Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:53:52 GMT

سفر گردشگران به بیابان لوت افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۸۲۰۰

سفر گردشگران به بیابان لوت افزایش یافت

زهرا رضایی ملکوتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعد از ثبت جهانی بیابان لوت سالانه حدود ۱۰ هزار گردشگر خارجی و داخلی از این میراث جهانی و روستاهای اطراف آن در خراسان جنوبی دیدن می‌کنند.

وی به اولویت پژوهشی در این اثر جهانی اشاره کرد و افزود: پس از ثبت جهانی بیابان لوت تحقیقات و پژوهش‌هایی در رابطه با این اثر جهانی صورت گرفته که بررسی و شناسایی فلور بیابان لوت در ۲ فاز و بررسی نقش امنیت اجتماعی در توسعه گردشگری در روستای دهسلم و بیابان لوت از جمله آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت خراسان جنوبی ادامه داد: بعد از پوشش گیاهی، پژوهش در خصوص پوشش جانوری و زمین شناسی از اولویت های بعدی پژوهش در بیابان لوت است که به تناسب اعتبار اختصاص یافته انجام می‌شود.

وی از اختصاص ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی بعد از ثبت جهانی بیابان لوت به خراسان جنوبی خبر داد گفت: این اعتبار در تجهیز و تکمیل پایگاه میراث جهانی بیابان لوت استان خراسان جنوبی، مسیرهای دسترسی و بهسازی و زیباسازی نخلستان روستای دهسلم به عنوان ورودی بیابان هزینه شده است.

رضایی ملکوتی یکی از برنامه‌های پیش رو را تشکیل شرکت تعاونی در روستای دهسلم عنوان کرد و ادامه داد: با تشکیل این شرکت تعاونی حمایت از روستاییان اطراف بیابان با محوریت دهسلم افزایش می‌یابد و اقداماتی در راستای رونق اشتغال ویژه صنایع دستی و خانه‌های بومگردی انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به افزایش سرمایه گذاری در روستاهای اطراف بیابان لوت بعد از جهانی شدن اظهار داشت: کمپ کویرنوردی در روستای دهسلم با مساحت سه هزار و ۵۰۰ متر مربع پذیرای گردشگران و مسافرانی است که برای تفریح و دیدن جاذبه‌های بیابان به این روستا سفر می‌کنند.

مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت خراسان جنوبی افزود: این کمپ به بخش خصوصی واگذار شده و سه خانه بومگردی هم برای اسکان و پذیرایی از میهمانان در این روستا راه اندازی و تجهیز شده است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه تعداد خانه‌های بومگردی در روستاهای اطراف بیابان لوت به تعداد ۱۰ باب افزایش یابد بیان کرد: این امر مستلزم حمایت و تامین اعتبار است.

بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو، ۲۷ تیر ماه سال ۱۳۹۵ در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

بیابان لوت در جنوب شرقی ایران، در شرق کوه‌های مرکزی و رشته کوه‌های زاگرس، در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده است.

مساحت عرصه بیابان لوت حدود ۲۳ هزارکیلومترمربع و حریم حفاظتی آن حدود ۱۸ هزار کیلومترمربع است که شامل ریگ یلان (تپه های ماسه ای)، کلوت ها (یاردانگ ها)، نبکاها، رودخانه شور، گندم بریان، هامادا (دشت ریگی) و غیره است که در این میان کلوتها در غرب و ریگ یلان در شرق با چشم‌اندازی زیبا و شگفت‌انگیز خودنمایی می‌کنند.

بیابان لوت ویژگی‌های برجسته بسیاری دارد که در دنیا منحصر به فرد است. قرارگیری این منطقه در موقعیت فوق العاده خشک، وزش بادهای قوی، در دسترس بودن ته نشست رسوبات دریاچهای برای توسعه کلوت‌ها و وجود رسوبات ریزدانه شرایط مناسبی را برای ایجاد و تکامل عوارض زمینشناسی ویژه در بیابان لوت فراهم کرده است.

بلندترین تپه‌های ماسه‌ای دنیا با بیش از ۴۷۵ متر ارتفاع در ریگ یلان خراسان جنوبی واقع شده است. همچنین بلندترین کلوت های دنیا با بیش از ۱۵۵ متر ارتفاع در این بیابان قرار دارند.

بزرگترین کلوت ها با بیش از ۴۰ کیلومتر طول، نبکاهای حاشیه غربی لوت، در امتداد کلوت‌ها با ارتفاع حدود ۱۲ متر و گرم‌ترین نقطه زمین (قطب حرارتی) با بیش از ۷۰ درجه سانتیگراد در جنوب غربی ریگ یلان از دیگر جاذبه‌های این بیابان محسوب می‌شود.

۹۸۹۳* ۶۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیشه ۳۶ در خراسان جنوبی

از دیروز سامانه بارشی در خراسان جنوبی فعال شده که بارش باران در این ایام در نزد قدیمی‌ها به شیشه ۳۶ معروف است.

بارش ها سبب بروز خسارت در برخی از نقاط استان شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • شیشه ۳۶ در خراسان جنوبی
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • افزایش ا ۵ درصدی تولیدات گلخانه های خراسان جنوبی