفرانس گفت: به دبیرخانه این کنفرانس حدود ۱۲۰ مقاله ارسال شده که در بخش‌های مختلف به آن پرداخته می‌شود و جایگاه موزه‌ها در توسعه کشورها منحصر به فرد است و ما انسان‌ها گذشته ای داریم و امروز که زمان حال زندگی می‌کنیم، فرزندان ما و حتی خودمان از سیر تحول گذشته خود آگاهی کاملی نداریم.

جبرائیل رزمجو افزود: یکی از وظایف ما شناساندن آن سیر تحول است و این از کارکردهای موزه‌هاست و از همین رو در کشورهای توسعه یافته و مدرن، بیش از سایر ممالک به موزه‌ها ارزش و بها می‌دهند و از اینرو موزه‌ها در آن کشورها به عنوان یکی از مقاصد اصلی بازدید گردشگران داخلی و خارجی به شمار می‌آیند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • لایروبی بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد برای مدیریت سیلاب
  • استقرار ۱۲ پایگاه اورژانس در مسیر زائران اربعین در شلمچه
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود