Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@02:19:41 GMT

انتشار عکس تاریخی ناسا در سالروز تسخیر ماه

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۰۴۳۹

انتشار عکس تاریخی ناسا در سالروز تسخیر ماه

آژانس فضایی آمریکا(ناسا) در سلسله مطالب خود به مناسبت سالروز اولین قدم گذاشتن انسان روی کره ماه اقدام به انتشار یکی از مشهورترین عکس‌های این عملیات کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، "عجب منظره جذابی!" "خدای من، ماه رو ببین!" این‌ها مکالمه نیل آرمسترانگ و مایکل کالینز در هنگام دیدن سطح ماه از فاصله نزدیک و ثبت این عکس تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاپیمای "آپولو 11"(Apollo 11) در تاریخ 19 ژوئیه سال 1969 وارد مدار ماه شد. روز چهارم این مأموریت و فقط یک روز قبل از فرود نیل آرمسترانگ و باز آلدرین با ماژول قمری "عقاب"(Eagle) بر سطح ماه و اولین قدم گذاشتن انسان در ماه بود.

این تصویر نزدیک از سطح ماه که توسط فضانوردان "آپولو 11" ثبت شده، دهانه قمری بزرگ "تئوفیلوس"(Theophilus) واقع در لبه شمال غربی "دریای شهد"(Mare Nectaris) را نشان می‌دهد.

دهانه تئوفیلوس حدود 96 کیلومتر قطر دارد. ⁣⁣

دریای شهد(Mare Nectaris) یکی از دریاواره‌های کوچک سطح کره ماه است.

دریاواره‌ها پهنه‌هایی تاریک‌تر از پیرامون خود هستند که در اثر پخش گدازه‌های آتشفشانی بر روی سطح ماه پدید آمده‌اند.

دریای شهد میان دریای آسایش و دریای باروری(Mare Fecunditatis) واقع شده است. "کوه پیرنئوس"(Montes Pyrenaeus) با غرب دریای شهد هم‌مرز است و دهانه بزرگی که در نزدیکی جنوب این دریا قرار دارد "دهانه راس"(Rosse crater) نامیده می‌شود.

مساحت دریای شهد 101 هزار کیلومتر مربع است و یکی از دره‌های دریای آسایش را تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماه ناسا آپولو 11 نيل آرمسترانگ عقاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۰۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت بوئینگ هفته آینده نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار خود را به مدار می‌فرستد و فضای رقابت این شرکت با اسپیس‌ایکس را که متعلق به ایلان ماسک است و رونق بخش مهمی از صنعت فضایی آمریکا به دستانش گره خورده فراهم کند.

ماموریت آزمایشی استارلاینر یک نقطه عطف برای شرکت بوئینگ به شمار می‌آید؛ پرتای این کپسول با سال‌ها تاخیر وبیش از یک میلیارد دلار هزینه بیشتر همراه بوده؛ استارلاینر فضانوردان ناسا را برای انجام سفر‌های معمول فضایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی همراهی می‌کند.

ناسا در سال‌های اخیر از نسل‌های جدید فضاپیما‌های خصوصی حمایت کرده و باور دارد شرکت‌های خصوصی می‌توانند فضانوردان و سایر مشتریان شرکت‌های فضایی از جمله ناسا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی و تحت برنامه بلندپروازانه‌تر این سازمان، آرتمیس، به ماه و در نهایت مریخ برسانند. 

جیم فری، معاون ناسا در یک کنفرانس خبری که پیش از پرتاب استارلاینر تدارک دیده شده بود به خبرنگاران گفت: "نخستین پرواز سرنشین‌دار یک فضاپیمای جدید نقطه عطف کاملاً حیاتی برای آن است، اما جان اعضای خدمه استارلاینر که دو فضانورد ناسا هستند نیز در خطر است. 

ویلیامز، فضانورد ناسا، ۵۸ سال دارد و خلبان آزمایشی سابق نیروی دریایی با تجربه پرواز بر فراز ۳۰ هواپیمای مختلف است و از نخستین پرواز خود در سال ۲۰۰۷، بیش از ۳۲۲ روز را در فضا گذرانده است. ویلمور، فضانورد دیگر ناسا ۶۱ سال دارد و کاپیتان بازنشسته نیروی دریایی است که ۱۷۸ روز در فضا حضور داشته است. نخستین ماموریت فضایی وی در سال ۲۰۰۹ بوده است.

استارلاینر با فضایی برای حداکثر هفت فضانورد، نمادی از مبارزات بوئینگ برای رقابت با رقبای فضایی جدید مانند اسپیس ایکس است که فضاپیمای سرنشین‌دار آن نهستسن ماموریت خدمه خود را در سال ۲۰۲۰ انجام داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • رکوردشکنی تاریخی در المپیک پاریس با دوپینگ‌های مجاز «ناسا»
  • هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • علامت استاد حقیقی داشتن تزکیه برای تسخیر قلوب است