Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@23:59:03 GMT

نسخه خوراکی برای سوریازیس

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۳۲۹۳۲

نسخه خوراکی برای سوریازیس

سوریازیس یک بیماری پوستی است که تقریبا 2 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. علامت اصلی این شرایط وصله های پوستی قرمز و تحریک شده با پلاک ها یا پوسته های سفید است.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، در حال حاضر، درمان قطعی برای سوریازیس وجود ندارد و در شرایطی که تغییر عادات غذایی نمی توانند به درمان این شرایط کمک کنند، اما می توانند در کاهش علائم نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونگی کنترل سوریازیس و ارتباط آن با رژیم غذایی

ایجاد برخی تغییرات در رژیم غذایی می تواند به کنترل علائم سوریازیس کمک کند. مطالعه ای که در ماه مه سال 2017 در نشریه Dermatologic Therapy منتشر شد، رژیم غذایی بیش از 1,200 نفر از اعضای بنیاد ملی سوریازیس آمریکا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دارد. نتایج نشان داد که برخی غذاها سوریازیس را تشدید می کنند، در شرایطی که برخی دیگر علائم را کاهش می دهند.

به طور کلی، بیشتر افرادی که در این مطالعه حضور داشتند رژیم غذایی زیر را دنبال می کردند:

- فاقد گلوتن

- مصرف الکل کم یا پرهیز کامل از الکل

- افزایش مصرف سبزیجات و ویتامین D

به طور همزمان، درصد زیادی از شرکت کنندگان مدعی بودند که رژیم های غذایی خاص برای کنترل سوریازیس را دنبال کرده و به نتایج خوبی دست یافته اند. پر تکرارترین رژیم هایی که آنها مدعی بودند به بهبود سوریازیس کمک کرده اند شامل رژیم غذایی پاگانو، یک رژیم غذایی وگان، و رژیم غذایی پالئو شده و برخی رژیم های غذایی با تکرر کمتر شامل رژیم های غذایی مدیترانه ای، گیاهخواری، فاقد گلوتن، و کم کربوهیدرات/پر پروتئین بودند.

غذاهای توصیه شده برای کمک به کنترل سوریازیس

در ادامه فهرستی از مواد غذایی بر اساس توصیه های تغذیه ای منتشر شده در نشریه JAMA Dermatology ارائه شده اند.

میوه ها و سبزیجات

مواد غذایی گیاهی که در ادامه به آنها اشاره شده است، برای کنترل سوریازیس مواد مغذی ضروری مانند ویتامین A، آنتی اکسیدان ها، روی، سلنیم، و منیزیم را به رژیم غذایی شما اضافه می کنند. از جمله میوه ها و سبزیجاتی که باید به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- هویج

- فلفل دلمه ای

- کدو تنبل

- اسفناج

- بروکلی

- آووکادو

- زردآلو

- انبه

- تمشک

- بلوبری

- شاه توت

اسیدهای چرب امگا-3

اسیدهای چرب امگا-3 به واسطه خواص ضد التهاب خود شناخته شده اند. آنها به طور کلی گزینه های خوبی برای افزودن به رژیم غذایی هر فردی هستند. از جمله مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین، و خالمخالی

- غذاهای دریایی

- مغزدانه ها

- حبوبات مانند سویا و نخود

غذاهای تهیه شده از غلات کامل

مصرف فیبر و پروبیوتیک ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر قصد دارید بدن شما مواد مغذی را به خوبی جذب کند، باید سلامت روده خود را حفظ کنید.

از این رو، مصرف غذاهای تهیه شده از غلات کامل و کاهش مصرف غذاهایی که از آرد سفید تهیه شده اند، توصیه شده است. مواد غذایی تهیه شده از غلات کامل از محتوای فیبر بیشتر برخوردار هستند و همچنین منبع خوبی برای مواد معدنی محسوب می شوند.

شما می توانید برنج قهوه ای، جو دوسر، و دیگر غلات کامل را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. برای افزایش مصرف پروبیوتیک ها نیز مصرف کفیر و ماست را در برنامه غذایی خود جای دهید.

ویتامین D

برخی مطالعات نشان داده اند که افزودن ویتامین D به رژیم غذایی می تواند به کنترل بیماری های التهابی، مانند سوریازیس کمک کند. در همین راستا، شما می توانید مصرف مواد غذایی مانند ماهی های چرب، تخم مرغ و دانه های آفتابگردان را مد نظر قرار دهید.

غذاهایی که باید از آنها پرهیز کنید

بیشتر غذاهایی که در ادامه به آنها اشاره شده است نیازی نیست تا به طور کامل از رژیم غذایی شما حذف شوند. برای برخی مواد غذایی کاهش مصرف یا مراقبت بیشتر درباره میزان مصرف توصیه شده است.

الکل

داده های قطعی درباره نیاز به ترک کامل الکل برای افرادی که از سوریازیس رنج می برند، وجود ندارند. با این وجود، برخی مطالعات نشان داده اند که روش های درمان سوریازیس زمانی که با الکل ترکیب می شوند از کارایی کافی برخوردار نیستند.

اگر داروهای مصرفی شما حاوی متوتروکسات یا اسیترتین است، احتمالا باید به طور کامل از مصرف الکل پرهیز کنید.

غذاهای فرآوری شده و قندهای پالایش شده

سوریازیس یک بیماری التهابی است. بر همین اساس، برای کمک به کنترل آن، حذف غذاهای فرآوری شده که ارزش غذایی کمی دارند، مانند مارگارین، سوپ های آماده، نوشابه ها، و سس ها توصیه شده است.

گوشت قرمز

متخصصان معمولا به افراد مبتلا به سوریازیس توصیه می کنند تا گوشت قرمز کمتری از رژیم غذایی خود دریافت کنند و به ویژه، از تکه های چرب گوشت پرهیز کنند. این نوع از گوشت ها می توانند موجب افزایش تعداد سیتوکین ها شوند که موجب تشدید علائم سوریازیس می شود.

قهوه و شیر

همانند گوشت قرمز، این نوشیدنی ها نیز تعداد سیتوکین ها را در بدن افزایش می دهند که پروتئین های سلولی مسئول تنظیم التهاب هستند. از این رو، اگر به سوریازیس مبتلا هستید، بهتر است از مصرف منظم قهوه و شیر پرهیز شود.

آیا رژیم فاقد گلوتن به کنترل سوریازیس کمک می کند؟

برخی مطالعات نشان داده اند که افراد بسیاری که از سوریازیس رنج می برند، ممکن است به گلوتن نیز آلرژی داشته باشند. در شرایطی که برخی مطالعات ارتباط بین این دو را نشان داده اند، اما نتایج مطالعات در این زمینه یکدست نیست.

در شرایطی که برخی متخصصان خواستار حذف گلوتن از رژیم غذایی به عنوان اقدامی پیشگیرانه هستند، برخی پژوهش ها نشان داده اند که در صورت عدم ابتلا به بیماری سلیاک، این می تواند اقدامی منفی باشد. با پزشک خود درباره این که دنبال کردن یک رژیم غذایی بدون گلوتن برای شما مفید خواهد بود یا خیر مشورت کنید.

چربی ها

یک رژیم غذایی التهاب آفرین یا یک رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و ترانس می تواند موجب تشدید علائم سوریازیس شود. از این رو، مصرف کم چربی ها توصیه شده است.

سخن پایانی

رژیم غذایی شما نمی تواند سوریازیس را درمان کند، اما می تواند در تسکین علائم این بیماری نقش داشته باشد. با پزشک یا متخصص تغذیه خود درباره بهترین تغییرات غذایی که می توانند به کنترل این شرایط کمک کنند، صحبت کنید.

یک رژیم غذایی متعادل و سالم همراه با انجام ورزش و دنبال کردن عادات سالم نه تنها می تواند به کنترل علائم سوریازیس کمک کند، بلکه سلامت کلی و کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پوست سلامت رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۲۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اورژانس آذربایجان شرقی با تاکید بر خودداری از مصرف هرگونه قارچ خودرو در طبیعت، چگونگی مواجه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی را تشریح کرد.

اصغر جعفری روحی در گفت‌وگو با خبرنگاران  با اشاره به مهیا شدن شرایط رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار، اظهار کرد: ابتدای هر سال با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبه‌رو می‌شویم.

وی افزود: مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی تاکنون منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنان و به خصوص ساکنان و گردشگران در مناطق کوهستانی و مرتعی شده است.

جعفری روحی  با اشاره به لزوم اطلاع رسانی در خصوص عدم خوراکی بودن قارچ‌های خودرو، ادامه داد: مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو به خصوص قارچ‌های جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری کرده و جهت حفظ سلامتی خود و خانواده تنها قارچ‌های را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنند.

رئیس اورژانس استان خاطرنشان کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و نباید به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه کرد.

وی با بیان اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان‌دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست، اظهار کرد: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش آن، معیار علمی و صحیح برای تشخیص عدم سمی بودن قارچ در همه موارد نیست.

وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آماده سازی غذا مانند منجمد کردن، کنسرو کردن، کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

جعفری روحی ادامه داد: در خصوص نحوه مواجهه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی، لازم است به هنگام بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال یا علایم‌ عصبی به صورت زودرس(در عرض دو ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های وحشی و خودرو) باید بیمار را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کرد و در مواردی که علائم گوارشی یا عصبی به صورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد نیز نشان از سمیت بیشتر قارچ بوده که این نوع قارچ‌ها در سال‌های اخیر منجر به نارسایی حاد کبد و مرگ تعدادی از هموطنان شده است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال سریع بعد از شروع علایم بیمار مسموم به یک مرکز درمانی و ارائه شرح حال کامل از مصرف قارچ امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد، گفت: هرگونه تاخیر در مراجعه بیمار سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود؛ هم‌چنین با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو باید هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است تا نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط فرد را نیز برای شناسایی کادر پزشکی به بیمارستان برده و تحویل کادر متخصص داد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟