Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@08:33:51 GMT

جزئیات تغییرات در ترکیب شورای نگهبان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۳۸۰۱۸

اعضای جدید حقوق‌دان شورای نگهبان روز گذشته با رأی مجلس انتخاب شدند و امروز نیز در اولین انتخابات شورا شرکت کردند، که نهایتاً منجر به ابقای دبیر و قائم‌مقام فعلی شد. ناطقان: شاید روزی که شیخ‌فضل‌الله نوری در جدال با منورالفکران فریاد «مشروطه مشروعه» سر می‌داد، هیچ‌کس به فکرش هم نمی‌رسید که 72 سال بعد انقلابی پیروز شود که ذیل آن شورایی بر اساس شرع تاسیس کند و پیشوای آن انقلاب بگوید: «هرکس بگوید رای شورای نگهبان کذا است «مفسد» است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروز 26 تیر سال‌روز تاسیس نهادی است که وظیفه پاسداری از گران‌سنگ‌ترین مواریث یک ملت، یعنی قانون اساسی و شرع آن را دارد و از ابتدای تاسیس‌اش تاکنون در میان تمام حملات و بی‌مهری‌ها، به کار خود قدرتمندانه ادامه داده است.

*جایگاه شورای نگهبان در قانون اساسی

شورای نگهبان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه ویژه‌ای است، به گونه‌‌ای که فقدان آن، موجب عدم اعتبار مجلس می‌‏شود. شورای نگهبان وظیفه دارد تمام مصوباتِ مجلس را از حیث عدم مغایرت با موازین اسلامی و قانون اساسی بررسی کرده تا در صورت عدم مغایرت، این مصوبات، صورت قانونی به خود گیرد. علاوه ‏بر این نقش برجسته، شورای نگهبان مأموریت نظارت بر انتخابات را داشته و مرجع رسمی تفسیر قانون اساسی نیز به شمار می‌‏آید.

از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌شود که علت اصلی پیش‌بینی نهاد شورای نگهبان، 2 موضوع حراست و نگهبانی از «احکام اسلام» و صیانت از «قانون اساسی» بوده است؛ به همین دلیل از این نهاد به شورای «نگهبان» تعبیر شده است. اصل ۹۱ قانون اساسی در عبارتی کوتاه و گویا به این مطلب اشاره کرده است. در قسمتی از این اصل آمده است:

«به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان ... تشکیل می‌شود ...».

اما اعضای جدید حقوق‌دان شورای نگهبان روز گذشته با رأی مجلس انتخاب شدند و امروز نیز در اولین انتخابات شورا شرکت کردند، که نهایتاً منجر به ابقای دبیر و قائم‌مقام فعلی شد.

این سه حقوق‌دان به ترتیب محمد دهقان، محمدحسن صادقی‌مقدم و هادی طحان نظیف هستند که به‌جای نجات‌الله امیر ابراهیمیان، محسن اسماعیلی و سام سوادکوهی شدند.

همچنین در حکم رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله علیرضا اعرافی به‌جای مرحوم آیت‌الله محمد مومن به‌عنوان فقیه در شورای نگهبان منصوب شد. آیت‌الله مومن اسفند سال گذشته دار فانی را وداع گفت. همچنین دوره عضویت آیت‌الله صادق آملی لاریجانی نیز که پس از درگذشت آیت‌الله سیدمحمود شاهرودی شده بود، با حکم رهبری جایگزین وی شده بود، در حکم اخیر تمدید شد. فقیه دیگری عضویتش در شورای نگهبان تمدید شد آیت‌الله محمد یزدی بود.

سوابق اعضای شورای نگهبان به شرح ذیل است:

آیت الله احمد جنتی

آیت‌الله احمد جنتی متولد 1305 و دارای درجه اجتهاد و دبیر کنونی شورای نگهبان است. وی از سال 1358 تاکنون عضویت این شورا را دارد و با سابقه‌ترین عضو شوراست و پس از منصوب شدن از سوی امام خمینی(ره) در اسفند 1358 در تمام ادوار شورای نگهبان حضور داشته است.

وی همچنین عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو شورای بازنگری قانون اساسی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، عضو شورای عالی تبلیغات خارج از کشور، عضو و رئیس شورای مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، نماینده مقام معظم رهبری در امور بالکان، نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، امام جمعه موقت تهران، قم، اهواز و کرمانشاه، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ،قاضی دادگاه های انقلاب اسلامی اهواز و دبیر شورای نگهبان، رئیس مجلس خبرگان رهبری از مسئولیت‌‌های این فقیه است.

آیت‌الله محمد ‌یزدی

آیت‌الله محمد ‌یزدی متولد 1310 دارای درجه اجتهاد و در سه دوره دوم، چهارم ، پنجم و ششم عضو مجلس خبرگان بوده است.

رئیس دفتر حضرت امام (ره) در قم، عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، عضو مجلس خبرگان رهبری، نماینده مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضاییه، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی قم و باختران، عضو موسس و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو جامعه روحانیت مبارز تهران، امام جمعه موقت تهران، عضو هیأت امنای حوزه علمیه شهید شاه آبادی و عضو هیأت امنای دانشگاه فاطمیه قم، از سوابق و مسئولیت‌های وی است.

آیت الله‌ سیدمحمدرضا مدرسی یزدی

آیت‌الله‌ سیدمحمدرضا مدرسی یزدی متولد ۱۳۳۴ و دارای درجه اجتهاد است و سه دوره پنجم، ششم و هفتم عضو شورای نگهبان قانون اساسی بوده است.

عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، سابقه سی سال تدریس در حوزه علمیه قم (بیش از دو دهه درس خارج فقه و اصول)، مدرس دانشگاه و عضو هیأت امناء بنیاد ملی نخبگان از سوابق و مسئولیت‌هایی است که ایشان برعهده داشته است.

آیت الله مدرسی از سال ۱۳۷۲ ابتدا تدریس خارج اصول و چندی بعد خارج فقه را آغاز کرده که تا کنون یک دوره اصول به پایان رسیده و هم اکنون دورة دوم آن آغاز شده است؛ در بخش فقه نیز این تدریس ادامه داشته و از این رهگذر، طلاب و فضلای بسیاری تربیت شده‌اند.

آیت الله مهدی شب زنده‌دار

آیت الله مهدی شب زنده‌دار متولد ۱۳۳۲ و دارای درجه اجتهاد است. این مجتهد، دو دوره ششم و هفتم عضو شورای نگهبان بوده و این دوره نیز بین فقهای شورای نگهبان حضور دارد.

عضو شورای عالی حوزه علمیه قم و نمایندگی شورای عالی در هیأت امنای مرکز جهانی علوم اسلامی و سازمان مدارس و حوزه‌های علمیه خارج از کشور، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو مجمع مشورتی‌ـ فقهی شورای نگهبان، مدیر طرح نوین آموزش دروس خارج حوزه علمیه قم. مدیر مؤسسه و مدرسه بقیة‌الله (عج)، از سوابق آیت‌الله شب‌زنده‌دار است.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار سال‌ها به تدریس دروس دوره سطح پرداخته و شرحی نیز بر قسمتی از تحریرالوسیله نگاشته است.

وی مدیر مؤسسه و مدرسه بقیة‌الله (عج) است و به تربیت طلاب می‌پردازد و علاوه بر عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نمایندگی شورای عالی در هیأت امنای مرکز جهانی علوم اسلامی و سازمان مدارس خارج از کشور و نیز عضویت در مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان را به عهده دارد.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار پس از درگذشت آیت الله غلامرضا رضوانی خمینی در سال ۱۳۹۲ به عضویت شورای نگهبان منصوب شد.

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی متولد ۱۳۳۹و دارای درجه اجتهاد است. وی در دو دوره چهارم و پنجم عضو شورای نگهبان بوده و در دوره جدید نیز به عضویت این شورا درآمده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو هیأت علمی و هیأت امنای دانشنامه جهان اسلام، رئیس هیأت امنای موسسه تحقیقات رایانه‌ای علوم اسلامی، تدریس در دانشگاه، رئیس قوه قضائیه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوابق وی است.

آیت الله آملی لاریجانی در عرصه فرهنگی خدمات شایانی را به انجام رسانده است. او از سالهای نخستین انقلاب به مقوله تهاجم فرهنگی و شناخت آن اهتمام ویژه‌ای داشته و در این زمینه فعالیتهای گسترده‌ای را به انجام رسانده است.

او بسیاری از کتب دوره سطح را تدریس کرده است و از سال ۱۳۶۸ تاکنون به تدریس خارج فقه و اصول اشتغال دارد. علاوه بر آن سال‌ها به تدریس در دانشگاه تربیت مدرس قم و دانشگاه رضوی مشهد در سطح کارشناسی ارشد و دکترا می‌پردازد.

وی در مرداد ۱۳۸۸ به عنوان رئیس قوه قضائیه منصوب شد. پس از وی آقای هاشمی شاهرودی به شورای نگهبان پیوست.

بعد از ارتحال آیت الله هاشمی شاهرودی با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ ۹ دی ۱۳۹۷ آیت‌الله آملی لاریجانی به‌عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان منصوب شد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی

آیت‌الله اعرافی متولد ۱۳۳۸ در میبد است. وی جدیدترین عضو فقهای شورای نگهبان است.

سوابق وی به شرح ذیل است:

۱ ـ ریاست مرکز جهانى علوم اسلامى و عضویت در هیأت امناى آن

۲ ـ عضویت در شوراى فرهنگى - اجتماعى وزارت علوم، تحقیقات و فناورى
۳ ـ عضویت در شوراى فرهنگ عمومى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى
۴ ـ ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم
۵ ـ مدیریت گروه علوم تربیتى مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینى (ره)
۶ ـ عضویت در هیأت امناى مؤسسه بین‌المللى هدى
۷ ـ معاونت پژوهشى حوزه‌ علمیه قم
۸ ـ ریاست هیأت امناى دانشکده علوم قرآنى میبد
۹- عضویت در کنگره دین‌پژوهان کشور
۱۰ ـ مدیر مسؤولى فصلنامه‏‌هاى «حوزه و دانشگاه»، «جستار اقتصادى» و «تربیت اسلامى»
۱۱ ـ عضویت در هیأت امناى دفتر تبلیغات حوزه‌ علمیه‌ی قم
۱۲ ـ عضویت در شوراى پژوهش‌هاى علمى کشور
۱۳ ـ عضویت در هیأت امناى مرکز جهانى و سازمان مدارس خارج از کشور
۱۴ ـ رئیس جامعۀ المصطفی العالمیۀ
۱۵ ـ مدیر حوزه‌های علمیه‌ سراسر کشور
۱۶ ـ امامت جمعه شهر میبد
۱۷ ـ امامت موقت جمعه شهر قم

*حقوقدانان شورای نگهبان

محمد صادقی‌مقدم

محمد صادقی‌مقدم عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران و مشاور عالی آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان بوده است.

صادقی‌مقدم روز گذشته با ۱۸۱ رای از سوی نمایندگان مجلس برای یک دوره ۶ ساله به عنوان حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد.

سیدفضل‌الله موسوی

سیدفضل‌الله موسوی متولد ۱۳۳۲ در اصفهان است و دکترای حقوق بین‌الملل دارد.

موسوی استاد دانشگاه تهران، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، مدیر گروه حقوق عمومی و بین الملل دانشگاه تهران، نمایندة دورة هفتم مجلس شورای اسلامی، عضو هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات دوره دهم و میاندوره‌ای مجلس شورای اسلامی ومجلس خبرگان رهبری، رئیس کمیسیون حقوقی ستاد نقشه جامع علمی کشور در شورای انقلاب فرهنگی بوده است.

سیامک ره‌پیک

ره‌پیک متولد ۱۳۴۲ در تهران است و دکترای حقوق خصوصی دارد.

سوابق وی به این شرح است:

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای‌نگهبان، رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، رئیس دانشگاه علوم قضایی، سر دبیر فصلنامه دیدگاه‌های حقوقی، مدیر مسئول فصلنامه مطالعات راهبردی و رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی

وی همچنین 16 جلد کتاب تخصصی تألیف کرده است.

دکترای تخصصی حقوق خصوصی

محمد دهقان

دهقان متولد 1341 در طرقبه است و ریاست سازمان بسیج دانشجویی استان تهران، معاونت سیاسی سازمان بسیج دانشجویی کشور، نماینده ادوار هفتم، هشتم، نهم و دهم  مجلس شورای اسلامی از جمله سوابقش است.

دهقان دیروز با ۲۳۰ رای از سوی نمایندگان مجلس برای یک دوره ۶ ساله به عنوان حقوقدان شورای نگهبان انتخاب شد.

عباسعلی کدخدایی

کدخدایی سال 1340 در اصفهان متولد شده است. تحصیلات وی دکترای حقوق بین الملل دارد.

سوابق وی عبارت است از: استاد دانشگاه تهران، قائم مقام دبیر شورای نگهبان، معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان و سخنگویی شورای نگهبان.

هادی طحان نظیف

طحان نظیف متولد ۱۳۶۱ در دزفول است و دکترای حقوق عمومی دارد.

هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، دبیر کمیته فرهنگی ـ اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان، کارشناس و مشاور حقوقی «هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و کارشناس حقوقی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از جمله سوابق طحان نظیف است. منبع: تابناک برچسب ها: تغییرات ، ترکیب ، شورای نگهبان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تغییرات ترکیب شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس

از زمان آغاز تبلیغات، جبهه‌ها و ائتلاف‌های مختلف در رقابت برای کسب 45 کرسی باقی مانده مجلس شورای اسلامی، فهرست‌ کاندیدای مورد حمایت خود را برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم اعلام کردند که در این گزارش به مرور آنها پرداخته‌ایم.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، جبهه‌ها و ائتلاف‌های مختلف از جمله «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب»، «ایران متحد»، «شورای وحدت اصولگرایان»، «ائتلاف امنا»، «جبهه پایداری»، «شانا»، «جبهه ایران اسلامی»، «جبهه مردمی ایران قوی»، «خانه انقلاب»، «جمعیت جوانان»، «جامعه اسلامی مهندسین» فهرست کاندیدای مورد حمایت خود برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم را منتشر کرده‌اند.

مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، جمعه ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود. این انتخابات برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده از مجلس دوازدهم است که در دور اول، نامزدهای آنها حدنصاب قانونی تعداد رأی را کسب نکرده بودند.

انتخابات در ۲۲ حوزه انتخابیه و در ۱۵ استان برگزار می‌شود که در ۸ حوزه، تمام مراحل انتخابات الکترونیکی است.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با دعوت مردم و نیروهای جبهه انقلاب به حضور و مشارکت گسترده در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، لیست نهایی نامزدهای مورد حمایت خود در این مرحله از انتخابات را در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور منتشر کرد.

ایران متحد

«ایران متحد» لیست ۵ نفره خود برای دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس را منتشر کرد.

۱. ابوالفضل ظهره‌وند
۲. عطا بهرامی
۳. حسن خجسته باقرزاده
۴. علی‌اصغر پور محمدی
۵. سمیه گل‌پور چمرکوهی

شورای وحدت اصولگرایان

مسئول روابط عمومی و امور رسانه شورای وحدت، اظهار کرد: در فرایند انتخاب کاندیداها، تلاش شد در شرایط برابر از نظر صلاحیت، بانوان در اولویت قرار داشته و در صدر فهرست قرار گیرند و فهرست مورد حمایت شورای وحدت در دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران به ترتیب زیر است:

۱- سمیه گلپور چمرکوهی
۲- ریحانه اخلاقی
۳- سمیه رفیعی
۴- زینب قیصری
۵- زهره سادات لاجوردی
۶- علی‌اصغر پورمحمدی
۷- ابوالقاسم جراره
۸- محمد سراج
۹- مجتبی رحماندوست
۱۰- علیرضا سلیمی
۱۱- حسین صمصامی مزرعه آخوند
۱۲- ابراهیم عزیزی
۱۳- پیمان فلسفی
۱۴- سیدنظام الدین موسوی
۱۵- سیدمرتضی محمودی
۱۶- احمد نادری

ائتلاف امنا

دبیر شورای مرکزی ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب (امنا) توضیح داد: با تصویب شورای مرکزی تمامی ۱۵ نامزد راه یافته فهرست ائتلاف به دور دوم، در این مرحله نیز در لیست امنا قرار دارند. همچنین با توجه به اینکه آقای مهدی شریفیان در اطلاعیه‌ای رسماً اعلام کرد که خود را متعهد به رویکردهای ائتلاف امنا در مجلس آینده می‌داند، با تصویب شورای مرکزی حضور وی به عنوان نفر شانزدهم فهرست امنا در دور دوم قطعی شد.

۱- سید نظام الدین موسوی
۲- احمد نادری
۳- ابراهیم عزیزی
۴-پ یمان فلسفی
۵- سمیه رفیعی
۶- ابوالفضل ظهره وند
۷- محمد سراج
۸- ابوالقاسم جراره
۹- زینب قیصری
۱۰- ریحانه اخلاقی
۱۱- صالح اسکندری
۱۲- سید مرتضی محمودی
۱۳- بیژن نوباوه وطن
۱۴- حسین صمصامی
۱۵- مجتبی رحماندوست
۱۶- مهدی شریفیان

جبهه پایداری و شانا

سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی اسامی ضمن تاکید بر اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: جبهه پایداری انقلاب اسلامی بر مبنای ادای تکلیف و انجام وظیفه، تلاش کرد با در نظر گرفتن شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی در زمینه انتخابات و ویژگی‌های یک نماینده اصلح در مجلس شورای اسلامی نسبت به معرفی نامزدهای اصلح به مردم اقدام کند.

۱- علیرضا سلیمی
۲- غلامحسین رضوانی
۳- محمد سراج
۴- زهره سادات لاجوردی
۵- زهره طبیب‌زاده
۶- فاطمه قاسم پور
۷- مجتبی زارعی
۸- حسین صمصامی
۹- حسین نجابت
۱۰- محمدحسین حسین‌زاده بحرینی
۱۱- علی اصغر پورمحمدی
۱۲- حسن خجسته باقرزاده
۱۳- مهدی شریفیان
۱۴- مهدی عسگری
۱۵- عبدالحسین روح الامینی
۱۶- سعید آجرلو

جبهه ایران اسلامی

اسامی کاندیداهای مورد حمایت این تشکل سیاسی که با شعار «مجلس رفاه ملی» منتشرشده به شرح زیر است:

۱. سیدنظام الدین موسوی
۲. احمد نادری
۳. ابولفضل ظهره‌وند
۴. پیمان فلسفی
۵. سمیه گل‌پور چمرکوهی
۶. عطاء بهرامی
۷. ابراهیم عزیزی
۸. محمدحسین حسین‌زاده بحرینی
۹. محمد سراج
۱۰. علی‌اصغر پورمحمدی
۱۱. مجتبی زارعی
۱۲. صالح اسکندری
۱۳. مجتبی رحماندوست
۱۴. ابوالقاسم جراره
۱۵. زینب قیصری

جبهه مردمی ایران قوی

همچنین اسامی کاندیداهای جبهه مردمی ایران قوی در ۲۲ حوزه انتخابیه به این شرح اعلام شد:

حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات:
۱. علیرضا سلیمی
۲. محمدحسین حسین زاده بحرینی
۳. عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی
۴. زهره طبیب زاده نوری
۵. مجتبی رحماندوست
۶. ابراهیم عزیزی
۷. حسین صمصامی
۸. زهره سادات لاجوردی
۹. سید نظام الدین موسوی
۱۰. پیمان فلسفی
۱۱. ابوالقاسم جراره
۱۲. فاطمه قاسم پور
۱۳. سمیه رفیعی
۱۴. مجتبی زارعی
۱۵. محمد سراج
۱۶. سمیه گل پور

جمعیت جوانان انقلاب

دبیرکل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی، با اشاره به برگزاری نشست مشترک برخی اعضای ستاد انتخابات این حزب با برخی راه یافتگان به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران ری شمیرانات اسلامشهر و پردیس با تاکید بر تأثیر مشارکت مردم در انتخابات به عنوان یکی از ابزارهای اصلاح امور و تقویت هرگونه تصمیمات بر سر رفع مشکلات جامعه از تعیین ۱۶ کاندید مورد حمایت این حزب در انتخابات دور دوم حوزه تهران خبرداد.

۱- علی طهرانی مقدم
۲- پیمان فلسفی
۳- سمیه گلپور
۴- مهدی شریفیان
۵- احمد نادری
۶- غلامحسین رضوانی
۷- علی اصغرپورمحمدی
۸- سیدنظام الدین موسوی
۹- مجتبی زارعی
۱۰- فاطمه قاسمپور
۱۱- علیرضا سلیمی
۱۲- ابوالقاسم جراره
۱۳- محمد سراج
۱۴- مرتضی محمودی
۱۵- حسن خجسته باقرزاده
۱۶- سمیه رفیعی

جامعه اسلامی مهندسین

جامعه اسلامی مهندسین با انتشار بیانیه‌ای ضمن انتشار فهرست کاندیداهای مورد حمایت خود در دور دوم انتخابات مجلس تاکید کرد: امید است با حضور پرشور واجدان شرایط در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی و تجدید بیعت با آرمان‌های امام راحل عظیم الشان و شهدای گلگون کفن، شاهد انتخاباتی پرشور و دشمن شکن باشیم.

اسامی به ترتیب بالاترین آرا مأخوذه در دور اول عبارتند از:

۱. احمد نادری
۲. سمیه رفیعی
۳. حسین نجابت
۴. عبدالحسین روح الامینی
۵. ابوالقاسم جراره
۶. زهره سادات لاجوردی
۷. علیرضا سلیمی
۸. صالح اسکندری
۹. محمدحسین حسین زاده بحرینی
۱۰. سمیه گلپور چمرکوهی
۱۱. علی اصغر پورمحمدی
۱۲. علی طهرانی مقدم
۱۳. سیدنظام الدین موسوی
۱۴. مجتبی رحماندوست
۱۵. مهدی شریفیان
۱۶. غلامحسین رضوانی

صبح ایران

لیست صبح ایران ۱۳ داوطلب مورد حمایت خود برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران را معرفی کرد.

۱- ابوالفضل ظهره‌وند
۲. عطا بهرامی
۳. علی تهرانی‌مقدم
۴. سمیه گلپور
۵. ابراهیم عزیزی
۶. بیژن نوباوه‌وطن
۷. احمد نادری
۸. زینب قیصری
۹. پیمان فلسفی
۱٠. سمیه رفیعی
۱۱. صالح اسکندری
۱۲. سیدمرتضی محمودی
۱۳. ابوالقاسم جراره

خانه انقلاب

اسامی کاندیداهای مورد حمایت «خانه انقلاب» به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:

۱. علی تهرانی‌مقدم
۲. محمدحسین حسین‌زاده بحرینی
۳. مجتبی رحماندوست
۴. غلامحسین رضوانی
۵. سمیه رفیعی
۶. مجتبی زارعی
۷. محمد سراج
۸. علیرضا سلیمی
۹. زهره طبیب‌زاده نوری
۱۰. ابراهیم عزیزی
۱۱. پیمان فلسفی
۱۲. زینب قیصری
۱۳. سمیه گلپور
۱۴. زهره‌سادات لاجوردی
۱۵. سیدنظام‌الدین موسوی
۱۶. احمد نادری

مرحله دوم انتخابات مجلس روز جمعه بیست و یکم اردیبهشت، در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می‌شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

در انتخابات تمام الکترونیکی، علاوه بر احراز هویت رأی دهندگان، ثبت رأی و شمارش آن هم الکترونیکی است. در این روش، به رأی‌دهندگان به جای تعرفه کاغذی، «کارت تعرفه» داده می‌شود. کارت‌های تعرفه روی محلی مشخص از صندوق‌های الکترونیکی گذاشته می‌شود و رأی دهندگان شماره (کد) نامزدها را ثبت می‌کنند.

کسانی که در مرحله اول رأی نداده باشند، می‌توانند در هر حوزه‌ای رأی دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رأی داده باشند، فقط در همان حوزه می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می‌توانند در این انتخابات شرکت کنند.

بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است؛ بنابراین افراد متولد پیش ۱۳۸۵/۲/۲۱ می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت نمایند. تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه‌ای رأی داده‌اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم‌های موجود در شعب اخذ رأی انجام می‌گیرد.

ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است که مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه «انتخاب ایران»، از سوابق نامزد مورد نظرشان جویا شوند.

کد خبر 751899

دیگر خبرها

  • دیدار محسن رضایی با آیت‌الله اعرافی
  • رقابت لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • آیت‌الله جنتی: بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • اهتمام به تحقق راهبرد‌های چهارگانه تعیین شده رهبر انقلاب
  • مواجهه غرب با دانشگاهیان معترض نمایش بی‌اعتباری ادعاهایشان است
  • بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی
  • صندوق اخذ رای الکترونیکی چگونه کار می‌کند؟
  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود