Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ خلیج فارس در تنش میان ایران و غرب در حال سوختن است و بازتاب اخبار منطقه در رسانه‌های جهان، به دلیل نقشی که در شکل دهی افکار عمومی دارند بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است.
«نگار مرتضوی» خبرنگار روزنامه ایندیپندنت انگلیس دستورالعمل جالبی برای رسانه‌ها تدوین کرده و خطاب به رسانه‌ها نوشته: وضعیت تنش میان ایران و آمریکا پیچیده است، اما رخداد‌های اخیر توضیحات ساده‌ای دارد؛
۱- انگلیس دو هفته پیش در جبل الطارق یک کشتی ایرانی را توقیف کرد
۲- ایران وعده داد که به این کار انگلیس پاسخ درخوری بدهد
۳- ایران امروز یک کشتی انگلیسی را توقیف کرد
۴- هر دو کشور خواستار پس گرفتن کشتی هایشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  دستور کاری که توسط خبرنگار روزنامه ایندیپندنت داده شده در عمل در رسانه های جدید نادیده گرفته می شود، به طوری که صدای برخی مقامات سابق آمریکایی را نیز در آورده است. چندی پیش بن رودز مشاور امنیت ملی وزارت خارجه آمریکا در دولت اوباما در واکتش به اخبار تند علیه اقدامات متقابل ایران در برابر آمریکا و متحدانش در توییتر خود نوشت: فراموش نکنید این ترامپ بود که از توافق هسته ای خارج شد و این ایران است که به توافق هسته ای پایبند است.   جالب است بدانید که در بحران اخیر میان ایران و انگلیس، رسانه های بریتانیایی (به احتمال زیاد متاثر انتخاب پیش روی نخست وزیری در انگلیس و تاثیر اخبار آنها بر این انتخابات) به عملکرد بریتانیا در توقیف کشتی ایرانی که به توقیف متقابل کشتی بریتانیایی توسط ایران منتهی شده، تاخته اند، این در حالی است که رسانه های آمریکایی، جنبه دفاعی تحرکات ایران را نادیده گرفته و اقدام ایران را یک اقدام یکجانبه تنش زا معرفی کرده اند.
بی بی سی در گزارشی با عنوان «آیا بحران نفت کش‌ها با ایران قابل اجتناب است؟» به توالی درگیری‌های بین ایران و بریتانیا توجه کرده و نوشت: اوایل ماه مقامات جبل الطارق با کمک نیرو‌های دریایی سلطنتی بریتانیا یک کشتی نفت کش حامل نفت ایران را توقیف کردند. بهانه آن‌ها نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. به محض این اتفاق ایران تهدید کرد که در مقابل جلوی کشتی‌هایی با پرچم بریتانیا را خواهد گرفت.
بی بی سی در این گزارش تاکید کرده با توجه به اینکه تهدید‌های ایران برای توقیف کشتی با پرچم بریتانیا محقق شده، این وضعیت برای دولت بریتانیا بسیار خجالت آور است و اولویت دولت باید سالم برگرداندن کشتی توقیف شده توسط ایران باشد. به همین دلیل وزیر خارجه بریتانیا علی رغم غیر قانونی خواندن اقدام ایران، اعلام کرده ادامه مذاکرات باید از طریق دیپلماسی انجام شود نه زور.   دیگر رسانه انگلیسی یعنی روزنامه گاردین نیز حقوق ایران در اقدام متقابل علیه انگلیس را به رسمیت شناخته و در سرمقاله‌ای به قلم پاتریک وینتور نوشته: زمانی که کشتی ایران در جبل الطارق توقیف شد احتمالا دیپلمات‌ها از تبعات این تصمیم بر روابط ایران و بریتانیا مطلع بودند. امروز که کشتی بریتانیایی به دست ایران توقیف شده احتمالا بزرگترین ترس آن‌ها بدل به واقعیت شده است.   به گزارش این رسانه، از نظر ایرانی‌ها اقدام بریتانیا هیچ ارتباطی به اتحادیه اروپا نداشته و تنها در راستای منویات آمریکا در تحریم نفتی ایران بوده است. اعتماد میان ظریف و جرمی هانت بسیار پایین است. استدلال وزیر خارجه ایران این است که کشتی حامل نفت ایران به سمت سوریه نمیرفته، اما به درخواست جرمی هانت برای ارائه مدارکش دال بر عدم حرکت این کشتی به سمت سوریه وقعی ننهاده و گفته ایران قرار نیست روش‌های دور زدن تحریمهایش را افشا کند.   برخلاف رسانه‌های بریتانیایی، رسانه‌های آمریکایی روایت اقدام ایران در مقابل اقدام غیر قانونی انگلیس را نادیده گرفته و به روایت خودشان از تلاش ایران برای افزایش تنش‌ها با غرب در خلیج فارس دامن میزنند.

نیویورک تایمز در حالی که شرح مفصلی از توقیف دو کشتی بریتانیایی توسط ایران ارائه کرده، در بخش کوتاهی به اقدام بریتانیا در توقیف کشتی ایرانی اشاره کرده است.   این گزارش به درگیری‌های ایران و آمریکا و یک بام و دو هوای بریتانیا به عنوان یکی از اعضای برجام و همزمان یکی از مهمترین متحدان آمریکا در مواجهه با ایران اشاره کرده است.   در بخشی از گزارش گفته شده: بریتانیا که یکی از کشور‌های پیشنهاد دهنده ساز و کار ویژه مالی با ایران بوده، نزدیک‌ترین سمپاتی را به آمریکا دارد و اگر بریتانیا تصمیم به اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران بگیرد احتمال حفظ برجام بسیار پایین خواهد آمد.   واشنگتن پست نیز در گزارشی تحت عنوان «ایران نفت کش بریتانیایی را در تنگه هرمز توقیف کرده است» نوشته: سیگنال‌های ایران برای افزایش تنش در دو ماه اخیر با افزایش تهدید‌ها و حملات علیه ناو‌های آمریکایی و متحدانش در خلیج فارس همراه شده است. ایران به دنبال اقدام متقابل علیه تحریم‌های جدید آمریکاست و این در حالی است که دائما هرگونه دست داشتن در حملات علیه آمریکا را رد میکند.   این رسانه به ادعای ترامپ درباره سرنگونی یک پهپاد ایرانی توسط ناو باکسر آمریکایی نیز اشاره کرده و نوشت: صدا و سیمای ایران تصاویری را منتشر کرده که نشان میدهد ناو آمریکایی باکسر تحت نظارت دقیق پهپاد‌های ایرانی است و هیچ یک از پهپاد‌های ایرانی سرنگون نشده اند.   به ادعای واشنگتن پست تنش‌ها در پی سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک آمریکا بر فراز تنگه هرمز توسط ایران افزایش یافته است.   فاکس نیوز رسانه دسته راستی و نزدیک به دولت ترامپ نیز در گزارشی به قلم فرد فلیتز اقدام ایران علیه کشتی نفت کش بریتانیایی را بدون در نظر گرفتن سابقه تنش‌ها در خلیج فارس، اقدامی «احمقانه» توصیف کرده و گفته اروپا باید بعد از این رخداد از ترامپ حمایت کند.   این رسانه نوشته واضح است که در هفته‌های اخیر صبر اروپایی‌ها در برابر رفتار‌های ایران سر آمده است و این شاید خبر بدی برای ایران باشد، اما خبر خوبی برای ترامپ است.   لس آنجلس تایمز نیز در گزارشی توقیف کشتی‌های بریتانیایی توسط ایران را نیت خوانی کرده و مدعی شده: کارشناسان میگویند مقامات ایران میخواهند به آمریکا و متحدانش نشان دهند ایران میتواند اهرم‌هایی را علیه کمپین حداکثر فشار آمریکا علیه ایران به کار ببرد.   یک کارشناس امور ایران به این رسانه گفته: استراتژی ایران این است که جامعه جهانی و اروپایی‌ها را مجبور کند اقدامی علیه سیاست‌های آمریکا داشته باشند. برچسب ها: رویداد24 ، درگیری ایران و امریکا در خلیج فارس ، درگیری ایران و آمریکا ، رویارویی ایران و امریکا در خلیج فارس ، رویاریی در تنگه هرمز ، تنگه هرمز ، توقیف نفت کش بریتانیایی ، توقیف نفت کش ایرانی سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 درگیری ایران و امریکا در خلیج فارس درگیری ایران و آمریکا رویارویی ایران و امریکا در خلیج فارس تنگه هرمز توقیف نفت کش ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است

وزیر کشور گفت: مسئولیت رسیدگی به کشتی پرتغالی توقیف شده توسط سپاه با قوه قضاییه است    احمد وحیدی وزیر کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت کشتی پرتغالی توقیف شده گفت: مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است و تخلفی که در این زمینه صورت گرفته از این مسیر باید حل و فصل شود.    کشتی MCS Aries روز 24 فروردین با هلی‌برن و تخلیه نیروهای ویژه دریایی سپاه SNS روی عرشه آن توقیف شد   وزیر کشور گفت: شبکه های بیگانه در این باره شایعات زیادی درست می‌کنند.   گفتنی است یک فروند کشتی کانتینربر با نام «MCS Aries» توسط نیروهای ویژه دریایی سپاه SNSF با اجرای عملیات هلی‌برن و تخلیه نیرو روی عرشه کشتی در نزدیکی تنگه هرمز توقیف شده است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: واکنش انگلیس به توقیف کشتی اسرائیل توسط ایران: غیرقابل قبول و ناقض حقوق بین‌ الملل است کاخ سفید : ايران باید فورا کشتی توقیف شده را آزاد کند توقیف کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در نزدیکی تنگه هرمز (فیلم)

دیگر خبرها

  • توضیحات وزیر کشور درباره وضعیت کشتی توقیف شده
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • توضیح وزیر کشور درباره کشتی توقیف شده پرتغالی
  • وزیر کشور: مسئول رسیدگی به پرونده کشتی پرتغالی توقیف شده قوه قضاییه است
  • دولت توپ کشتی پرتغالی را به زمین اژه‌ای انداخت/ مسئول رسیدگی به این پرونده قوه قضاییه است
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • مسئولیت رسیدگی به کشتی پرتغالی با قوه قضاییه است