Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی رانندگان آذربایجان‌غربی گفت: توزیع لاستیک به اندازه‌ای ناچیز بوده که نیازهای رانندگان برطرف نشده و در واقع 30 درصد نیاز کامیونداران در طول یک سال گذشته برطرف شده است.به گزارش بلاغ،سال گذشته مشکلات کامیونداران کشور در مقطعی در رسانه‌ها بازتاب فراوانی داشت و رانندگان آذربایجان‌غربی نیز به تبع کشور با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرداد سال گذشته، رئیس هیئت‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی رانندگان آذربایجان‌غربی برخی از مشکلات این صنف را عدم نظارت بر شرکت‌های حمل و نقل استان و در نتیجه اخذ کمیسیون‌های اضافی عنوان کرد و علاوه بر آن، عدم حمایت بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی، افزایش عوارض اتوبان، کمبود سهمیه سوخت و نیز مشکلات در تامین لاستیک و قطعات یدکی را از مهمترین مشکلات رانندگان عنوان کرد.

خبرگزاری فارس امسال نیز در این زمینه با «فیروز خدایی» گفت وگویی انجام داده و مسائل و مشکلات کامیونداران را از زبان وی جویا شده که در پی می آید.

فارس: سال گذشته که با خبرگزاری فارس گفت‌وگو کردید فرمودید که نظارتی بر شرکت‌های حمل و نقل استان انجام نشده و همین خود سبب دریافت کمیسیون‌های اضافه از رانندگان می‌شود، آیا این مشکل حل شده یا همچنان پابرجا است؟!

خدایی: خوشبختانه در این زمینه ساماندهی‌هایی انجام شده و هم‌اکنون بیشتر صدور بار در دفاتر مرکزی انجام می‌شود و نیز نظارت نسبت به سالیان گذشته مطلوب بوده یعنی رضایت نسبی وجود دارد، هر چند که برخی رانندگان و شرکت‌ها شیطنت‌هایی انجام می‌دهند اما نسبت به سال گذشته تفاوت فراوانی داشته است.

فارس: یکی از مشکلات رانندگان کمبود لاستیک و قطعات یدکی بوده هم اکنون چه شرایطی حاکم است؟

خدایی: از دو ماه گذشته قیمت روغن دو برابر و شاید هم بیشتر شده بنابراین یک تعویض روغن برای رانندگان هزینه‌های بسیاری در بر داشته است و متاسفانه رانندگان در تامین لاستیک نیز به شدت در مضیغه هستند چون در طول یک سال گذشته تنها یک حلقه لاستیک برای آنها توزیع شده و دوره جدید توزیع حلقه نیز به تازگی آغاز شده است در حالی که در شرایط کنونی، باید نوبت دور چهارم توزیع لاستیک انجام می‌شد.

بنابراین سهمیه لاستیکی که سیستم برای رانندگان استان صادر کرده عملیاتی نشده است چون یک کامیونی که در طول سال میلیون‌ها کیلومتر را باید بپیماید باید 10 تا 12 حلقه سهمیه لاستیک برای وی در نظر گرفته شود در حالی که تنها یک جفت و در نهایت دو جفت لاستیک تحویل شده است.

فارس: از لاستیک‌های وارداتی چگونه بهره می‌گیرید؟

خدایی:لاستیک‌های وارداتی اکثرا ناشناخته بوده و عمدتا با مارک‌های چینی وارد بازار شده‌اند و بنابراین بسیاری از رانندگان از آن شناخت کافی ندارند و در نتیجه دچار مشکل می‌شوند و علاوه بر آن، متاسفانه به تازگی نیز لاستیک تولید داخلی به میزان 30 درصد افزایش قیمت داشته  و حتی قرار بود به واردات لاستیک، ارز تخصیص یابد تا این کمبود از طریق کشورهای همجوار تامین شود که متاسفانه انجام نشده است.

برای تامین قطعات یدکی نیز هیچ گونه حمایتی انجام نشده و در زمینه لاستیک نیز همانگونه که اشاره شد، تزریق آنها به صورت قطره چکانی بوده و کیفیت آنها به گونه‌ای نیست که راننده از خرید آن اطمینان یابد.

فارس: امسال چند حلقه لاستیک در بین رانندگان توزیع شده است؟

خدایی: توزیع به اندازه‌ای ناچیز بوده که نتوانستیم نیازهای رانندگان را برطرف کنیم و در واقع 30 درصد نیاز کامیونداران در طول یک سال گذشته برطرف شده و متاسفانه اندازه برخی لاستیک‌ها نیز جزو سبد کالا نیست و این هم، یکی دیگر از مشکلات کنونی است چون هم اکنون در سه اندازه، لاستیک توزیع می‌شود و سایر اندازه لاستیک‌ها که در حمل و نقل باری مورد استفاده قرار می‌گیرد، وجود ندارد و در خواست این است که همه لاستیک‌ها جزو سبد کالا توزیع شود.

فارس: موضوع قطع بیمه‌ای رانندگان از سوی سازمان تامین اجتماعی به کجا رسید؟آیا این مشکل همچنان پابرجا است؟

خدایی: در این رابطه از برخی رانندگان که از گذشته در این صنف فعالیت کرده و دوباره به چرخه فعالیت وارد شده‌اند حمایت شده و دولت پذیرفته که 50 درصد حق بیمه آنها را تقبل کند اما متاسفانه از رانندگان جدیدالورود حمایتی انجام نمی‌شود و از سوی دیگر هر راننده‌ای تغییر حوزه دهد باید 630 هزار تومان براساس نرخ پایه حقوق راننده، حق بیمه پرداخت کند که این موضوع نیز در آینده مشکل‌ساز خواهد شد چون در این صورت کسی با این میزان پرداخت حق بیمه، وارد صنف رانندگان نمی‌شود.

از سوی دیگر هر کس حوزه خود را تغییر داده و از راننده مسافری به راننده باری یا بالاعکس وارد شود راننده جدید محسوب شده و دچار مشکل می‌شود چون برخی از آنها 10 تا 15 سال حق بیمه پرداخت کرده و فعالیت‌ آنها مشخص است و بنابراین دولت باید از هر دو راننده باری و مسافری حمایت کند.

فارس: قرار بر این بود که رانندگان با 25 سال سابقه کار بازنشست شوند اما سازمان تامین اجتماعی به این امر بی‌توجه بوده است، در این زمینه چه اقدامی انجام می‌شود؟

خدایی: متاسفانه این مشکل به قوت خود باقی است و در این رابطه مکاتباتی انجام شده و نمایندگان مجلس نیز پیگیر حل مشکلات هستند و در 6 ماه گذشته اعلام شده بود که در حال تنظیم آیین‌نامه‌های اجرایی مربوط به آن هستند اما تاکنون اقدامی انجام نشده و حتی راننده‌ای 55 سال سابقه دارد اما آیین‌نامه مربوطه نسبت به وی هم اجرا نشده است.

فارس: اقدامات اداره کل حمل و نقل استان در زمینه حل مشکلات کامیونداران و رانندگان به چه شکل بوده است؟

خدایی: مشکلاتی که می‌تواند از طریق این اداره کل حل شود خوشبختانه رضایت بخش بوده و تا حدودی اقدام شده اما مشکلات افزایش عوارض اتوبان یا مشکلاتی که در خارج از حوزه راهداری است همچنان ادامه دارد و در حالت کلی، به اندازه‌ای قیمت بیمه و عوارض و لوازم یدکی و لاستیک افزایش یافته که راننده آن‌طور که باید نمی‌تواند در چرخه حمل و نقل خدمات با کیفیت ارائه دهد.

از سوی دیگر قرار بود کرایه‌ها بر حسب«تن کیلومتر» باشد در حالی که اجرا نشد و همچنین مقرر بود که هر سه ماهه نسبت به تورم اعلامی بانک مرکزی، این« تن کیلومتر» افزایش یا اگر لازم باشد کاهش یابد اما متاسفانه از یک سال گذشته هیچ گونه تغییراتی بر آن نشده است.

بنابراین برای رانندگان با توجه به گرانی لاستیک و روغن و لوازم یدکی مقرون به صرفه نیست و هزینه‌های اضافه به رانندگان فشار وارد می‌کند.

فارس: در زمینه نوسازی حمل و نقل چه اقداماتی انجام شده است؟

خدایی: در این زمینه نیز قول‌هایی داده شده اما متاسفانه به آن عمل نمی‌شود و پیش از این، در برنامه پنج ساله پنجم اجازه داده شده بود که ماشین‌های سه سال کار کرده از اروپا وارد شده، هر چند ناوگان فرسوده‌ای خارج نشد و حتی پیشنهاد بر این بود که اجازه دهند تا از کشورهای اروپایی ماشین های کارکرده حتی پنج ساله وارد و عوارض گمرکی نیز برداشته شود چون از ماشین‌های کارکرده هیچ گونه حمایتی نشده که نوسازی شود و باید به آنها تسهیلات ارزان قیمت اختصاص یابند.

فارس: سال گذشته یکی از مشکلات رانندگان را وجود دلالان و واسطه‌گران عنوان کردید و پیشنهادتان بر این بود که کامیونداران تجمیع و یا تعاونی‌های کوچک تشکیل شود این مشکل به کجا رسید؟

خدایی: با توجه به اینکه پایانه باری به صورت مستمر در جاده شهید کلانتری وجود دارد و مکان استقرار شرکت‌ها در گذشته آنجا نبوده و در سطح شهر پراکنده بودند، اما هم اکنون سازماندهی شده‌اند.

اما هم‌اکنون خوشبختانه تا حدودی دست دلالان قطع شده است و رضایت شرکت‌های حمل و نقل و رانندگان افزایش یافته چون کامیونداران تجمیع شده‌اند و نظارت انجام و توزیع عادلانه بار نیز انجام شده است اما متاسفانه برخی شرکت‌ها و رانندگان شیطنت کرده که امید است که با کمک اداره کل حمل و نقل و سایر ارگان‌ها این مشکلات به طور کامل حل شود.

گفت‌وگو از نصیبه نیک‌زاد قوشچی

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۴۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین

معین الدین سعیدی نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند، دشتیاری، زرآباد در مجلس شورای اسلامی در بازدید از مناطق سیل زده جنوب استان  گفت: در ۶ شهرستان حوزه انتخابیه بیش از ۳ هزار کیلومتر راه خاکی و بدون پل و ابنیه فنی وجود دارد که در هر بارندگی راه بیش از ۶۰۰ روستا مسدود می شود. به دلیل حجم بالای ویرانیها و گرفتاری مردم در سیل، به شدت ماشین آلات سنگین نظیر بولدزر، گریدر، لودر، کامیون و سایر ماشین‌آلات راهسازی نیاز است.

معین الدین سعیدی  افزود: اراضی و باغات حاشیه رودخانه‌ها، بندسارها و محصولات کشاورزی به طور کامل از بین رفته است نیاز فوری است تا وزرات راه، بنیاد مسکن، وزارت جهاد کشاورزی و مسوولان سایر استان‌های همجوار سیستان و بلوچستان و همچنین خیران درخواست می شود ماشین آلات مورد نیاز را اعزام و مشکلات را کمتر کنند.

وی گفت: سیل بند و دیوار و دایک‌های حفاظتی در مسیر رودخانه‌های وجود ندارد و مردم بشدت در آبگرفتگی‌ها دچار مشکل شده‌اند. تقاضا داریم تا می‌توانید به این منطقه ماشین آلات منتقل کنید تا بتوانیم برای حل مشکلات مردم گرفتار در سیلاب اقدامی بکنیم این سیل تمام شد ولی در هر بارندگی مشکلات مجددا همینهاست.

وی افزود: در منطقه سواحل مکران مخصوصا در چابهار، کنارک، زراباد، قصرقند، نیکشهر و دشتیاری به دلیل حجم خسارت‌ها باید تعداد زیادی از ماشین آلات سنگین باشد تا بتوان تا حدودی این میزان از خسارت‌ها را جبران کرد.

وی خاطر نشان کرد: من از وزیر کشور، استاندار و تمام مسئولینی که در سیل کنار مردم بودند و در منطقه حضور داشتند تشکر می‌کنم و قدردان حضورشان هستیم اما تنها با این رفت و آمدها مشکلی حل نمی‌شود و باید زیرساخت‌های لازم تامین شود.

نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند، دشتیاری، زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: روستاهای پایین دست سد خیرآباد در نیکشهر، مجموعه روستاهای مجتمع فضل الهی و مجتمع حمیری در قصرقند، بخش مرکزی چابهار، بخش باهوکلات و حوزه بریس جاهایی هستند که بیشترین چالش را در تامین آب دارند. مردم تانکرهای آب را ۲ تا ۳ میلیون تومان خریداری می‌کنند و باید تدبیری اندیشیده شود و عملیات اجرایی فوری انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: حجم خرابی‌های سیل به گونه‌ای است که عزم ملی و اعتبارات ملی می‌خواهد تا بخشی از این چالش‌ها برطرف شود. در کنارک منازلی را دیدیم که هنوز آب ناشی از سیلاب در داخل آن‌ها تخلیه نشده است.

وی افزود: در بخش بیرها و بخش کهیر بسیاری از خانه‌ها تخریب شده‌اند و هنوز آب در داخل آن‌ها وجود دارد. این مسائل را نمی‌شود نادیده گرفت و باید هر چه سریع‌تر مشکلات مردم سیل زده برطرف شود.

سعیدی خاطر نشان کرد: از وزارت راه، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، مجموعه بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت، خیرین، گروه‌های مردم نهاد درخواست دارم کمکی در حوزه تامین ماشین آلات بکنند تا بتوانیم بخشی از مشکلات زیرساختی را حل کنیم.

وی افزود: من از تمامی خیرین، رسانه‌ها و کسانی که در سیل اخیر و اسفند ماه در کنار مردم بودند تشکر می‌کنم امیدواریم در این شرایط سخت هم ما را در حوزه تامین ماشین آلات یاری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند
  • برخورداری ۸۷ درصدی خانوارهای روستایی شهرستان پیرانشهر از راه آسفالت
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • 6100 نفر در قالب گروه‌های جهادی به مناطق محروم آذربایجان‌غربی اعزام شدند
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • ۳ هزار و ۳۲۸ خانواده در شهر‌های کوچک آذربایجان‌غربی زمین ملی دریافت کردند
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • اجرای طرح آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی