Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@11:18:29 GMT

تیر خلاص به جان بولتون!

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۵۶۱۴

تیر خلاص به جان بولتون!

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، با ورودش به نیویورک در روز پنج‌شنبه و ارائه پیشنهاد یک رژیم بازرسی هسته‌ای جامع در قبال رفع تحریم‌های آمریکا، مرحله جدیدی را در بازی فراگیر که بین ایران و ایالات‌متحده ـ. از زمانی که دو کشور تقریبا در ماه گذشته نزدیک به ورود به جنگ شدند ـ. آغاز کرد.

به گزارش فارن‌پالیسی در میانه تشدید تحریم تجاری آمریکا، حملات [منسوب به ایران]به تانکر‌های نفت و ساقط کردن یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط نیرو‌های نظامی تهران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با صدایی رسا اعلام کرد که می‌خواهد اختلافات را در پای میز مذاکره حل کند، که به معنی گوشمالی برای مشاوران تندرویی است که خط‌مشی تهاجمی ترامپ را نسبت به ایران ترسیم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند هیچ مذاکره رسمی درحال انجام نیست ـ. و بعید است پیشنهاد ظریف پذیرفته شود ـ. وزیر امورخارجه ایران روشن کرد، تهران مایل به مصالحه است و حتی «احتیاط» رئیس‌جمهور آمریکا را ستایش می‌کند؛ این داستان یک شکست دیگر برای مشاور امنیت ملی ترامپ، جان بولتون است.

به گفته سه منبع مطلع در کاخ سفید ـ. که نخواستند نامشان فاش شود ـ. بولتون که اکنون تقریبا ۱۶ ماه است به‌عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید فعالیت می‌کند، اغلب خود را در معرض شکست در مباحث سیاست‌گذاری دیده و این امر موجب شده است که این کارمند سابقه‌دار واشنگتن از کار خود به‌عنوان مشاور عالی سیاست خارجی ترامپ، ناامید شود. این مساله همچنین آخرین شاهد سرخوردگی رو به رشد ترامپ است. مارک گرومبریج که قبل از جدایی از بولتون به خاطر حمایتش از ترامپ، بیش از یک دهه به‌عنوان مشاور بولتون کار کرده بود، می‌گوید: «در مسائل کلیدی، او برنده نیست.» بولتون در سال‌جاری میلادی برای مداخله در ونزوئلا فشار آورد و این‌طور عنوان کرد که نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور درگیر نزاع، درحال ساقط شدن است، اما در این مورد هم اشتباه کرد. او همچنین به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در انتقال کشتی‌ها و تجهیزات نظامی ایالات‌متحده به خاورمیانه به شمار می‌رود که یک دوره تنش‌آلود را به وجود آورد که موجب نابودی یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی توسط نیرو‌های ایران شد.

این امر منجر به تصمیم لحظه آخری ترامپ مبنی بر عدم تلافی‌جویی شد (موضوع تحسین ظریف از ترامپ در روز پنج‌شنبه) - معکوس‌سازی روندی که گفته می‌شود در تضاد با توصیه‌های بولتون به ترامپ و وزیر امورخارجه مایک پمپئو بوده است. در سایر مسائل حساس هم بولتون به هیچ‌وجه موفق نبوده است. هنگامی که در اواخر ماه گذشته، ترامپ با کیم‌جونگ‌اون رهبر کره‌شمالی دیدار کرد، بولتون برای دیدار با همتایانش در مغولستان به سر می‌برد. در عوض، همراه رئیس‌جمهور در سفر تاریخی‌اش به منطقه غیرنظامی شده دو کره، مجری فاکس‌نیوز، تاکر کارلسون بود که اخیرا بولتون را «کرم ساختاری اداری» توصیف کرده و هشدار داده «بولتون» که در گذشته از تغییر رژیم در کره‌شمالی و ایران دفاع کرده، بخشی از گروهکی است که ایالات‌متحده را به جنگ با عراق برد.

در ماه مارس، یک روز پس از اینکه وزارت خزانه‌داری آمریکا، شرکت‌های کشتیرانی چینی را به خاطر تجارت با کره‌شمالی مجازات کرد، ترامپ در توییتر گفت که «دستور برداشته شدن» تحریم‌های اضافی در مورد کره‌شمالی را داده، ولی هیچ تحریم اضافی وجود نداشت و ترامپ در واقع تلاش کرد، تحریم‌هایی را که روز گذشته اعلام شده بود، لغو کند؛ تحریم‌هایی که بولتون از آن حمایت و درباره‌اش توییت کرده بود.

یکی از منابع ما، بولتون را «بی‌تفاوت نسبت به مسائل» توصیف کرده، ولی افزوده در دولتی که توسط آشفتگی و حرکات سیاسی ضعیف تعریف شده است، سوال اصلی این است که آیا حرکت به سوی تعامل نشان‌دهنده «تغییر دائمی سیاست خارجی رئیس‌جمهور است یا خیر؟» این منبع معتقد است: [بولتون]یک حرفه‌ای است و این را درک می‌کند. اما تفاوت بین بولتون و ترامپ بدون عواقب نیست. هنگامی که بولتون صحبت می‌کند، معلوم نیست که آیا وی از طرف رئیس‌جمهور صحبت می‌کند یا اینکه ترامپ در ظرف چند ساعت از اظهارنظر مشاور خود از او انتقاد خواهد کرد. به گفته گرومبریج، این امر باعث شده است که بولتون با مشکل اعتبار در چشم متحدان ایالات‌متحده روبه‌رو شود. در دیدار با شرکای آمریکایی، از جمله سفر آتی ترامپ به کره‌جنوبی و ژاپن، به احتمال زیاد سخنان بولتون چندان مهم و مرتبط نیست و همان‌طور که گرومبریج می‌گوید، متحدان بیشتر به توییتر ترامپ اعتماد می‌کنند.

بولتون در طول دوران حرفه‌ای خود، از رویکرد تهاجمی به استفاده از قدرت آمریکایی حمایت کرده و معمولا به هزینه از دست رفتن مذاکرات دیپلماتیک. در تهران، بولتون با سوءظن شدید دیده می‌شود، زیرا بار‌ها و بار‌ها از سرنگونی جمهوری اسلامی حمایت کرده است. با این حال، در رابطه با دشمنان اصلی آمریکا، ایران و کره‌شمالی، ترامپ از جلسات مذاکره یا پیشنهاد‌های عمومی برای مذاکرات حمایت می‌کند. به شکلی قابل‌توجه، قطع ارتباط با ترامپ به نظر نمی‌رسد که منجر به آن شده باشد بولتون به‌طور کامل از حیطه توجه و علاقه رئیس‌جمهور خارج شود. انتظار می‌رود، بولتون هفته آینده سفر خود به ژاپن و کره‌جنوبی را آغاز کند تا روابط بین دو متحد آمریکایی را که در یک جنگ تجاری خفیف قرار دارند - آن هم درحالی‌که واشنگتن به آن‌ها نیاز دارد که در مهندسی دستیابی به موفقیت در مذاکرات با کره‌شمالی و مقابله با چین، در یک جبهه باشند - بهبود بخشد.

اما اختلافات بین ترامپ و بولتون اکنون ماه‌هاست علنی شده و ترامپ بار‌ها در مصاحبه‌ها مواضع بولتون را رد و حتی برای لغو سیاست‌های مورد حمایت مشاور امنیت ملی تلاش کرده است. ترامپ ماه گذشته در مصاحبه با خبرنگاران گفت، او همچنان به بولتون اعتماد دارد؛ اما او را به‌عنوان یک صدا در میان بسیاری از صدا‌های مشورت‌دهنده دیگر می‌بیند. وی افزود که بولتون یکی از تندروترین مشاوران اوست و گفت: افراد دیگری که این موضع را ندارند، هم در دولت من هستند. ترامپ گفت: من در بسیاری موارد با جان بولتون مخالفم. تنها چیزی که مهم است، منم.

این اختلاف در ماه گذشته زمانی که ترامپ بعد از فرآیند تصمیم‌سازی نرمال در شورای امنیت ملی، از حمله تلافی‌جویانه به ایران، عقب‌نشینی کرد، خود را نشان داد. یکی از صدا‌های کلیدی که ترامپ را به جلوگیری از جنگ مسلحانه با ایران تشویق کرد، کارلسون، مجری فاکس‌نیوز بود که از برنامه تلویزیونی خود به‌عنوان یک کانال ارتباطی عظیم با کاخ سفید استفاده می‌کند.

جیمز کارفانو، معاون رئیس‌جمهور در بنیاد میراث محافظه کاری می‌گوید: شیوه مشاوره نامتعارف ترامپ منعکس‌کننده یک ویژگی کلیدی زندگی به‌عنوان مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور است: ترامپ حرف خودش را می‌زند و کار خودش را می‌کند. مشاوران امنیت ملی ممکن است زمانی دروازه‌بان‌هایی برای تفکر رئیس‌جمهور در مورد سیاست خارجی و امنیتی بوده باشند، اما در کاخ سفید ترامپ، این مساله دیگر مثل سابق درست نیست. هیچ مشاوری نیست که به ترامپ بگوید چه کار کند.

منبع: تابناک

منبع: فرارو

کلیدواژه: جان بولتون آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۵۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت