Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:45:15 GMT

۲۷ بار ابقاء

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۱۳۶۶

۲۷ بار ابقاء

آیت‌الله جنتی در حالی در سمت دبیری شورای نگهبان برای بیست و هفتمین سال پیاپی ابقاء شد که از نخستین دوره شکل‌گیری این نهاد به عنوان عضو فقیه آن حضور داشته است.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: «در جلسه صبح چهارشنبه شورای نگهبان، انتخابات هیأت‌رئیسه این شورا برگزار شد و آیت‌الله احمد جنتی با رأی اکثریت اعضا برای یک سال دیگر به عنوان دبیر شورای نگهبان ابقاء شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این جلسه، انتخابات قائم‌مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان نیز برگزار و طی آن عباسعلی کدخدایی به مدت یک سال دیگر در هر دو عنوان باقی ماند.

آیت‌الله جنتی در حالی در این سمت برای بیست و هفتمین سال پیاپی ابقاء شد که از نخستین دوره شکل‌گیری این نهاد به عنوان عضو فقیه آن حضور داشته است. تشکیل نهاد شورای نگهبان که در قانون اساسی سال ۵۸ تصریح شده، در ۲۶ تیرماه سال ۵۹ به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها تأسیس و آغاز به کار کرد.

در دوره اول فعالیت شورای نگهبان که از سال ۵۹ آغاز و در سال ۶۵ پایان یافت، نام آیت‏‌الله جنتی به عنوان عضو فقیه این شورا در کنار نام‌هایی همچون آیت‎الله صافی گلپایگانی، ربانی شیرازی، مهدوی کنی (از سال ۶۰ جانشین مرحوم ربانی شیرازی شد)، محمد مؤمن (سه ساله دوم جانشین مهدوی کنی شد)، غلامرضا رضوانی، محمدی گیلانی (در سه ساله دوم جانشین رضوانی شد)، یوسف صانعی، محمدمهدی ربانی شیرازی (در سال ۶۱ جایگزین صانعی شد) و محمد امامی کاشانی (سه ساله دوم عضو شورا شد) قرار گرفت.

آیت‎الله جنتی در روزهای ابتدای فعالیتش در شورای نگهبانی که آیت‎الله صافی گلپایگانی به عنوان دبیر آن به مدت ۵ سال فعالیت می‌کردند، ۵۴ ساله بود. (البته آیت‎الله مهدوی کنی از ابتدا تا آبان ماه سال ۵۹ و پس از آن آیت‎الله خزعلی تا سال ۶۰ دبیر شورا بودند) جالب است که بر خلاف این روزهای شورای نگهبان که میانگین سنی اعضای آن بین ۵۹ و ۹۳ سال است، آیت‌الله صافی گلپایگانی به عنوان دبیر این نهاد در هنگام عضویت ۶۲ ساله بود و سایر فقها نیز بین ۴۲ تا ۶۲ سال سن داشتند. این جوانگرایی در میان حقوقدانان اولیه شورای نگهبان هم بود. جوان‌ترین عضو از شش نفر حقوقدان، حسین مهرپور بود که با ۲۶ سال سن به عضویت شورا درآمده بود.

دوره دوم فعالیت شورای نگهبان از سال ۶۵ آغاز و در سال ۷۱ پایان یافت. در آن دوره هم آیت‎الله جنتی به عنوان فقیه، ۶ سال دیگر در این جایگاه باقی ماند. دبیری این شورا این بار بر عهده محمد محمدی گیلانی بود که در آغاز دبیری ۵۷ ساله بود. محمدی گیلانی در حالی به‌عنوان دبیر شورای نگهبان در دوره دوم انتخاب شد که آیت‎الله صافی گلپایگانی که در دوره اول شورا، عنوان دبیری را برعهده داشت، به عنوان عضو فقیه، دو سال دیگر در شورا حضور داشت و پس از آن استعفا کرد. هر چند در دوره اول میانگین سنی فقهای شورای نگهبان جوان بود، اما با تکرار حضور همان چهره‌ها، تجربه جای جوانگرایی را گرفت. تنها عضو جدیدی که به فقهای شورای نگهبان دوره اول اضافه شد، آیت‌الله محمد یزدی بود که در آن سال ۵۷ ساله بود و جایگزین آیت‎الله صافی گلپایگانی شد.

دوره سوم شورای نگهبان که از سال ۷۱ آغاز و تا ۷۷ ادامه داشت، آغاز دبیری آیت‎الله جنتی در سن ۶۶ سالگی بود. فقهای شورای نگهبان در این دوره هم تنها یک تغییر را به خود دیدند. آیت‏‌الله هاشمی شاهرودی در اواخر سال ۷۳، که ۴۶ سال داشت وارد شورای نگهبان شد تا عنوان جوان‌ترین عضو فقیه این نهاد در آن دوره را به خود اختصاص دهد.

دوره چهارم شورای نگهبان از سال ۷۷ تا ۸۳، تغییرات بیشتری را نسبت به دو دوره قبل از خود دید. در این دوره که باز هم احمد جنتی به‌عنوان دبیر در هر شش سال فعالیت می‌کرد، پس از یک سال، آیت‎الله استادی ۶۲ ساله جایگزین امامی کاشانی ۶۸ ساله شد که از سمت خود استعفا داده بود. حسن طاهری خرم آبادی هم که جایگزین آیت‎الله خزعلی ۷۴ ساله که او نیز از سمت خود استعفا داده بود شد، هنگام آغاز به کار ۶۱ ساله بود. این تنها تغییر شورای نگهبان نبود. با ریاست هاشمی شاهرودی بر قوه قضائیه، آیت‎الله یزدی در سن ۶۸ سالگی بار دیگر به جمع فقهای شورای نگهبان بازگشت.

در دوره پنجم شورای نگهبان، که از ۸۳ آغاز و تا ۸۹ ادامه یافت، احمد جنتی همچنان عضو ثابت شورای نگهبان بود و هر ساله در انتخابات هیأت رئیسه به عنوان دبیر انتخاب شد. صادق آملی لاریجانی و مدرسی یزدی از چهره‌های جدید شورا بودند که به ترتیب در ۴۴ و ۴۹ سالگی به عنوان فقهای جوان شناخته شدند. البته یک سال مانده به پایان دوره پنجم شورای نگهبان، آیت‎الله آملی لاریجانی به ریاست قوه قضائیه رسید و جای خود را باز هم به هاشمی شاهرودی ۶۱ ساله داد.

در دوره ششم شورای نگهبان که از سال ۸۹ آغاز شد، احمد جنتی برای هجدهمین سال پیاپی دبیر شورا شد. در این دوره تنها یک تغییر رخ داد و آیت‎الله شب زنده‎دار ۶۰ ساله جایگزین آیت‎الله رضوانی شد که از اولین دوره فعالیت شورای نگهبان حضور داشته و در سال ۹۲ و در سن ۸۳ سالگی فوت شد.

اما دوره هفتم شورای نگهبان که از سال ۹۵ شروع و تا سال ۱۴۰۱ ادامه خواهد یافت با تداوم دبیری آیت‎الله جنتی، دو تغییر در بین فقها داشت. آملی لاریجانی یک بار دیگر جایگزین مرحوم هاشمی شاهرودی و آیت‎الله اعرافی جایگزین مرحوم مؤمن شد. آیت‏‌الله اعرافی ۶۰ ساله است و پس از آیت‎الله آملی جوان‌ترین عضو شورای نگهبان محسوب می‌شود.

حالا آیت الله جنتی متولد ۱۳۰۵ در ۹۳ سالگی برای بیست و هفتمین بار به دبیری این نهاد مهم انتخاب شده است. او تجربه نظارت بر یک انتخابات مهم دیگر یعنی انتخابات یازدهمین دوره مجلس در اسفند ماه سال جاری را پیش رو دارد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي نگهبان آیت الله احمد جنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۱۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر این نکته که شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتما به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند گفت: من می‌توانم به ضرس قاطع بگویم در شرایط حاضر، شورای نگهبان نمی‌تواند جلسه مهمی در بررسی لوایح و طرح‌ها داشته باشد مگر اینکه حتماً کار پژوهشکده آنجا ارائه شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید محمدرضا مدرسی یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان با حضور در پژوهشکده شورای نگهبان، از آخرین دستاورد‌های پژوهشکده شورای نگهبان بازدید کرد و ضمن تشکر از دکتر کدخدایی، رییس پژوهشکده شورای نگهبان و مدیران و کارکنان این پژوهشکده بابت تلاش‌های صورت گرفته در زمینه‌های مختلف، افزود: امیدوارم خداوند متعال، زحمات شما را به خوبی بپذیرد، رشد دهد و هم ذخیره برای دنیای خودتان و آخرت خودتان و هم ذخیره برای جمهوری اسلامی باشد.

این عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر اینکه قانونگذاری، اساس حرکت یک ملت و کشور است، گفت: قانون‌گذاری معمولا نیاز به پایش دارد. قانون اساسی هم که انصافاً راهنمای بزرگی است برای اینکه نظام یک کشور منحرف نشود، پیش‌بینی کرده است که شورای نگهبان با معیار‌های شرع و قانون اساسی که معیار‌هایی جامع هستند قوانین را بررسی کند و شورای نگهبان نیز از روز‌های ابتدای تاسیس کار خودش را بر بنیانی قوی و متین بنانهاده است و فقها و حقوقدانان ادوار مختلف این شورا بنای مستحکم و روش دقیقی را برای بررسی مصوبات پایه‌گذاری کرده‌اند.

آیت‌الله مدرسی یزدی در ادامه ضمن ارزشمند برشمردن پژوهش‌ها و نظرات کارشناسی پژوهشکده شورای نگهبان، گفت: مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان نیز که در شهر قم تشکیل می‌شود از صاحب‌نظران برجسته‌ای تشکیل شده است که نظرات‌شان برای اعضای شورای نگهبان کارآمد است و البته گسترش ارتباط پژوهشکده شورای نگهبان و مجمع مشورتی فقهی بر غنای نظرات این دو مجموعه خواهد افزود.

دیگر خبرها

  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • شورای نگهبان در اظهارنظر نسبت به مصوبات، حتماً به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند
  • طرح استفساریه ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی در شورای نگهبان تایید شد
  • تایید طرح استفساریه قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران درشورای نگهبان
  • واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی