Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه با اعلام اینکه عامل اصلی کاهش قیمت‌ها در بازار سکه و طلا، کاهش قیمت ارز و کاهش تقاضاست، گفت: از دیگر دلایل این کاهش می‌توان به ورود سکه‌های پیش‌فروش شده به بازار و عرضه مناسب آن‌ها اشاره کرد.

فرشاد فصاحت استاد دانشگاه پیام‌نور استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: همان‌طور که شاهدیم قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در دو سه هفته اخیر روند کاهشی داشته که عامل اصلی این کاهش قیمت‌ها، کاهش قیمت ارز و کاهش تقاضاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: یکی از دلایل کاهش میل خرید طلا و سکه در بازار هم‌زمان با کاهش قیمت ارز و قیمت سکه وارد بازار شدن سکه‌هایی است که از سال گذشته به مردم پیش‌فروش شده بوده است؛ عرضه مناسب سکه‌ها در بازار موجب شده تا سکه‌های پیش‌فروشی وارد چرخه بازار شوند و تقاضا برای خرید طلا و سکه کم شود.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه ریزش قیمت‌ها موجب افزایش میزان عرضه در بازار شده است، خاطرنشان کرد: جمع زیادی از مردمی که به دارندگان دلارهای خانگی شهرت دارند، امروز وارد بازار شده و نسبت به فروش ارزهای خانگی اقدام کرده‌اند؛ در این شرایط هجوم مردمی که قصد فروش سریع دلارهای خود را دارند به بازار باعث سوءاستفاده برخی صراف‌ها و خرید دلارها با نرخ‌های پایین‌تری شده است که کاهش سطح قیمت دلار را رقم می‌زند.

اختلاف ارز نیمایی و آزاد به کمتر از 10 درصد رسیده است

فصاحت عنوان کرد: البته افزایش نظارت بر فعالیت صرافی‌ها و رصد دلالان در بازار ارز نیز موجب خروج تقاضای سفته‌بازی از این بازار و برقراری ثبات نسبی شده است؛ با ثبات نسبی دلار در بازار آزاد و افزایش نرخ این ارز در سامانه نیما شکاف موجود بین این دو نرخ کاهش‌یافته و به زیر 10 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: این کاهش فاصله قیمتی بین بازار آزاد و بازار نیمایی نیز ازجمله عوامل تأثیرگذار در ادامه روند ریزشی قیمت دلار بوده است؛ ثبات نسبی و تقویت بازارهای مالی نیز تقاضا برای طلا را که در اوضاع آشفته اقتصادی، به سرپناهی مطمئن برای سرمایه تبدیل شده بود، کاهش داده است.

حباب سکه روند نزولی به خود گرفته است

این استاد دانشگاه تصریح کرد: با کاهش کم‌سابقه تقاضا در بازار، حباب سکه نیز روند نزولی به خود گرفته است. در شرایط کنونی شاهد حباب منفی بهای طلا در بازار داخلی هستیم، به‌گونه‌ای که قیمت طلای آب‌شده در ایران، نسبت به قیمت جهانی طلا، ارزان‌تر است.

وی تحلیل کرد: از سویی دیگر مدیریت به‌موقع بانک مرکزی و بازارساز ارزی در زمینه عرضه و تقاضا، همچنین اعلام برنامه‌های دولت برای دریافت مالیات از سکه و ارز و شناسایی تراکنش‌های بانکی توانسته با تأثیرگذاری سریع در کنار استفاده از سایر ابزارهای بازارساز، سهم فعالیت‌های سوداگرانه در بازار و التهابات قیمتی را بسیار کمرنگ کند که درنتیجه باعث کاهش بهای ارز به‌ویژه دلار و یورو شده است و امروز شاهد ورود دلار به کانال 11 هزار تومان هستیم که این مورد نیز از مهم‌ترین دلایل افت قیمت طلا و سکه در بازار داخلی است و این در حالی است که دیگر مؤلفه اثرگذار بر روی قیمت طلا و سکه، یعنی اونس جهانی طلا، بدون تغییر است.

ورود نقدینگی به بازار بورس از عوامل کاهش قیمت ارز در دو ماه گذشته

فصاحت عنوان کرد: بررسی بازارهای موازی نیز نشان می‌دهد که ورود نقدینگی به سایر بازارهای مالی ازجمله بازار سرمایه و بورس و روند افزایشی شاخص‌ها و افزایش تمایل مردم به سرمایه‌گذاری در این بازارها از عوامل کاهش قیمت ارز طی دو ماه گذشته به شمار می‌رود که توانسته از شدت اثرات ناشی از ورود نقدینگی سرگردان به بازارهای طلا و ارز بکاهد.

انتظار ثبات نسبی پایدار از بازار سکه و طلا می‌رود

این اقتصاددان تأکید کرد: با توجه به تأثیر مستقیم نرخ ارز بر روی قیمت طلا در داخل کشور و بررسی وضعیت سایر بازارها انتظار می‌رود که این روند به یک ثبات نسبی پایدار برسد. اما با توجه به کنترل‌های دولتی صورت گرفته برای رسیدن بازار به این وضعیت، درصورتی‌که دولت سیاست خود را تغییر داده و یا فعالیت‌های نظارتی خود بر بازار طلا، سکه و ارز را کاهش دهد، بازار مانند فنری که فشرده‌شده است رها خواهد شد و شاهد نرخ‌های بالاتری از نرخ‌های گذشته در بازارهای طلا و ارز خواهیم بود.

فصاحت در پایان یادآور شد: با توجه به اینکه این بازارها همواره بازارهای جذاب و کم ریسک در حوزه سفته‌بازی خُرد و کلان در کشور به‌شمار می‌آیند کاهش نظارت و عدم کنترل بازار توسط دولت، باعث افزایش تقاضای سفته‌بازی در بازار شده و حباب قیمتی شدیدی را رقم خواهد زد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سامانه نیما ریزش قیمت ها بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۵۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد

به گزارش قدس آنلاین، قیمت طلا که در روز سه‌شنبه به پایین‌ترین رقم طی دو هفته گذشته رسیده بود، حالا به دنبال آرام شدن ترس از تنش‌ها در خاورمیانه تقریباً ثابت شده است. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که سیاست نرخ بهره این کشور را مشخص کند.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۱۹ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۴۷ درصدی به ۲۳۳۱ دلار رسیده است.
حملات رژیم صهیونیستی به غزه تشدید شده، اما بنظر می‌رسد با فروکش کردن ترس از گسترده شدن درگیری‌ها، تمایل به ریسک پذیری در بازارهای مالی افزایش یافته است.

این بدان معناست که تقاضا برای خرید طلا که معمولاً از آن به عنوان یک پشتوانه ایمن در زمان مخاطرات ژئوپلیتیکی یاد می‌شود کاهش یافته است.
بازار همچنین در حال بررسی شرایط اقتصاد آمریکاست. اطلاعات تورم و بیانیه‌های فدرال رزرو این کشور نشان می‌دهد نرخ بهره احتمالاً در ماه ژوئن پایین نمی‌آید.
چندین تن از مقامات فدرال رزرو آمریکا اعلام کرده‌اند که هیچ فوریتی برای پایین آوردن نرخ بهره وجود ندارد. بدین ترتیب تقاضا برای طلا به عنوان یک سرمایه غیر سود کاهش می‌یابد. تاجران حالا انتظار دارند اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سپتامبر اتفاق بیفتد.
بازار همچنین منتظر اطلاعات تولید ناخالص داخلی آمریکا و شاخص هزینه‌کرد مصرف شخصی در این کشور است که قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه منتشر شده و سرنخ‌های بیشتری در مورد سلامت اقتصاد آمریکا و زمان کاهش نرخ بهره ارائه دهد.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۲۶ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۵۷ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۳۲ درصدی ۹۱۵ دلار و ۵۲ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران؛ آپارتمان ۹۰ تا ۱۵۰ متری چند؟
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • نیم سکه همچنان در صدر تقاضا
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد