Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@10:16:56 GMT

تخریب دولت به هر بهانه‌ای آسیب به منافع ملی است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۸۶۹۴

تخریب دولت به هر بهانه‌ای آسیب به منافع ملی است

آیت الله سید محمدجواد علوی بروجردی روز شنبه در دیدار با کامبیز مهدی زاده فرساد، مشاور امور برنامه‌ریزی و اجرایی ستاد عتبات عالیات با تاکیدبر ضرورت وحدت و انسجام داخلی در مقابل دشمن بیرونی ادامه داد: وجود اختلاف سلیقه و دیدگاه میان گروه ها و جناح های مختلف سیاسی در داخل کشور قابل قبول و پذیرفتنی است ولی باید در شرایط کنونی به جای تخریب یکدیگر و دولت به دنبال کمک برای رفع مشکلات کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه نژادپرستی جزوی از فرهنگ آمریکایی است گفت: ترامپ با به آشوب کشیدن دنیا به دنبال بالا بردن درآمدهای آمریکا است و در این راه هیچ خط مرز اخلاقی را نمی‌شناسد.

آیت‌الله علوی بروجردی، با انتقاد از تعلل اروپایی در عمل به تعهدات خود در برجام، افزود: اروپا حاضر به هزینه دادن در برجام نیستند و به دنبال تعلل و خرید زمان هستند.

وی با اشاره به ادعای ترامپ در خصوص گرسنگی مردم ایران گفت: برخلاف این ادعای رئیس‌جمهوری آمریکا، جمهوری اسلامی ایران در تولید گندم و بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر خودکفا بوده و ظرفیت صادرات برخی از این محصولات نیز دارد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم، مشکلات مدیریتی را مهم‌ترین چالش اقتصادی کشور دانست و افزود: ایجاد اتاق فکر از افراد متخصص و باتجربه در رشته‌های و صنایع مختلف، راه حل بهبود عملکرد مدیران ارشد کشور است که باید این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

آیت‌الله علوی بروجردی، با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای رونق تولید در کشور، گفت: بسیاری از محصولات تولید داخلی بسیار باکیفیت بوده و قابل رقابت با مشابه خارجی هستند که در برخی موارد مشاهده شده است که به جای خرید کالای داخلی، خرید کالاهای خارجی در اولویت دستگاه‌های دولتی است که باید این موضوع پیگیری و اصلاح شود.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار داشت: ظرفیت‌های صنعتی، تولیدی، گردشگری و معدنی و موقعیت خاص جغرافیایی ایران موجب شده است که ایران توان تبدیل به پیشرفته‌ترین کشورها را داشته باشد که باید با دور کردن افراد فاسد از دستگاه‌های اجرایی، بهبود مدیریت داخلی و اتکا به توان بومی، امکان شکستن تحریم‌ها و توسعه کشور وجود دارد.

وی، با بیان اینکه جوان‌گرایی به معنای حذف افراد باتجربه و متخصصان حرفه‌ها و صنایع مختلف نیست تاکید کرد: در به‌کارگیری افراد در مسئولیت‌های مختلف نباید تبعیض جنسی و سنی اولویت انتخاب افراد باشد بلکه اولویت جذب افراد متخصص و کاردانی آن‌ها باید باشد.

آیت‌الله علوی بروجردی با بیان اینکه در شرایط درهم تنیدگی اقتصادی کنونی جهان، خودکفایی در تمام ابعاد ممکن نیست، اظهار داشت: ایران اسلامی از نظر منابع بسیار غنی و دارای امکانات و منابع مختلف و متعدد است که باید با ایجاد هماهنگی و بسیج تمام ظرفیت‌های داخلی به دنبال تأمین نیازهای داخلی بود.

وی جمهوری اسلامی را فرصتی برای استقلال واقعی کشور دانست و گفت: باید در شرایط فعلی که کشور به استقلال واقعی دست یافته است، باتدبیر و تعقل در مدیریت کشور زمینه رفع محرومیت‌ها و افزایش توسعه اقتصادی را فراهم کرد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم، با بیان اینکه مردم با تمام مشکلات، در برابر فشارها ایستاده‌اند، تاکید کرد: اگر فشارهای اقتصادی تحمیلی به ایران علیه هر کشور دیگری اعمال شده بود، به طور قطع نظم آن کشورها به هم و نظام مستقر در آن با چالش‌های مختلف مواجه می‌شد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی دارای مرزهای وسیعی است که این موجب می‌شود که آمریکا توان توقف صادرات و واردات کشور را نداشته باشد که از این ظرفیت برای تامین نیازهای کشور باید به درستی استفاده کرد.

آیت‌الله علوی بروجردی، با انتقاد از قوانین دست و پا گیر موجود در مسیر تولید گفت: باید از تولیدکنندگان در شرایط فعلی اقتصادی حمایت جدی تری صورت گیرد، و با به تأخیر انداختن بازپرداخت وام‌ها، کاهش سود بانکی و ایجاد مشوق‌های مختلف به دنبال حمایت عملی از آن‌ها بود.

آیت‌الله علوی بروجردی اظهار داشت: در شرایط اقتصادی کنونی اگر مسیر تولید در کشور تسهیل شود با توجه به ظرفیت‌های بسیار زیاد کشور، امکان رونق تولید و شکستن تحریم‌های آمریکا وجود دارد.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم، با انتقاد از وضعیت نظام بانکی کشور گفت: تاخیر بسیار در پرداخت تسهیلات بانکی و نبود زیرساخت‌های مناسب در شهرک‌های صنعتی از جمله موانع تولید در کشور است که با رفع این چالش‌ها، شفافیت سازی تمام امور و همچنین بسیج تمام امکانات امکان تحقق رونق تولید در کشور وجود دارد.

وی توسعه و حمایت از استارتاپ‌ها را ضروری دانست و افزود: صدور برخی مجوزها بیش از چهار سال به طول می‌انجامد و این در حالی است که همین مجوز در کشورهای دیگر کمتر از دو هفته صادر می‌شود که این موضوع موجب هدر رفت انگیزه‌ها و سرمایه‌ها می‌شود.

مشاوره امور برنامه‌ریزی و اجرایی ستاد عتبات عالیات نیز در این دیدار با تاکید بر ضرورت جوان‌گرایی در کشور گفت: رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهوری محترم نسبت به جوان‌گرایی اعتقاد راسخ دارند ولی متاسفانه در لایه‌های میانی مدیریتی کشور، باور به جوانان وجود ندارد.

کامبیز مهدی زاده فرساد، با بیان اینکه با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۳۳۰ هزار شغل در زمینه استارتاپ‌ها در کشور ایجاد شده است، اظهار داشت: عملکرد معاونت علمی ریاست جمهوری در حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی و استارتاپ‌ها موجب جنبش علمی در کشور شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از این استارتاپ‌ها جوانانی بودند که به خارج مهاجرت کرده و پس از تحصیل در بالاترین سطح علمی، به کشور بازگشته و استارتاپ‌های موفق را در کشور ایجاد کرده‌اند.

۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است

مسئولان اصرار دارند به جای لباسشویی ۱۵ میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد در داخل کشور شبیه آن را با ۲۵میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند! - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، شاید مقایسه دو صنعت لوازم خانگی و خودرو به مذاق تولیدکنندگان لوازم خانگی خوش نیاید، اما هر چه می‌گذرد به عمق فاجعه تولید داخلی این دو کالا (لوازم خانگی برقی و خودرو) پی می‌بریم. کالایی که فناوری آن وارداتی است، با کیفیت بسیار پایین مونتاژ می‌کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی آن کالا بالاتر است. این اتفاق در فضای انحصاری که در این سال‌ها در کشور حاکم است، برای لوازم خانگی و خودرو به وقوع پیوسته است. اکنون بعد از پنج دهه دولت و مجلس با تصویب قانون به دنبال واردات خودروی اقتصادی هستند تا رضایت مردم را جلب کنند، اما کارشناسان معتقدند باید مانع تکرار این تجربه برای صنعت لوازم خانگی شوند چراکه مردم ما محکوم به خرید لوازم خانگی گران‌تر نیستند، چون تولیدکنندگان با واردات قطعات و مونتاژ آن‌ها می‌خواهند ژست تولید ملی بگیرند.
 
داستان قیمت بالای خودرو، پایین‌بودن کیفیت آن و مقایسه‌اش با برند‌های کیفی و ارزان خارجی در کشور‌های همسایه همواره نقل محافل است. به عنوان مثال در کشورمان خودروی ال 90 با سال ساخت 1397، 870 میلیون تومان و نیسان آلتیما 2020 در دوبی 14هزار دلار (850میلیون تومان) است. اینکه چرا در این سال‌ها خودرو گران، بی‌کیفیت و مونتاژی به مردم تحمیل شده، موضوعی است نخ‌نما و تکراری که هر شهروند ایرانی از آن خبر دارد، اما نکته تلخ ماجرا این است که همین داستان نیز برای صنعت لوازم خانگی ایرانی در حال تکرار است و هیچ دولتمردی به ادامه این روند و تضییع حقوق مصرف‌کننده واکنشی نشان نمی‌دهد. شاید خرید خودرو برای هر خانواده ایرانی کالای ضروری نباشد، اما خرید لوازم خانگی برقی مانند یخچال، لباسشویی، اجاق‌گاز و تلویزیون جزو ضروری‌ترین کالای مورد نیاز در یک خانواده است که باید هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم اینکه از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. آنچه در پنج سال اخیر برای این صنعت رقم زده‌اند، چیزی جز نادیده‌گرفتن حقوق مصرف‌کننده نبوده است. 

به عنوان مثال به گزارش دنیای لوازم خانگی، قیمت یخچال فریزر ساید‌بای‌ساید ساخت ایران 64‌میلیون (4‌هزارو 400 درهم) و 89‌میلیون تومان (6‌هزار درهم) است که قیمت‌ها برحسب نوع برند متغیر است، اما همین یخچال سایدبای‌ساید در کشور امارات (با در نظر گرفتن نرخ درهم حدود 15‌هزار تومان)، برند بوش و زیمنس تولید آلمان کمتر از 5‌هزار درهم به فروش می‌رسد. همچنین گزارش خبرگزاری تسنیم که در اردیبهشت سال گذشته قیمت این کالا‌ها را در ایران و امارات مقایسه کرده بود، حاکی است قیمت ماشین لباسشویی هفت‌کیلویی سامسونگ در ایران 28‌میلیون تومان و در امارات 16‌میلیون تومان (محاسبه قیمت‌ها در امارات با درهم 14‌هزار تومان) بود. همین ماشین لباسشویی با نشان داخلی بین 19 تا 30‌میلیون تومان فروخته می‌شد. علاوه بر این ماشین لباسشویی هشت‌کیلویی ال‌جی در امارات 19‌میلیون تومان و ایران 35‌میلیون تومان فروخته می‌شد. همچنین یخچال سایدبای‌ساید سامسونگ در امارات 51‌میلیون تومان و در ایران 101‌میلیون تومان عرضه می‌شد. نشان ال‌جی این یخچال‌ها نیز در امارات 63‌میلیون تومان و در ایران 121‌میلیون تومان فروخته می‌شد. این مقایسه قیمت‌ها در حالی است که لوازم خانگی سامسونگ و ال‌جی موجود در بازار ایران قاچاق است و هیچ حقوق گمرکی به دولت پرداخت نمی‌شود. 

کالا‌های ایرانی قابل رقابت با خارجی‌ها نیستند 

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی با تأکید بر اینکه انحصار و مونتاژکاری با کمترین کیفیت ممکن، صنعت لوازم خانگی را ارتقا نمی‌دهد، در گفتگو با نبض‌صنعت می‌گوید: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می‌کنیم و جالب اینکه می‌خواهیم همان محصولات را صادر کنیم، بنابراین باید ببینیم کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می‌گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم کشور‌های خارجی، کالای ما را به سایر برند‌ها ترجیح دهند. 

محمدحسین اسلامیان می‌افزاید: ما امروز لباسشویی‌ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به مراتب پایین‌تری از نمونه اصلی مونتاژ می‌کنیم، اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی‌ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور‌های دنیا از آن استقبال می‌شود، 200دلار است، در حالی که لباسشویی‌های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین‌تر، کمتر از 20میلیون تومان به مردم فروخته نمی‌شود. 

وی تأکید می‌کند: تهیه زیرساخت‌ها از سوی دولت مسئله دوم است و مسئله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می‌کنیم. امروزه تنها به معدود کشور‌هایی می‌توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دوقلو و کولرآبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن‌ها وجود ندارد. 

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تصریح می‌کند: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تأمین می‌کند، اما مسئولان اصرار دارند به جای این لباسشویی 15میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با 25میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین‌تر و قیمت دوبرابری در کنار برند کره‌ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی‌شویم. 

گلایه از وضعیت تولید لوازم خانگی  و خودرو در بهمن 1400

بهمن سال 1400 رهبر حکیم انقلاب در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان، گلایه‌هایی را در مورد وضعیت کیفیت و قیمت برخی محصولات داخلی از جمله لوازم خانگی و خودرو فرمودند. نکته قابل تأمل در سخنان ایشان اشاره مصداقی به نزول کیفیت در تولید برخی محصولات داخلی بود. بنا به تأکید رهبری «حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری منجر شود، اما متأسفانه در برخی صنایع به ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز بحق به آن‌ها اعتراض دارند. اگر با وجود فضای حمایتی از تولید داخل، به جای ارتقای کیفیت، قیمت‌ها افزایش یابد، مسئله بدی است، زیرا نتیجه همه حمایت‌های دولتی، بانکی و جلوگیری از رقابت‌های خارجی، عملاً به بالا رفتن قیمت منجر شده است.» رهبر معظم انقلاب با گلایه از برخی تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی فرمودند: «با وجود حمایت‌هایی که از این تولیدکنندگان شد، اما گفته می‌شود برخی محصولات آن‌ها تا دو برابر افزایش قیمت داشته که نباید اینگونه باشد.»

از منویات رهبر معظم انقلاب دوسال‌وچهار ماه می‌گذرد. در این مدت لوازم خانگی که کمترین تلاش را در داخلی‌سازی قطعات داشته‌اند، به مونتاژکاری و واردات قطعات مشغولند و به بهانه افزایش نرخ ارز و دستمزد کارگر قیمت را ماهانه یا فصلی گران می‌کنند. خودروسان نیز در این مدت با ده‌ها ترفند و راه‌اندازی سامانه یکپارچه و واردات خودروی اقتصادی قیمت‌ها را گران کرده‌اند و همچنان مشتریان از کیفیت پایین و بالابودن قیمت آن ناراضی هستند. خبر‌های رسیده به «جوان» نیز حاکی است هر دو صنعت در انتظار دریافت مجوز افزایش قیمت هستند و عرضه خود را به شدت کاهش داده و قطره‌چکانی کرده‌اند. افکار عمومی همچنان انتظار دارند روزی برسد این دو کالای گران، ارزان و در فضای رقابتی در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرند، نه اینکه با شعار تولید داخل قیمت را نجومی گران کنند.

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • ویدیو/ درگیری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به بهانه فلسطین
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!