Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-19@04:17:52 GMT

تبعیدی ابدی میان دیوارها

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۱۸۸۸

تبعیدی ابدی میان دیوارها

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، «هرمان ملویل» نویسنده آمریکایی قرن نوزدهم (۱۸۹۱-۱۸۱۹) و آثارش در دوره حیات او چندان مورد اقبال قرار نگرفت. گویی سه چهار دهه زمان باید از مرگ وی می گذشت تا داستان هایش مخاطب خود را پیدا کند. ملویل نویسنده ای است که بسیاری او را به داستان «موبی دیک» می شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«بارتلبی محرر» دیگر داستان ملویل است که به شرح حال یک قهرمان سرخورده می پردازد.

«ابوالفضل آقایی‌پور» منتقد ادبی درباره این داستان چنین می نویسد: داستان «بارتلبی محرر» از ابتدا تا انتها بر مدار یأس پیش می‌رود. هرمان ملویل در این داستان، نقطه به نقطه‌ی نموداری از ناامیدی یک انسان را با مهارت و ظرافت تمام ترسیم می‌کند و آن را در برابر چشم‌های خواننده در معرض نمایش می‌گذارد، نموداری است که سکون و رخوت و سرخوردگی جزء اصلی آن محسوب می شود و اگرچه در مقاطعی از آن ته‌مانده‌های امید انسانی کشش و صعودی ایجاد می‌کند، اما در مقیاسی کلی همه چیز در آن روندی نزولی دارد و عاقبت در نقطه‌ای به نام مرگ، به شکل یک درماندگی ابدی تجسم می‌یابد.

بگذارید از آخر شروع کنیم؛ از جایی که که بارتلبی مرده است و حالا صاحب‌کارش، یعنی راوی، از گزارشی می‌گوید که در ابتدای داستان وعده‌اش را داده بوده؛ گزارشی که اطلاعاتی از گذشته‌ی بارتلبی به ما و حتی خود راوی می‌دهد؛ چیزی که فقدان آن در تمام روایت همچون خلأیی در ذهن، به کشش و تعلیق داستان کمک کرده است.

بارتلی قبل از این، یک کارمند جزء در دایره‌ی مرسولات باطله بوده؛ شغلی که یأس و فرسودگی و مرگ با آن عجین است. وقتی از کار برکنار می‌شود، در پی آخرین کورسوهای امید میان ظلمات ناامیدی و در جست‌وجوی شغلی با درآمد مناسب به سراغ صاحب‌کار جدیدش می‌آید. اما آنجا هم چیزی جز یک کار به‌غایت کسالت‌بار، یعنی رونویسی از اسناد، نصیبش نمی‌شود؛ آن هم با درآمدی ناچیز.

انگیزه‌های اولیه‌ی او که در کار بی‌وقفه‌اش در اداره نمود پیدا می‌کند، آرام‌آرام جای خودش را به بی‌تمایلی و سرباز زدن از وظیفه‌های عادی و مقررش در اداره می‌دهد؛ «مایل نیستم!» او مایل نیست کاری را که باید، انجام دهد. این بی‌تمایلی در تمام جملات او و حتی سایر شخصیت‌های داستان ریشه می‌دواند و او را به یک مجسمه‌ی «سیسرون» (فیلسوف یونانی قبل از میلاد) زنده تبدیل می‌کند.

درست از همین‌جا است که زل زدن‌های او به دیوارهای اداره شروع می‌شود و با همین زل زدن‌ها است داستان عمیق‌تر می‌شود و ملویل دریچه‌های جدیدی را پیش روی خواننده باز می‌کند.

بارتلبی مردی شریف است با جاذبه‌ای حیرت‌انگیز بر اطرافیانش که حالا محدودیت و حبسش در میان دیوارها شروع می‌شود؛ همچون یک تبعید ابدی در میان دیوارهایی بی‌انتها، زل زدن به دیوارهای اداره‌ای که در وال‌استریت قرار دارد، با خوابیدن در محل کار، بی‌کار شدن، سرگردان شدن در میان دیوارها و راه‌پله‌های اداره، بریدن همه از او و به زندان افتادنش ادامه پیدا می‌کند و در نهایت با زل زدنش به دیوارهای زندان و جان دادنش در یک گوشه‌ی ساکت و سرد زندان تمام می‌شود.

بارتلبی به جایی می‌رسد که به پولی که به دست آورده دست نمی‌زند و صاحب‌کارش به جایی می‌رسد که باید حتی برای بهتر زندگی کردن بارتلبی در زندان هم پول خرج کند. «بارتلبی محرر» داستان مرد عجیبی است که با تمام غریب بودنش می‌تواند داستان هر یک از ما باشد؛ وقت‌هایی که یأس و سرخوردگی در ما اوج می‌گیرد و چیزی از روشنایی امید برای‌مان باقی نمی‌ماند.

«بارتلبی محرر» داستان مرد عجیب و شریفی است که ناخواسته تبعید می‌شود به محدودیت بی‌انتها و کسالت‌بار دیوارها و آن‌قدر رخوت و سستی در رگ‌هایش در جریان است که تنها واکنشش به این اتفاق، نه تغییر یا حتی حرکت به سوی تغییر و تحول، که انفعالی محض و سرد و تاریک است: زل زدن به دیوارها.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۱۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا همسر «سروش صحت» همه را شوکه کرد؟

زی‌سان: انتشار چند پست اینستاگرامی در صفحه سارا سالار داستان نویس درباره احتمال جدایی‌اش از سروش صحت کارگردان، بازیگر و فیلمنامه نویس سینما بازتاب وسیعی داشت و بسیاری را شوکه کرد. یکی از این پست‌ها با واکنش‌های زیادی روبه رو شد و نهایتا هم  سارا سالار آن را به همراه چند پست دیگر از صفحه اینستاگرامش حذف کرد. 

به گزارش زی‌سان، سارا سالار در پستی که منتشر کرده بود، بدون حاشیه پردازی مستقیم سر اصل مطلب رفت. او با انتشار تصویری قدیمی از خودش، همسر و پسرش نوشت: «از این عکس شروع می‌کنم، تمام داستان را برایتان تعریف می‌کنم. داستان رو بذاریم از آخر به اول تعریف کنیم، من و سروش به احتمال زیاد از هم جدا خواهیم شد همین دو روز پیش بود که فکر می‌کردم عاقبت به خیر شدیم دم این زندگی گرم که همه‌اش عاقبت به خیری هست. داستان اینه گله دارم زودتر از این باید جدا می‌شدیم؛ سروش لفتش داد من می‌دونستم آدمی که این قدر معروف بشه دیگه نمی‌تونه خانواده داشته باشه، کتاب باز به همه لطف کرد حتی به ما»

پیش از این شایعاتی مبنی بر جدایی سروش صحت و همسرش وجود داشت که به نظر با این صحبت‌های سارا سالار شایعات درست بودند.

در پست منتشر شده توسط سارا سالار اشاره‌ای کوتاه به برنامه تلویزیونی «کتاب باز» شده و به طعنه نوشته است: «می‌دونستم آدمی که این قدر معروف بشه دیگه نمی‌تونه خانواده داشته باشه، کتاب باز به همه لطف کرد حتی به ما».  

توضیحی مشخصی در این باره وجود ندارد، اما همسر سروش صحت دلیل جدایی را به برنامه «کتاب باز» ربط داده است.  

کتاب‌باز برنامه‌ای تلویزیونی بود که از سال ۱۳۹۵ در پنج فصل با هدف ترویج و گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی از شبکه نسیم پخش شد و تا زمان مدیریت سید محمدرضا خوشرو در شبکه نسیم به کار خود ادامه داد.

در هر قسمت از برنامه، کتاب‌هایی توسط میهمانان به مخاطبان معرفی می‌شود. همچنین در ویژه برنامهٔ ماه رمضان ۱۳۹۹ که با روز‌های قرنطینه کرونا مصادف بود، در هر بخش از برنامه یک بستهٔ فرهنگی شامل فیلم، کتاب و موسیقی به مخاطبان پیشنهاد شده‌است. درج معادل فارسی کلمه‌های بیگانه که در حین صحبت‌های مجری و میهمانان استفاده می‌شود نیز از دیگر ویژگی‌های برنامهٔ کتاب‌باز است.  

مجری «کتاب باز» سروش صحت بود که به موفقیت زیادی با این برنامه دست یافت و به شهرت بالایی در میان عامه مردم رسید.  البته صحت به واسطه سریال‌ها و فیلم‌هایی که ساخته است چهره‌ای مشهوری بود اما در این برنامه محبوبیتش دو چندان شد.

سروش صحت و سارا سالار در سال ۱۳۷۲ با هم ازدواج کردند و بعد از ۸ سال زندگی مشترک در سال ۸۰ صاحب یک فرزند پسر بنام سورنا شدند که حالا ۲۲ ساله است.  

پیش از این، زندگی مشترک این دو زوج هنرمند از دید بسیاری موفق ارزیابی می‌شد و حالا این جدایی با پست عجیب سارا سالار شوکه کننده بود.  

سارا سالار کیست؟  

سارا سالار در سال ۱۳۴۵ در زاهدان متولد شد. او فعالیت خود را در حوزه‌ی نویسندگی با نگارش داستان‌های کوتاه آغاز کرد و پس از آن برای مدتی به کار ترجمه پرداخت. پس از ترجمه‌ی چند مجموعه داستان کوتاه، سارا سالار دریافت که علاقه‌ی اصلی او در نویسندگی است و به همین خاطر، نگارش کتاب‌هایش را به‌صورت رسمی آغاز کرد و داستان بلند نوشت.

سارا سالار در ادامه‌ی مسیر نویسندگی خود، موفق به دریافت جایزه‌ی هوشنگ گلشیری شد.

در میان آثار سارا سالار، دو کتاب «احتمالاً گم شده‌ام» و «هست یا نیست؟» با استقبال بالایی از سوی مخاطبان روبه‌رو شده‌اند و بهترین کتاب‌های سارا سالار به‌شمار می‌روند.

کتاب احتمالاً گم شده‌ام یکی از بهترین کتاب‌های سارا سالار است. این کتاب داستان زنی را روایت می‌کند که اهل همدان است، او پدرش را از دست داده و مادرش با معضل اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کند. تا اینکه دوستی به نام گندم پیدا می‌کند و می‌کوشد تا هویت خودش را در گندم پیدا کند. شخصیت اصلی کتاب احتمالاً گم شده‌ام در طول روز مدام میان خیال و واقعیت رفت و آمد می‌کند و بخش زیادی از جهان او در تخیلش می‌گذرد.

کتاب هست یا نیست؟ یکی دیگر از آثار سارا سالار است. شخصیت اصلی این کتاب نیز یک زن است، زنی در آستانه‌ی چهل‌سالگی. او در این دوره از زندگی، بحران‌های متفاوتی را پشت سر می‌گذارد و در این کتاب دغدغه‌های خودش را با زبانی روان و صمیمی برای مخاطب بازگو می‌کند. به‌طوری که مخاطب، خود را ناظر و مشاهده‌گر سال‌های زندگی این زن و کامیابی‌ها و ناکامی‌هایش می‌بیند.

سروش صحت و سارا سالار در کنار فرزندشان

واکنش‌ها به خبر جدایی صحت و سالار 

با وجود اینکه سارا سالار پست جنجالی خود را از اینستاگرامش حذف کرده است، اما بازتاب وسیعی داشت وکاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی به این موضوع پرداختند.  

پرسش اصلی بسیاری از کاربران این بود که چرا سارا سالار پیش از قطعی شدن جدایی آن را رسانه‌ای کرده است؟ و کاربران این رفتار را «عجیب»  و «نسنجیده» ارزیابی کردند. 

موضوع تعجب برانگیز دیگر برای مخاطبان این بود که چگونه بعد از ۳۰ سال، زندگی این دو چهره فرهنگی سرشناس دچار آشفتگی و از هم گسیختگی شده است.

به نظر می‌رسد بسیاری متعجب بودند که چگونه ممکن است فردی همچون سروش صحت با خصوصیاتی که می‌شناسند پس ازاین همه سال زندگی مشترک از همسرش جدا شود. 

بسیاری از کاربران نیز با سارا سالار ابراز همدردی می کردند و پست او را تلخ و تکان دهنده دانستند. 

tags # سروش صحت ، طلاق سایر اخبار توصیه عجیب دانشمندان؛ به این دلیل مهم گوشت مار پیتون بخورید! از حمام در خون دختران باکره تا خوردن خون کودک؛ آیا انسان راه غلبه بر مرگ را پیدا می‌کند؟ (عکس) جانور عجیبی که آنقدر رابطه جنسی برقرار می‌کند تا بمیرد! تجربه نزدیک به مرگ چیست و چه حسی دارد؟

دیگر خبرها

  • تلاش اسرائیل برای نفوذ در میان سران قبایل نوار غزه
  • پخش جومونگ ۳ از تلویزیون در ایام عید
  • فصل سوم «داستان‌های فوتبال» روی آنتن شبکه ورزش می‌رود
  • چرا همسر «سروش صحت» همه را شوکه کرد؟
  • همه چیز درباره عشق، ازدواج و فرزندان یوسف و زلیخا
  • غم‌نامه‌ای برای خواب ابدی مانی
  • داستان جذاب شکل‌گیری مغز به روایت بهرام رادان
  • آماده باش پست برای خدمت‌رسانی در ماه‌های پایانی سال
  • گذرنامه تمام متقاضیان تا پایان سال تحویل می شود
  • توزیع ۴۵ هزار بسته بهداشتی میان مددجویان تهرانی / سلامت جامعه هدف در تمام ابعاد مد نظر است