Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شروع فصل تابستان و تعطیلات سه ماهه دانش‌آموزان دغدغه والدین و مسئولان فرهنگی برای چگونگی گذراندن این ایام جدی‌تر می‌شود.
اوقات فراغت در کجا سپری می‌شود؟ قهوه خانه‌ها، فروشگاه‌های عرضه بازی‌های رایانه‌ای، پارک‌ها و بوستان‌ها، خیابان‌ها، زمین‌های بازی خاکی یا فرهنگ‌سراها.
بررسی‌ها نشان داده با توجه به حضور جوانان و نوجوانان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باید برنامه‌ریزی صحیحی برای بهینه سازی اوقات فراغت آنان وجود داشته باشد تا از آسیب‌ها و تهدیدات این فضا و اثرگذاری آن بر افراد کاسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آن چه در این بین مهم است اینکه برنامه ریزی‌ها باید براساس علایق و توانایی‌های افراد در نظر گرفته شود و به نحوی باشد که از یک سو منجر به شكوفایی استعدادها و توانایی‌های آنان شده و از سوی دیگر ایامی خوش را برایشان رقم بزند.
متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها بدون توجه به خواسته‌ها، سلیقه و توانایی فرزندان خود و از روی اجبار، آنان را در كلاس‌های متعددی ثبت نام می‌كنند كه هیچ علاقه‌ای به حضور در آن كلاس‌ها ندارند و با این كار به نحوی ایام تعطیلات را به كام آنان تلخ می‌کنند.
یکی از راهکارهایی که می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد نظر سنجی از فرزندان است تا از علاقه آنان نسبت به کاری که می‌خواهند در تعطیلات تابستانی انجام دهند آشنا شویم.

تحمیل کلاس‌های اوقات فراغت فرصت‌ها را می‌سوزاند

معصومه هادی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان، در این‌خصوص در گفت‌وگو با ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، گفت: اوقات فراغت یعنی آن زمانی که فرد از کار یا وظیفه اصلی‌اش فراغت پیدا کرده و زمانی را در اختیار دارد؛ همه انسان‌ها هر طوری که برنامه‌ریزی داشته باشند، ساعاتی را به عنوان اوقات فراغت در اختیار دارند.

وی ادامه داد: قشر کودک و نوجوان که مخاطب ما است، کسانی هستند که در ایام مدرسه، چندین ماه مشغول به تحصیل بوده‌اند و تکالیف مدرسه را انجام داده‌اند، با شروع فصل تابستان و تعطیلی مدارس، بچه‌ها کار اصلیشان که درس خواندن بوده، انجام داده و حالا زمانی را در اختیار دارند تا بتوانند به دنبال علایق خود رفته و به سرگرمی‌هایی که نیاز دارند، بپردازند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بیان کرد: نقش دستگاه‌هایی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزش و پرورش و دیگر دستگاه‌های فرهنگی کشور این است که با همان امکانات محدودی که در اختیار دارند، فضایی نشاط انگیز و انگیزه‌بخش برای کودکان و نوجوانان فراهم کنند.

وی افزود: در اوقات فراغت، کودک باید «انتخاب» کند، اجباری در کار نیست. کودک بر اساس آن ذوق و استعدادی که خداوند در وجودش قرار داده، انتخاب می‌کند که به فعالیت هنری بپردازد، یا به یک کلاس ورزشی برود و یا سراغ فعالیت‌های علمی برود.

هادی اظهار کرد: خانواده‌ها نیز باید این مسأله را مد نظر داشته و به فرزند خود تحمیل نکنند که باید حتما به فلان کلاس بروی. درست است که والدین می‌توانند تشخیص بدهند که به عنوان مثال اگر فرزندشان در دوره‌های قرآنی شرکت کند، جنبه‌های دینی در وجودش تقویت می‌شود و یا اگر به کلاس زبان برود، در آینده به دردش خواهد خورد، اما باید بدانیم که کودک به دنبال لذت آنی و لحظه‌ای است.

وی افزود: والدین باید قبل از این‌که فرزند خود را وادار به شرکت در دوره‌ای بکنند، دورنمای آن را برای کودک مجسم کنند، کم کم آن علاقه و انگیزه را در کودک ایجاد کنند تا با میل و اراده خودش به یک فعالیت بپردازد.

این مقام مسئول بیان کرد: کودکان در بسیاری از زمینه‌هایی که والدین بی‌خبر هستند، استعداد دارند. ممکن است کودکی استعداد نهفته موسیقی، نقاشی و یا شاهنامه‌خوانی داشته باشد و یا حافظه‌ای قوی برای به خاطر سپردن آیات و درک معانی آنان داشته باشد. ایام تعطیلات تابستانه فرصتی است تا این استعدادها شکوفا و مهارت‌های فردی و اجتماعی کودک تقویت شود.

وی ادامه داد: تحمیل کلاس‌ها، فرصت‌ها را می‌سوزاند. همه می‌دانیم که فلان مهارت خاص، می‌تواند برای فرزند ما موفقیت به‌همراه داشته باشد، اما باید توانایی و استعداد و علاقه کودک را هم در نظر گرفت. اگر کودک را به راهی ببریم که توانایی و علاقه او در آن زمینه کم است، در حقیقت فرصت را از او گرفته‌ایم.

هادی بیان کرد: کودک تا جایی که اجبار والدین بالای سرش باشد، آن فعالیت را دنبال می‌کند، اما به محض اینکه قدرت تصمیم گیری پیدا کند، جای دیگری خواهد رفت؛ باید استعداد کودک خود را کشف کنیم تا در آینده موفق شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان افزود: تحقیقات نشان داده است کودکانی که بعد از مدرسه به فعالیت‌های مورد علاقه خود می‌پردازند، در مقایسه با دیگران، موفق‌تر هستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا اوقات فراغت اوقات فراغت تابستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۲۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟

تام کورتیس (Tom Curtis)، پدری اهل لندن است که نقاشی کودکانش الهام‌بخش او برای ساختن مجموعه‌ای جذاب از تصاویر شدند. کورتیس نقاشی‌های بامزه‌ی کودکان را در فتوشاپ به واقعیت تبدیل می‌کند تا فیل‌هایی که روی سرشان خرطوم دارند و شترمرغ‌هایی که دندان درآورده‌اند، فرصت زندگی بیابند.

قوه‌ی تخیل کودکان و نگاهشان به دنیا به‌قدری خاص و دست‌نخورده است که اگر کمی زاویه‌ی دیدمان را عوض کنیم، می‌توانیم با لذتِ تمام وارد دنیایی جدید شویم.

کودکان بدون نگرانی از قضاوت شدن هرآنچه را که دوست دارند به‌شیوه‌ی خاص خودشان نقاشی می‌کنند. ما هم وقتی که کودک بودیم بدون، چون و چرا هر چیزی که را دوست داشتیم، روی کاغذ می‌آوردیم. کودکان دنیا را به‌شکلی دیگر می‌بینند و همین باعث می‌شود که نقاشی‌هایشان بیشتر اوقات فرسنگ‌ها با واقعیت فاصله داشته باشد.

تام کورتیس (Tom Curtis)، پدری اهل لندن است که نقاشی کودکانش الهام‌بخش او برای ساختن مجموعه‌ای جذاب از تصاویر شدند. کورتیس نقاشی‌های بامزه‌ی کودکان را در فتوشاپ به واقعیت تبدیل می‌کند تا فیل‌هایی که روی سرشان خرطوم دارند و شترمرغ‌هایی که دندان درآورده‌اند، فرصت زندگی بیابند.

 امیدواریم از تماشای این شاتر نهایت لذت را برده باشید. برای دیدن تصاویر بیشتر به صفحه اینستاگرام تام کورتیس سر بزنید. دیدگاه شما در مورد تصاویر چیست؟ آیا تاکنون سعی کرده‌اید نقاشی‌های کودکانه را به واقعیت تبدیل کنید؟

منبع: خبرآنلاین

tags # کودک سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه