Web Analytics Made Easy - Statcounter

ذوالقدر با تاكيد بر نقش كانونهاي فرهنگي و هنري مجلس گفت: خدمت گذاران متدین باید مهندسی فرهنگی را در اولویت برنامه های کانون های فرهنگی مساجد بگذارند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی- مریم رضازاده: پر كردن اوقات فراغت دانش آموزان همواره از دغدغه هاي متوليان امر بوده و هست ،دستگاههاي متعددي در اين زمينه نقش به عهده دارند اما همواره بي برنامگي دستگاههاي متولي مانع از رسيدن به نتيجه مطلوب در اين رابطه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در ذيل مي خوابيد گفت وگوي شبستان با سخنگوي كميسيون فرهنگي در اين رابطه است:

نقش مساجد در پر كردن اوقات فراغت دانش آموزان،جوانان و نوجوانان؟

مسجد مکانی مقدس است که در ابتدا تداعی‌کنندۀ نماز جماعت و مراسم‌های دینی و مذهبی می‌باشد امّا اسلام مسجد را پایه‌گذاری نمود تا افزون بر دعا و نیایش و عبادت کانون تعلیم و تربیت و فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی نیز باشد.

یکی از کارکردهای مهم این نهاد مقدس کاربری آن در خصوص امور تربیتی و آموزشی است. مسجد درجایگاه پایگاه اجتماعی اسلام همیشه کانون جذب تربیت دینی جوانان بوده است و مردم و مربیان دینی و مذهبی به آن توجه خاص داشته اند.

 

در گذشته های دور از مساجد فقط برای اقامه نماز و برگزاری مراسم جشن یا سوگواری استفاده می شد اما تحولات روزافزون دنیای مدرن‌ و تهاجم فرهنگی در عصر جهانی‌شدن ازیک ‌سو و تربیت دینی جوانان به عنوان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های عالمان تربیتی و فرهیختگان دینی مسلمان ازسویی‌دیگر‌ اهمیت مسجد را در تربیت دینی بیش ‌از پیش روشن کرده است و یکی از بهترین عناصر برنامه ریزی برای بهینه سازی ایام اوقات فراغت، کار تشکیلاتی برای نوجوانان و جوانان در مساجد است چرا که مسجد در تمامی فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، مذهبی و حتی جهاد نقش کلیدی و به عنوان محور همه این فعالیتها بوده است.

 

مساجد با قدرت معنوی خود همواره توانسته است نیروهای متدین، معتقد، فعال و عالم را پرورش دهد تا در مواقع حساس از دین و اسلام و مملکت دفاع نموده و حاضر به همه نوع فداکاری از جمله نثار جان خویش باشند.

 

كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد تا چه اندازه مي توانند اين نقش آفريني را در مساجد به عهده بگيرند؟

اوقات فراغت برای رفع خستگی و تفریح است؛ سپس رشد و شکوفایی شخصیت. این سه، مهم‌ترین هدف‌های غنی‌سازی اوقات فراغت است؛ اما نهادهایی که در زمینه اوقات فراغت فعالیت دارند، بیشتر روی تفریح و رفع خستگی منحصر شده‌اند و رشد و شکوفایی شخصیت کمتر در آنها دیده می‌شود. باید اوقات فراغت را جهت دهیم.

هدف فعالیت‌ها و برنامه‌های اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، پر کردن اوقات مخاطبان با کلاس‌های آموزشی است.

قرار است دانش‌آموزان در اوقات فراغت علاوه بر تفریح و لذتی که از جلسات و اردوها می‌برند، مهارتی را بیاموزند؛ ولی در عمل، این برنامه فقط روی کاغذ است و مهارتی نصیب مخاطب نمی‌شود.

دست‌اندرکاران اوقات فراغت در برنامه‌های تابستانی ابتکار و خلاقیت لازم را ندارند. کارهایی که غالباً به آن می‌پردازند، کلیشه‌ای است. دانش‌آموزی که می‌تواند از این کلاس‌ها استفاده کند، سال اول می‌آید، اما سال دوم وقتی‌ببیند برنامه‌ها تکراری است، از آن استقبال نمی‌کند. در فعالیت‌های فرهنگی تربیتی اول باید هدف را در نظر بگیریم.

بی‌حساب و کتاب کار کردن نتیجه ندارد، و اگر نتیجه د‌اشته باشد، موقت است و ماندگار نیست. هدف باید حتماً تعریف شود و از ابزار مناسب و نیروی انسانی خلاق استفاده شود.

 

كانونها با پر كردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان چه اندازه با ناتوي فرهنگي دشمن مقابله مي كنند؟

همین که این کانون ها جهت گذراندن مناسب اوقات فراغت نوجوانان تشکیل می شوند و برنامه ریزی می کند، مقابله ی فرهنگی است و با تهاجم فرهنگی و در اختیار گرفتن وقت جوانان و نوجوانان این سرزمین به صورت مجازی توسط دشمنان و معاندان، به مبارزه پرداختن است. لیکن اینکه تا چه میزان در جذب نوجوانان و ترغیب آنها  توانمند عمل می کنند ، جا برای کار بیشتر دارد.

با جذابیتی که ابزار دشمن برای انحراف فرزندان این کشور دارد و این جذابیت،با گذر زمان نو تر و متنوع می گردد، بسیار با ظرافت و خلاقانه و مراقب باید عمل کرد. 

باید در فضای امروز آسیب ها را شناخت و به فرصت تبدیل نمود و کانون های فرهنگی مساجد بهترین مکان برای شروع کارهای فرهنگی و آسیب شناسی جامعه است. برای مقابله با تهاجم فرهنگی و هجوم شبکه‌های مجازی(اجتماعی) و کانال‌های ماهواره‌ای باید با مهندسی فرهنگی در شناسایی ابزارها و روش‌های دشمنان با آنها مقابله کرد. 

خدمت گذاران متدین باید مهندسی فرهنگی را در اولویت برنامه های کانون های فرهنگی مساجد بگذارند، زیرا اگر مسئله فرهنگی دچار انحراف و مشکل شود کنترل آن سخت و دشوار است./

 

پایان پیام/33

منبع: شبستان

کلیدواژه: نماز جمعه زلزله مسجدسلیمان مقاومت معاون پارلمانی رئیس جمهور امام رضا ع مقام معظم رهبری خطبه نماز جمعه تقوا سازمان بهزیستی استان البرز فاطمه ذوالقدر کانون های مساجد مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۵۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور گفت: اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود.

حسین روزبهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت اوقات فراغت و تأثیر آن در زندگی افراد اظهار کرد: اوقات فراغت در زندگی افراد حساسیت فوق العاده‌ای دارد و اندکی بی‌تفاوتی و بی‌توجهی نسبت به آن، می‌تواند آسیب‌ها و انحرافات فراوانی به بار آورد.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود، افزود: در واقع اوقات فراغت به نوبه خود در پیشرفت و کارکرد هرچه بیشتر اجتماع نیز مؤثر است.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور تصریح کرد: در صورتی که برنامه‌های اوقات فراغت با جهت‌گیری صحیح و سالم انتخاب شود، بسیاری از نابسامانی‌های روحی و جسمی و اجتماعی درمان می‌شود و خلاقیت‌های فردی و اجتماعی بروز می‌کند.

روزبهانی ادامه داد: از جمله کارکردهای مثبت اوقات فراغت می‌توان به فهم مسئولیت‌پذیری و نقش فرد در سازندگی، شناخت نقاط ضعف و محدودیت‌های خود، بهبود سلامت روانی و شکل‌دهی شخصیت سالم اشاره کرد.

وی گفت: افراد خلاق علاوه بر اینکه از هوش سرشار، صداقت، صراحت و انعطاف پذیری برخوردار هستند، از اوقات فراغت خود حداکثر استفاده را می‌کنند و با آزاداندیشی و تفکر، مسائل مختلف را ارزیابی خواهند کرد.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور اضافه کرد: فشارها و خستگی‌های جسمی و روحی ناشی از اشتغال مستمر و بدون وقفه به فعالیت‌های الزامی و اجباری، به تدریج زمینه نشاط، شادابی، سرزندگی و تعادل حیاتی فرد را سلب می‌کند و چه بسا منجر به بروز اختلالات روانی همچون اضطراب، افسردگی و بیماری‌های روان‌تنی خواهد شد.

روزبهانی با بیان اینکه در این میان تفریحات سالم عامل مهم مقابله با اختلالات مذکور به شمار می‌رود، افزود: ساعات فراغت، فرصتی است که انسان می‌تواند به ارزیابی عملکرد گذشته خود بپردازد، عادات ناپسند و زشت گذشته خود را با رضایت و انگیزه باطنی ترک کند و فارغ از فشارهای روانی و خستگی‌های روحی و جسمی که در غیر اوقات فراغت همیشه با آن مواجه بوده است، به کسب عادات خوب و شخصیت سالم بپردازد.

کد خبر 747710

دیگر خبرها

  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار برای اوقات فراغت زائران حج
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی