Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجربه دو دهه کشت و تجاری‌سازی محصولات تراریخته در جهان، مخاطره‌آمیز بودن این محصولات را خصوصاً در عرصه محیط زیست اثبات کرده است؛ اما آنچه در کشورمان کمتر به آن توجه شده، پایمال کردن "حقوق عامه" از طریق وارد کردن محصولات تراریخته بر سر سفره مردم است. ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۹ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ عضو هیئت‌ رئیسه انجمن ارگانیک ایران نشست اخیر آیت‌الله رئیسی با فعالان محیط زیست با موضوع احقاق حقوق عامه در محیط زیست را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: در این نشست مسائل و دغدغه‌های مختلفی در حوزه محیط زیست مطرح شد؛ یکی از مهمترین نکات این بود که محیط زیست یک موضوع محوری و اصلی است و مواردی مانند توسعه، تولید و ساخت و ساز سد، مسائل فرعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آزاد عمرانی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به تاکید حاضران در نشست مذکور بر لزوم برخورد قاطع با مفاسد زیست محیطی افزود: در خصوص محصولات تراریخته نکاتی مطرح شد و دکتر شاعری، عضو کمیسیون کشاورزی و برخی فعالان محیط زیست به صورت اجمالی در خصوص مخاطرات ناشی از دستکاری ژنتیکی هشدار دادند؛ آیت‌الله رئیسی هم تاکید داشتند که دستکاری در طبیعت پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

عضو اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران افزود: از آنجا که به دلیل محدودیت زمانی، امکان پرداختن به ابعاد موضوع محصولات تراریخته فراهم نشد، سه محور اصلی در این رابطه را طی یادداشتی در پایان نشست تقدیم آیت‌الله رئیسی کردم و ایشان هم وعده بررسی دادند؛ محور اول، لزوم توجه به مخاطرات تولید، واردات و مصرف محصولات تراریخته است که متاسفانه در برابر سود کوتاه‌مدت و ناپایدار تراریخته نادیده گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی خسارت‌های زیست محیطی از جمله کشت و تولید محصولات تراریخته، پیامدهای زیان‌بار نامشهود به همراه دارند، متذکر شد: برخی خسارت‌های محیط زیستی مانند نابودی تالاب‌ها و ورود فاضلاب شهری و صنعتی به رودخانه‌ها کاملا مشهود هستند اما نامشهود بودن پیامدهای زیان‌بار واردات، تولید و تجاری‌سازی تراریخته‌ها سبب شده موضوع آنطور که باید مورد توجه قرار نگیرد و متاسفانه آثار مخربی گیاهان تراریخته با آلودگی ژنی که بر محیط زیست به جا می‌گذارند، نادیده گرفته شود.

عمرانی افزود: حسابرسی‌های زیست محیطی در خصوص محصولات تراریخته مطابق استانداردهای بین‌المللی باید در ایران هم تمام و کمال اجرا شود و دولتمردان و قوه قضاییه پس از بررسی جوانب امر، نتیجه‌گیری کنند که آیا سود مقطعی حاصل از تولید و واردات محصولات تراریخته و وارد کردن آن به سفره مردم ارزش به خطر انداختن سلامت عمومی و وارد کردن صدمات جبران‌ناپذیر به محیط زیست را دارد یا خیر؟

عضو هیئت‌ رئیسه انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه پیش از ورود هر فن‌آوری جدید در سطح جامعه، باید تهدیدها و مخاطرات آن مورد ارزیابی قرار گیرد، یادآور شد: تجربه دو دهه کشت و تجاری‌سازی محصولات تراریخته در جهان، مخاطره‌آمیز بودن این فن‌آوری را خصوصا در عرصه محیط زیست اثبات کرده است؛ بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله اغلب کشورهای اروپایی حاضر نشدند که محیط‌زیستشان را با فواید کوتاه‌مدت و ناپایدار حاصل از محصولات تراریخته معامله کنند؛ در حال حاضر 90 درصد محصولات تراریخته جهان تنها در 5 کشور تولید می‌شود.

وی یادآور شد: این نشان می‌دهد که باید در خصوص واردات، تولید و مصرف این محصولات و مخاطرات آن، آگاهی‌رسانی عمومی صورت گیرد که این جزو "حقوق عامه" به حساب می‌آید؛ محور دومی که در حوزه تراریخت باید مورد توجه قرار گیرد این است که مردم باید از ماهیت و مخاطرات محصولات تراریخته (اعم از تاثیرات آن بر سلامت و همچنین پیامدهای برگشت ناپذیر آن بر محیط زیست) آگاه شوند.

عمرانی درباره سومین محور مرتبط با موضوع محصولات تراریخته که در یادداشت خود با رئیس قوه قضاییه در میان گذاشته گفت: رسیدگی به تخلفات در حوزه تراریخته‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ اینکه بدون ارزیابی‌های محیط زیستی محصولی را واردات یا تولید کرده و بدون رعایت دستورالعمل‌های ایمنی  زیستی به طبیعت وارد کنیم و در مواردی بدون برچسب‌گذاری سر سفره مردم بیاوریم تخلف است و باید مورد پیگیری قرار گیرد.

بیشتر بخوانید:
«نه» بزرگ 200هزارنفری به "تراریخت"؛ ما غذای سالم و ارگانیک می‌خواهیم
عرضه محصولات تراریخته در کشور علنی شد + عکس
پیشنهاد ساخت «گاندو تراریخت»
«بذرهای نابودی»؛ روایتی از پشت پرده محصولات تراریخته در جهان

انتهای پیام/

R7856/P/S2,20,23/CT1 واژه های کاربردی مرتبط تراریخته

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تراریخته تراریخته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۶۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر آگاهی‌بخشی و فرهنگسازی موضوع محیط زیست در جامعه گفت: مردم باید از جنبه‌های شرعی به موضوع محیط زیست به ویژه حرمت آلوده کردن و تخریب محیط زیست آگاه باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: محیط زیست به عنوان یک مسأله جهانی باید مورد توجه جدی مسئولان کشورمان قرار داشته باشد. 

وی با بیان اینکه همه انسانها برای حفظ امنیت و سلامت خودشان باید مسائل زیست محیطی را رعایت کنند، افزود: آگاهی بخشی و فرهنگسازی در این رابطه باید در اولویت برنامه‌ها قرار داشته باشد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اهمیت و جایگاه محیط زیست در آموزه‌های دینی و قانون اساسی، گفت: تاکنون آنگونه که باید و شاید نسبت به مسأله محیط زیست فرهنگسازی نشده است.

وی بر ضرورت آشنا کردن کودکان با مسأله محیط زیست تأکید کرد و افزود: بر اساس عقل و شرع، حفظ و تقویت منابع ملی و سرمایه‌های خدادادی برای نسل‌های آینده ضرورت دارد. 

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه مسأله محیط زیست باید هرچه بیشتر از نظر فقهی مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: قطعا مردم باید از جنبه‌های شرعی این موضوع به ویژه مسأله حرمت آلوده کردن و تخریب محیط زیست آگاه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • استاندار فارس خواستار تسریع نهضت ملی مسکن و حفظ حقوق عامه شد
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود