Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@19:33:34 GMT

نقشه جنجالی در توئیتر موگرینی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۵۹۱۵

نقشه جنجالی در توئیتر موگرینی

سخنگوی اتحادیه اروپا در واکنش به جنجال ایجاد شده در مورد نقشه‌ای که در توییتر «فدریکا موگرینی» منتشر شده، مدعی شد این تصویر فقط یک اثر هنری است.

ایده «خاورمیانه جدید» را اولین بار در ژوئن سال ۲۰۰۶ «کاندولیزا رایس» وزیر خارجه وقت آمریکا مطرح کرد و پس از آن هم هر از گاهی مقام‌های آمریکایی تلویحا یا به صراحت ایده تجزیه کشورهای غرب آسیا را مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان نمونه، در سال ۲۰۰۶، «جو بایدن» عضو وقت کمیته روابط خارجی سنا و یکی از نامزدهای کنونی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری، طرح «تجزیه نرم» عراق را مطرح کرد. او در آن زمان گفت که برای پایان دادن به تنش‌ها در عراق، این کشور باید تحت یک دولت مرکزی، به سه بخش کردی، سنی و شیعی تقسیم شود.

حالا با گذشت سال‌ها، انتشار یک نقشه مجعول، این بار از سوی یک مقام اروپایی، جنجال زیادی در شبکه‌های اجتماعی به خصوص میان کاربران فارسی‌زبان به راه انداخته است.

در این نقشه که در سربرگ صفحه توییتر «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر شده، تصویری مغشوش و به هم‌ریخته از جهان خصوصا غرب آسیا به چشم می‌خورد. نکته جنجال‌برانگیز این است که در این نقشه ایران چندپاره شده است.

توجه به این نقشه نشان می‌دهد که ظاهرا مرزهای تصویر شده در آن، بر اساس مرزهای به اصلاح قومی و مذهبی شکل گرفته و به همین دلیل می‌توان آن را یادآور طرح خاورمیانه جدید دانست که بر تجزیه کشورهای غرب آسیا بر اساس خطوط قومیتی مبتنی بود.

بررسی سابقه استفاده از این نقشه در اینترنت هم نشان می‌دهد که در اندیشکده‌های مختلف، از آن برای نمایش تقسیم‌بندی‌های قومیتی در جهان استفاده شده است.

با این وجود، «مایا کوتسیانچیچ» سخنگوی موگرینی می‌گوید نباید از این تصویر برداشت سیاسی کرد و صرفا باید به آن به عنوان یک «اثر هنری» نگاه شود.

کوتسیانچیچ در پاسخ به خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در مورد جنجال پیش آمده به واسطه انتشار این نقشه، گفت: «نقشه‌ای که به آن اشاره می‌کنید، صرفا یک اثر هنری است و هیچ پیام سیاسی‌ای پشت آن نیست.»

اتحادیه اروپا در حالی این نقشه را عاری از پیام سیاسی توصیف کرده است که کشورهای اروپایی سال‌هاست از گروهک‌های جدایی‌طلبی که سابقه فعالیت‌های تروریستی را نیز در کارنامه دارند، میزبانی کرده است. به عنوان نمونه، سال گذشته پس از حمله یک گروه تروریستی جدایی‌طلب به شهروندان غیرنظامی در اهواز، دانمارک و هلند که آزادانه به این گروهک‌ها اجازه فعالیت داده‌اند، درخواست ایران برای پیگرد این افراد را رد کردند.

حمایت‌های گاه و بیگاه مقام‌های غربی از تجزیه کشورهای غرب آسیا در حالی است که اتحادیه اروپا خود مدت‌هاست با جنبش‌های استقلال‌طلب روبروست. بلژیک، اسپانیا، جمهوری چک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان و ایتالیا تنها برخی از کشورهای اروپایی هستند که با جنبش‌های فعال استقلال‌طلب مواجهند. به نظر می‌رسد برای اروپای امروز، حمایت از جدایی‌طلبی، مانند کسی است که در خانه‌ای شیشه‌ای نشسته و به دیگران سنگ می‌زند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فدریکا موگرینی اتحادیه اروپا موگرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز بارشد ۱۰۶۹ واحدی به سطح دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی رسید. 

به گزارش مشرق، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه) با رشد یک هزار و ۶۹ واحدی همراه بود و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید.

اما در مقابل شاخص کل هم وزن با ۴۶۵۰ واحد رشد، رقم ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحدی را ثبت کرد.

همچنین نمادهای پارسان، فولاد، فملی، کگل، شبندر، شپدیس و بوعلی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر را روی شاخص گذاشتند. نمادهای ذوب، خزامیاد، فولاد، کاما، کساپا، خودرو و فاذر پر تراکنش‌های بازار بودند.

در معاملات فرابورس نیز شاخص کل با ۱۱۶ واحد رشد به رقم ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحد رسید و نمادهای آریا، فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر پر تراکنش‌های بازار بودند.


دیگر خبرها

  • گوهری و نقشه برای دومین ضربه به پرسپولیس
  • فیلم/ نقشه فراری که زندانیان را به مقر پلیس رساند
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند
  • اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • نقشه شهر دار الخلافۀ ناصری تهران + عکس
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • نظری: دشمنان به دنبال تضعیف و تجزیه افغانستان هستند
  • عکس| نقشه جدید سازمان سیا برای خرابکاری در ایران فاش شد
  • پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد ناامید در توئیتر