Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@14:43:15 GMT

ورود20میلیارد دلارکالای قاچاق به ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۵۳۳۵

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه گمانه‌زنی‌ در داخل، میزان ورود قاچاق به کشور را ۱۱میلیارد دلار درسال۹۷ می‌داند، گفت:آمار دقیق جهانی این شاخص را ۲۰ میلیارد دلار عنوان می‌کند. ناطقان: سید حسن حسینی شاهرودی ظهر سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از پروژه‌های سرمایه‌گذاری در شاهرود، درباره آخرین آمار قاچاق کالا در کشور بیان کرد: در سال ۹۷ بالغ‌بر ۱۱ میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور رخ‌داده که البته این آمار از منظر ما قابل‌قبول نیست چراکه منبع آمار قاچاق کالا در داخل کشور گمانه‌زنی‌ها محسوب می‌شود و نه آمار ثبت‌شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اما آنچه برای ما مهم و مستند است، آمار گمرک‌های کشورهایی است که کالا به ایران صادر می‌کنند اعم از هند، چین، اروپا، آسیا و … که این آمار برای ما دقیق‌تر محسوب می‌شود تا آن چیزی که در درون کشور تحت عنوان گمانه‌زنی از آن یاد می‌شود.

کالاهایی که بارگیری می‌شوند اما ثبت، خیر

عضو خانه ملت گفت: آمار گمرک‌های دیگر کشورها نشان می‌دهد بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالا به مقصد ایران بارگیری شده اما در سامانه گمرکی ما به ثبت نرسیده است.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه این امر نشان می‌دهد که بسیاری از کالاهای مجاز و غیرمجاز از حوزه‌های رسمی و غیررسمی وارد کشور ما شده اما در هیچ جا ثبت‌نشده است، تأکید کرد: این حجم از قاچاق کالا ضربات مهلکی را به اقتصاد وارد می‌کند.

وی درباره سامانه جامع تجارت و نظارت بر واردات و صادرات نیز توضیح داد: این سامانه مانند سایر سامانه‌های این حوزه باهدف ساماندهی وضعیت اقتصاد و صادرات و واردات طراحی‌شده‌اند اما نقصی که در سامانه‌های ما وجود دارد این است که این سامانه‌ها به هم متصل و مرتبط نیستند.

ضرورت عزم دولت برای عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت و نظارت بر واردات و صادرات‌

نماینده شاهرود و میامی در مجلس ادامه داد: شاید ده‌ها سامانه در درون سازمان صنعت، معدن و تجارت وجود دارد اما به همدیگر سرویس نمی‌دهند و لذا همین اشکال در سامانه بین دستگاهی نیز وجود دارد که ازجمله آن‌ها سامانه یکپارچه گمرک را می‌توان نام برد.

حسینی شاهرودی بیان کرد: این سامانه برای ایجاد پنجره‌های گمرکی طراحی‌شده اما زمانی جواب می‌دهد که پنجاه‌وچند دستگاهی که قانونا باید عضو آن باشند، باهم متصل و همکاری کنند اما بعد از گذشت چند سال شاهد هستیم که بسیاری از دستگاه‌ها به این سامانه متصل نیستند و اطلاعات برخط را به حوزه گمرکی ما نمی‌دهند.

وی افزود: باید سامانه‌هایی مانند سامانه تجارت در بانک مرکزی، گمرک، وزارت اقتصاد، تعزیرات، صمت و دستگاه‌های دیگر به هم متصل شوند که بتوانند در صادرات کالا، واردات، ثبت سفارش‌ها، تخصیص ارز، ترخیص کالا و ده‌ها مورد دیگر را نظارت و رصد کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینکه سامانه‌های متصل‌به‌هم و برخط می‌توانند برای صادرات و واردات، نظارت بر آن‌ها و شفافیت تجارت در درون کشور، شرایط خوبی را به وجود آورند، تأکید کرد: نقص عمده این سامانه‌ها این است که در محدوده بسته درون یک سازمان عمل کرده و به دیگر سامانه‌ها متصل نیستند از سویی ما عزم جدی را در دولت برای اتصال این سامانه‌ها شاهد نیستیم تا بتوانیم شفافیت را افزایش دهیم. منبع: مهر برچسب ها: کالای قاچاق ، ایران ، ورود

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کالای قاچاق ایران ورود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود

رضا ربانی در جلسه اطلاعات مکانی و پروژه ملی جی نف گفت: بر اساس این پروژه همه اماکن کشور دارای شناسنامه می‌شوند تا در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

او گفت : جی نف امکان بررسی و صحت‌سنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور می‌سازد و همچنین به واسطه ایجاد و راه‌اندازی پایگاه ملی GNAF امکان تعیین موقعیت دقیق نشانی‌های فیزیکی حاصل خواهد شد.

رضا ربانی گفت: شاهد عقب ماندگی ۴ ساله در این پروژه هستیم که باید تا دو سال آینده جبران شود.

مدیر کل جغرافیایی و اطلاعات مکانی شرکت ملی پست ایران گفت: تا کنون ۳۹ میلیون مکان در این اطلاعات ثبت شده است.

ربانی، مهم‌ترین شاخصه در این پروژه را کمک به شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و کسب و کار عنوان کرد و گفت : این پروژه باعث ایجاد هویت مکانی در کشور می‌شود. 

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی هم گفت: در سطح کشور کسب رتبه در شاخص‌ها بستگی به توانمندی‌های هر استان دارد لذا دستگاه‌های اجرایی با تشکیل جلسات چالش‌ها و موانع این پروژه را سریع‌تر حل کنند.

عبدالصمد صفر نژاد با عنوان اینکه در ۱۲ استان کشور در حوزه شهری این پروژه به شکل مطلوب اجرایی شده است، گفت: این قانون لازم الاجراست و همگی برای اجرای آن تسریع داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • کشف ۴ تن روغن قاچاق
  • ۴ تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد
  • شکست سامانه پدافند هوایی آمریکا در مقابله با عملیات «وعده صادق»
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟
  • محکومیت قاچاقچیان کالا در اردبیل
  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • جریمه ۳ میلیارد ریالی برای قاچاق کود شیمیایی
  • همه ۲۵ شهر خراسان شمالی به طرح ملی جی نف متصل می‌شود
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است