Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام سرمست روز پنجشنبه در دومین جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده بابیان اینکه تعریف‌های زیادی از مفهوم فرهنگ وجود دارد، افزود: آنچه از مسائل فرهنگی در قم شاخصه برجسته‌ای دارد و جزو دغدغه رهبری، علما و مراجع است، عفاف و حجاب می‌باشد که وظیفه دستگاه‌های فرهنگی این استان را سنگین نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه باید در این کارگروه به‌طور کامل به مسائل عفاف و حجاب شهر قم پرداخته شود، ادامه داد: البته حقوق شهروندی نیز به دلیل ارتباطی که با عفاف و حجاب دارد، باید به‌صورت جدی موردتوجه قرار گیرد.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت دادن به مسائل زنان و خانواده، تصریح کرد: مسائل و مشکلات حوزه بانون را باید از خودشان بشنویم تا بتوانیم بهتر حل کنیم و نباید نگاه مردانه به این موضوع‌ها داشته باشیم.

سرمست تصریح کرد: با توجه به انباشتگی مسائل اجتماعی و فرهنگی در قم، باید در جلسه‌ها توجه بیشتری به این مسائل شود و اگر مسائل اجتماعی به‌موقع رصد و پیشگیری شود، به مسائل سیاسی و امنیتی تبدیل نمی‌شود.

وی در ادامه گفت: کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده ازجمله کارگروه‌های ذیل شورای برنامه‌ریزی و توسعه استانداری می‌باشد که در این کارگروه مسائلی ازجمله آسیب‌های اجتماعی، زنان، سلامت و امنیت غذایی باید موردتوجه قرار گیرد.

وی به کارگروه‌های ذیل کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده اشاره و اضافه کرد: کارگروه اول با عنوان «عفاف و حجاب و امور شهروندی» و دبیری آن بر عهده نماینده دادستان و با عضویت نهادهای فرهنگی ازجمله سپاه پاسداران و سازمان تبلیغات اسلامی می‌باشد.

استاندار قم افزود: با توجه به اینکه رصد و پیشگیری از مسائلی ازجمله حاشیه‌نشینی، فقر، طلاق، مفاسد اخلاقی و اعتیاد در قم بسیار مهم است، کارگروه دوم با عنوان «آسیب‌های اجتماعی» است و با دبیری اداره کل بهزیستی خواهد بود.

به گفته وی، «بهداشت، سلامت و امنیت غذایی» با دبیری دانشگاه علوم پزشکی عنوان کارگروه سوم و «امور بانوان و خانواده» با دبیری امور بانوان استانداری عنوان کارگروه چهارم می‌باشد.

وی بابیان اینکه مسئولیت گروه‌های کاری با معاونت سیاسی هست، گفت: عملکرد تمام کارگروه‌ها باید بر اساس نظر کارشناسی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز علمی باشد.

سرمست بر حضور تشکل‌های مردم‌نهاد، کارشناسان خانم و آقا، استفاده از اندوخته‌های قبلی، پرهیز از کار تکراری و موازی کاری در گروه‌های ذیل کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده تاکید کرد.

تدوین پیش‌نویس سند تحول اجتماعی قم

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم نیز در این جلسه گفت: پیش‌نویس تدوین سند تحول اجتماعی استان شامل برنامه سه‌ساله است که در قالب سه برنامه تدوین‌شده است.

رضا ملک‌زاده افزود: شرح وظایف قانونی دستگاه‌های اجرایی در حوزه اجتماعی و فرهنگی، تکالیف مندرج در برنامه ششم توسعه کشور و دستورالعمل طرح تقسیم‌کار ملی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از الزامات قانونی مدنظر در تدوین برنامه و سند تحول اجتماعی است.

وی اضافه کرد: دستگاه‌های اجرایی باید در مدت یک هفته آینده برنامه خود را در چارچوب این الزامات قانونی به دبیرخانه تدوین سند تحول اجتماعی استان ارسال نمایند.

به گفته وی، عملکرد دستگاه‌های اجرایی به‌صورت سه ماه یک‌بار در این حوزه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در پایان سال رتبه‌بندی می‌شوند.

ملک‌زاده تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی باید به ارائه راهکار برای رفع مشکلات و بهبود فرآیندها در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی بپردازند.

مدیران و نمایندگان دستگاه‌های حاضر در این جلسه پیرامون تعداد گروه‌های کاری و ترکیب اعضا بحث و تبادل‌نظر کردند.

/۲۰۸۵/ ۱۱۷۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم استانداری قم بهرام سرمست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۰۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار مسئولان پاسخگویی مسائل شرعی در دفاتر نمایندگی ولی فقیه سراسر کشور و اعضای شورای فقهی آستان قدس رضوی که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، ضمن تأکید بر اهمیت فقه و هدایتگری مردم، به نقل روایتی از بردباری و صبر حضرت فاطمه زهرا(س) در پاسخگویی به سؤالات شرعی پرداخت و اظهار کرد: کسانی که با کسب علم، دانش و حکمت برای هدایت بندگان خدا تلاش می‎کنند و نه تنها از پاسخگویی به سؤالات شرعی مردم خسته نمی‌شود بلکه با اشتیاق، صبر و خوشرویی به نیازهای علمی طالبان آگاهی و معرفت پاسخ می‌دهند، مورد لطف و رحمت خداوند هستند و از سوی پروردگار پاداشی غیرقابل وصف در انتظارشان است.

وی به برخورد با حوصله و مشفقانه با مردم در پاسخ به مسائل شرعی تأکید و اظهار کرد: بی‌حوصله‎گی در پاسخگویی به سؤالات شرعی از آفت‎هایی است که باید مراقب آن بود؛ ‎بی‌تفاوتی و بی‌حوصلگی در پاسخگویی به سؤالات، می‏تواند موجب تضعیف تدین مراجعه کننده ‎شود؛ مردم نحوه برخورد را به خاطر می‌سپارند و تجربیات شان را با دوستان، آشنایان و دیگران به منتقل می‎کنند؛ پس یک برخورد نامناسب کافی است تا نه تنها یک فرد، بلکه جمعی از اطرافیان او، تصویری ناصحیح در ذهن شان ثبت شود.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: مراجعه مردم برای کسب آگاهی دینی نشان دهنده علاقه، اهتمام و حساسیت آن‎ها به احکام شرعی بوده و این مایه خرسندی است؛ لذا اگر گاهی مراجعه کننده کمی پرگویی و وسواس دارد و یا گاهی بر اطلاعات ناصحیح خود پافشاری دارد، باید با حوصله، مهربانی، تواضع و صمیمیت با او برخورد کرد.
اهمیت پاسخگویی دقیق و صحیح به سؤالات حجت الاسلام والمسلمین مروی فعالیت فقهی و پاسخگویی به سؤالات شرعی را یک توفیق الهی و مسئولیتی سنگین، دشوار و با اهمیت دانست و با تأکید به اهمیت پاسخگویی صحیح و دقیق به سؤالات دینی، ابراز کرد: امروز عصر ارتباطات است و پاسخ‎های شرعی در فضای مجازی منتشر می‎شود، گاهی ممکن است به دست دفاتر مراجع تقلید برسد، لذا اگر پاسخ سؤالی را نمی‎دانیم باید ابراز بی‎اطلاعی کرد و از سؤال کننده فرصتی برای تحقیق و پاسخ گرفت؛ اینگونه رفتارها نه تنها جایگاه علمی آن روحانی را تنزل نمی‎بخشد بلکه این اعتماد را در مردم ایجاد می‎کند که پاسخ‌ها دقیق و بر اساس تحقیق و مطالعه است و اگر پاسخ سؤالی را ندانند اعلام می ‎کنند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت امر مسئله‌گویی و پاسخ به سؤالات اعتقادی، اخلاقی و فقهی مردم، نسبت به قداست کتاب توضیح المسائل تأکید و عنوان کرد: این کتاب ماحصل یک عمر تلاش یک عالم و فقیه است، بنابراین «توضیح المسائل» یک کتاب دارای قداست بوده که باید با وضو به سراغ آن رفت زیرا تمامش آموزه‌های اهل بیت(ع) پیرامون احکام الهی بوده و مسئله گویی نیز کاری بسیار مقدس و ارزشمند است.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین نسبت به گسترش راه‌های پاسخگویی به احکام شرعی توصیه و عنوان کرد: پاسخگویی تلفنی و مراجعه مردم به دفاتر ائمه جمعه یکی از راه‌های پاسخگویی به مسائل شرعی مردم است، این راه‌ها باید افزایش یابد، به عنوان مثال خوب است در نمازهای جمعه، میزهایی برای پاسخگویی به سؤالات شرعی گذاشته شود؛ این خود تبلیغ و ترویجی برای مردم است که به دنبال احکام شرعی خود باشند و پیام اهمیت مسائل شرعی را برای جامعه دارد؛ همچنین بهانه‌ای خوب برای تقویت ارتباط روحانیت با اقشار مختلف جامعه است.

وی گفت: پیامبر(ص) به هیئتی که به سرپرستی حضرت علی(ع) به یمن برای ارشاد و تبلیغ اعزام کردند، فرمودند اگر حتی يک نفر بدست شما ارشاد و هدايت شود براي شما بهتر است از هر آنچه که خورشيد بر آن مي‎تابد و این نشان دهنده اهمیت و ارزشمندی هدایت مردم است.
توصیه آیت الله بهجت در خصوص اهمیت فعالیت علمی حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود با نقل خاطره‎ای به توصیه‌های بزرگان به رهبر معظم انقلاب در خصوص فعالیت علمی اشاره و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب پس از آنکه مبحث «جهاد» را طی چند سال در دروس خارج فقه به طور کامل بیان فرمودند؛ به جهت مشغلات، تدریس را مجدد شروع نفرمودند؛ سال‌ها پیش در عید نوروز که رهبر معظم در مشهد مشرف بودند بزرگواری از اولیاء الله به نام مرحوم آقای درافشان از ایشان درخواست کردند مجدد درس را آغاز بفرمایند، رهبر معظم انقلاب فرمودند آیت الله بهجت نیز پیغام فرستادند که درس را مجدد آغاز کنید و اینگونه شد که مقام معظم رهبری مجدد تدریس را آغاز کردند.

وی در ادامه به تأکیدات آیت الله بهجت نسبت به فعالیت فقهی طلاب و روحانیون اشاره و اظهار کرد: آیت الله بهجت نسبت به فعالیت فقهی تأکید داشتند و در دیداری به بنده نسبت به فعالیت فقهی توصیه کردند و ‌فرمودند «اشتغال فقهی نورانیت و برکت می‌آورد.» همچنین یکی از دوستان که با این مرجع بزرگوار مراوده داشتند از ایشان درخواست ذکری برای صفای باطن کرده بودند که ایشان در پاسخ فرمودند: «بحث و کار فقهی داشته باشید.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • اطلاعیه قطعی گاز در بخشی از شهر کرج
  • با تاج جلسه فوری برگزار می کنیم/ مسائل فرهنگی باید دغدغه‌ باشد
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است