Web Analytics Made Easy - Statcounter

خدابخش مرادی نافچی روز پنجشنبه در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان با بیان اینکه ازدواج به عنوان یک مقوله مهم و تاثیرگذار اجتماعی باید مورد توجه جدی دستگاه های ذیربط قرار گیرد، افزود: تبیین عالمانه، ترویج عمل گرایانه و تبلیغ هنرمندانه در امر مهم ازدواج یک ضروت اجتناب ناپذیر است و امروز مطالعات و برنامه ها در این حوزه مهم باید به صورت کاربردی، عملیاتی و راهبردگرایانه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دستگاه های عضو ستاد ساماندهی امور جوانان در خصوص اینکه به چه موضوعاتی در رابطه با ازدواج و تحکیم توجه داشت باید الگو بدهند، اظهار داشت: دبیرخانه این ستاد با همکاری و مشارکت دستگاه های عضو، باید سند و برنامه عملیاتی و اجرایی در جهت تبیین، ترویج و تبلیغ ازدواج در سالجاری، ارایه دهند و برنامه ها نیز قابل رصد و ارزیابی باشد.

مرادی نافچی، با اشاره به اینکه برخی مواقع تبیین های ما عالمانه نیست و خروجی مثبت نیز ندارد، تصریح کرد: دستگاه های اجرایی در کنار تبیین عالمانه و ترویج عمل گرایانه، باید الگوهای عملیاتی و اجرایی تاثیرگذار و مثبت ارایه دهند.

وی افزود: استان زنجان بهشت خیرین است و این افراد کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی را در حوزه های مختلف انجام داده و می دهند و انتظار می رود با فعال کردن، انجمن ها، موسسات و سازمان های مردم نهاد از این ظرفیت مهم در حوزه ازدواج نیز استفاده شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان گفت: شورای بانک ها، کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص امر ازدواج، اقدامات و تلاش های خوبی داشته اند اما لازم است که در سالجاری تلاش ها در این خصوص بیشتر از پارسال باشد.

مرادی نافچی با تاکید براینکه هدف گیری ها در امر ازدواج باید مطلوب باشد، افزود: رسانه های گروهی نیز بایستی به این مقوله مهم اجتماعی بیشتر پردازش شود و همچنین در بحث تسهیل گری و تبلیغ در امر ازدواج، این ستاد را یاری بهتر و بیشتری دهند.

وی تصریح کرد: ماموریت و مسئولیت ها در این ستاد، تسهیل گری در ترویج معروفات است که این می تواند به قوام جامعه که یکی از آنها مقوله ازدواج (به عنوان سنت پیامبر اکرم) و تحکیم خانواده است کمک کند و در این مسیر باید بسترسازی شود و مشاوره ها و آموزش ها نیز باید عالمانه و حاذقانه باشد.

مرادی نافچی با بیان اینکه تبیین مشکل رافع مشکل نیست، تاکید کرد: باید در جلسات کارشناسی از فرصت ها در پیشبرد اهداف، برنامه ها و فعالیت ها استفاده بهتری کرد و گرنه مشکلات را همه می دانند و بیان آن کار سختی نیست.

وی افزود: دستگاه های فرهنگی و اجتماعی باید با بهره گیری از رخداد ازدواج ۲ الگوی عالم هستی (حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)) این فرهنگ مقدس را در جامعه ترویج و تبلیغ کنند و در راستای مسایل اجتماعی و فرهنگی به شکل مسئولانه و عملیاتی عمل کرده و در جلسات ایده و برنامه دهند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان نیز گفت: ازدواج به عنوان یک رویداد مهم و تاثر گذار در جامعه و زندگی افراد است که به عنوان یک هنجار پذیرفته شده و پیامدهای مثبتی را نیز داشته است.

علی خلیلی افزود: گاهی ازدواج جوانان با تاخیر می افتد که این می تواند آثار و بتعات منفی بسیاری را در جامعه داشته باشد و افسردگی و سرخوردگی عاطفی و روانی در افراد را در پی داشته باشد.

وی اظهار داشت: این ستاد به منظور اتخاذ تدابیر لازم برای فرهنگ سازی و تسهیل گری شکل گرفته است و باید اجرای برنامه ها تداوم داشته باشد و وظایف دستگاه ها احصا و عملیاتی شود و از نظرات سازنده و راهکارهای ارایه شده از سوی آنها، استفاده بهینه ای شود.

خلیلی افزود: ۱۲ تا ۱۸ مرداد به عنوان هفته ازدواج نامگذاری شده است که برنامه ها با ازدواج، توانمند سازی و مهارت های زندگی، آغاز و با مهرات های معنوی و دینی جوانان و ازدواج، پایان خواهد یافت.

۶۰۸۴/‏۳۰۸۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جوانان ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۱۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه‌های «صلح» تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سعید شهواری در نشست فصلی شورای معاونین و رؤسای دادگستری لرستان، اظهار داشت: از تلاش همه معاونین، رؤسای دادگستری، دادستان‌ها، رؤسای دادگاه‌های عمومی بخش و همه همکاران قضائی و اداری تقدیر و تشکر می‌کنم و در نتیجه تلاش‌های همه شما عزیزان در سال گذشته در بخش‌های مختلف پیشرفت‌های خوب و چشمگیری داشتیم که قابل‌تقدیر است و البته ما به این میزان قانع نیستیم چرا که ظرفیت استان بیش از این است.

بیش از ۶۰ هزار پرونده بدون کاغذ رسیدگی شد

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار پرونده به دادگستری استان وارد شده است که علاوه بر آنها قریب به پنج هزار پرونده از سنوات قبل رسیدگی و مختومه شده است، بیان کرد: با پیگیری و مطالبه مدیران قضائی می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های موجود در دادگستری کارهای خوب و بزرگی را انجام داد.

رئیس‌کل دادگستری لرستان با اشاره به اینکه گواهی عدم سو پیشینه در استان از یک تا چهار ساعت صادر می‌شود، افزود: در سال گذشته بیش از ۶۰ هزار پرونده بدون کاغذ رسیدگی شده است که در میزان مصرف کاغذ صرفه‌جویی خوبی به‌عمل‌آمده ضمن اینکه چون هدف قوه قضائیه نیل به رسیدگی بدون کاغذ به پرونده‌ها است بایستی خودمان از همین حالا به سمت الکترونیکی و بدون کاغذ کردن رسیدگی به پرونده‌ها پیش برویم.

حجت‌الاسلام شهواری با اشاره به اینکه هدف از تشکیل این جلسه ابلاغ سند تحول و برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۳ است، ضمن اینکه در سال گذشته تلاش‌های خوبی صورت گرفت که انتظار داریم این تلاش‌ها ادامه پیدا کرده و بر آن بیفزایم، اظهار داشت: قوه قضائیه به‌عنوان یک نهاد حاکمیتی و یکی از ارکان نظام باهدف احقاق حق در جامعه تکالیفی بر عهده دارد که برای نیل به این اهداف داشتن یک برنامه هدفمند لازم است.

دادگاه‌های «صلح» ایجاد می‌شوند

وی افزود: دومین سند تحول قضائی بر اساس اسناد بالادستی تدوین شده و برای تحقق آن برنامه عملیاتی ارائه شده است که در آن مأموریت‌ها احصا و چالش‌های آن مأموریت شناسایی و راهکار آن چالش نیز تدوین شده است.

رئیس‌کل دادگستری لرستان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر قوه قضائیه برنامه‌محور بوده است، عنوان کرد: سند تحول داری چهارفصل است که فصل اول مربوط به کلیات بوده، فصل دوم دررابطه‌با برنامه تحول است، فصل سوم نظام مدیریتی اجرای برنامه تحول و فصل چهارم نظام راهبرد و پایش است که مهم‌ترین آن فصل دوم است که شامل برنامه‌های عملیاتی است که باید اجرایی شود.

حجت‌الاسلام شهواری ضمن اشاره به اینکه در سند تحول سه نوع برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تعریف شده است، تصریح کرد: در فصل دوم برنامه تحولی بر اساس اصل ۱۵۶ و دیگر اسناد و قوانین هفت مأموریت برای قوه قضائیه تعریف شده که به تعداد مأموریت در فصل دوم سند تحول زیر فصل و در تمامیت برای تحقق راهکارها برنامه عملیاتی تعریف شده است که بایستی برنامه‌های کوتاه‌مدت را سریعاً اجرا و نسبت به آنها اقدام کنیم.

وی ضمن مهم برشمردن اتقان آرا و تأکید بر تشکیل هیئت مستشاری از قضات باتجربه جهت مشورت دادن دررابطه‌با پرونده‌های مشکل‌دار و گره‌دار با حفظ استقلال قضات، اظهار داشت: ایجاد دادگاه‌های صلح جزو برنامه‌های کوتاه‌مدت است و باید تا مهرماه این دادگاه‌ها تشکیل شده و دراین‌رابطه میزان پرونده‌های حقوقی احصا شده تا تعداد دادگاه‌های صلح موردنیاز مشخص شود.

لزوم کاهش پرونده‌های معوق و مسن

وی با اشاره به اینکه برنامه عملیاتی اقدام هدفمند برای اجرای مأموریت‌های قوه قضائیه و هدف برنامه عملیاتی این است که مأموریت‌های قوه قضائیه به طور متوازن پیش برود، گفت: در سند تحول قضائی، قوه قضائیه هدف‌محور شده است و برنامه‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت خوبی طراحی شده است به‌عنوان‌مثال در سال پایانی سند تحول دوم صدور گواهی حصر وراثت باید به اداره ثبت‌احوال واگذار شود که باید مقدمات قانونی آن در مجلس شورای اسلامی انجام شود و طبیعتاً تا پایان برنامه سند تحول به طول خواهد انجامید.

رئیس‌کل دادگستری لرستان، گفت: در برنامه عملیاتی که متعلق به دادگستری است برخی از سازمان‌های تابعه نیز در ذیل اجرای برنامه آمده‌اند و آنها نیز در تحقق برنامه عملیاتی دخیل هستند.

حجت‌الاسلام شهواری با اشاره به اینکه برای هر یک از مأموریت برنامه عملیاتی یک مسئول مشخص کرده‌ایم که بایستی بر اقدامات ذیل آن هدف نظارت و پیگیری‌های لازم را انجام دهد، اظهار کرد: شاخص‌های ۲۵ گانه ملاک ارزیابی دادگستری استان، معاونین، رؤسای حوزه‌های قضائی، دادستان‌ها و رؤسای دادگاه‌های عمومی بخش بوده و چکیده همه تلاش‌های ما بایستی به ارتقا این شاخص‌های ۲۵ گانه ختم شود.

وی با تأکید بر آمارگرایی و رسیدگی به‌موقع به پرونده‌های مردم را از باب حق‌الناس و رضایتمندی مردم دانست و افزود: کاهش پرونده‌های معوق و مسن بایستی در دستور کار قرار گرفته و در این راستا کمیته رفع اطاله دادرسی تشکیل و جلسات آن به‌صورت هفتگی برگزار و پرنده‌های معوق و مسن در این کمیته مطرح و برای مختومه کردن آن چاره‌اندیشی صورت گیرد.

کاهش شعب نامتعارف در دادگستری

رئیس‌کل دادگستری لرستان با اشاره به اینکه شعب نامتعارف در ابتدای سال گذشته ۴۸ مورد بود که به ۱۶ شعبه رسیده است و این روند کاهشی بایستی به‌سرعت ادامه پیدا کند، گفت: بایستی تلاش کرد که نرخ گردش پرونده‌ها به حداقل ممکن رسیده و همچنین در راستای کاهش ورودی پرونده به دادگستری کوشش کرد که دراین‌رابطه بایستی همه پرونده‌های تصادف به شورای حل اختلاف ارجاع شود.

حجت‌الاسلام شهواری سه جرم سرقت، مواد مخدر و تیراندازی را از چالش‌های دادگستری استان دانست که نیاز به چاره‌اندیشی فوری و پیشگیرانه دارد و افزود: در برنامه عملیاتی سال جاری پنج پروژه تعریف شده که بایستی بر اساس آن محکومیت‌های جایگزین حبس را هدفمند کنیم.

وی سامانه‌های الکترونیک و استعلامات قضائی را ظرفیت بسیار خوبی دانست که بایستی مورداستفاده قضات در راستای تسهیل و تسریع امور رسیدگی قرار گیرد، ابراز کرد: انتخاب کارشناسان با قرعه، دادرسی الکترونیک، دادرسی بر خط که باعث عدم تردد ارباب‌رجوع و آسیب‌های مربوط به آن می‌شود، پابند الکترونیک و افزایش پرونده‌های صلح و سازش بایستی در دستور کار همه قضات استان قرار گیرد.

رئیس شورای قضائی لرستان ضمن تأکید بر اینکه همه کارهای ما باید ختم به رضایتمندی مردم شود و همه ما در دادگستری باید حسن خلق را سرلوحه کار خود قرار دهیم، عنوان کرد: دادگستری استان به لحاظ رضایتمندی ارباب‌رجوع در وضعیت مناسبی قرار دارد به‌گونه‌ای که در پایان بهمن سال گذشته رضایتمندی ارباب‌رجوع از مجموعه دادگستری استان ۸۵ درصد بوده است که بایستی آن را حفظ و ارتقا داد.

حجت‌الاسلام شهواری، گفت: باتوجه‌به اینکه فلسفه قرار تأمین دردسترس‌بودن متهم است و دادستان‌ها بایستی برقرار منتهی بر بازداشت به‌صورت جدی نظارت کنند.

وی ضمن تأکید بر اینکه جلسات شوراها و ستادها بایستی به طور منظم برگزار شود چرا که ظرفیت بسیار خوبی برای پای‌کار آوردن مدیران است، اظهار کرد: برگزاری منظم نشست‌های قضائی و همچنین نظارت دقیق بر مراجع انتظامی بایستی موردتوجه ویژه مدیران قضائی استان باشد.

رئیس‌کل دادگستری لرستان، افزود: نگاه ما به همکاران نگاه صیانتی است و باید از ظرفیت‌های نظارتی در جهت کمک به صیانت از همکاران استفاده کرد.

کد خبر 6096063

دیگر خبرها

  • دادگاه‌های «صلح» تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق
  • تقدیر معاون استاندار زنجان از گروه‌های جهادی
  • خدمات دندانپزشکی با استفاده حداکثری از ظرفیت گروه‌های جهادی ارائه می‌شود
  • مسائل جامعه ایران ساختاری است و نیاز به تلاش گسترده برای حل آن است
  • چه خدماتی به کارگران نخبه ارائه خواهد شد؟
  • ارائه ۴۱۰ هزار ساعت خدمت مشاوره‌ای رایگان به مردم
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • شهرداری اصفهان بهترین مشتری دانش‌بنیان‌ها است/نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان مسئله‌محور باشد
  • برنامه های عملیاتی عدلیه  کرمان در سال۱۴۰۳ تشریح شد