Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخش عمده‌ای از فیلم‌های حاضر در این جشنواره، پیش از این نه تنها در جشنواره فیلم فجر و سایر جشنواره‌ها به نمایش درآمده‌اند، بلکه عموم مردم نیز از طریق شبکه نمایش خانگی به تماشای آنها نشسته‌اند.

به گزارش مشرق، هفتمین دوره جشنواره فیلم شهر تا چند روز دیگر آغاز می‌شود و این‌بار نیز  آثار متفاوتی با مضمون شهر روی پرده می‌روند تا توسط داوران این جشنواره و بر اساس معیارهای جشنواره شهر مورد داوری قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه جشنواره فیلم شهر بر خلاف سایر جشنواره‌های فصلی، 7 سال دوام آورده اما مانند بسیاری از جشنواره‌های هنری و سینمایی فلسفه وجودی‌اش زیر سوال است؛ جشنواره‌هایی که به همت بودجه‌های عمومی و دولتی برگزار می‌شوند و نمی‌توان از اثرسنجی آنها بر جریان سینمایی کشور اطلاعی کسب کرد. جشنواره فیلم شهر  در 6 دوره گذشته خود تلاش داشته از بازنمایی صحیح شهر در فیلم‌های سینمایی تجلیل کند و به همین واسطه بتواند در جریان سینمای شهری کشور تاثیرگذار باشد. حال باید دید این جشنواره تا چه حد توانسته به رسالت خود در این حوزه جامه عمل بپوشاند و تا چه میزان فیلم‌های سینمایی شهری توانسته‌اند به‌واسطه این جشنواره بازنمایی صحیح و دغدغه‌مندی از شهر داشته باشند و اینکه شهر در سینمای ایران تا چه میزان از فضای تیره و تار تهران مدرن فاصله گرفته است.
 

بیشتر بخوانید:

شهرداد روحانی چگونه رهبر ارکستر سمفونیک تهران شده است؟

راند هفتم شهر


آثار سینمایی و تصویری  در این دوره از جشنواره فیلم شهر در بخش‌های مسابقه سینمای ایران، مسابقه سینمای بین‌الملل و بخش محله به رقابت می‌پردازند. اصلی‌ترین مدعیان رقابت در این جشنواره، فیلم‌های برجسته سینمای ایران هستند. 18 فیلم از سینمای ایران در این جشنواره حضور دارند. «در وجه حامل» ساخته بهمن کامیار، «تابستان داغ» ساخته ابراهیم ایرج‌زاد، «دارکوب» ساخته بهروز شعیبی، «یک‌کیلو و بیست‌ویک گرم» ساخته رحیم طوفان، «دوستت دارم» ساخته افشین هاشمی، «جشن دلتنگی» ساخته پوریا آذربایجانی، «یادم تو را فراموش» ساخته علی عطشانی، «چهارراه استانبول» ساخته مصطفی کیایی، «مغزهای کوچک زنگ‌زده» ساخته هومن سیدی، «ملی و راه‌های نرفته‌اش» ساخته تهمینه میلانی، «سرو زیر آب» ساخته محمدعلی باشه‌آهنگر، «ماجرای نیمروز ۲: رد خون» و «لاتاری» ساخته محمدحسین مهدویان، «معکوس» ساخته پولاد کیمیایی، «اتاق تاریک» ساخته سیدروح‌الله حجازی، «زرد» ساخته مصطفی تقی‌زاده، «دیدن این فیلم جرم است» ساخته رضا زهتابچیان و «کارت پرواز» ساخته مهدی رحمانی از جمله فیلم‌های سینمایی ایرانی هستند که در این جشنواره و در بخش‌های مختلف به رقابت می‌پردازند.
 

جشنواره اهدای جایزه


بخش عمده‌ای از  فیلم‌های حاضر در این جشنواره، پیش از این نه تنها در جشنواره فیلم فجر و سایر جشنواره‌های سینمایی به نمایش درآمده‌اند، بلکه عموم مردم نیز از طریق شبکه نمایش خانگی به تماشای آنها نشسته‌اند. از همین رو تماشای فیلم‌های حاضر در جشنواره برای مخاطبان عام و همین‌طور نخبگان سینما و رسانه نمی‌تواند جذابیتی داشته باشد. خروجی بخش‌های جانبی متعدد و برنامه‌های متفاوت این جشنواره می‌تواند به تشویق و حمایت از محصولاتی محدود شود که دغدغه شهر در سینما را داشته و تلاش دارند تصویر صحیحی از شهر و روابط اجتماعی پیرامون آن ارائه دهند. این در حالی است که با توجه به جریان اصلی سینمای اجتماعی ایران عمده فیلم‌ها در این 7 سال از فضای تیره و تار تهران مدرن فاصله نگرفته‌اند. بدنه سینمای اجتماعی ایران سال‌هاست شهر را به عنوان مبدا چالش‌های اجتماعی به تصویر می‌کشد که هیچ تصویر امیدآفرینی نسبت به شهر و پدیده‌های آن مشاهده نمی‌شود. جشنواره فیلم شهر در حالی تمام این سال‌ها فعالیت کرده است که به نظر می‌رسد اگر این جشنواره بعد از برگزاری بیش از  نیم دهه خود را ملزم به ارائه گزارشی مبنی بر اثرسنجی جشنواره بر بدنه سینمای ایران می‌دید، آنگاه اهالی رسانه و سینما می‌توانستند تحلیل درست‌تری از میزان تاثیرگذاری این جشنواره و اهمیت وجودی آن داشته باشند. شواهد و بررسی وضع موجود نشان می‌دهد تاثیر جشنواره فیلم فجر از اهدای جایزه و تشویق برخی سینماگران فراتر نرفته است.
 

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اخبار خودرو علی عطشانی جشنواره فیلم شهر ملی و راه های نرفته اش مصطفی کیایی تهمینه میلانی جشن دلتنگی جشنواره فیلم فجر جشنواره فجر مغزهای کوچک زنگ زده بهروز شعیبی ماجرای نیمروز2 محمدحسین مهدویان پولاد کیمیایی هومن سیدی چهارراه استانبول محمد حسین مهدویان بهروز شعیبی سرو زیر آب تابستان داغ ابراهیم ایرج زاد ماجرای نیمروز 2 لاتاری اتاق تاریک کارت پرواز مهدی رحمانی مغزهای کوچک زنگ زده هفتمین دوره جشنواره فیلم شهر پوریا آذربایجانی مصطفی تقی زاده بهمن کامیار رحیم طوفان محمدعلی باشه آهنگر افشین هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکشن‌های پرفروش هند و کره در آخر هفته سیما

در فهرست فیلم‌های آخر هفته سیما، جز آثاری از استنلی کوبریک و مارتین اسکورسیزی، حضور پررنگ محصولات آسیایی از سینمای هند، کره جنوبی و چین به چشم می‌آید.

به گزارش ایسنا، در این آخر هفته شبکه‌های مختلف سیما ۳۶ فیلم پخش می‌کنند که در میان آن‌ها، نام فیلم‌های شاخصی چون «۲۰۰۱: یک ادیسه فضایی»، «هیندنبرگ» و «قاتلان ماه کامل» و فیلمسازان شاخصی چون ساتیاجیت رای، اسپایک جونز، ژانگ ییمو، جان استرجس و داوود میرباقری دیده می‌شود.

از میان این آثار، سه فیلم جدید است و برای نخستین بار، روی آنتن رسانه ملی می‌رود. نکته عجیب آن که در گزارش روابط عمومی معاونت سیما از فهرست فیلم‌های آخر هفته، نام پنج فیلم «جغد شب»، «قاتلان ماه کامل»، «در مسیر بوستون»، «پایمردی» و «یک ثانیه» به عنوان محصولات جدید هفته ذکر شده، ولی از میان این آثار، دو فیلم «در مسیر بوستون» و «قاتلان ماه کامل» در ایام تعطیلات نوروز سال جاری پخش شدند و برای آنتن تلویزیون، جدید به شمار نمی‌روند.

«یک ثانیه» ساخته ژانگ ییمو

جالب آن که هر سه فیلم جدید هفته، از سینمای آسیا آمده‌اند؛ یکی محصول کره جنوبی است، دیگری در هند تولید شده و سومی توسط سینماگر مشهور چینی ساخته شده است. در کل ۳۶ فیلم نیز توجه ویژه‌ای به سینمای آسیا شده و مجموعا ۱۰ اثر آسیایی در جدول پخش قرار گرفته است.

فیلم «جغد شب» که پخش آن برای پنج‌شنبه ساعت ۲۳:۳۰ از شبکه یک سیما برنامه‌ریزی شد، یک درام تاریخی محصول کره جنوبی است که در سال ۲۰۲۲ ساخته شده. این فیلم که در همان فضای آشنای سریال‌های تاریخی این کشور مثل «جومونگ» و «جواهری در قصر» ساخته شده، با گیشه ۲۶ میلیون دلاری، پنجمین فیلم پرفروش کره جنوبی در سال ۲۰۲۲ شد.

«پایمردی» دیگر فیلم جدید این هفته که قرار است جمعه ۷ اردیبهشت ماه ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه تهران پخش شود، اثری از سینمای تامیل‌زبان هند است که آجیت کومار ستاره شاخص این سینما را به عنوان بازیگر اصلی دارد. این اکشن جنایی اثری پرخرج و بزرگ است که با فروش خوب، به پنجمین فیلم پرفروش سینمای تامیل در سال ۲۰۲۳ تبدیل شد. حقوق پخش اینترنتی این فیلم توسط نتفلیکس خریداری شده است.

فیلم هندی پایمردی

سومین فیلم جدید هفته، «یک ثانیه» ساخته ژانگ ییمو فیلمساز شاخص سینمای چین است که پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت ماه ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه نمایش رفت. این فیلم تاریخی که در جریان انقلاب فرهنگی مائو می‌گذرد، به عنوان یکی از آثار شصت و نهمین جشنواره فیلم برلین انتخاب شد، ولی از این جشنواره انصراف داد و چند ماه بعد در جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو رونمایی شد. این اثر مانند اغلب فیلم‌های ژانگ ییمو مورد استقبال منتقدان قرار گرفت و از نظر منتقدان سایت راتن تومیتوز به نمره عالی ۱۰۰ رسید.

در این زمینه بخوانید:

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

از میان فیلم‌های تکراری این آخر هفته سیما، چند اثر جالب توجه وجود دارد.

«جورج کنجکاو ۱» که پنج‌شنبه ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه تهران پخش شد، نسخه سینمایی یکی از برنامه‌های شبکه کودک (کانال پویا) با همین نام است. این فیلم محصول ۲۰۰۶، نقطه شروع یک مجموعه ۶ فیلمه موفق از همین سریال کودک به شمار می‌آید که تولید و پخش آن‌ها تا ۱۵ سال بعد، ادامه یافت. اولین فیلم از مجموعه «جورج کنجکاو»، نخستین فیلم بلند سینمایی محسوب می‌شود که در آن، ویل فرل کمدین مشهور آمریکایی به عنوان صداپیشه حضور دارد. این فیلم همچنین قرار است در سال‌های آینده در یک نسخه لایواکشن بازسازی شود.

نمایی از فیلم «هیندنبرگ» اثر رابرت وایز

«هیندنبرگ» اثر رابرت وایز که جمعه ۷ اردیبهشت ماه ساعت یک بامداد از شبکه نمایش روی آنتن می‌رود، فیلمی درباره یک سانحه مشهور هوایی است که تحولات مهمی را در صنعت هوایی موجب شد. حادثه کشتی هوایی هیندنبرگ که در سال ۱۹۳۷ رخ داد و این وسیله نقلیه مسافربری بزرگ آلمانی را از بین برد، در این فیلم نمایش داده شده و صحنه‌های واقعی این رخداد نیز لابلای فیلم گنجانده شده است. «هیندنبرگ» اثر نسبتا پرهزینه و بزرگی بود که نامزد ۳ جایزه اسکار هم شد و از ۷ جایزه اسکار دستاورد فنی که در آن سال اهدا شد، ۲ جایزه را برای جلوه‌های ویژه صوتی و بصری گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اکشن‌های پرفروش هند و کره در آخر هفته سیما
  • ۷ فیلم‌ که مثل «بیبدن» بر اساس پرونده‌ای واقعی ساخته شده‌اند
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • قابهایی شبیه به زندگی از جنس فلسفه و شعر و عرفان
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری/ تجلیل از ۲ چهره سینمایی
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳