Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@12:25:38 GMT

پلاسمای تولیدی کردستان تبدیل به دارو می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۵۷۹۰

پلاسمای تولیدی کردستان تبدیل به دارو می‌شود

مدیرکل انتقال خون کردستان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، از تایید کیفیت پلاسمای تولیدی انتقال خون کردستان توسط نمایندگان وزارت بهداشت و شرکت اکتافارما کشور اتریش خبر داد.

محمد سعید کریمیان گفت: دربازرسی ۲روزه نمایندگان وزارت بهداشت اتریش و شرکت تولید داروی اکتافارما این کشور کیفیت فرآورده پلاسمای حاصل شده از خون های اهدایی در کردستان به منظور تهیه داروهای مشتق از این ماده حیاتی تایید و مجوز ارسال محموله ها به اتریش صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس برنامه قبلی اعلام شده از کلیه بخش‌های فنی انتقال خون کردستان مانند کلینیک اهداکنندگان خون، آزمایشگاه فرآورده های سلولی و پلاسمایی، کنترل کیفی، تضمین کیفیت، انبار، آزمایشگاه الایزا، آموزش منابع انسانی، تجهیزات پزشکی، ایمنی و بهداشت، سردخانه ها و واحد بسته بندی پلاسما بازرسی های فشرده به عمل آمد.

کریمیان با بیان اینکه بازرسی ها شامل ۲ بخش اصلی بازبینی فرآیندهای کاری و بررسی مستندات بود، اظهار داشت: در خلال این بازرسی‌ها هیچ موردی که مطبق با دستورالعمل‌های استاندارد ملی و بین المللی نباشد یافت نشد و در نهایت کردستان موفق به اخذ تاییدیه از بازرسان اروپا شد.

وی هدف نهایی از ورود بازرسان اروپایی به ایران را تهیه داروهای مشتق از پلاسما خواند و گفت: تامین کافی و مقرون به صرفه این داروها در صورتی میسر می شود که پلاسمای سالم و با کیفیت ایرانی در اختیار شرکت های معتبر پالایشگر پلاسما در اروپا قرار گیرد.

مدیرکل انتقال خون کردستان از تبادل دانش و تجربه به عنوان دیگر دستاورد ورود ممیزین اروپایی به کردستان یاد کرد و اظهار داشت: کسب مهر تایید اروپایی ها بر عملکرد، سلامت و کیفیت محصولات پلاسمایی اعتماد به نفس کارکنان را افزایش می دهد و سطح دانش آنان را بالاتر می برد.

مدیرکل انتقال خون کردستان یادآور شد: پلاسما ۵۶% حجم خون را تشکیل می دهد که ۹۰% آن آب و ۱۰% بقیه شامل املاح، قند، چربی و پروتئین هائی نظیر فاکتور های انعقادی خون است.

کریمیان افزود: پلاسمای انسانی منبع پروتئین های مختلفی مانند آلبومین، انواع فاکتورهای انعقادی، ایمونوگلوبولین و فیبرینوژن است و همین اجزای پلاسما است که در تولید داروهای حیاتی برای بیماران کاربرد به‌سزایی دارد.

بیماری هایی مانند هموفیلی، نقص سیستم ایمنی بدن و بسیاری دیگر از بیماری‌های خودایمنی برای درمان و افزایش کیفیت زندگی خود مصرف کننده داروهای مشتق از پلاسما هستند.

انتقال خون کردستان در سال ۱۳۹۵ نیز موفق به اخذ تاییدیه از شرکت csl plasma آلمان شد.

۹۹۳۷ / ‏‬ ۳۰۳۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان ایرنا اهدای خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کد خبر 6088899 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • اتصال ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان 
  • گازرسانی به ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی در کردستان
  • شرکت گاز کردستان 1268 واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرد
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور