Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازاصفهان ، با بارش‌های مطلوب اوایل سال ۹۸ و میزان ذخیره قابل توجه سد زاینده رود، در شورای هماهنگی زاینده رود تصمیم به جاری شدن آب زاینده رود برای کشت بهاره و تامین آب باغات گرفته شد، گذشته از آن با جاری شدن آب، نشاط و شعف را در نصف جهان دو چندان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حدود چهار ماهی می‌شود که چشم مردم اصفهان به آب زاینده رود روشن شده است؛ قبل از ایام نوروز ۹۸ بود که در کنار خوشی‌های نزدیک عید، خبر جاری شدن آب، کام هم شهریان شیرین شد و با بارندگی‌های ابتدای امسال در کنار زاینده رود، طراوت و سرزندگی نصف جهان را صد چندان کرد.

اینگونه که مسئولان استانی می‌گویند قرار است ۲۰ روز در هر ماه تابستان آب گلوی خشک بستر را‌ تر کند و مهمان دورهمی‌های خانواده‌های اصفهانی باشد که اوقات شبانگاهی خود را برای فرار از گرمای این روز‌ها در کنار آن سپری کنند.


شور نشاط نصف جهانی‌ها از جاری شدن زاینده رود

با خانواده‌ای ۵ نفره که در نزدیک پل خواجو بساط خوراکی پهن کرده اند؛ دختر کوچک خانواده با توپ مشغول بازی است و بقیه اعضای خانواده در گپ و گفت اند؛  هم نشین می‌شوم و حال و هوای این دور همی را از آن‌ها جویا می‌شوم.

پدر خانواده از مشغله‌ی کاری چند ماه اخیر می‌گوید و ادامه می‌دهد: گرچه ساعت‌های زیادی درگیر کار هستم، اما در این چند ماه که زاینده رود جاری بوده است، سعی کردم وقت بیشتری برای خانواده و تفریح آن‌ها اختصاص دهم و تقریبا از زمانی که رودخانه جاری بود یک یا دو بار به اینجا آمده ایم.

مادر خانواده از خاطرات ایام عید و سفر اقوام شان از اراک به اصفهان اینگونه تعریف می‌کند: قبل از ایام عید خانواده ام با شنیدن خبر جاری شدن آب، عزم خود را برای سفر به اصفهان جزم کردند و چند روزی که در اصفهان مهمان ما بودند، به حاشیه‌  زاینده رود می‌آمدیم و هر روز را در کنار یکی از پل‌های تاریخی گذراندیم.

دو پسر خانواده که تا این لحظه سکوت کرده بودند از هیجان خیس کردن با هم بازی‌های خود صحبت می‌کردند و گفتند :‌ای کاش این آب همیشه در رودخانه جاری باشد.

حال و هوای بقیه دورهمی‌ها و خانواده‌های کنار زاینده رود دست کمی از خوشحالی و شادی این خانواده ندارد؛ جاری بودن آب زاینده رود می‌تواند روحیه‌ای عظیم در کالبد اصفهان و مردمش بدمد.

مسافران تابستانی نصف جهان در کنار پل‌های تاریخی جریان زاینده رود از دل دهانه‌های این پل‌ها را به نظاره نشسته و برای گرفتن عکس یادگاری اشتیاق دارند.

 

زنده شدن زمین‌های کشاورزی و باغات

جریان یافتن زاینده رود نه تنها طراوت و سرزندگی را در شهر سرازیر کرده بلکه رونق دوباره‌ای به زمین‌های کشت بخشیده و کشاورزان را با برخورداری از این نعمت شادمان و شاکر کرده است.

کشاورزان از زمستان سال گذشته مشغول کشت پاییزه شدند و با سخاوت آسمان و بارش‌های بهاری کشت و کارشان رونق گرفت و سپس کشت بهاره انجام دادند.

حسن ساسانی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در خصوص جاری شدن آب زاینده رود پس از ۱۰ سال در تابستان عنوان کرد: متناسب با افزایش حجم سد زاینده رود و بارش‌های آبی مطلوبی که انجام شد، تصمیم گیری در شورای هماهنگی حوزه زاینده رود بر تامین آب برای کشت بهاره و آب باغات گرفته شد.

وی ادامه داد: ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب به کشت بهاره اختصاص یافته است و پس از تامین این میزان آب، خروجی زاینده رود بسته می‌شود.

 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه تاریخ دقیقی برای کاهش خروجی آب و نهایت بسته شدن آن مشخص نیست، اظهار کرد: پس از اینکه توزیع آب در تیر و مرداد صورت گرفت و میزان آبی که برای کشاورزان تقلیل داده شده، بررسی و زمان دقیق جاری شدن دوباره‌  آب در شهریور ماه تعیین می‌شود.

ساسانی با بیان اینکه میزان ذخیره سد ۸۱۲ میلیون متر مکعب است، اضافه کرد: برنامه منابع و مصارف ابلاغی وزارت نیرو، میزان مصارف آب شرب و صنعت مشخص کرده اند که طبق این برنامه آب شرب و صنعت را تامین می‌کنیم.

زاینده رود از گذشته‌های دور از قله‌های سر به فلک کشیده زردکوه بختیاری جریان داشته تا در تالاب گاوخونی فرو ریزد و میزبان زیستگاه پرندگان مختلف باشد، اما بیش از یک دهه است که رودخانه با کاهش بارش‌ها و بی مدیریتی در ماه‌هایی از سال رنگ و رویی خشک به خود گرفته است.

حال که آسمان رویی خوش نشان داده و شاهد بارش‌های خوبی در چند ماه آغازین سال بوده ایم، نه تنها نگاه جزیره‌ای و استانی که نگاه کلان در مدیریت حوزه زاینده رود است که می‌تواند آب مصرفی در همه‌ی حوزه‌های کشاورزی، شرب و صنعت را تامین کند و آب را در زاینده رود زنده نگه دارد.

گزارش از نعیمه حکمت پور

انتهای پیام /س

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آب وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری

جام جم آنلاین اصفهان؛ سعید ابراهیمی با اعلام این خبر گفت: عدالت توزیعی پروژه ها از رویکردهای اصلی بودجه 1403 شهرداری اصفهان است، چنانکه در این بودجه بالغ بر 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کمتر برخوردار اختصاص یافته است و در این میان، با کمک مشاوران و شهرداری های مناطق، 40 محله هدف شناسایی قرار گرفت و نیازهای آنها برآورد شد تا در بودجه به آنها توجه ویژه شود.

او با اشاره به تعریف پروژه ها براساس برنامه اصفهان 1410 افزود: در این خصوص، 40 موضوع کلان بررسی و طبق نقشه های پراکندگی فضایی و عدالت فضایی و مکانی تحلیل شد. مانند ایستگاه های آتش نشانی، فضای سبز و پارک ها، ایستگاه های اتوبوس، معابر، شبکه آبیاری، توسعه منابع آب، خطوط، پیاده روها، مناسب سازی ویژه معلولان و... که جانمایی های لازم برای آنها صورت گرفت و وضعیت موجود و کمبودها شناسایی شد تا براساس میزان منابع و با نگاه توزیع عادلانه، در بودجه 1403 قرار گیرند.

معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان درباره صرفه جویی در هزینه های جاری اظهار کرد: بخشی از هزینه های جاری مربوط به حقوق و دستمزد است که طبق دستورالعمل ابلاغی حقوق ها را افزایش دادیم و در مجموع سهم حقوق و دستمزد در کل بودجه فقط 8 درصد است.

او بخش دیگری از هزینه های جاری را مربوط به نگهداری و نظافت شهر دانست و ادامه داد: در این خصوص یک قیمت پایه وجود دارد و داده ها نیز دقیق است، بنابراین متناسب با حد نیاز هزینه می شود و در عمل هم تلاش می کنیم با نظارت میدانی آنچه پیش بینی شده است را عملیاتی کنیم.

ابراهیمی با اشاره به درآمدهای پایدار خاطرنشان کرد: درآمدهای پایدار یک ظرفیت ملی است که در بین شهرداری ها پیرامون آن انسجامی در حال شکل گرفتن است تا از حرکت های سلیقه ای به خصوص در بحث عوارض پرهیز شود. در مدیریت شهری اصفهان نیز، قبل از ارسال بودجه لوایح درآمدی و بهای خدمات ارسال و در این خصوص تصمیم گیری شد.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • تصاویر شگفت‌انگیز از جاری شدن سیل در اصفهان و خرم‌آباد + ویدئو
  • فیلم جاری شدن سیل و آبگرفتگی در اصفهان و خرم‌آباد
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال حشاشین را ساخت؟
  • افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری