Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه شعر نیما با حضور دکتر سید مهدی طباطبائی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مصطفی علیپور، شاعر و منتقد در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، «سید مهدی طباطبائی»، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی که به عنوان مهمان ویژه، در کارگاه شعر نیما حضور یافته بود به ارائه سخنانی پیرامون زبان و نحو در شعر سپید و تأثیر بیدل بر شعر معاصر پرداخت و بیان کرد: شعر سپید بدون ایجاز، زبان و نحو خاص، شعری فاقد هویت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در ادامه ضمن ارائه نمونه‌هایی از تأثیر بیدل بر شعر معاصر تأکید کرد: شاعران سپیدسرای امروز اگر بخواهند از بیدل تأثیر بگیرند، باید به سراغ ۳ عامل یاد شده بروند.

 

«مصطفی علیپور»، شاعر، منتقد و مدرس شعر هم، ضمن نقد و بررسی شعرهای تازه هنرجویان در کارگاه شعر نیما، با ارائه نمونه گفتاری از کتاب «نامه‌های همسایه» نیما یوشیج به بحث پیرامون تأثیرپذیری نیما از شاعران کلاسیک و پیش از خود پرداخت و گفت: نیما به گونه‌های متنوعی شاعران گذشته را در نظر داشته و با چنین کوله‌باری پا به عرصه نوآوری در شعر گذاشته است.

 

حتی گاهی پا را فراتر از طرز و سبک و گونه شعری نیمایی گذاشته است که برای نمونه می‌توان به شعری اشاره کرد که به نظر سپید است و اخیرا در کتاب «نوای کاروان»، که دربردارنده شعرهای منتشر نشده او است و به‌تازگی توسط انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده، آمده است.

 

علیپور در ادامه به علاقه شدید نیما به قالب رباعی اشاره کرد و گفت: نیما رباعی هم دارد و گفته است اگر رباعی نبود نابود می‌شدم. وی در بخشی از سخنانش نیز سید حسن حسینی را شاعری استثنایی در رباعی دانست و درباره این شاعر افزود: در زمینه کلام و فرم، سید حسن حسینی را می‌توان یادآور اخوان و شاملو و قیصر امین‌پور را یادآور سیاوش کسرائی و فریدون مشیری دانست.

 

علیپور در بخشی از سخنانش نیز، شعر «خانه دوست کجاست؟» سهراب سپهری را نمونه اعلای فرم‌گرائی دانست و گفت: این شعر از لحاظ فرم آنچنان یکدست است که نمی‌توان کلمه یا فرازی از آن را حذف یا جابه‌جا کرد.

 

وی در این‌باره افزود: در معماری شعر، نباید کلمه‌ای حشو و زائد داشته باشیم و تمامی اجزای شعر باید در راستای هم باشند.

 

این کارگاه، از جمله برنامه‌های هفتگی مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری است که به منظور شعرخوانی و نقد و بررسی شعر نیمایی و سپید از لحاظ زبان، فرم و ساختار با تاکید بر آموزه‌های نیما برگزار می‌شود.

 

گفتنی است، این کارگاه ساعت ۱۵ سه‌شنبه‌های هر هفته به همت مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در سالن کنفرانس مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری واقع درخیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ برگزار می‌شود و ورود به این کارگاه برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه سازمان بهزیستی حائری امام رضا ع مقام معظم رهبری مقاومت روزنامه شیراز شورای نگهبان شهرستان میناب شعر نیما حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعری که رهبر انقلاب برای عملیات وعده صادق خوانده‌اند

متن کامل غزلی از رهبر انقلاب اسلامی که یک بیت از آن در آستانه عملیات وعده صادق در یک جلسه مرتبط توسط ایشان خوانده شده بود، منتشر شد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در توئیتی نوشت:

غزل زیر، سروده چندسال پیش رهبر انقلاب اسلامی است.

معظم له این بیت از سروده خود را در آستانه عملیات وعده صادق در یکی از جلسات مرتبط خوانده‌اند:

تو را است معجزه در کف، زساحران مهراس

عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

متن کامل این غزل با دستخط مبارکشان برای اولین بار منتشر می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند
  • کارگاه "راهبرد حقوقی و هماهنگی برای آزادی فلسطین" در استانبول برگزار شد
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم
  • اجرای نمایش «سپیده» در حوزه هنری
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • شعری که رهبر انقلاب برای عملیات وعده صادق خوانده‌اند