Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان و اساتید دانشگاهی کشور بزرگوارانه در خصوص ساخت داخل نکاتی را فرمودند و از همان روز وزارت صمت و وزارت علوم، با یک توان جدید حرکتهایی را آغاز کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در گام اول همایش دانشگاه و صنعت به همت وزارت علوم برگزار شد و در گام بعدی و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت "نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید" در دستور کار قرار گرفت که امروز شاهد افتتاح آن هستیم.

رحمانی اضافه کرد: همگان باید باور کنیم که "ما می‌توانیم"، خودباوری آن چیزی است که همواره در فرمایشات موکد امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست و ما باید در جهت آن حرکت کنیم.

وزیر صمت تاکید کرد: کشور ما دارای موقعیتی استراتژیک بوده و از منابع طبیعی و انسانی قابل توجهی برخورداریم.

رحمانی تصریح کرد: اگر صنعت و تولید فعال باشد آثارش فراگیر خواهد شد، راهکار اساسی حل مسایل کشورمان هم همین است.

وی افزود: نمود اقتصاد مقاومتی و شرکت های دانش بنیان و حتی بهره وری و دستگاه های دیگر در همین تولید و صنعت و واحدهای صنعتی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کارکرد موثر تولید در عملکرد سایر دستگاههای دولتی، گفت: اگر تولید رونق بگیرد اشتغال ایجاد می شود و موضوعاتی مانند مالیات و روابط کارگر و کارفرما دارای نمود بیشتری خواهد شد.

رحمانی بیان کرد: مردم باید احساس کنند که در جبهه جنگ اقتصادی قرار داریم و در حال مبارزه هستیم.

وزیر صمت اظهار داشت: خوشبختانه در شرایط موجود جوانان متخصص و توانمند پای کار آمدند و ظرفیت های خوبی در حال فعال شدن است، باید از فرصت وجود همین جوانان و توانمندی های آنها در بخش های مختلف صنعتی استفاده کنیم .

رحمانی اعلام کرد: امسال یک روح جدید، انگیزه، شور و اراده جدی و جهادی در بخش تولید و صنعت مشاهده می کنیم که باید تقویت شود.

وی گفت: صنعت برای توسعه واقعی و برای پرواز به دو بال فناوری و صادرات نیاز دارد.

رحمانی با اشاره به استقرار ۶ هزار واحد فناور در پارک های علم و فناوری کشور، تصریح کرد: این ظرفیت بسیار خوبی است که باید از آن بهره لازم را ببریم.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ۱.۴ درصد کاهش یافته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: واحدهای بزرگ در حوزه های فولاد، خودرو و پتروشیمی اگر فعال شوند، قطعا بر واحدهای کوچک و پایین دست نیز تاثیر خواهند داشت.

وی گفت: ضروری است نمایشگاه فرصت های ساخت داخل در واحدهای بزرگ تداوم داشته باشد، در واحدهای کوچک از طریق تشکل ها ادامه یابد، اطلاع رسانی دقیق انجام بشود.

رحمانی تصریح کرد: با انجمن ها و تشکل ها شخصا در این خصوص صحبت کردم و کار را نیز شروع کرده اند و در همین راستا انجمن ها، وب سایتهای معرفی فرصت ها و توانمندی ها و نیازها را راه اندازی کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: متناسب با هر نمایشگاه تخصصی، پیوست ساخت داخل تهیه و تنظیم شود.

رحمانی بیان کرد: در سیاست های تجاری و وارداتی مان این برنامه را داریم که اگر کالایی به حد کافی ساخت داخل داشتیم، وارداتش را ممنوع می کنیم.

وی اعلام کرد: مجموعه ای را برای شناسایی کالاهای دارای امکان ساخت داخل به عنوان مرکز ساخت داخل راه انداختیم که به این امورات رسیدگی می کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایدرو به رسالت خودش متناسب با شرایط روز برگشته است، ایدرو در حوزه مرکز ساخت داخل که راه افتاده است، پیگیری های لازم را انجام می دهد.

وی افزود: در صنعت فولاد به نسبه خودکفاییم، اما برخی حوزه های دیگر نیازمندی داریم که باید حل شود.

رحمانی تصریح کرد: در برخی قسمت ها مانند برخی قطعات خودرو، ساخت داخل کاملا حیاتی است و باید به هر نحو ممکن مشکل را حل کنیم.

وی اظهار داشت: امیدوارم این نمایشگاه تاثیر خود را داشته باشد و قطعا مورد رضایت مقام‌معظم رهبری و حمایت دولت خواهد بود.

شایان ذکر است که در پایان تفاهم نامه ای میان ورارت صمت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی امضا شد.

همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت از نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران نیز بازدید به عمل آورد.

همچنین منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیگر سخنران این مراسم با تاکید بر  اهمیت این نمایشگاه افزود: این نمایشگاه در راستای تعمیق و گسترش همکاری های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت صمت به عنوان متولی بخش های بزرگی از اقتصاد کشور است.

وی ادامه داد: باید همه حوزه های تولید را در تامین نیازهای داخل و حضور در بازارهای جهانی سر و سامان دهیم و در این راستا بخش علوم و تحقیقات و فناوری با افتخار در خدمت صنعت، تولید و شکوفایی اقتصاد کشور است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سرمایه بزرگی به نام معدن در کشور داریم که باید از این ظرفیت استفاده کرد.

غلامی تصریح کرد: این محدودیت های ایجاد شده برای کشورمان در واقع فرصت است که باید از این فرصت استفاده کرد.

وی در ادامه بیان کرد: در این شرایط خاصی که بر کشور حاکم شده باید سعی کنیم نقاط ضعفمان را بشناسیم، هماهنگی های مشترک در این زمینه لازم است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: قریب به ۴ میلیون دانشجو داریم که باید به سمت رفع دقیق نیازمندی های کشور سوق داده شوند.

غلامی گفت: مراکز علمی در مراکز استان ها و بیشتر شهرهای کشور و بیش از ۱۳ هزار کارگاه و آزمایشگاه آمادگی دارند در تمامی حوزه های تحقیقاتی به تولید و صنعت کمک کنند.

وی ادامه داد: ۶ هزار واحد فناور مستقر در پارک های علم و فناوری مستقر هستنددکه اکثر آنها بر اساس شناخت و رفع نیازهای تولید و صنعت شکل گرفته اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: بیش از ۵ هزار قرارداد بین مراکز علمی و صنایع کشور با ۹۵۲ میلیارد تومان در حال اجرا داریم.

غلامی ادامه داد: با انتقال فناوری های نوین به حوزه صنعت اشتغال های جدید می توانیم به وجود آوریم.

وی افزود: تولید تجهیرات پزشکی، ربات های صنعتی، پلتفرم خودرو و... در راستای همکاری های صنعت و فناوری و تحقیقات در دستور کار هستند.

این مسئول اضافه کرد: در دو سال گذشته تلاش دانشگاهها بر آشنایی دانشجوها با نیازهای جامعه و توانمندسازی آنها بوده است، طرح افزایش مهارت دانشجویان منطبق با نیازهای جامعه را داریم اجرا می کنیم.

غلامی گفت: فرصت های مطالعاتی جدید برای دانشجویان دکترا در راستای همکاری های وزارت علوم و وزارت صمت در دست اجرا است و تشویق اعضای هیات علمی در این راستا انجام می شود.

وی تصریح کرد: پایش قراردادهای ارتباط صنعت با دانشگاه ها برای حصول ضعف ها و انجام حمایت ها را در دست اقدام داریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مشارکت جدی مراکز علمی و فناوری در رفع نیازهای کشور در حوزه رونق تولید و ساخت تولید را در برنامه کاری خود داریم و امکان فرصتهای مطالعاتی اعضای هیات علمی را در این راستا پیگیری خواهیم کرد.

غلامی در پایان اضافه کرد: ظرفیت پایانه های دانشجویی ظرفیت خوبی برای ورود به صنعت و تجارت و تولید است، آمادگی استقرار مراکز توسعه صنایع و r&dها را در مراکز علمی و فناوری داریم که در جهت بهبود کسب و کار ضرورت دارد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: امام راحل و مقام معظم رهبری بیکاری جنگ خودرو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۹۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر دهقانی در مراسم رونمایی از این موتور با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه افزود: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق ۴ ساله، در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و امرز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دکتر دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آنها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده است، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

وی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرده است.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این طرح، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این طرح موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات این گروه تحقیقاتی و فناور می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سامانه راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالوژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان