Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@20:53:58 GMT

راههای افزایش صادرات غیرنفتی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۸۱۰۵

راههای افزایش صادرات غیرنفتی

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران معتقد است که با وجود بهبود نسبی شرایط برای فعالیت بخش خصوصی فعال در حوزه صادرات، هنوز می‌توان شرایط بهتری را برای فعالان این حوزه ایجاد کرد که نتیجه آن افزایش صادرات غیرنفتی است.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: بالا رفتن نرخ ارز، همزمان با اوج گیری تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران، باعث شده در ماه‌های گذشته صادرات غیرنفتی و سپس بازگشت ارز حاصل از آن به موضوعی مهم برای اقتصاد ایران تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جدیدترین جلسه کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران، اعضا درباره راهکارهایی که دولت می‌تواند به منظور حمایت از صادرات غیرنفتی در دستور کار قرار دهد، بحث کرده‌اند و یکی از خواسته‌های مطرح شده، معرفی متولی قطعی صادرات از سوی دولت است. این متولی می‌تواند با در نظر گرفتن خواسته‌های صادرکنندگان، سیاست‌ها و دستورات دولت را در قالبی واحد مطرح کند و به این وسیله بخشی از نابسامانی‌های صادراتی به وجود آمده در ماه‌های گذشته را برطرف کند.

راههای افزایش صادرات غیرنفتی

در این رابطه محمد لاهوتی – رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران – معتقد است با وجود بهبود نسبی شرایط در ماه‌های اخیر، هنوز با اصلاح برخی سیاست‌ها، می‌توان شرایط بهتری را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کرد.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بخشنامه اخیر ارزی بانک مرکزی، بخشی از دغدغه‌های صادرکنندگان را برطرف کرد. برای مثال در نظر گرفتن بخشی از تعهد ارزی در قالب واردات در ازای صادرات، می‌تواند روند بازگشت ارز به کشور را تسهیل کند اما هنوز برخی اصلاحات در سیاست‌های اجرایی می‌تواند تغییر کند.

لاهوتی با بیان اینکه در ماه‌های ابتدایی تغییر نرخ ارز، صادرکنندگان دشواری‌هایی را برای تطبیق خود با شرایط جدید پشت سر گذاشتند، گفت: امروز فعالان اقتصادی توانسته‌اند تا حدی خود را با شرایط فعلی منطبق کنند و آمارهایی که از حفظ آمار صادرات و افزایش سرعت بازگشت ارز به سامانه نیما مطرح می‌شود، این موضوع را تصدیق می‌کند.

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی اتاق تهران ادامه داد: با این وجود تغییر مداوم سیاست‌ها در سال گذشته یا تاکید بانک مرکزی بر لزوم حفظ درصدهای اعلام شده برای بازگشت ارز، مسائلی است که هنوز صادرکنندگان با آن مشکل دارند. در صورتی که مذاکرات ما به نتیجه مثبت برسد و این تغییرات اعمال ‌شوند، می‌توان انتظار داشت توان کشور در صادرات غیرنفتی افزایش پیدا کند.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000ERt برچسب ها: صادرات ، نفت ، اتاق بازرگانی ، بخش خصوصی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صادرات نفت اتاق بازرگانی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

 معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.


نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.


معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.


به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.


استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.


۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.


رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • بیشترین خسارت سیل به راههای مواصلاتی خراسان جنوبی
  • توجه ویژه دولت سیزدهم برای توسعه راههای آذربایجان‌غربی
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود