Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:49:13 GMT

محققان نانو حسگری برای تشخیص سرطان تولید کردند

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۹۴۷۱

محققان نانو حسگری برای تشخیص سرطان تولید کردند

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نیوساوث ولز در استرالیا موفق شد تا ابزاری برای تشخیص زیست‌نشانگرهای سرطان در غلظت‌های پایین بسازد که با استفاده از نمونه خون بیمار می‌توان این کار را انجام داد.

با این حسگر می‌توان زیست‌نشانگرها و مولکول‌های منفرد را در سطوح بسیار کمتر از آنچه که در حال حاضر در آزمایشگاه‌ها رایج است، اندازه‌گیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزیت این فناوری آن است که نتیجه آزمایش در مدت زمان چند دقیقه آماده می‌شود.

زیست‌نشانگرهای سرطان موسوم به نشانگرهای تومور، در بدن در پاسخ به رشد تومور تولید می‌شوند، این حسگر نانوحفره‌ای می‌تواند در مقیاس یک مولکول، زیست‌نشانگر را تشخیص دهد.

این نانوحسگر می‌تواند با نمونه‌های خون که به‌صورت رایج در آزمایشگاه‌ها گرفته می‌شوند، کار کند. محققان امیدوارند که در آینده نزدیک بتوانند از این فناوری برای تشخیص سرطان استفاده کنند، هرچند این فناوری بسیار امیدبخش است اما ۵ تا ۱۰ سال زمان نیاز است تا بتوان آن را به مرحله تجاری‌سازی رساند.

جاستین گودینگ از محققان این پروژه گفت: توسعه حسگرهای فوق‌حساس اهمیت زیادی دارد چرا که تشخیص زودهنگام سرطان را امکانپذیر می‌کند، بهترین راه برای درمان مطمئن سرطان، تشخیص زودهنگام است.

در این نانوحسگر از ذرات مغناطیسی استفاده می‌شود، ذراتی که می‌توانند زیست‌نشانگرها را به دام اندازند، این ذرات زیست‌نشانگر را به یکی از حفره‌های موجود در غشاء سیلیکون می‌کشانند، با ورود این نشانگر به حفره، حفره مسدود شده و فرآیند شناسایی آغاز می‌شود.

گودینگ افزود: این حوزه برای مطالعه سرطان بسیار جذاب است به ویژه اینکه می‌تواند تأثیر زیادی روی درمان اثربخش سرطان داشته باشد، همچنین این فناوری به ارزیابی صحیح از درمان سرطان کمک کرده و درصورت عود مجدد آن، پزشک به سرعت مطلع خواهد شد.

محققان این پروژه در حال حاضر نانودارویی نیز برای کمک به درمان سرطان پانکراس تولید کرده‌اند، بیماری که در استرالیا بسیار مرگبار است.

نتایج این پروژه در نشریه Biomacromolecules به چاپ رسیده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۹۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

تیمی از محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور میکروقطره‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ این میکروقطره‌ها زمانی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرند، امکان شناسایی نشانگرهای زیستی پروتئین و ویروسی در آنها فراهم می‌شود. این روش را می‌توان برای تشخیص انواع بیماری‌های خاص به کار برد.

به گزارش ایسنا، این میکروقطرات، تقریباً یک سوم قطر یک رشته موی انسان بوده و می‌توانند به طور بالقوه در جریان خون حرکت کنند تا به تمام قسمت‌های بدن انسان برسند و ذراتی به نام اگزوزم را که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند، شناسایی کنند. اگزوزوم‌ها به عنوان نشانگرهای زیستی در شناسایی بیماری‌ها عمل می‌کنند.

چن یو چنگ، از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک این دانشگاه که این تیم تحقیقاتی را به همراه دکتر فانگ گوئوچنگ رهبری می‌کرد، گفت: این میکروقطرات همچنین می‌توانند جایگزین دقیق‌تری برای درمان فوتودینامیک ارائه دهند که از داروی فعال شده با نور استفاده می‌کند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

این تیم تحقیقاتی از یک کریستال مایع برای ایجاد ریز قطرات استفاده کرد، سطح این قطرات با آنتی‌بادی‌های مختلف پوشانده شد. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با پروتئین‌های مختلف که توسط ویروس‌ها تولید می‌شود، واکنش نشان دهند و آنها را به نشانگرهای بیماری تبدیل کنند.

این میکروقطره‌ها به عنوان نقطه کانونی برای نور لیزر عمل می‌کنند. هنگامی که لیزر وارد قطره می‌شود، انرژی و نور آن تقویت می‌شود؛ زیرا لیزر قبل از خروج از قطره به طور مکرر در داخل قطره پراش پیدا می‌کند. این پراش‌ها سیگنال قوی‌تر ایجاد می‌کند که از قطره ساطع می‌شود و منجر به شناسایی دقیق‌تر بیماری می‌شود.

هنگامی که یک میکروقطره با پروتئینی برخورد می‌کند که با یکی از آنتی‌بادی‌های متصل به آن واکنش نشان داده شده، طول موج نور منعکس شده از میکروقطره تغییر می‌کند که نشان دهنده وجود بیماری یا عفونت است.

محققان با اندازه‌گیری تغییر طول موج در حین خروج از  میکروقطره، از این فناوری در آزمایش‌ها برای تشخیص موفقیت‌آمیز اختلالات عصبی، بیماری‌های ژنتیکی و سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند.

پروفسور چن گفت: استفاده از لیزر به ما امکان می‌دهد تغییرات بیولوژیکی ظریف را تقویت کنیم، زیرا آنها حتی در محیط‌های عمیق بافت عملکرد خوبی دارند. لیزرها انسجام و شدت قوی و نسبت سیگنال به نویز بالا دارند که همگی منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شوند. محققان معتقدند این میکروقطره‌ها کاربردهای بالقوه‌ای در غربالگری دارو دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی