Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق زیبا کلام استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا درباره نگاه سیما در پرداختن به موضوعاتی نظیر خانواده در برنامه‌های نمایشی اظهار کرد: رسانه ملی رویکرد غلطی را درباره خانواده پیش گرفته است و این پیش فرض ذهنی را در تمامی برنامه‌ها به مردم القا می‌کند، مثلاً در بسیاری از برنامه‌ها بر این موضوع تأکید می‌شود که طلاق تحت هر شرایطی بسیار بد است و هرگز نباید به عنوان یک راهکار مطرح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأکید بر اینکه نکته که طلاق امری مذموم است کاملاً عیان است و بسیاری از افرادی که ناچار به ترک خانه و زندگیشان هستند چاره دیگری برایشان باقی نمانده است و باید به امر پرداخت که خانواده‌ای که بن‌بست رسیده است می‌تواند عواقب منفی بسیاری برای اعضای خانواده و حتی دیگران به همراه داشته باشد. 

وی افزود: خانواده‌ای را در نظر بگیرید که در آن پدر و مادر دائماً در حال جنگ‌اند و روی هیچ موضوعی اشتراک نظر ندارند. این وضعیت سبب می‌شود هرلحظه این زندگی همراه با جنگ و درگیری باشد و چنین خانواده‌ای چگونه می‌تواند فرزند خوب و نرمالی پرورش دهد. قطعاً فرزندان چنین خانواده‌ای نمی‌توانند آرامش لازم را داشته باشند و اگر نمونه‌های مثبتی هم وجود داشته باشند جزء موارد استثنا هستند و شارع مقدس برای از بین بردن فاجعه بیشتر راهکاری مانند طلاق را پیش روی زوجین گذاشته است تا آسیب‌های احتمالی از بین رود. 

زیباکلام ادامه داد: زندگی در این شرایط غیر از اینکه به فرزندان آسیب می‌زدند، سبب بروز طلاق عاطفی بین زوجین می‌شود و افراد خلا احساسی خود را در جایی غیر از خانواده جستجو می‌کنند و این شکل القایی و بدون منطق رسانه ملی اصلاً اتفاق خوبی برای فرهنگسازی نیست. 

این استاد دانشگاه با بیان این‌که برنامه‌های رسانه‌ ملی تنها تشویق کننده است نه سازنده، اظهار کرد: شاید بگویید رسانه ملی به واسطه رسالت خود باید جامعه را به سمت اخلاق پسندیده تشویق کند، به همین جهت خانواده آرمانی باید برای مخاطبان ترسیم شود. اما این نگرش صحیح نیست، زیرا اگر قرار بود تأثیرات بیرونی تلویزیون را عیناً در جامعه شاهد باشیم آمار طلاق تا این حد بالا نبود، به همین جهت رسانه تنها می‌تواند مشوق باشد، آن هم به شرطی که با واقع بینی علمی به موضوعات فرهنگی از جمله خانواده بپردازد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو در پاسخ به این سوال که ارزیابی وی از عملکرد کلی سیما چگونه است؟ اعلام کرد: صدا‌وسیما طی چهار دهه گذشته عملکردی زیر صفر داشته است و باید مدت‌ها فعالیت کند تا به حد صفر برسد. واقعیت این است که معضل عملکرد اشتباه صداو‌سیما تازگی ندارد و عمری ۳۹ ساله دارد. رفته‌رفته با گذر زمان و هرچه به امروز نزدیک‌تر شدیم، این وضعیت بدتر می‌شود. سخن از شکاف بین مردم و صدا و سیماست. یعنی آنچه مردم می‌خواهند، می‌اندیشند و به نوعی امیال مردم است؛ با آنچه صداوسیما منعکس می‌کند، فاصله‌ای زیاد دارد. رفته رفته هرچه از دهه ۷۰ تا به امروز جلوتر آمدیم، شکاف بین آنچه مردم می‌خواهند و آنچه صداوسیما منعکس می‌کند، بیشتر شده و بیراه نیست اگر بگوییم این شکاف تبدیل به یک دره عمیق شده است.

زیبا کلام در پایان گفت: البته نمره که به رسانه ملی دادم برای چهار دهه گذشته یکسان نیست، بلکه حاصل یک جمع بندی کلی است. در این میان نیز مدتی کوتاهی در اوایل انقلاب که فضای باز سیاسی وجود داشت از این قاعده مستثنی است و در سایر موارد رسانه ملی کاملاً جانبدارانه فعالیت کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس زیباکلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد

فرشاد مهدی‌پور گفت: ایران و عراق مبارزه ارزشمندی در نبرد با تروریسم داشتند و امنیت امروز مرهون خون شهیدان دو کشوری بوده که بهم آمیخته است.

به گزارش ایسنا، فرشاد مهدی‌پور، رییس هیات ایرانی در دیدار با استاندار کربلا با بیان اینکه دو کشور ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات سابقه درخشانی دارند و همکاری آن‌ها بی‌نظیر است، گفت: مساله مهم در حوزه فرهنگ میان دو کشور مساله اربعین است که باید یک تصویرسازی جهانی صورت بگیرد. باید تلاش کنیم عشق به امام حسین در جهان هر روز گسترش یابد. خوب نیست و دور از شآن است که دو کشور منتظر روایت رسانه‌ای دیگران باشند. هستند کسانی که دشمنانه می‌خواهند روابط استراتژیک دو کشور را برهم بزنند.

وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که ایران و عراق مبارزه ارزشمندی در نبرد با تروریسم داشتند. امنیت امروز مرهون خون شهیدان دو کشوری است که بهم آمیخته است.

همچنین در این دیدار نصیف الخطابی استاندار کربلا، گفت: دو کشور ایران و عراق یک دشمن مشترک دارند و آن هجمه فرهنگی علیه فرهنگ اسلامی است.

وی افزود: دو مشکل بزرگ داریم؛ اول جنگ نرم و تهاجم فرهنگی و مشکل دوم القای ناامیدی برای دو کشور است و می خواهند القا کنند که ایران و عراق نمی توانند پیشرفت کنند. برای همین نیازمند تعاملات و همکاری‌های رسانه‌ای هستیم. زیارت اربعین بهترین راه مقابله با هجمه‌های دشمن است.

استاندار کربلا عنوان کرد: هر پیشرفتی که در این دو کشور اتفاق می‌افتد باید بازتاب جهانی داشته باشد. دشمنان حتی از داخل می‌خواهند به روابط دو کشور ضربه بزنند.

وی در خاتمه عنوان کرد: حتما باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان دو کشور اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • بیانیه ایپس آسیا در محکومیت تهاجم وحشیانه اسرائیل به غزه
  • اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد