Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرنگار خبرگزاری فرانسه به بازار قدیمی کویت رفته و در مورد پخت نان تافتون و محبوبیت این نان در میان مردم کویت گزارشی تهیه کرده است.

این خبرگزاری نوشت: نان تافتون سالهاست تبدیل به یکی از ارکان اصلی غذای کویتی ها بر سر سفره صبحانه، نهار و شام شده است.

شهروند ۶۰ ساله کویتی در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت، نان ایرانی تنها نانی است که از زمان تولد می شناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"حسن عبدالله زکریا" شهروند ایرانی الاصل کویت رستورانی با نام "الولیمه" را در سال ۱۹۹۶ افتتاح کرد. میزهای این رستوران در سراسر حیاط چیده شده و دور تا دور آن را ستون ها و راهروهای چوبی احاطه کرده است.

زکریای هفتاد ساله، گفت که این رستوران روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نان تافتون می پزد. او افزود: تمایل به نان ایرانی در کویت از آنجا نشات می گیرد که مادران ما تافتون را در خانه می پختند. بعد از آن ما این نان را از نانوایی می خریدیم و برای خرید نان تازه و داغ صبح، ظهر و عصر در صف می ایستادیم.

خبرگزاری فرانسه در مورد محبوبیت نان تافتون نوشت: این نان تخت همراه با بسیاری غذاهای معروف کویت مثل "الباجی"، گوشت بره با برنج، ران گوسفند کبابی و ماهی سرو می شود. تقریباً تمام رستوران های بازار قدیمی کویت تنور سنتی دارند که نانواهای ایرانی یا افغانی در آنها فعالیت می کنند.

"درباس حسین الزعبی" مشتری رستوران الولیمه گفت: خیلی از کویتی ها با نان ایرانی بزرگ شده اند. از بچگی ما آن را برای صبحانه با شیر و کره مصرف می کردیم.

خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: به غیر از خیابان های بازار، کویتی ها می توانند نان ایرانی را از مکان های دیگر نیز در این شهر تهیه کنند که در آنجا متقاضیان از ساعات اولیه صبح و عصر برای خرید نان تازه در صف می ایستند. برخی از نانوایی ها در کویت صف خانم ها و آقایان را نیز از هم جدا کرده اند.

این خبرگزاری به سفارش نان خرمایی، گنجدی و نان با آویشن توسط کویتی در نانوایی های ایرانی اشاره کرده است.

"خالد العطیبی" معاون "تعاونی انجمن اتحادیه کویت" به این خبرگزاری گفت: نانوایی های مخصوص پخت نان ایرانی از دهه ۷۰ میلادی کار خود را در کویت آغاز و تعداد آنها تا به حال به بیش از ۱۰۰ نانوایی گسترش پیدا کرده است.

وی افزود: این نانوایی ها روزانه دو میلیون قرص نان برای رفع نیاز کویتی ها و شهروندان پخت می کنند.

به گفته العطیبی، آرد به قیمت یارانه ای در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد تا نان به قیمت کمتر از ۷ سنت در دسترس مردم باشد. قیمت نان بسته به میزان خمیر و افزودنی های آن مثل کنجد و رازیانه به بیش از ۱۵ سنت هم می رسد.

خبرگزاری فرانسه ادامه داد: برخلاف تنش شکل گرفته میان کشورهای خلیج فارس، ایرانی ها روابط خوب خود با کویت را حفظ کرده اند.

"جاسم عباس" یک کارشناس میراث فرهنگی در این ارتباط گفت: سیاست های منطقه ای تاثیر چندانی روی زندگی اجتماعی مردم کویت ندارد. "به رغم تنش های کنونی، نان ایرانی هنوز نان محبوب کویتی ها است.

عباس گفت: سیاست، دوستی بین انسان ها را خراب نمی کند.

بر اساس گزارش سفارت ایران در کویت، حدود ۵۵ هزار ایرانی در این کشور زندگی می کنند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۶۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • رئال مادرید - بایرن مونیخ دو رقیب همیشگی در اروپا؛ مروری بر تقابل های اخیر دو تیم
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • ابطال مجوز فعالیت نانوایی های بی کیفیت
  • پیگیری و تسهیل رفع مشکلات اهالی کلاته محمدعلی پهلوان
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • پوستکوعلو: مقابل لیورپول بلاخره با سبک همیشگی بازی کردیم
  • در صحن شورای شهر همدان چه گذشت؟
  • بیش از ۸۴۰ میلیون ریال تراکنش مازاد نانوایی ها بازگردانده شد
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟