Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اقدام دولت برای کاهش مشکلات ما، افزایش بیمه و مالیات بوده و هر زمان که دولت کم آورده، بیان کرده که از تولیدکننده‌ها مالیات بگیرید.

علی‌اکبر بهمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت ما از سال ۸۸ فعالیت خود را در پارک علم و فناوری خراسان با تولید شیر قطع اضطراری ایستگاه‌‎های تقلیل فشار گاز آغاز کرد که گواهی مالکیت صنعتی و ثبت اختراع در این شیر را نیز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۰ سال است که این شیر را برای صنایع نفت و گاز تولید می‌کنیم.

وی افزود: ما جزو اولین شرکت‌هایی هستیم که به حوزه دانش‌بنیان وارد شدیم و در حال حاضر محصولات جانبی دیگری از جمله رگلاتور دیافراگمی، ایستگاه‌های تقلیل فشار گاز، سیستم کنترل شیرهای خودکار خطوط انتقال گاز و اقلام یدکی ایستگاه‌های تقلیلی فشار گاز را داریم.

بهمدی در خصوص استقبال از محصولات دانش‌بنیان این شرکت، گفت: محصول ما، محصولی عام نیست، بلکه محصولی خاص است و مصرف‌کننده عام ندارد. تنها شرکت‌های گاز استانی، صنایع پتروشیمی و پیمانکاران شرکت ملی گاز مشتری ما هستند. به این دلیل که از ابتدا هدف ما این بوده که محصول با کیفیت ارائه دهیم، بنابراین هرچه گذشته اعتماد مشتری به محصول ما و به همین میزان فروش افزایش یافته است.

نوسانات قیمت مواد اولیه روی تولید تأثیر می‌گذارد

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه «نوسانات قیمت مواد اولیه روی کار تولید هر تولیدکننده‌ای تأثیر می‌گذارد؛ به خصوص شرکت ما که به صورت سفارشی تولید می‌شود»، عنوان کرد: قراردادی بسته می‌شود و یک فرآیند چند ماهه دارد که این محصول آماده و ارسال شود. زمانی که ما قرارداد را می‌بندیم، قیمت مشخص است اما مشکل بر سر این بوده که وقتی قیمت نوسان داشته و پروژه ما زمان‌بر باشد، باعث زیان به تولیدکننده می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت مواد اولیه مشخص نیست و بسیاری از تولیدکننده‌ها قیمت نمی‌دهند. برخی موارد به ما می‌گویند که قیمت سه ماهه بدهید اما این کار را انجام نمی‌دهیم، بنابراین مجبوریم از این مناقصه خارج شویم زیرا نمی‌دانیم که برای سه ماه دیگر مواد اولیه چیست، قیمت آن‌ها به هفته و روز تغییر می‌کند و ممکن است ۵، ۲۰ و گاهی یک‌باره ۵۰ درصد در یک یا دو هفته افزایش یابد.

بهمدی بیان کرد: مشکل دیگر ما کیفیت مواد اولیه است. در حال حاضر در شرایطی هستیم که قبلاً بسیاری از اقلام وارداتی بود و خریداری می‌کردیم اما اکنون داخلی شده که دچار مشکلاتی برای تولید آن محصول هستیم و موجب شده کیفیت محصول کاهش یابد و این وضعیت روی تمام اقلام تأثیر دارد. کیفیت پایین مواد اولیه و عدم ثبات قیمت‌ها موجب زیان به شرکت‌ها شده و پروژه‌های صنعتی نیز کاهش یافته است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: مشکل دیگر این است که ما محصول جدیدی را ساختیم که در پروژه R&D ما بوده و به مرحله تجاری‌سازی رسیده است. در حوزه نفت و گاز محصولات باید تأیید وندورلیست داشته باشند که اکنون یک سال است منتظر هستیم تا سایت آن باز شود. الان می‌توانیم این محصول را تولید کنیم و به بازار ارائه دهیم اما مشکل ما این است که یک سال طول کشیده تا سایت باز شده و الان که محصول را آپلود کردیم، وارد مرحله رسیدگی می‌شود و ممکن است یک سال دیگر برای بررسی کارشناسان زمان ببرد. در حال حاضر آمادگی تولید محصول را داریم اما این مشکلات زیرساختی وجود دارد.

برای دریافت وام باید از هفت‌خوان رستم عبور کنیم

وی با اشاره به اینکه اقدام دولت برای کاهش مشکلات ما، افزایش بیمه و مالیات بوده است، تصریح کرد: هر زمان که دولت کم آورده، بیان کرده که از تولیدکننده‌ها مالیات بگیرید اما متأسفانه وام‌هایی که می‌دهند با درصد سود بالا است. برای دریافت وام‌ها در حوزه فناوری دانش‌بنیان نیز که گاه پشیمان شده و مجبور می‌شویم به صورت محدود تولید کنیم.

بهمدی اضافه کرد: ما می‌توانیم در سال هزار دستگاه تولید کنیم اما در حال حاضر با یک سوم یا یک چهارم ظرفیت خود این تولید را انجام می‌دهیم زیرا سرمایه در گردش بسیار بالایی می‌خواهد، نوسانات مشکل دارد و به همین نسبت مشتری‌های بخش خصوصی ما کمتر کار می‌کنند. بحث مالیات، بیمه و فشارها بیشتر می‌شود و ما حمایت چشمگیری از سمت دولت دریافت نمی‌کنیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط تحریم، گفت: اگر شرکت‌های دانش‌بنیان نبودند و روی محصولات فناوری کار نمی‌کردند، بسیاری از بخش‌های تولید ما در زمان تحریم قفل می‌شد. در حال حاضر بسیاری از اقلام که محصولش از کشورهای خارجی وارد می‌شود را نمی‌دهند که فناوری خاصی دارند و شرکت‌های دانش‌بنیان آن اقلام را تأمین می‌کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان و مؤسسه‌های فناور ما توانستند به بخشی از صنعت ما مخصوصاً صنعت نفت و گاز و چالش‌هایی که وجود داشته کمک بسیاری کنند اما حمایت لازم صورت نگرفته است.

مشکلات تبادل مالی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان ما وجود دارد

وی با بیان اینکه ما فعلاً روی بحث صادرات کار نمی‌کنیم، عنوان کرد: این امر به این دلیل است که مشکلاتی برای صادرات و واردات اقلام و بحث تبادل مالی وجود دارد و شرکت‌ها چندان تمایل ندارند، مشارکت کنند. حتی محصولی را برای اولین بار در حوزه آب و فاضلاب ساختیم و قصد همگرایی با شرکت‌‎های خارجی را داشتیم اما آن‌ها بیان کردند که در ایران کار نمی‌کنند. فعلاً صادرات برای شرکت‌هایی مانند ما و در حجمی که می‌خواهیم صادرات داشته باشیم، سخت است، مگر شرکت‌هایی که حجم تولیداتشان بسیار بالا است و از قدیم این کار را با روش‌هایی انجام می‌دادند اما ما نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

بهمدی با اشاره به اینکه «بزرگ‌ترین دغدغه تولیدکننده‌ها بحث نوسانات قیمت است»، تصریح کرد: زمانی که قیمت ثابت نباشد یا شیب مشخصی نداشته باشد، امکان برنامه‌ریزی طولانی‌مدت وجود ندارد. به طور مثال زمانی که من قصد دارم کار خود را توسعه دهم، نمی‌دانم که دو یا سه ماه دیگر وضعیت قیمت‌ها چگونه است، بنابراین به دلیل این مشکلات و عدم حمایت به دنبال توسعه کار نیستیم و مجبور هستیم برای محصول خود برنامه‌ریزی‌‎های کوتاه‌مدت داشته باشیم که در قیمت تمام شده ما تأثیر می‌گذارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان فناوری دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید

نشست مشترک رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت با هدف بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های مشترک جهت کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ و رشد و شکوفایی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این نشست مشترک با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخ نژاد مدیرعامل بانک ملت، دکتر روح‌الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری‌سازی، دکتر کمیل شاعری معاون سرمایه‌گذاری و دکتر یاسر عرب‌نیا معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان بانک ملت در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

نقش‌آفرینی جدی بانک ملت در همکاری مشترک با صندوق نوآوری در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۳

دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر رضا دولت آبادی، مدیرعامل فقید بانک ملت که همواره یکی از حامیان جدی مجموعه دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شد و تبریک به مدیرعامل جدید این بانک گفت: مجموعه بانک ملت را یکی از بانک‌های پیشرو در حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور می‌دانیم و معتقدیم، با اصلاح برخی روندها و استفاده از ابزارهای نوآورانه می‌توانیم همکاری‌های دو جانبه را بیش از گذشته توسعه دهیم.

وی در ادامه یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۳ را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت شده است و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شده است که رقم قابل‌توجهی است. در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامه‌های جدی در دستور کار داریم و انتظار داریم بانک ملت در این زمینه، نقش‌آفرینی جدی داشته باشد.  

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد. 

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد. 

تعامل و همکاری خوب میان بانک ملت و صندوق نوآوری برای حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور

دکتر فرشید فرخ نژاد، مدیرعامل بانک ملت نیز در این نشست تأکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه نظام و دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند. 

وی افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال ۱۴۰۳ اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره ۱۸) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم. 

فرخ‌نژاد تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده خواهد کرد. 

برنامه صندوق نوآوری برای کمک به تبدیل ۱۰۰۰ شرکت نوپا به شرکت فناور 

دکتر روح‌الله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد. 

وی افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و طی دو سال اخیر ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین ۱۰۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد. 

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در صندوق نوآوری، برنامه‌های ویژه‌ای را برای کمک به تحقق شعار سال و گسترش حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده‌ایم. یکی از مواردی که در سال جدید باید مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۸ است که بخشی از آن پرداخت شده و بخشی دیگری باقی مانده است که امیدواریم با همکاری بانک ملت به زودی پرداخت شود. 

ذوالفقاری افزود: یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری در سال ۱۴۰۳ بحث کمک به تبدیل‌ ۱۰۰۰ شرکت نوپا به شرکت فناور است که بحث منابع تکلیفی در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد. نیازهای مالی زیست بوم نوآوری کشور به سرعت درحال رشد هستند و ما نیز در صندوق نوآوری در این زمینه برنامه‎‌های توسعه‌ای مدنظر داریم. امیدواریم بانک ملت رقم خوبی را برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳ در نظر بگیرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، وی خاطرنشان کرد: در حوزه انتشار اوراق صکوک و صدور ضمانت‌نامه‌ها به خصوص بحث صدور ضمانت‌نامه‌ها توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری در سراسر کشور، می‌توانیم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک، اتفاقات خوبی را رقم زده و به توسعه هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.

تأسیس شرکت مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت

دکتر کمیل شاعری، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ضمن اشاره به موضوع تأسیس شرکت مشترک میان این صندوق با بانک ملت گفت: توافقاتی برای تأسیس شرکت مشترک انجام شده است و امیدواریم این شرکت در سال ۱۴۰۳ تأسیس شود. این شرکت می‌تواند در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های مالی، هوش مصنوعی و بلاکچین فعالیت کند. 
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • پیش بینی تولید ۱۵۰۰ قلم کالای دانش بنیان در مازندران
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری