Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای مصونیت بیشتر در برابر انواع بیماری‌ها و کسب سلامت مطلوب، حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی بدن باید در اولویت قرار گیرد.

عواملی، چون افزایش سن و کیفیت و سبک زندگی نیز بر سلامت سیستم ایمنی افراد موثر بوده و برای برخورداری از یک سیستم ایمنی قوی باید رویکردی کلی را در پیش گرفت، چرا که هیچ راهکار جادویی به تنهایی نمی‌تواند فرد را به این هدف مهم برای کسب سلامتی و تندرستیِ مطلوب برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بدن خود محافظت کنید

میکروب‌ها و شرایط محیطی نامطلوب مانند مه، تغییرات شدید آب و هوایی، تهویه هوای دائم و آلودگی‌های ناشی از استنشاق دود دخانیات می‌توانند سلامتی شما را در معرض خطر قرار دهند. افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا از همه انواع که ناشی از فقدان ورزش، کمبود خواب و افزایش استرس است نیز منجر به تضعیف بدن می‌شود.

تنها چیزی که سلامت فرد یا تسلیم شدن بدنش را در برابر انواع عفونت تعیین می‌کند، وضعیت سیستم ایمنی بدن اوست. سیستم ایمنی بدن شامل میلیارد‌ها سلول یا گلبول خونی سفید از جمله ماکروفاژها، نوتروفیل ها، لنفوسیت‌ها و سلول‌های کشنده طبیعی و بسیار شبیه به ارتش یک کشور است که از قسمت‌های مختلف نیروی زمینی، هوایی و دریایی تشکیل شده است.

این سلول‌های ایمنی موظف به خنثی کردن پاتوژن‌های بیماری‌زایی مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، انگل‌ها و حتی سلول‌های سرطانی هستند. از آن جایی که سیستم ایمنی بدن، اولین خط دفاعی بدن است، محافظت و تقویت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای تقویت سیستم ایمنی بدن موارد زیر را رعایت کنید:

- دست‌کم پنج بار در هفته و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید. فعالیت بدنی و ورزش منظم به بهبود توانایی خوابیدن که خود باعث کاهش استرس می‌شود، کمک می‌کند. مطالعات نشان داده است که استرس با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله سرکوب سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد.

- حداقل هفت ساعت از شبانه‌روز را به خوابیدن اختصاص دهید، چرا که بدن کمبود خواب را نوعی استرس تلقی کرده و این وضعیت باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن می‌شود.

- روزانه رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات را مصرف کنید، چرا که رژیم غذایی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند. یک سیستم ایمنی سالم به مصرف مداوم ترکیبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بستگی دارد. متاسفانه در جوامع پرشتاب امروزی، بسیاری از ما مقدار کافی از میوه‌ها و سبزیجات تازه مورد نیاز برای حفظ ایمنی بدن خود را مصرف نمی‌کنیم. دریافت مقدار کافی از ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان همراه با مواد معدنی به حمایت از سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرماخوردگی، بیماری‌های گوارشی و سایر بیماری‌ها منجر می‌شود.

از یک راهنمای روزانه پیروی کنید

برخی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عبارتند از:

- ویتامین C: این ویتامین که به نام اسید اسکوربیک نیز شناخته می‌شود، نوعی ویتامین محلول در آب است که باعث تحریک تولید و عملکرد سلول‌های ایمنی برای مبارزه با میکروب‌ها می‌شود. از منابع سرشار از ویتامین C می‌توان به پرتقال، پاپایا، کلم بروکلی و توت فرنگی اشاره کرد.

- ویتامین D: این ویتامین به عنوان عاملی مهم در سلامت سیستم ایمنی شناخته شده است. مطالعات بی‌شماری ارتباط سطح پایین ویتامین D را با افزایش خطر ابتلا به آنفلوآنزا نشان داده است. سلول‌های گیرنده ویتامین D روی سلول‌های ایمنی یافت می‌شوند که در آن‌ها ویتامین D با کاهش سطح پروتئین‌های التهابی و افزایش پروتئین‌های ضد میکروبی که میکروب‌های مهاجم را تخریب می‌کنند به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. از منابع غنی از ویتامین D می‌توان از ماهی قزل آلا، ماهی تن، جگر گاو و زرده تخم مرغ یاد کرد.

- روی: "روی" یک ماده معدنی ضروری است که به دلیل نقش آن در تقویت سیستم ایمنی بدن با افزایش تولید گلبول‌های سفید برای کمک به مبارزه با عفونت‌ها شناخته شده است. برخی منابع سرشار از عنصر روی شامل مرغ، قارچ، بادام هندی و تخم کدو می‌شود.

- سیر: در طول تاریخ سیر به عنوان ماده‌ای خوراکی که با عفونت ناشی از باکتری‌ها و ویروس‌ها مبارزه می‌کند، شناخته شده است. آلیسین، یکی از مواد مغذی محرک ایمنی موجود در سیر است که هنگام بریدن، ریز کردن یا خرد کردن حبه‌های سیر آزاد می‌شود. سیر هم‌چنین باعث تحریک فعالیت سلول‌های سیستم ایمنی بدن می‌شود که ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را از بین می‌برند.

- مخروط سانان: تحقیقات نشان می‌دهد که مخروط سانان نظیر خانواده کاسنی که در طب سنتی مصرف دارند، میزان گلبول‌های سفید خون را برای مبارزه با عفونت‌ها افزایش می‌دهند. با این حال دو مطالعه دیگر که توسط مرکز ملی طب مکمل و جایگزین مستقر در ایالات متحده آمریکا صورت گرفته، نشان داده‌اند که مخروط سانان به بهبود سرماخوردگی در کودکان و بزرگسالان کمکی نمی‌کند.

- بتا گلوکان مخمر: بتا گلوکان مخمر به عنوان یکی از قوی‌ترین مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، تنها نوع از بتا گلوکان‌ها است که قادر به فعال کردن نوتروفیل‌ها و تحریک آن‌ها به مبارزه علیه عوامل بیماری‌زا در بدن است. بدون این ماده، سلول‌های ایمنی بدن ما کند باقی می‌مانند.

بنا بر گزارش سایت استار۲، متخصصان توصیه می‌کنند برای محافظت بیشتر در برابر میکروب‌ها، عفونت‌ها و بیماری‌ها، رژیم غذایی خود را با تمام مواد مغذی بالا غنی کرده و به طور مداوم سیستم ایمنی بدن خود را چکاپ کنید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

راهنمای تقویت سیستم ایمنی بدن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیستم ایمنی بدن انواع بیماری ویتامین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۲۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند

پروفسور محمداسماعیل اکبری در تعریف سرطان به قدس آنلاین می گوید: سرطان یک نوع بیماری هوشمند است و کاملاً هوشیارانه خودش حفظ می کند به همین دلیل هر ساله در تمامی دنیا شاهد افزایش تعداد و نوع سرطان هستیم و از آنجا که کشور ما رو به پیری است افزایش سرطان نیز در آن بیش از دیگر کشورها مشاهده می شود.

دکتر محمد اسماعیل اکبری،رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وی می افزاید: سرطان صرفاً بیماری ژنتیک نیست به دلیل آنکه سرطان ها حداکثر ۱۰درصد واکنش ارثی دارند و ۹۰درصد فرضی هستند نه ژنتیکی. این در حالی است که هیچ سرطانی وجود ندارد که بدون تغییر ژن ایجاد شده باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه می دهد: درمان سلول به جای درمان ژن نکته مثبتی است؛ اما باید به این نکته اشاره کنیم که قطعا در آینده پاسخ همه مشکلات درمانی را نخواهد داد و ما ناگزیر خواهیم بود آن را کنار بگذاریم. چراکه قبل از این تصور می کردیم که سلول سرطانی عامل ایجاد سرطان است؛ اما اکنون می دانیم که هم سلول سرطانی در بروز این بیماری نقش دارد و هم محیط میکروسکوپی تومور که همان سلول های نسج هم بندی هستند و در اطراف سلول های سرطانی قرار دارند. بنابراین محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارند.

این  فوق تخصص جراحی غدد و سرطان تصریح می کند: کشور ما از سردمداران از درمانی جدید در دنیا است و ما بر مبنای محیط اطراف سلول های سرطانی طراحی کرده ایم. بنابر این محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارد.

بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کندوی می گوید: کشور ما جزو ۱۰کشور دنیاست که سلول درمانی انجام می دهد؛ اما این روش درمان قطعی سرطان نیست و کسانی که سلول درمانی را روشی قطعی برای درمان می دانند بیش از ۵۰ متغیر را نادیده گرفته اند.

اکبری اذعان می دارد: درمان تومورهای غده ای تنها با جراحی امکان پذیر است و روش های دیگر از جمله رادیوتراپی، شیمی درمانی، درمان با اشعه، هورمون درمانی، سلول درمانی و ایمنی درمانی هرکدام به سهم خود مثبت و تأثیر گذارند اما به هیچ وجه درمان قطعی سرطان نیستند. بنابراین سل تراپی نیز هرگز نمی تواند روش درمانی قطعی باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه تقریباً هر روش درمانی نقطه ضعف هایی دارد ادامه می دهد: بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کند و تنها می تواند تأثیرگذار و کمک کننده برای درمان باشد.

وی درباره مرگ و میر بیماران سرطانی توضیح می دهد: در گذشته دو سوم افرادی که مبتلا به سرطان می شدند بیشتر از یک سال زنده نمی ماندند اما اکنون در کشور ما حداقل دو سوم مبتلایان حتماً زنده می مانند و این موضوع نشان می دهد روی خط علم دنیا حرکت می کنیم و جزو کشورهای موفق و حتی در مواردی مانند سرطان پستان یا تیروئید، پیشگام تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی بوده ایم.

اکبری در پاسخ به خبرنگار ما درباره تأثیر داروهای سنتی بر درمان سرطان تصریح می کند: متأسفانه در فضای مجازی درباره انواع بیماری ها و روش های درمانی آن تبلیغات بدون اساس و پایه علمی صورت می گیرد اما به جرئت باید گفت سرطان هرگز و هرگز با هیچ داروی سنتی درمان نمی شود بلکه در موارد بسیاری استفاده از داروی سنتی برای درمان سرطان، بیمار قابل درمان را به بیمار غیرقابل درمان تبدیل کرده است.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • فواید این گیاه خوراکی در کاهش وزن و حفاظت از قلب