Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی برنا، متن فارسی و انگلیسی بیانیه دومین نشست کمیسیون عالی مرزی ایران و پاکستان به شرح زیر است:

"بیانیه مشترک دومین نشست کمیسیون عالی مرزی؛ ۲۷ تیر ۱۳۹۸

دومین اجلاس کمیسیون عالی مرزی ایران و پاکستان (HBS) مورخ ۲۷ تیر ۱۳۹۸ در اسلام آباد برگزار شد. ریاست هیئت ایرانی بر عهده مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه و ریاست هیئت پاکستانی بر عهده مدیرکل منطقه ای وزارت امور خارجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون عالی مرزی سازوکاری برای انجام رایزنی ها بین دو کشور برای بحث در خصوص همه مسائل مرتبط با مرز با هدف افزایش هماهنگی در سطوح مختلف، است. اولین اجلاس این کمیسیون مورخ ۲۶ تیر ۱۳۹۶ در تهران برگزار شد. دومین اجلاس کمیسیون عالی به دنبال تصمیمات متخذه توسط سران دو کشور متعاقب سفر ابتدای سال جاری نخست وزیر پاکستان به تهران برگزار شد.

روابط برادرانه میان ایران و پاکستان ریشه در پیوند های تاریخی، مذهبی، فرهنگی و ارتباطات قوی مردمی دارد. دو کشور بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند که از آن به عنوان مرز صلح و دوستی نام برده می شود.

در خلال این نشست طرفین رایزنی های سازنده ای به منظور اجرای موثر سازوکارهای مرزی جاری در قالب چهارچوب های مرتبط از جمله موافقت نامه انتظامات مرزی ۱۳۳۸ ایران و پاکستان داشتند. آنها توافق کردند تا همکاری هایشان را در این زمینه ها بیش از پیش تقویت کنند.

هر دو طرف تعهد خود را برای تسریع در گشایش گذرگاه های جدید مرزی با تفاهم مشترک مورد تاکید قرار دادند.

طرفین بر ضرورت به روز رسانی نقشه های مرزی، توصیفات میله های مرزی و نقشه برداری مشترک از مرز تاکید کردند.

دو طرف همچنین تلاش هایشان را در خصوص مدیریت مرز از طریق اقدامات مناسب آنها از جمله احداث تاسیسات فیزیکی همانند فنس کشی، مورد تاکید قرار دادند."

آسلام آباد، ۲۷ تیر ۱۳۹۸

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران ایران و پاکستان پاکستان وزارت امور خارجه برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۴۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

جمعیت، وسعت و همسایگی و همچنین قدرت بالای نظامی از جمله ویژگی‌هایی هر دو کشور محسوب می‌شود و از این رو تلاش‌هایی زیادی صورت می‌گیرد تا میان اسلام آباد و تهران تنش بوجود آید و طبعا بروز هر گونه تنشی میان دو کشور برای هر دو خطرناک است.

این نکته را باید در نظر داشت که هر دو کشور دارای دشمنان و رقیبان سنتی هستند. هند رقیب اصلی پاکستان بشمار می‌رود و از سویی دیگر اسرائیل هم دشمنی سنتی ایران محسوب می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی بودیم. مضاف بر اینکه برای ایران رقبای منطقه‌ای دیگری هم وجود دارد.

موضوع دیگر اقتصادی است. در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و علاوه بر اینکه جمهوری اسلامی هم سال‌ها است که درگیر تحریم است و طبعا بعد از اجرایی کردن قانون صلح قرن ۲۱ از سوی ایالات متحده ممکن است با تشدید فشار‌ها از سوی غرب مواجه شویم؛ بنابراین طبیعی است که دو دولت برای همکاری با هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی تعاملاتی داشته باشند.

نکته دیگر اینکه هر دو کشور در نواحی مرزی با گروه‌های تجزیه طلب مواجه هستند و علاوه بر اینکه پدیده تروریسم هم از جمله مسائلی است که به عنوان یکی از مشکلات سر راه هر دو کشور وجود دارد و بنابراین همکاری در این حوزه‌ها حتما باعث ارتقای وضعیت امنیتی در نواحی مرزی میان دو کشور خواهد شد. 

 از این رو، اقتضای وضعیت جاری و همچنین مبتنی بر واقعیت‌های موجود گسترش روابط و تعاملات میان ایران و پاکستان است. مضاف بر اینکه هر دو از پیشینه تاریخی خوبی در حوزه روابط سیاسی و امنیتی برخوردارند.

طبعا گسترش روابط میان اسلام آباد و تهران بر نوع تعاملات آن‌ها با دیگر همسایگان هم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ایران و پاکستان مطلقا در حوزه افغانستان رقیب هم محسوب نمی‌شوند و هر دو کشور می‌توانند برای رسیدن ثبات در افغانستان با هم همکاری خوبی داشته باشند. 

نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که ایران و پاکستان هر دو از تاریخچه درخشانی در حوزه روابط همسایگی برخوردارند و بویژه در حوزه استراتژیکی می‌توانند تعاملات خود را گسترش دهند.

دیگر خبرها

  • اسلام‌آباد: سفر رئیس جمهور ایران فرصتی برای تعمیق همکاری‌ها بود
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری