Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تربیت مدرس: «دنیای انسان‌ها بسیار وسیع است. انسان‌های دارای فرهنگ‌ها و تربیت‌های مختلفی هستند. افراد باهوش باید به علوم انسانی بیایند تا مسائل پیچیدهٔ انسان‌ها را حل کنند.»

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محسن عبداللهی‌خلج؛ در دو دههٔ گذشته، ادامهٔ تحصیل فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی‌ومهندسی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته‌های علوم انسانی، پدیده نویی در نظام آموزش عالی کشور ماست که هنوز در حال گسترش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی که در خانواده و سپس در مدرسه وجود دارد، نوعاً دانش‌آموزان مستعدتر را در دورهٔ دبیرستان به سمت رشته‌های ریاضی و تجربی و در دانشگاه به سمت رشته‌های مهندسی و پزشکی سوق می‌دهند، درحالی‌که رشتهٔ علوم انسانی در نگاه والدین و نظام آموزشی مدرسه دارای نوعی مهجوریت است. اما دانشجویان بعد از گذراندن مقطع کارشناسی و ایجاد دید بازتری در دانشگاه باعث می‌شود تا به «مهاجرت به علوم انسانی» روی آورند.

بیشتر بخوانید:
چرا تحصیل در رشته‌های علوم‌انسانی برای دانشجویان مهندسی جذاب است؟ / روایت مهاجرت

نایبی، استاد تمام مهندسی برق: اگر در رشته‌های علوم‌ انسانی افراد برجسته نداشته باشیم، نتیجه نمی‌گیریم.

فیاض، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران: در حال گذار از جامعه «مکانیکی» به «ارزشی» هستیم.
از علاقه به علوم انسانی و رشد فکری تا دغدغهٔ حل مشکلات جامعه
محسن ایمانی نائینی، استاد دانشگاه به بازگویی دلایل مهاجرت از رشته‌های فنی‌ومهندسی و علوم پایه به علوم انسانی پرداخت و گفت: «برخی از دانشجویان در کنار حوزهٔ تخصصی خود، مطالعاتی پیرامون علوم انسانی انجام می‌دهند که باعث علاقه‌مندی آن‌ها به این حوزه می‌شود. بعضی نیز علوم انسانی را فرصتی برای رشد فکری و تضارب آرا می‌دانند، چون که معتقدند گسترهٔ مسائل انسانی در رشته‌های علوم انسانی بسیار زیاد است.»

وی ادامه داد: «در انتخاب رشته‌های دورهٔ کارشناسی محدودیت‌هایی وجود دارد که در همان محدودهٔ رشتهٔ مدرسهٔ خود باید انتخاب کنند، اما در مقطع کارشناسی ارشد این امکان فراهم می‌شود که از رشته‌ای به رشتهٔ دیگر تغییر رشته دهند. برخی دانشجویان در این تغییر رشته‌ها، خودشان را بیشتر می‌شناسند.»

کارشناس حوزهٔ علوم تربیتی افزود: «از یک طرف انگیزه‌های فردی و خانوادگی در این تغییر رشته تأثیرگذار است و از طرف دیگر برخی با انگیزه‌های اجتماعی وارد رشته‌های علوم انسانی می‌شوند تا مسائل و مشکلات جامعه را حل کنند.»

وی به دشواریِ رشته‌های فنی و اشباع شدن آن رشته‌ها اشاره کرد و گفت: «برخی از دانشجویان تحت تأثیر اساتید دانشگاهی قرارگرفته و باعث می‌شود تا به سمت علوم انسانی سوق پیدا کنند.»

انتخاب رشتهٔ صحیح از مدرسه آغاز می‌شود
محسن ایمانی بر اهمیت نظام آموزشی مدرسه اذعان کرد و گفت: «در دبیرستان، هفته‌ای به نام هفته مشاغل داریم که در آن برای انتخاب رشته جلساتی می‌گذارند. در این هفته، دانش‌آموزان با شغل‌های مختلف آشنا می‌شوند تا از بین آن‌ها گزینش کنند.» وی خاطرنشان کرد: «راهنمایی شغلی مقدم بر راهنمایی تحصیلی است. ابتدا فرد باید شغلی را انتخاب کند و برای دست یافتن به آن، رشته‌ای راانتخاب کند. اگر در دبیرستان این کار خوب انجام شود، این موضوع جابه‌جایی در بین رشته‌ها کمتر در دانشگاه اتفاق می‌افتد.»    وی خاطرنشان کرد: «راهنمایی شغلی مقدم بر راهنمایی تحصیلی است. ابتدا فرد باید شغلی را  انتخاب کند و برای دست یافتن به آن، رشته‌ای راانتخاب کند. اگر در دبیرستان این کار خوب انجام شود، این موضوع جابه‌جایی در بین رشته‌ها کمتر در دانشگاه اتفاق می‌افتد.» 
هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: «شرط موفقیت دانشجویان، شناخت استعدادها، شناخت علائق و تلاش وافر آن‌هاست. با آموزش‌های خوبی که در مدرسه می‌دهیم، می‌توانیم به انتخاب رشتهٔ صحیح به دانش‌آموزان کمک کنیم.»
افراد باهوش باید وارد علوم انسانی شوند
این استاد دانشگاه تصریح کرد: «گاهی خانواده و افراد در مدرسه و جامعه، نگرش‌های نادرستی را دربارهٔ علوم انسانی القا می‌کنند. القا می‌کنند کسانی که ضریب هوشی بالایی دارند باید در رشته‌های فنی‌ومهندسی تحصیل کرده و بقیه علوم انسانی بخوانند. این در حالی است که امروز در دنیا معتقدند، افراد باهوش باید به سراغ علوم انسانی بروند، چون انسان موجود پیچیده‌ای هست.»

وی ادامه داد: «دنیای انسان‌ها بسیار وسیع است. انسان‌های دارای فرهنگ‌ها و تربیت‌های مختلفی هستند. افراد باهوش باید به علوم انسانی بیایند تا مسائل پیچیدهٔ انسان‌ها را حل کنند.»

ایمانی نائینی با اشاره به استفاده از افراد بومی در رشته‌های علوم انسانی در کشور‌های خارجی بیان کرد: «علوم انسانی می‌تواند سایر علوم را سمت‌وسو بدهد و برای آن‌ها سیاست‌گذاری کند.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تغییر رشته انتخاب رشته فنی مهندسی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۲۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد

سعید آزادیان در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی ماموریت گرا سیاست های توسعه ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه ماموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان ها و بر اساس نگاه ماموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحد های مرکز استان ها و واحد های بزرگ تر ادغام کرده ایم.

رییس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استاندارد هایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتا مجوز همه رشته محل های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تایید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلا در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می شوند معمولا به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

کد خبر 6097362

دیگر خبرها

  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله