Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبرگزاری آریا-رییس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری غیردولتی معتقد است: «از آن‌جایی که بانک‌مرکزی تلاش دارد بازار ارز و پول به ثبات رسیده و سرعت گردش پول را نیز مدیریت کند، به درستی تاکید دارد ارز دیجیتال یا رمزینه ارزها تحت مدیریت و انحصار این نهاد قرار داشته باشد.»

به گزارش آریا به نقل از خبرانلاین، بازار ارز چندی است که مسیر نزولی را طی می‌کند؛ تا جایی که طی یک‌ماه بیش از یک‌هزار و 300 تومان کاهش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند به باور مدیران بانک مرکزی و برخی تحلیلگران اقتصادی، ادامه‌دار است.

عبدالناصر همتی، رییس‌کل بانک مرکزی اخیرا در اظهارات خود از تخلیه شوک ارزی خبر داد و عنوان کرد که به دنبال این اتفاق، تورم نیز کاهش پیدا خواهد کرد. در این خصوص رییس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری غیردولتی می‌گوید: در شرایط امروز اقتصاد ایران، کاهش تورم، مقابله با رکود، ایجاد ثبات و حفظ ارزش پول ملی نیاز به هم‌راستایی سیاست‌گذار بازارهای پولی، مالی، ارزی، کالا و خدمات دارد و صد البته پرهیز از اقداماتی که به افزایش ریسک و نااطمینانی در اقتصاد منجر می‌شود، از هر اقدامی واجب‌تر است.

کورش پرویزیان در این باره می‌افزاید: «بانک‌مرکزی طی سال‌های اخیر تلاش موثری در مدیریت بازار پول و شبکه پولی و بانکی کشور به ویژه ساماندهی موسسات غیرمجاز و نظم‌بخشی در حوزه نظام پرداخت و اعتبار داشته که نتیجه این مدیریت، به ثبات نسبی و توقف شوک در بازار ارز و بازگشت آرامش ذینفعان شبکه بانکی اعم از سپرده‌گذاران و سهامداران منجر شده است. »

وی عنوان می‌کند: «در شرایطی که خصومت‌های برخی دولت‌های خارجی علیه کشور و ملت ایران لحظه‌ای قطع نمی‌شود، دستیابی و حفظ ثبات در اقتصاد بدون شک نیازمند مدیریت اولویت‌ها است. »

رییس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری غیردولتی تصریح می‌کند: «اعمال اصلاحات ساختاری در حوزه بانکی و پولی اگرچه لازم و مفید است، اما شرط موفقیت این اصلاحات، زمان‌بندی درست برای اعمال آنها و اولویت‌دهی حفظ آرامش حوزه بانکی و پولی نسبت به آنها است که بانک‌مرکزی به‌درستی تلاش دارد این تقدم و تاخر را رعایت کند. »

پرویزیان ادامه داد: «یکی دیگر از مصادیق مدیریت اولویت‌ها، تقدم‌بخشی به حفظ آرامش نسبت به کاهش ریسک استفاده از ابزارها و روش‌های نوین خصوصا در حوزه ابزارهای الکترونیک است. اگرچه به‌کارگیری شیوه‌های نوین در حوزه اقتصاد مانند هر حوزه دیگری مستلزم پذیرش حد قابل قبولی از ریسک برای بهره‌مندی از منافع این شیوه‌ها است، اما باید به این واقعیت هم توجه داشت که شرایط خاص کشور ما، آستانه ریسک‌پذیری را محدود کرده است. »

وی ضمن تایید فواید محتمل استفاده از رمزارزها متذکر می‌شود: «بهره‌گیری از سازوکار رمزارزها، توکن‌ها و... در ایجاد پویایی در اقتصاد خصوصا مواردی مانند خارج کردن دارایی‌های بانک‌ها از حالت راکد و عمومی‌سازی اقتصاد قطعا مفید است، اما باید توجه داشت این روش‌ها در حوزه بازار متشکل پولی و بانک‌ها صرفا با الزام به ایجاد زیرساخت مناسب و در هماهنگی و با مجوز نهاد نظارتی امکان‌پذیر است. »

پرویزیان با ذکر مثالی، می‌گوید: «در مورد روش توکنیزاسیون قرار دادن دارایی‌ها به عنوان پشتوانه‌، در حوزه بازار الکترونیک و توکن‌های قابل مبادله مساله مهمی است که هم برای اطمینان‌بخشی به علاقمندان این حوزه و هم برای مدیریت و ارزیابی ریسک‌های مرتبط ضروری است. »

رییس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی تصریح می‌کند: «از آن‌جایی که بانک‌مرکزی تلاش دارد بازار ارز و پول به ثبات رسیده و سرعت گردش پول را نیز مدیریت کند، به درستی تاکید دارد ارز دیجیتال یا رمزینه ارزها تحت مدیریت و انحصار این نهاد قرار داشته باشد؛ البته با این تخصیص که اصرار بر انحصار در مورد رمزارزهایی است که به پشتوانه دارایی زمینه انتشار پیدا می‌کنند و از این طریق در معرض تبادل قرار می‌گیرند. »


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کوروش پرویزیان رمزارزها بانک مرکزی بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۰۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • کنسرسیوم بانکی با هفت امضا مالک پرسپولیس شد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست