Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عضویت سازمان هواشناسی ایران در شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی نسبت به ادبیات به کار رفته در برخی اطلاعیه‌ها و اخطاریه‌های سازمان هواشناسی انتقاد کرد و گفت: ادبیات پیش‌بینی‌های ارائه شده باید هم برای جامعه متخصص و هم برای عموم مردم قابل فهم باشد.

 محمد اسلامی در پنجاه‌ و چهارمین نشست مدیران سازمان هواشناسی کشور که امروز (۲۵ تیر) در سازمان هواشناسی برگزار شد، گفت: خوشحالیم که از ظرفیت و ثروتی به اسم سازمان هواشناسی برخوردار هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان توسعه‌ای، علمی و پژوهشی مثل سازمان هواشناسی از الزامات کشور است.

وی ادامه داد: بر اساس استراتژی‌های ملی و باورها و عقاید مذهبی، بر ما فرض است که به توسعه پایدار در کشور بیندیشیم. توسعه‌ای که در جهت حفظ محیط زیست، حفظ نظام سلامت جامعه و سرزمین باشد بنابراین باید توسعه پایدار را به‌صورت برنامه‌محور دنبال کنیم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در برنامه‌ریزی‌های توسعه نیاز به داده‌ها و اطلاعات داریم تا با بهره‌وری حداکثری از سرمایه‌گذاری‌ها حفظ محیط زیست و منابع طبیعی کشور صورت گیرد.

اسلامی با اشاره به اینکه وظیفه سازمان هواشناسی صرفاً مربوط به سرما و گرما و بارش نیست، گفت: برای دستیابی به توسعه پایدار و دوام و قوام زندگی باید نگاهی بلندمدت و پایدار در توسعه داشته باشیم و به همین منظور به داده‌های علمی سازمان هواشناسی نیاز داریم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به روند وقوع تغییرات اقلیم در کشور اظهارکرد: باید در برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات لازم مربوط به مسائل تغییرات اقلیمی را مدنظر قرار دهیم بنابراین نمی‌توانیم به صورت پیش بینی نشده و مطالعه نشده وارد حوزه سرمایه‌گذاری و توسعه بشویم.

وی در ادامه با اشاره به وجود نیروهای متخصص در حوزه هواشناسی گفت: باید جزو کشورهای سرآمد در زمینه هواشناسی باشیم. نوع فعالیت و فلسفه وجودی هواشناسی، انسان‌محور است و خوشبختانه نیروهای با استعداد و متخصص در کشور وجود دارد. با اینکه مدتی سازمان هواشناسی در رکود واقع شده بود اما امروزه خوشبختانه توجه به سازمان هواشناسی در صدر توجهات دولت و وزارت راه است.

اسلامی تاکید کرد: امیدواریم سازمان هواشناسی و به‌ویژه مدیران کل استان‌ها نسبت به جذب نیروهای جوان به منظور نشاط آوری در سازمان هواشناسی فعال باشند تا بتوانیم سازمان هواشناسی را در رده قابل رقابت جهانی قرار دهیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی گفت: خوشبختانه اخیراً با تلاش رییس سازمان هواشناسی توانستیم فرصت‌های مدیریتی خوبی در سازمان هواشناسی جهانی کسب کنیم به‌طوری که ایران توانسته به عضویت شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی درآید.

اسلامی در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه سازمان هواشناسی به لحاظ سخت‌افزاری اظهارکرد: باید در این زمینه روی ظرفیت‌های داخلی تمرکز داشته باشیم و از نیروی جوان خلاق در قالب شرکت‌های دانش بنیان داخلی استفاده کنیم.

وی در ادامه گفت: می‌توانیم از محل صندوق نوآوری و توسعه به منظور ارتقای تراز سازمان هواشناسی و توسعه تجهیزات استفاده کنیم. افزون بر اینها در کنار پژوهش ارتقای قابلیت‌های دیده‌بانی باید مورد توجه قرار گیرد و پیش‌بینی‌ها را با حداکثر دقت داشته باشیم. همچنین باید بتوانیم دوره‌های بلندمدت را به‌طور قابل اعتماد پیش‌بینی کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ادبیات اطلاع‌رسانی سازمان هواشناسی بسیار اهمیت دارد، گفت: سازمان هواشناسی در سه لایه هشدار، اطلاعیه و اخطاریه داده‌های خود را ارائه می‌کند که ادبیات هر یک از اینها باید با هم متفاوت باشد. متاسفانه در برخی مواقع شاهد یک انشای مبهم و گنگ در اطلاعیه‌ها و پیش‌بینی‌های هواشناسی هستیم در حالی که اطلاعیه‌های هواشناسی باید دقیق، مشخص و تاثیرگذار باشد.

اسلامی تاکید کرد: پیش‌بینی‌ها و اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی باید هم برای جامعه متخصص و هم برای عموم مردم قابل فهم و درک باشد و باید از انشاها و نامه‌های سنتی که به اسم اطلاعیه هواشناسی منتشر می‌شود، خودداری کنیم.

وی با اشاره به سیل اخیر کشور گفت: از برخی از استان‌ها و پژوهشکده‌های زیرمجموعه هواشناسی که اطلاعیه‌های مناسبی منتشر می‌کردند، تشکر می‌کنم. در این راستا قرار شده سامانه هشدار سیلاب را در برخی حوضه‌های آبریز و رودها توسعه دهیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به راه‌اندازی اپلیکیشن موبایلی هواشناسی کشور اظهارکرد: از همه مدیران کل زیرمجموعه سازمان هواشناسی می‌خواهم به همه جوانان تحصیلکرده در استان‌ها اجازه و فرصت فعالیت بدهند.

اسلامی در پایان گفت: دعوای تحریم‌ها، دعوای سیاسی نیست و هیچ موضوعی نمی‌تواند جلوی سیاست‌های توسعه‌ای و پیشرفت ایران را بگیرد. در راهبرد سیاست‌ها و توسعه کشور با کسی تعارف نداریم. همچنین انتظار می‌رود که موتور پیشرفت در سازمان هواشناسی از معدل پیشرفت در کشور بالاتر باشد./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: داده‌های اقلیمی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که وضعیت مولفه‌های تغییر اقلیم در ایران شرایط مطلوبی نداشته و روند تغییرات دما در ۵۰ سال اخیر افزایشی بوده است.

به گزارش ایسنا سحر تاج بخش مسلمان امروز در مراسم افتتاحیه بیست‌وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی موسوم به «ژئوماتیک» در تهران اظهار داشت: یکی از کاربردهای داده های مکانی در حوزه هوا و اقلیم است که سازمان هواشناسی کشور نیز از آن برای پایش و پیش بینی وضع هوا و اقلیم بهره می برد.

وی افزود: به طور کلی بخش اعظمی از مخاطرات طبیعی در دنیا را مخاطرات جوی و اقلیمی تشکیل می دهد که تلفات و خسارات زیادی در پی دارد به خصوص سیلاب ها و طوفان ها که پیامدهای زیادی به همراه دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بنابراین پایش و پیش بینی مخاطرات جوی برای کشور ها  بسیار با اهمیت و ضروری است.

تاج بخش مسلمان تصریح کرد: جدیدترین گزارش سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد که بیشترین افزایش دمای هوا بر روی منطقه آسیا اتفاق افتاده است که از بخشی از روسیه تا بخش هایی از این را شامل می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه تغییرات وضع دمای آب های سطح اقیانوسی منطقه آسیا نیز نشان دهنده روند افزایش دما است، گفت: سطح آب های متصل به اقیانوس ها نیز در کل منطقه آسیا به جز دریای خزر افزایشی است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: از لحاظ تغییرات اقلیمی، منطقه آسیا جزو آسیب پذیرترین مناطق شش گانه سازمان هواشناسی در دنیا است که تحت تاثیر انواع مخاطرات جوی است.

تاج بخش مسلمان عنوان کرد: داده های اقلیمی سازمان هواشناسی کشور نیز نشان می دهد که دمای هوای ایران در ۵۰ سال اخیر با روند افزایشی همراه بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در ۵۰ سال اخیر میزان بارش در کشور روند کاهشی داشته و همزمان میزان تبخیر سیر افزایشی داشته است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد: شرایط مطلوبی از نظر  مولفه های تغییر اقلیم در کشور وجود ندارد بنابراین شاید مدیریت منابع آب یکی از اصلی ترین اقدامات در این شرایط باشد.

تاج بخش مسلمان در ادامه اهداف اصلی چارچوب سندای سازمان ملل متحد را تشریح کرد و گفت: افزایش دسترسی به سامانه های هشدار سریع چند مخاطره ای تا سال ۲۰۳۰  یکی از مهمترین اهداف چارچوب سندای است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: برای این موضوع چهار اولویت تعیین شده است که از جمله آن ها می توان به ایجادی شرایطی برای کاهش خطر، تمرکز حکمرانی کشورها برای تقویت کاهش خطر بلایا به منظور مدیریت بهتر، افزایش تاب آوری کشور ها و پاسخ موثر به بلایای طبیعی اشاره کرد.

بنا بر این گزارش، وی در بخش دیگری برخی از محصولات سازمان هواشناسی کشور که با استفاده از داده های علوم مکانی و تصاویر سنجش از دور تولید می شود را تشریح کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • هشدار هواشناسی کرمان نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • دمای کشور در ۵۰ سال اخیر روندی افزایشی داشته است
  • هشدار هواشناسی خوزستان درباره وقوع گرد و خاک
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • فیلم/ انتقاد روح‌الامینی از نحوه انتخاب کاندیدای شورای ائتلاف شهر ری
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری