Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@00:37:48 GMT

برترین دانشگاه‌های آمریکا در رشته مهندسی کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۰۲۸۲

"مهندسی" از جمله رشته‌هایی است که در آمریکا از اهمیت فروانی برخوردار است. می‌توان گفت برترین دانشکده‌های مهندسی در این کشور قرار دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لابیوتک، انجمن مهندسین آمریکایی برای پیشرفت حرفه‌ای، مهندسی را به صورت زیر تعریف کرد:

کاربرد خلاقانه اصول علمی برای طراحی یا توسعه ساختارها، ماشین‌ها، ابزار یا فرایندهای ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین ساخت و بکارگیری موارد مشابه با آگاهی کامل از طراحی آنها از جمله این تعریف است. کسی که کارهای مهندسی انجام می‌دهد را مهندس گویند و کسی که پروانهٔ انجام کارهایی برای اهداف رسمی مثل مهندسی حرفه‌ای، نمایندهٔ مهندسی طراحی، مهندسی دارای پروانه، مهندسی شرکت ثبت شده یا مهندسی اروپایی را دارد.

برترین دانشگاه‌های آمریکا در رشته مهندسی به ترتیب زیر هستند.

مؤسسه فناوری کالیفرنیا

مأموریت این دانشگاه توسعه دانش بشری به نفع جامعه و از طریق تحقیقات و آموزش است. از اهداف این دانشگاه این است که افراد خلاقی را برای جامعه تربیت کند.

مؤسسه فناوری کالیفرنیا دارای شش بخش دانشگاهی است که واحد علوم و مهندسی از باقی بخش‌های آن قوی‌تر است.

تعداد دانشجویان: ۲ هزار و ۲۰۹ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی: ۲۷ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۳۱:۶۹

دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد در منطقه دره سیلیکون در ایالت کالیفرنیا واقع است و بسیاری از شرکت‌های معتبر در زمینهٔ فناوری اطلاعات توسط فارغ‌التحصیلان این دانشگاه تأسیس شده‌اند. از مشهورترین این شرکت‌ها می‌توان به "سان مایکروسیستمز"(Sun Microsystems)، "هیولت پاکارد"(Hewlett-Packar)، "یاهو"(Yahoo)، "گوگل"(google)، "الکترونیک آرتز"(Electronic Arts) و "سیسکو "(SYSCO) اشاره کرد.

این دانشگاه مهندسان بزرگی را در خود تربیت کرده است که جز افراد مشهور شده‌اند. از مهندسان ایرانی معروف که از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند می‌توان مهندس "محمدرضا عارف" را نام برد. همچنین "مریم میرزاخانی" ریاضی‌دان فقیدایرانی‌تبار و برنده جایزه فیلدز، از استادان این دانشگاه بود.

تعداد دانشجویان: ۱۵ هزار و ۶۵۸ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی: ۲۲ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۴۲: ۵۸

مؤسسه فناوری ماساچوست

دانشگاه "ام‌آی‌تی" دارای پنج دانشکده است و همه ساله از بهترین دانشگاههای مهندسی جهان انتخاب می‌شود.

این دانشگاه هم افراد سرشناس زیادی را پرورش داده که چهره‌های ایرانی و مهندس فارغ‌التحصیل شده از این دانشگاه می‌توان به "علی‌اکبر صالحی" اشاره کرد.

تعداد دانشجویان: ۱۱ هزار و ۱۹۲ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی : ۳۳ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۳۷: ۶۳

دانشگاه هاروارد

دانشگاه هاروارد یک دانشگاه خصوصی در شهر کمبریج ایالت ماساچوست در ایالات متحدهٔ آمریکا است. این دانشگاه اولین مؤسسهٔ آموزش عالی در کشور آمریکا و همچنین اولین بنیاد در آمریکای شمالی به‌ شمار می‌رود.

"مارک زاکربرگ" مؤسس فیسبوک از جمله افراد فارغ‌التحصیل شده از این دانشگاه است که در رشته علوم رایانه به تحصیل پرداخت.

تعداد دانشجویان: ۲۱ هزار نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی: در دسترس نیست

نسبت دانشجویان زن به مرد: در دسترس نیست

دانشگاه پرینستون

این دانشگاه چهارمین دانشگاه قدیمی در ایالات متحده آمریکا و یکی از پرافتخارترین دانشگاه‌های جهان است. پرینستون را می‌توان خانهٔ استادان بزرگ فیزیک و ریاضی هم‌چون آلبرت اینشتین دانست.

تاکنون افراد زیادی از این دانشگاه موفق به کسب جایزه "نوبل" شده‌اند.

تعداد دانشجویان: ۷ هزار و ۹۵۵ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی :۲۴ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۴۵: ۵۵

دانشگاه پنسیلوانیا

دانشگاه پنسیلوانیا نخستین دانشگاه آمریکایی است که به شکل همزمان رشته‌هایی در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی ارائه کرده‌ است. دانشگاه مهندسی این دانشگاه که با عنوان "SEAS" شناخته می‌شود، دارای شش دپارتمان به این ترتیب است: مهندسی زیستی، مهندسی شیمی و زیست مولکولی، مهندسی کامپیوتر و اطلاعات، مهندسی برق و سیستم، مهندسی مواد و مهندسی مکانیک.

تعداد دانشجویان: ۴۵ هزار و ۴۱۱ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی: ۱۴ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۴۶: ۵۴

دانشگاه جانز هاپکینر

این دانشگاه در شهر بالتیمور در ایالت مریلند واقع است. مهندسی در دانشگاه جانز هاپکینز در سال ۱۹۱۳ ایجاد شد و در سال ۱۹۱۹ مهندسی به یک دپارتمان جداگانه تبدیل شد.

دانشکده مهندسی این دانشگاه شامل ۹ بخش است.

ریاضیات کاربردی و آمار
مهندسی پزشکی
مهندسی شیمی و زیست مولکولی
علوم کامپیوتر
مهندسی برق و کامپیوتر
مهندسی عمران
بهداشت محیط و مهندسی محیط زیست
علوم و مهندسی مواد
مهندسی مکانیک

تعداد دانشجویان: ۱۵ هزار و ۴۹۸ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی: ۲۴ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۵۲:۴۸

دانشگاه کلمبیا

این دانشگاه که در نیویورک قرار دارد. از معتبرترین دستاوردهای دانشگاه کلمبیا بالاترین میزان دریافت جایزه نوبل برای استادان یا فارغ التحصیلان آن است که از تمام دانشگاه‌های دنیا پیشی گرفته است.

"باراک اوباما" از فارغ التحصیلان این دانشگاه است.

تعداد دانشجویان: ۲۶ هزار و ۵۸۷ نفر

تعداد دانشجویان بین‌المللی: ۳۲ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: در دسترس نیست

دانشگاه دوک

این دانشگاه در شهر دورهام قرار دارد و از فارغ‌التحصیلان برجسته آن می‌توان به "ملیندا فرنچ گیتس" همسر بیل گیتس و مدیر سابق برخی از محصولات شرکت مایکروسافت اشاره کرد. دانش‌آموختگان دانشگاه "دوک" به هنگام ورود به بازار کار مورد احترام و ارزش بالایی قرار می‌گیرند.

تعداد دانشجویان: ۱۵ هزار و ۲۵۶

تعداد دانشجویان بین‌المللی: ۲۲ درصد

نسبت دانشجویان زن به مرد: ۴۹:۵۱

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۰۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم

رییس دانشگاه شاهد با تاکید بر اینکه این نظام جمهوری اسلامی حق دارد دانشگاهی داشته باشد که دانشجویان متناسب با ارزش‌های خود تربیت کند، گفت: در حوادث ۱۴۰۱ حتی یک مورد بی‌احترامی به نظام از سوی دانشجویان ندیدیم.   به گزارش ایسنا، احمد چلداوی در نشست خبری که امروز در ساختمان معاونت پژوهشی دانشگاه شاهد برگزار شد، به تحصیل بیش از ۶۰۰۰ دانشجو در سطوح مختلف در دانشگاه اشاره کرد و گفت: جمعیت دانشجویی این دانشگاه متشکل از ۵۰ درصد دختر و ۵۰ درصد پسر است. همچین تعداد ۳۴۴ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد مشغول تدریس هستند.   رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه در حال حاضر سرانه متوسط مقالات بین المللی این دانشگاه  ۱/۵ مقاله به ازای هر استاد است، اظهار کرد: در حوزه پژوهش نیز بودجه پژوهشی دانشگاه شاهد ۱۰ برابر شده است و پژوهانه اساتید نیر به همین میزان افزایش یافته است.   وی همچنین از راه اندازی یک‌هزار متر مربع مرکز نوآوری و  مرکز رشد دانشگاه شاهد خبر داد و گفت: قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در طول دو سال اخیر ۱۷ برابر و مبلغ آن نیز ۱۴ برابر شده است.   رییس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه این دانشگاه وابسته بنیاد شهید است، افزود: پذیرش دانشجو در این دانشگاه به واسطه کنکور سراسری و به صورت غیر متمرکز است و چهار برابر ظرفیت دانشجو به این دانشگاه معرفی که با برگزاری مصاحبه دانشجویان نهایی پذیرش می‌شوند.   چلداوی گفت: خوابگاه متاهلی نداشتیم و در اولین اقدام یک خوابگاه ۳۳ واحدی در مرحله تدوین نقشه است که در محوطه دانشگاه احداث خواهد شد. همچنین در سال جاری ۲۰ هزار مترمربع به فضای آموزشی دانشگاه در حوزه پزشکی اضافه خواهد شد که احداث آن از خرداد ماه آغاز می‌شود.   وی با بیان اینکه دانشگاه شاهد سیاست زده نیست، اما منفعل سیاسی هم نیست، گفت: در حوادث ۱۴۰۱ حتی یک مورد بی‌احترامی به نظام در بین دانشجویان این دانشگاه ندیدیم و دانشجویان درگیر مسائل نشدند، در واقع نظام جمهوری اسلامی حق دارد دانشگاهی داشته باشد که دانشجویان متناسب با ارزش‌های خود تربیت کند و دانشگاه شاهد همان دانشگاه مورد نظر است.   عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: تعداد زیادی گردهمایی دانشجویی داشتیم و مناظره‌های سیاسی برگزار کردیم و در دو سال اخیر ۸۹۹ عنوان برنامه تشکل‌ها برگزار کردند.   رئیس دانشگاه شاهد در ادامه با اشاره به واگذاری دیپلماسی علمی جبهه مقاومت به این دانشگاه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: براساس این ماموریت داشگاه شاهد باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهد که سال گذشته ۵۰ دانشجو را از کشورهای مختلف مقاومت بورسیه کردیم و امسال نیز این تعداد افزایش خواهد یافت که در رشته‌های مختلف دانشجویان ۱۸ کشور را جذب و تربیت خواهیم کرد.   وی خاطرنشان کرد: بودجه این ماموریت به صورت جداگانه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران به دانشگاه شاهد اختصاص داده شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • حمایت از جنایات جنگی رژیم اسرائیل را متوقف کنید/ این رفتار گویای سیاست دوگانه و متناقض دولت آمریکا نسبت به آزادی بیان است
  • ابرازنگرانی از سرکوب دانشجویان آمریکایی معترض نسل‌کشی صهیونیست‌ها
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت تمدید شد
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • امشب آخرین فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است