Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@05:55:22 GMT

رسوایی «هلند» در نسل کشی مسلمانان در سربرنیتسا

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۳۵۵۸

رسوایی «هلند» در نسل کشی مسلمانان در سربرنیتسا

هلند روز ۲۸ تیر مسئولیت نسبی قتل ۳۵۰ مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ را پذیرفت. مسلمانانی که از یک پایگاه سازمان ملل متحد اخراج شده بودند توسط صرب‌های بوسنی به قتل رسیدند.به گزارش رویترز، دیوان عالی سوئد حکمی را که قبلا در مورد حکومت هلند صادر شده بود تایید و میزان مسئولیت این کشور در کشتار سربرنیتسا را ۱۰ درصد اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیرو این امر وزارت دفاع هلند در بیانیه‌ای گفت: «دولت حکم دیوان عالی را می‌پذیرد و در نتیجه کشور هلند مسئولیت خساراتی را که دیوان عالی تعیین کرده می‌پذیرد.»

حکم دیوان عالی هلند راه را برای پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان و بازماندگان کشتار سربرنیتسا هموار می‌کند. در این حادثه حدود ۸ هزار مرد و پسر مسلمان بوسنی به قتل رسیدند تا بزرگترین کشتار پس از جنگ جهانی دوم در خاک اروپا رقم بخورد. دیوان بین المللی دادگستری این حادثه را به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته است.

تعیین ۱۰ درصد مسئولیت برای هلند در این حادثه به این معنا خواهد بود که مدعیان به احتمال زیاد فقط حدود چند هزار یورو غرامت دریافت خواهند کرد.با این وجود صدور این حکم می‌تواند برای کشور‌هایی که با اعزام نیرو در ماموریت‌های پاسداری از صلح مشارکت می‌کنند یک مبنای حقوقی جدید تعیین کند.

در جنگ بوسنی در سال ۱۹۹۵ چند صد نیروی حافظ صلح هلندی مامور حفاظت از منطقه‌ای بودند که سازمان ملل متحد آن را «محدوده امن» اعلام کرده بود. هزاران مسلمان بوسنیایی به این منطقه پناه برده و ۳۵۰ نفر از آن‌ها وارد پایگاه نیرو‌های هلندی شده بودند.

دیوان عالی هلند در حکم خود گفت: نیرو‌های این کشور می‌توانستند به این ۳۵۰ نفر اجازه دهند که در پایگاه باقی بمانند، اما با تحویل دادن این افراد به صرب‌های بوسنی آگاهانه و به طور غیرقانونی آن‌ها را در معرض آزار و مرگ قرار دادند.در بخشی از این حکم گفته می‌شود: «آن‌ها شانس این افراد برای در امان بودن از صرب‌های بوسنی را از بین بردند.»

کادا هوتیچ، مادر یکی از قربانیان سربرنیتسا که در جلسه دادگاه بود، به خبرگزاری رویترز گفت: حکومت هلند مسئول آغاز کشتار سربرنیتسا است. او افزود: «مهم نیست که یک درصد، ده درصد و یا صد در صد باشد. آن‌ها مسئولند.»

یک وکیل قربانیان گفت: پس از بررسی دقیق حکم خواهد دید که آیا می‌توان این پرونده را در دادگاه حقوق بشر اروپا پیگیری کرد یا نه.دیوان عالی هلند ضمن تایید مسئولیت نسبی این کشور اتهام دوم یعنی غیرقانونی بودن همکاری نیرو‌های هلندی در متفرق کردن پناهجویانی را که در اطراف پایگاه آن‌ها تجمع کرده بودند رد کرد.

منیره سوباسیچ، یکی دیگر از شاکیان این پرونده گفت: «مسئولیت آن‌ها را هیچ‌گاه نمی‌توان پاک کرد. ما پرونده را در این مرحله رها نمی‌کنیم. به دادگاه حقوق بشر اروپا خواهیم رفت تا ببینیم ما مسلمانان حق برخورداری از عدالت را داریم یا نه.»

دیوان عالی هلند در حکم خود رقم غرامت را تعیین نکرد، ولی در یک مورد مشابه دولت هلند به چندین بازمانده این حادثه ده‌ها هزار یورو پرداخت کرده است.کادا هوتیچ گفت: برای مادران سربرنیتسا مسئله اصلی میزان غرامت نیست «ما عدالت می‌خواهیم.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سربرنیتسا صربها بوسنی و هرزگوین نسل کشی هلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۳۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است

کارشناس مسائل فرهنگی گفت:ما شاهد دانشجویانی بیدار در دانشگاه‌های آمریکا هستیم که در حمایت از مردم مظلوم غزه با منطق محکم، انسانی و حقوقی در عرصه بین الملل برای پایان یافتن به جنایات رژیم صهیونیستی فشار می‌آ‌ورند. - اخبار سیاسی -

علی جوادی معاون فرهنگی دانشگاه سوره و کارشناس مسائل فرهنگی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در خصوص خیزش دانشجویان آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین گفت: نماد تمدن غرب سال‌هاست که ایالات متحده آمریکا بوده، آمریکایی که مدعی سرمداری لیبرال دموکراسی در این تمدن است. منتهی نشانه‌های شکست و افول  ارزش‌های آن مدت‌هاست که نمایان شده و از سال‌ها قبل جنایت‌ها و تجاوزهایی که حتی علیه مواضع دموکراسی خواهانه مردم جهان رغم زدنند؛ باعث شد این ادعای کاذب در خصوص حمایت از دموکراسی رسوا شود.

خرمشاد: مقاومت مردم غزه نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرد

جنایات رژیم صهیونیستی در  هفت ماه گذشته یک شوک بزرگ و رسوایی بی‌بدیل است

وی با تاکید بر اینکه سال‌های سال است که رسوایی آمریکا در خصوص اندیشه دموکراسی خواهانه نمایان شده است، افزود: در قضیه 7 اکتبر و وحشی گری‌هایی که رژیم صهیونیستی در این هفت ماه علیه مردم بی پناه غزه انجام داد و حمایت‌هایی که غرب از این نسل کشی -که در پیش مردم جهان همچنان در حال رخ دادن است- انجام داد، موجب شد تا یک شوک جدید و رسوایی بی بدیل رخ دهد.

بیداری بدنه دانشگاهی آمریکا حاصل رسوایی جدید رژیم صهیونیستی است

جوادی یادآور شد: این بیداری که امر‌وز در بدنه دانشگاه‌های آمریکا و اروپا موج و خیزش جدید گرفته، حاصل همین رسوایی جدید رژیم صهیونیستی است. وقتی که دانشجویان بیدار آمریکا می‌بینند پیش چشمانشان بیش از 140 خبرنگار با هدف مستقیم گلوله‌های رژیم صهیونیستی به شهادت می‌رسند و آمار 70 درصدی کشتار خبرنگاران در جهان را به خودشان اختصاص می‌دهند؛ ادعای آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات در این تمدن لیبرال دموکراسی فرو می‌ریزد.

پیام رهبر انقلاب به جوانان آمریکا و اروپا امروز محقق شد

این استاد دانشگاه با اشاره به نفرت عمومی که نسبت به سیاست‌های سران آمریکایی، رژیم صهیونیستی و حامیان آنها در دنیا به وجود آمده است، گفت: آن پیامی که مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا صادر کردند امروز محقق شده و ما شاهد دانشجویانی بیدار در دانشگاه‌های آمریکا هستیم که در حمایت از مردم مظلوم غزه با منطق محکم، انسانی و حقوقی در عرصه بین الملل برای پایان یافتن به جنایات رژیم صهیونیستی فشار می‌آ‌ورند. 

معاون فرهنگی دانشگاه سوره اظهار داشت: این تمدن جدید مدعی است که به بیان انتقادات به شرط کشیده نشدن به خشونت کاری ندارد؛ اما عملاً شاهد هستیم اعتراضات غیر خشونت آمیر و مسالحه جویانه دانشجویان آمریکایی با برخوردهای شدید و خارج از عرف پلیس آمریکا مواجه می‌شود. 

وی افزود: نقض این ادعا نشان می‌دهد که خط قرمز‌های آمریکا برای حمایت از اسرائیل همچنان پابرجاست و این غده سرطانی که در منطقه ماست ملاک نقض ادعای آمریکا در خصوص خودداری از برخورد خشونت آمیز شده است. اعتراضات دانشجویان خودشان را که صرفاً برمبنای بیان حقوق مردم فلسطین است برنمی‌تابند و این دروغ ادعاهای سران کشورهای غربی را برملا می‌کند. 

جوادی همچنین در خصوص فعالیت دانشجویان ایرانی که هم راستای جنبش اعتراضی دانشجویان آمریکا است، گفت: من موافق نگاه مقایسه‌ای در این خصوص نیستم و اینکه فکر کنیم الان که بحث دانشجویان آمریکایی شده، پس این نشان از ضعف اندیشه‌ای دانشجویان ما است، خیر چنین نیست. ایران به عنوان کانون یک انقلاب معنوی در یک قرن گذشته عموماً حرف‌های خودش را برای احقاق حقوق مردم مظلوم فلسطین زده و بنیان روز قدس را در دنیا بنا گذاشته است. 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: امروز دانشجویان بیدار آمریکایی در جبهه مقاومت قرار دارند، اما دانشجویان ما هفت ماه است که در تلاش برای رساندن صدای مظلومین غزه به جهانیان هستند. اما انعکاس و مخابره آن در رسانه‌های غربی با فیلتر و صافی سانسور کم اثر می‌شود. در کل دانشجویان در سرتاسر دنیا امروز وظیفه انقلابی خود را در راستای عدالت محور جهانی ایفا می‌کنند ولو اینکه تفاوت دیدگاه و مذهب بین آنها وجود داشته باشد. پس این درست نیست که در این شرایط بگوییم کدام دانشجویان انقلابی‌تر هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ممانعت از حضور عضو شورای‌شهر در منطقه ۱۷/ شربیانی: این اتفاق رسوایی تاریخی است
  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است
  • رسوایی کایل واکر را به عربستان می‌کشاند! محرز همبازی سابق را به لیگ ثروتمندان دعوت کرد
  • بعد از رسوایی بزرگ: فرار ستاره سیتی به عربستان!
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار وارده پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است