Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،سهراب دل انگیزان مشاور اقتصادی اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به اینکه اخیرا ً شاهد کاهش نرخ بیکاری در کشور بودیم گفت : نرخ بیکاری کشور حدود 1.3 درصد کاهش پیدا کرده و از کانال ۱۲ درصد ی به کانال 10 درصدی رسیده است.

وی درباره دلیل این کاهش نرخ بیکاری گفت : از پاییز سال ۹۶ به بعد تحریمهای آمریکا علیه ایران دوباره شکل گرفت و باعث شد درآمدهای ارزی دولت که پیش از این وارد کشور شده و توسط بانک مرکزی توزیع می‌شد با کاهش قابل توجهی مواجه باشد و یا حتی تا حدودی از دست برود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه با بیان اینکه کاهش درآمدهای ارزی دولت باعث شد اتکای دولت به درآمدهای ارزی بخش خصوصی و خصوصا صادرکنندگان بیشتر شود، یادآور شد: طی چند وقت اخیر بیشترین ارزی که وارد کشور شد ه از طریق بخش خصوصی و واحدهای تولیدی صادرات محور از جمله صنایع پتروشیمی، صنایع فولاد، محصولات غذایی و سایر صنایع صادراتی کالاهای غیرنفتی بود .

دل انگیزان معتقد است :در شرایطی که ارزش پول ملی ایران نسبت به ارزهای خارجی کاهش پیدا کرده ، طبیعتا جاذبه محصولات ایرانی برای بازارهای خارجی بیشتر شده و همین امر به افزایش صادرات واحدهای صادرات محور دامن زده است .

مشاور اقتصادی اتاق کرمانشاه اضافه کرد: در شرایطی که دلار سه تا چهار برابر گرانتر شده است واحدهای صادرات محور نیز باید تا همین حدود محصولات بیشتری به خارج از کشور صادر کنند تا بتوانند به هم ان اندازه سال قبل ارز وارد کشور کنند و برای این میزان تولید اضافه، نیازمند اشتغال‌زایی بیشتری هستند .

وی با بیان اینکه در سال ۹۷ شاهد نرخ رشد اقتصادی حدود منفی شش درصد در کشور بودیم یادآور شد : این نرخ رشد منفی مربوط به درآمدهای نفتی، درآمدهای ارزی دولتی و یا بخش‌هایی است که وابسته به درآمدهای دولتی بودند و بخش خصوصی را کمتر شامل شده و بخشهای صادراتی را شامل نمیشود.

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی مجموعه این عوامل و اتکای بیشتر دولت به ارز صادراتی بخش خصوصی و همچنین افزایش تولیدات آنها باعث شده بیش از ۳۷۰ هزار شغل در واحدهای تولیدی و صنعتی کشور اضافه شود که عدد قابل توجهی است .

دل انگیزان عنوان کرد: بیشترین سهم از تولید اشتغال در این مدت نیز با حدود 160 هزار نفر مربوط به حوزه صنعت و سپس کشاورزی است .

مشاور اقتصادی اتاق کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه نیز شاهد کاهش ۴.۷ درصدی نرخ بیکاری بود ه ا یم که رقم قابل توجهی است، افزود: در استان کرمانشاه اگر هر درصد نرخ بیکاری را معادل ایجاد هفت هزار شغل فرض کنیم ، برای این میزان کاهش بیکاری در استان باید حدود ۳۵ هزار شغل در بهار سال ۹۸ در استان ایجاد شده باشد .

وی گفت: در این زمینه توسط بسیاری از منتقدین ابهامات زیادی وجود دارد که آیا واقعا این تعداد شغل در استان کرمانشاه ایجاد شده یا خیر و این نقدها همه ارزشمند و مفید هستند.

دل انگیزان در پاسخ به ابهاماتی که درباره عدد ۴.۷ درصدی کاهش نرخ بیکاری استان وجود دارد ادامه داد: در این مورد باید بگویم که مرکز آمار ایران ۲۰ سال است که برای اعلام نرخ بیکاری در کل کشور روش و شیوه مشخصی دارد که اگرچه به آن انتقاد داریم اما در تمام این سالها نرخ بیکاری بر همین اساس و با همین فورمولها محاسبه شده است .

مشاور اقتصادی اتاق کرمانشاه گفت: پس اگر در این سالها نرخ بیکاری بالا بوده و یا پایین بوده بر اساس همین روش محاسبه شده و تغییری در روش محاسبه نرخ بیکاری رخ نداده است که اکنون نتوانیم آن را قبول کنیم .

وی تاکید کرد: از سوی دیگر استان کرمانشاه دارای تعداد قابل توجهی واحد صنعتی راکد و یا زیر ظرفیت بود که در گذشته امکان رقابت با کالاهای وارداتی که با ارز دولتی ارزان‌قیمت وارد می شد را نداشتند .

وی معتقد است اکنون که دلار ارزان قیمت برای واردات این کالاها در اختیار دولت نیست، کالاهای تولید استان امکان رقابت بیشتری دارند.

این استاد دانشگاه گفت: از سوی دیگر عمده صنایع استان صنایع صادرات محور هستند که از جمله آنها می‌توان به صنایع رب گوجه، شوینده ها، محصولات لبنی، انواع نوشابه، سیمان، کاشی و سرامیک، فولاد، مفتولهای فلزی، نخ تولیدی برای لاستیک اتومبیل، چسب، سیم برق، کابل و ... اشاره کرد که هم اکنون با رونق صادرات میزان تولید و اشتغال آنها نیز بیشتر شده است و بخش زیادی از کاهش نرخ بیکاری مربوط به این واحدها است .

مشاور اقتصادی اتاق کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه پتانسیل های زیادی هم در بخش کشاورزی دارد، افزود: طی دو سال اخیر که بارندگی های خوبی داشتیم رغبت به به سمت بخش کشاورزی خصوصاً محصولات زراعی صنعتی از جمله علوفه، سیب زمینی، گوجه فرنگی و .... بیشتر شده و این فعالیت‌های کشاورزی هم حجم بزرگی از فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد اشتغال را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد :مجموعه این عوامل نشان می‌دهد کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه و در کل کشور ناشی از عدم وجود درآمدهای نفتی برای دولت و اتکای دولت به اقتصاد داخلی و واحدهای صادرات محور شکل گرفته است که ارزآوری بیشتری برای کشور دارند.

به گفته دل انگیزان این شرایط باعث شده دولت خود را کنار بکشد و دست بخش خصوصی را بازتر بگذارد و حتی حمایت‌های بیشتری نیز از این بخش انجام دهد.

وی گفت :دولت در این شرایط تلاش می‌کند ارتباط خود را با بخش خصوصی بهتر کند که نمود آن در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی دیده میشود.

دل انگیزان در مجموع کاهش نرخ بیکاری را مثبت ارزیابی کرد و دلیل اصلی آن را نیز کاهش جدی درآمدهای ارزی دولت و اتکا بیشتر دولت به بخش خصوصی برای ارزآ وری و در نتیجه آن رونق تولید و اشتغال زایی دانست .

 

 

انتهای پیام/د

نرخ بیکاری کشور حدود 1.3 درصد کاهش پیدا کرد

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداری تسهیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۱۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است

فرید ولدی کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم سیاست ارزی مناسب کشور در زمان تحریم به خبرنگار قدس گفت: در هر کشوری متناسب با ساختار اقتصادی آن کشور، سیاست ارزی و رژیم ارزی متفاوتی وجود دارد. بین سیاست های ارزی کشورهای مختلف تفاوت های زیادی وجود دارد. عوامل مختلفی بر طراحی سیاست های ارزی کشورها تاثیر می گذارد از جمله حجم و تنوع تجارت خارجی، عمق بازارهای مالی ثبات اقتصاد کلان و احتمال وقوع شوک های خارجی. اکثر اقتصادهای کوچک و بی ثبات به ویژه کشورهای دارای سابقه تورم های بالا، از یک لنگر اسمی ارز برای ثبات پولی و کنترل تورم استفاده می کنند و تابع رژیم های ارزی "میخکوب سخت" هستند یعنی پول ملی خود را به یک ارز خارجی مانند دلار یا به سبدی از ارزهای خارجی میخکوب می کنند. گروه دوم میخکوب متعارف هستند و گروه بعدی میانه، شناور شناور آزاد. رژیم ارزی در ایران با کمی اغماض می توان گفت یک رژیم میانه است.

وی ادامه داد: در یک اقتصاد تورمی مانند ایران، تثبیت نرخ ارز اسمی به مدت طولانی با سیاست تخصیص ارز چندنرخی در اقتصاد بدون توجه به قیمت بازار آزاد منجر به کاهش نرخ ارز حقیقی، کاهش ذخایر ارزی بانک مرکزی، کاهش صادرات، افزایش واردات، افزایش قاچاق و کاهش توان رقابت پذیری اقتصاد ملی و تضعیف رشد اقتصادی می شود. بیش از ۵۵ درصد درآمدهای دولت از محل صدور نفت تامین می شوند که با توجه به نرخ تسعیر ارز از دلار به ریال سیاست ارزی دولت نیز تعیین می شود. بنابراین سیاست های ارزی تاثیر غیر قابل انکاری بر بودجه دولت دارد پس نتیجه می گیریم سیاست های ارزی غلط می تواند تاثیر بر بودجه دولت و شرایط مالی و رفاهی مردم به طور مستقیم داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست مخرب ارز چندنرخی در اقتصاد گفت: آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تخصیص غلط ارزی بانک مرکزی به واردات کالاهای اساسی است که اول از همه موجب کاهش منابع ریالی بودجه و در نتیجه ناتراز شدن بودجه و کاهش توسعه کشور شده است؛ همچنین تخصیص ارز به واردات، رقیب بخش مولد اقتصاد کشور خواهد شد که با ارز بازار آزاد تولید دارد و در نتیجه تضعیف تولید داخلی را نیز به همراه خواهد داشت؛ ثالثا مسیر غلط حمایت ارزی به جای دخالت در قیمت بازار و در نتیجه محدودیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی و افزایش قاچاق، باید بر اعطای کالابرگ در انتهای زنجیره همراه باشد.

وی گفت: متاسفانه سیاست ارزی دولت که به درستی ارز 4200 تومانی را حذف کرد ولی حالا خود درگیر ارز جدید چندنرخی در اقتصاد شده است که به واسطه آن ارز 28500 تومانی توسط بانک مرکزی به برخی عرضه می‌شود ولی قیمت کالاهای اساسی در بازار آزاد با قیمت ارز بازار آزاد خود را مچ کرده است و همچنین امضاهای طلایی نیز برای تخصیص این ارز رانتی به چه کسی و با چه هدف و وارداتی نیز دوباره مطرح می‌شود. در این میان رشد اقتصادی کشور حاصل از رکوردشکنی در فروش نفت و توسعه تجارت انرژی ایران به دلیل تخصیص کامل ارزهای نفتی به دلار 28500 تومانی به صورت کامل هیچ اثرگذاری در زندگی مردم ندارد و همین امر سبب شده است سیاست های ارزی غلط باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی و رکوردشکنی در فروش نفت خام ایران در زندگی مردم شده است

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • دولت بدون مماشات با سوداگران امنیت اقتصادی کشور مبارزه کند
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در پارسال
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم