Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@06:24:19 GMT

جنگ جهانی؛ تحفه‌ای با یک‌صد میلیون کشته

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۳۹۱۹۶

جنگ جهانی؛ تحفه‌ای با یک‌صد میلیون کشته

به بهانه نزدیک شدن به سالگرد آغاز جنگ جهانی اول، نگاهی گذرا به اتفاقات اروپا و آمریکای حدود یک‌صدسال قبل می‌اندازیم. اروپا و امریکا بالاترین رکورد کشتار انسان‌ها را دارند و در کمال تعجب همچنان ادعای حقوق بشر و دموکراسی را مایه فخر و طلبکاری‌شان از دنیا قرار داده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، درحالی که اروپا به تحولات شگرف علمی و تکنولوژی نزدیک می‌شد، به ناگاه، قطار پیشرفت از ریل خارج شد و جنگ و کشتار، در قلب اروپا، جهان را به کما برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جنگ جهانی اول که به بهانه ترور ولیعهد امپراطوری اتریش-مجارستان از ۲۸ ژوئیه ۱۹۱۴ آغاز شد، جهان را به آتشی خانمان سوز دچارکرد، آتشی که با اولتیماتوم به صربستان از طرف اتریش-مجارستان جهت استرداد قاتل ۱۸ ساله صرب آغاز شد و در نهایت شوروی به حمایت از صربستان و آلمان به حمایت از اتریش وارد معرکه شدند و نهایتاً دو لشگر متفقین و متحدین شکل گرفت و ویرانی فراوان به جای گذاشت.

اروپایی که الان، خود را مهد تمدن دنیا می‌داند، درسال ۱۹۱۴برای قتل مردم بی‌گناه به دو تیم مجزا تشکیل شد، یکی متحدین با ترکیب آلمان، عثمانی، اتریش-مجارستان، بلغارستان و دیگری متفقین با ترکیب بریتانیا، روسیه، فرانسه، صربستان، ژاپن، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، آمریکا، یونان و تایلند.

جنگ جهانی اول با یارگیری متحدین و متفقین به کشته شدن قریب به ۵ میلیون نظامی از متفقین و ۴ میلیون کشته از متحدین منجر شد، این آمار از کشته‌های غیرنظامی و زخمی‌ها مجزاست و در مجموع بیش از ۱۰ میلیون نظامی کشته داده است.

پس از شکست متحدین، کشور آلمان با معاهده "ورسای" امتیازات فراوانی داد:
۱-زمین حاصلخیز در غرب رود راین
۲-تحویل تقریباً همه ادوات نظامی و کشتی و هواپیما و تانک به متفقین
۳-یک‌صد میلیارد دلار غرامت به متفقین

اینها بخشی از خسارات مردم آلمان بود تا اینکه دولت جدید به رهبری هیتلر به زیر معاهده زد و آن را یک طرفه ترک کرد، آلمان ظرف بیست سال، قوی‌ترین ارتش جهان را ساخت، تقریباً همه جا دخالت کرد و حتی با روسیه، قرارداد تحویل تکنولوژی نظامی به آن کشور و آموزش سربازان روس در آلمان را بست، در جنگ داخلی اسپانیا به نفع ملی گراها ورود کرد و اقدامات دیگر که همگی زمینه اعلان جنگ بریتانیا و فرانسه را فراهم کرد تا بار دیگر دو تیم متفقین و متحدین، این بار با ترکیب جدید رو در روی هم بایستند و این بار بیش از ۸۰ میلیون نفر را به کام مرگ ببرند.

کشور ایران علی‌رغم اعلام بی‌طرفی با اشغال توسط روس‌ها و بریتانیا و آمریکا مواجه شد و آسیب‌هایی چون مرگ حدود ۸ میلیون نفر در اثر قحطی ناشی از خرید غلات کشور توسط بریتانیا جهت رزق ارتش بریتانیا و البته خسارات فراوان مادی و معنوی دیگر شد.

ژاپن که الان خود را به مهد تمدن و فرهنگ و مدرنیته دنیا بدل کرده است، برخلاف جنگ جهانی اول در جنگ جهانی دوم در کنار آلمان قرار گرفت و با حمله به کشورهایی مانند چین، فیلیپین، برمه، مالزی، اندونزی و بنگلادش به‌دنبال رفع مشکل تامین انرژی ناشی از تحریم آمریکا برآمد و در نهایت با حمله اتمی آمریکا، قریب به ۲۰۰ هزار کشته در شهرهای ناکازاکی و هیروشیما در چند ثانیه به ارمغان آورد و هنوز هم درگیر مسایل مرتبط با این تحفه جنگ می‌باشد.

آمریکا هم که درسالروز استقلال کشور درسال ۲۰۱۹، رییس جمهور ترامپ از ارتش مقتدر با کشوری صاحب اعتبار در دنیا از آن یاد می‌کند، بیش از ۵۰۰ هزار نظامی کشته شده روی دست مردمش به جای گذاشته است و دستش در ریختن خون بیش از ۲۰ میلیون انسان از کشورهای متحد و بیش از ۶۰ میلیون کشته از متفقین، آلوده می‌شود.

درنهایت اینکه، جنگ جهانی اول و دوم، جز تولد کشورهایی چون یوگسلاوی، چکسلواکی، لهستان و ترکیه و همچنین انقلاب روسیه و جنگ سرد و راه اندازی سازمان ملل، دست آورد دیگری نداشته است.

به یاد داشته باشیم که جنگ جهانی بیش از یکصد میلیون کشته در کشورهای مختلف دنیا از سوی کشورهای مدعی فرهنگ و دموکراسی برجای گذاشته است و این موضوع هرگز از دامان این مدعیان، پاک نخواهد شد.

مجید قربانی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۹۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری در این دیدار طی سخنانی با تاکید براهمیت کشور هندوستان در اشاعه ادبیات وحدت و مقاومت، اظهار داشت: هر تحلیلی از هر منطقه‌ای در جهان هستی و در روزگار کنونی، نیازمند یک نگاه کلی به جغرافیای جهان و به خصوص جغرافیای سیاسی جهان است، بدون آنکه بدانیم در جهان کنونی چه اتفاقاتی رخ می‌دهد نمی‌توانیم محدوده جغرافیایی خود و محلی که فعالیت می‌کنیم را تشخیص دهیم.

وی افزود: نگاه کردن از بالا باعث می‌شود انسان دید کلی نسبت به مسائل پیرامون خود پیدا کند که سبب خواهد شد نسبت به تصمیمات خود دقت بیشتری داشته باشد، نکته دیگر این است که در وضعیت دنیای کنونی عده‌ای سرمایه دار به مانند قارون حاکم بر جهان هستند و قدرت و ثروت ظاهری جهان را در اختیار دارند؛ طبیعتاً دل مردمان عادی را به سمت خودشان جذب می‌کنند، این جذابیتی که براثر ثروت و قدرتی که استکبار جهانی دارد بر کسی پوشیده نیست و امروز آمال بسیاری است.

شهریاری اظهار داشت: یک زرق و برقی در دنیای استکبار وجود دارد که باعث جذب آنان می‌شود که البته امری عادی است؛ در مقابل عده قلیل و کمی هستند که معتقدند ثروت قارون و قدرت فرعون یک مسئله ظاهری و موقت است و قدرت و ثروت واقعی در ید الهی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عدالت محوری را یک اصل دانست و تصریح کرد: این دو اعتقادی است که هر کدام، پیروان خاص خود را دارد، اما تکلیف چیست، معیارمان در ارزشگذاری و بالاترین ارزشی که باید در سخنرانی‌ها و توصیف و توضیحاتمان تاکید کنیم دوگانه‌ای است بین عدالت و ظلم؛ از بهشت و جهنم، اوصاف خداوند و اخلاق حسنه پیامبر (ص) سخن می‌گوئیم اما در حقیقت ارزشمندترین موضوعی که بر روی زمین باید بدان توجه نمود عدالت است.

وی گفت: اگر از نظر قدرت و ثروت در این صحنه بخواهیم با پول و قدرت ظاهری دنیا حرکت کنیم، شکست خواهیم خورد، باید معیاری داشته باشیم و اندیشه فاخر اسلامی را در دل این افرادی که دل به جایی دیگر بسته اند جذب کنیم تا برسد آن روزی که قارون‌ها شکست بخورند و همین‌ها که حمایت می‌کنند و ثروت قارون را دنبال می‌کنند، مشاهده کنند که قارون و ایادی‌اش در دل زمین فرو می‌روند و می‌گویند چه خوب شد که ما این مسیر را نرفتیم؛ لذا عدالت بدین معنا است که خون کسی بی گناه ریخته نشود.

شهریاری بیان داشت: طبیعی است که هر موجود زنده حق زندگی دارد و اگر این حق از او گرفته شود ظلم شده است و عدالت اقتضا می‌کند انسان‌ها زندگی کنند، حال از هر دین و مذهب هم باشد، تا شمشیر دست نگرفته و خون نریخته است کشتن او جایز نیست؛ لذا باید در دل جوان‌هایمان عدالت خواهی را زنده کنیم، البته معنای عدالت و ظلم را همه می‌دانند؛ زن و کودک فلسطین را به خاک و خون کشیدند اما افرادی که حتی مسلمان نیستند و از روی انسانیت و عدالت خواهی در آمریکا تجمعاتی بر حمایت از فلسطین برپا می‌کنند را همگان مشاهده می‌کنند، بنابراین آنچه که می‌تواند تمام اختلافات را حل کند، ادبیات عدالت محور است در این میان بالاترین ارزش آسمانی تقوا و بر روی زمین عدالت است و ضد آن ظلم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه گفت: فرهنگ مقاومت در برابر ظلم هم یک وظیفه انسانی و هم یک وظیفه دینی و شرعی است که از امام حسین (ع) یاد گرفته ایم؛ باید ویژگی‌هایی که امام حسین (ع) در راه عدالت خواهی و مقابله با ظلم و مقاومت شهید شدند را گفت و این نوع ادبیات را باید تولید کرد.

وی افزود: در مقابل این ادبیات، استکبار جهانی به عنوان ظالم اصلی بر روی زمین است که به دنبال گسترش صفت اختلاف و جنگ میان شیعه و سنی و درگیری میان هندو و مسلمان در هندوستان می‌باشد و این ذات استکبار جهانی است که باید بدان توجه کرد.

شهریاری خاطر نشان کرد: اکنون توسط آمریکا ۳ پروژه اساسی در دنیا دنبال می‌شود، اول اسلام هراسی، که در هندوستان این مسئله را به خوبی مشاهده می‌کنید مانند ایجاد گروه داعش و قرآن سوزی، دوم پروژه شیعه هراسی است که اکنون نیز جریان دارد.

وی افزود: می‌گویند اگر حماس پیروز شده است به اتکای شیعه پیروز شده و نه به اتکای سران اهل سنت، این مسئله را تداوم راه شیعیان اعلام می‌کنند که در مقابل باید ادبیات عدالت خواهی و عدالت محور را تولید کرد و ترویج داد، لذا ادبیاتی که باید تولید شود، این است که پروژه شیعه سازی پروژه دشمن است، اگر عالم به سمت امام حسین (ع) گرویده می‌شود به دلیل عدالت خواهی و ظلم ستیزی او است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: پروژه سومی که استکبار تولید می‌کند، ایران هراسی است به مانند ضدیت با زبان فارسی؛ ایران هراسی در منطقه توسط دشمن به شدت دنبال می‌شود لذا باید مراقبت کنیم در مقابل این ادبیات دشمن بایستیم.

شهریاری ابراز داشت: هر کس در منطقه جغرافیایی خود باید ادبیات بومی خود را تولید کند و هندوستان کشوری بزرگ و با ایالت‌های مختلف است که ظرفیت بزرگی در این مسئله دارد و می‌تواند ادبیات ستیز با ظلم را ترویج و تولید کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت پروژه "آی محسن" و توجه جهان اسلام به این پروژه، تاکید کرد: پروژه آی محسن در مقابل پروژه‌های "ایران هراسی و اسلام هراسی " دنبال می‌شود که با حضور گروه‌های مختلف از کشورهای مختلف در ایران و بازدید از مناطق و مراکز معنوی کشور، بسیاری از شبهات برطرف می‌شود و می‌تواند در خنثی نمودن پروژه‌های دشمن کارآمد باشد و در قسمتی دیگر امکاناتی برای حمایت از ملت مظلوم غزه فراهم شده است.

کد خبر 6098309 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • یک کشته در پی برخورد خودرویی با حصار کاخ سفید
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • تیراندازی در نیویورکِ آمریکا/ ۴ نفر کشته و زخمی شدند
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵