Web Analytics Made Easy - Statcounter

 آزار، سرکوب، شکنجه و اعدام شیعیان در عربستان در سایه سکوت مجامع بین‌المللی به رویه‌ای معمول تبدیل شده و رفته رفته افزایش می‌یابد.

 

اخبار بین الملل-  شیعیان عربستان که بخش قابل توجهی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، از تبعیض سازمان یافته و سرکوب گسترده پادشاهی سعودی رنج می‌برند. این نوع برخورد که ریشه در تاریخ این پادشاهی دارد در پی قیام‌های مردمی سال ۲۰۱۱ در این کشور شکل جدید و جدی تری به خود گرفت و در ماه‌های اخیر وارد مرحله تازه‌ای شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با تشدید اعتراض‌های ضد دولتی، پادشاهی عربستان اقدام به سرکوب گسترده شیعیان و استفاده گسترده از ادوات جنگی علیه آنان کرد. سرکوب‌ها در این دوران عمدتا به اشکال قتل عام، تخریب منازل، تغییرات عمدی دموگرافیک، تهدید حق حیات، نادیده گرفتن حقوق شهروندی، بازداشت، سرکوب و اعدام به بهانه مبارزه با تروریسم بوده است.

دستگیری کودک ۱۰ ساله به دلیل تشویق حدود ۳۰ کودک دوچرخه سوار به اعتراض علیه دولت در سال ۲۰۱۱ تنها نمونه‌ای از پرونده قطور سرکوب شیعیان در این کشور است. اعدام دسته جمعی ۳۳ معترض شیعه در ماه آوریل سال جاری با اتهام واهی حمایت از تروریسم، کشتار مردم منطقه شیعه نشین قطیف در پی یورش‌های متعدد به این منطقه و ... از دیگر موارد اخیر نقض حقوق شیعیان در عربستان هستند که سبب افزایش آمار شهدای آن در سال جاری میلادی شده است.

با وجود آنکه آنکه دولت عربستان از ارائه آمار درست شمار شهروندان شیعه خودداری می‌کند تا از آنان به عنوان اقلیت یاد کند، محققان و کارشناسان تخمین می‌زنند که چیزی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل می‌دهند که تحت قوانین دولت وهابی به شدت سرکوب می‌شوند. ایدئولوژی خطرناک وهابیت که دشمنی آشکاری با شیعه دارد فعالانه در راستای سرکوب شیعیان تلاش می‌کند. این تلاش‌ها دربرگیرنده طیف وسیعی از اقدامات تهاجمی تا صدور فتوای قتل می‌شوند.

شیعیان عربستان به شکلی نظام‌مند از خدمت در مشاغل عمومی و دولتی محروم هستند. در عربستان هیچ شهروند شیعه‌ای به مقام وزارت، شهرداری یا ریاست اداره پلیس منصوب نمی‌شود.

به همین دلیل غالبا از عربستان به عنوان نمونه برجسته آپارتاید نام برده می‌شود. گزارش‌های متعدد سازمان دیده بان حقوق بشر موید مواجهه شهروندان شیعه عربستان با تبعیض سیستماتیک در مناسک دینی، آموزش، عدالت و اشتغال هستند. تلاش برای حذف نماد‌های شیعه در سیستم آموزشی این کشور نیز قابل توجه است. مدارس عربستان در سال ۱۹-۲۰۱۸ اقدام به گنجاندن محتوا‌های ضد شیعه در کتاب‌های درسی مدارس نیز کردند.

شیعیان شرق عربستان و در استان «الشرقیه» به ویژه در شهر‌های «قطیف»، «احساء» و «دمام» و نیز جمعیت شیعه ساکن شهر‌های «مدینه» و «العوامیه» در سال‌های اخیر همواره هدف اقدامات جنایتکارانه مقامات آل سعود بوده‎اند.

در نتیجه اقدامات ضد حقوق بشری و سرکوبگرانه رژیم عربستان از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۵۱ شهروند شیعه به شهادت رسیدند. یکی از این شهدا جان خود را در زندان‌های عربستان سعودی در نتیجه شکنجه عمال سعودی از دست داد. ۱۷ نفر در خانه یا خیابان توسط نیرو‌های امنیتی سعودی به شهادت رسیدند و ۳۳ نفر دیگر نیز به اتهام واهی اقدام تروریستی در یک روز اعدام شدند.

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان و سرکوب شیعیان موضوعی است که اگرچه همواره مورد توجه سازمان‌ها و گروه‌های بین المللی حقوق بشری بوده، غالبا تحت فشار دولت عربستان از پوشش رسانه‌ای محروم شده و عمده خبر‌ها در این زمینه از طریق گزارش‌های غیرقابل تایید در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند. گستردگی اعدام‌ها در عربستان در سایه سکوت مجامع بین المللی و قدرت‌های غربی سبب گستاخی و بی توجهی روزافزون این پادشاهی به حقوق بشر به ویژه حقوق شیعیان شده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مجامع بین المللی شیعیان عربستان دولت زندان شیعیان عربستان مبارزه با تروریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسرت بزرگ سردار؛ وقتی کارلوس کی‌روش گفت: تعویض؛ خودم داوطلبانه قبول کردم

به گزارش همشهری آنلاین، تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی با شکست مقابل انگلیس و آمریکا و پیروزی برابر ولز نتوانست به مرحله حذفی صعود کند تا حسرت صعود از مرحله گروهی همچنان در دل فوتبال دوستان باقی بماند.

سردار آزمون اکنون بعد از مدت‌ها در تماسی تصویری با یکی از رسانه‌های داخلی درباره بزرگترین حسرت دوران فوتبال خود اظهار کرد: بزرگ‌ترین حسرت فوتبالی من این بود که در جام جهانی نتوانستیم به مرحله بعد صعود کنیم با اینکه می‌شد این اتفاق بیفتد.

مهاجم تیم ملی با اشاره به دلیل ناکامی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر گفت: خودمان هم بد کار کردیم و کمی دیر به خودمان آمدیم. من هم که بدون هیچ تمرینی مستقیم به تیم ملی آمدم و به مدت دو ماه راهی اردو شدم و اولین بازی را مقابل انگلیس بازی کردم که واقعا خیلی به من سخت گذشت و بازی با ولز که تمام توانم را گذاشتم و کلا از لحاظ بدنی تخلیه شدم و بدنم جواب نمی‌داد. وقتی کارلوس کی‌روش بین نیمه گفت تعویض خودم داوطلبانه قبول کردم چون نمی‌توانستم به خاطر شرایط بدنی که داشتم به تیم ملی کمک کنم.

آزمون درمورد اینکه بهترین پیروزی فوتبالی‌اش را در کدام بازی بوده خاطرنشان کرد: پیروزی مقابل ژاپن.

مهاجم تیم ملی درباره اینکه بدترین باخت و بدترین لحظه دوران فوتبالی‌اش چه بازی بوده افزود: بازی ایران و آمریکا در جام جهانی که نتوانستیم صعود کنیم.

کد خبر 850278 منبع: خبرورزشی برچسب‌ها ویژه ورزشی سردار آزمون

دیگر خبرها

  • رییسی مجامع جهانی را به یاری به ملت مظلوم غزه فراخواند
  • رئیس جمهور مجامع جهانی و وجدان‌های بیدار بشری را به یاری به ملت مظلوم غزه فراخواند
  • رئیسی مجامع جهانی را به یاری غزه فراخواند
  • حسرت بزرگ سردار؛ وقتی کارلوس کی‌روش گفت: تعویض؛ خودم داوطلبانه قبول کردم
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • روز جهانی پسر ۱۴۰۳ + پیام، متن و عکس تبریک
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • شاهکار نوشاد عالمیان با شکست نفر ۴ رنکینگ جهانی تنیس روی میز
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • رمزگشایی از یک پروژه مشکوک