Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@16:59:44 GMT

۱۰ متقاضی فرزندخواندگی به ازای هر کودک وجود دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۶۴۴۰

۱۰ متقاضی فرزندخواندگی به ازای هر کودک وجود دارد

سید منتظر شبر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، در مورد مراکز و تعداد کودکان تحت سرپرستی بهزیستی هم گفت: در سه مرکز بهزیستی، دو مرکز به پسران با ظرفیت ۱۹۰ نفر و یک مرکز به دختران با ظرفیت ۲۵ نفر اختصاص دارد که به ترتیب در رده سنی زیر ۱۲ سال، تعداد پسران ۶۰ نفر و بالای ۱۲ سال ۱۳۰ کودک پسر نگهداری می شود که تعداد دختران در مجموع ۲۵ نفر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این پرسش که ورودی ها به مراکز تغییر یافته یا خیر ادامه داد: این نسبت در این سال ها تغییری نکرده چرا که کودکانی که شرایط ترخیص داشتند ترخیص شدند و موارد جدید به مرکز وارد شده اند. ورود کودکان به مراکز هم روزانه تغییر می کنند به عنوان مثال در بازه زمانی کمتر و در زمانی دیگر این تعداد دو برابر می شود.

حضانت کودک بدسرپرست سلب می شود

شبر درباره موضوع گرفتن حضانت کودکان کار از والدین بدسرپست هم توضیح داد: اگر مقام قضایی تشخیص بدهد که کودکی دارای پدر و مادر فاقد صلاحیت و عبارتی بدسرپست است می تواند از آنان سلب حضانت کند و بهزیستی هم امکان این را دارد که حضانت این کودکان را به شخصی دیگر به عنوان فرزندخوانده واگذار کند.

وی تاکید کرد: شرایط سلب حضانت باید محرز باشد تا دست قاضی برای صدور این حکم باز باشد، به عنوان مثال وقتی قاضی در بررسی ها در یابد که این کودک در خیابان به کار اجباری گماشته شده است، پدر و مادر وی کارتن خواب هستند، نیازهای اولیه کودک و خود را نمی توانند تامین کنند، اجازه رفتن به مدرسه به او نمی دهند، کمترین سرپناه را نمی توانند بای کودک ایجاد کنند، از کودک به عنوان یک کالاو ابزاری برای رد و بدل کردن مواد مخدر و منبع درآمد استفاده می کنند و او را اجاره می دهند. اینجا مقام قضایی سلب حضانت کرده و به بهزیستی واگذار می کند. اما صِرف بودن کودک در خیابان سلب حضانت نمی کند.

شرایط فرزندخواندگی در راستای دوراندیشی چیده شده است

مدیرکل دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در ادامه این گفت و گو، در پاسخ به چرایی سخت گیری در مورد واگذاری کودک به خانواده های متقاضی فرزند گفت: سخت گیری های ما در حدی است که بررسی کنیم خانواده متقاضی از شرایط روحی روانی مناسب، عدم سوءپیشینه و آسیب های اجتماعی، عدم اعتیاد، سلامت جسمی در حدی که بتواند یک فرزند را نگهداری کند، برخوردار باشد.

وی افزود: نکته مهم در امر فرزندخواندگی، وضعیت اقتصادی خانواده متقاضی است تا آنجا که بتواند مایحتاج خود و کودک را فراهم کند اما متاسفانه این مساله از مواردی است که همواره انگشت اتهام را به سمت بهزیستی نشانه رفته مبنی بر اینکه بهزیستی دنبال خانواده های متمول می گردد. در حالی که معتقدیم متقاضیان نباید از جمله افراد فاقد شغل و مسکن و وامانده از تامین مایحتاج خود باشند. مواردی داشتیم که فرزند خوانده به بهزیستی اعتراض کرده که چرا سرپرستی من را به این خانواده که در خرج و مخارج خود مانده اند واگذار کرده اید.

وی ادامه داد: به هیچ عنوان معیار ما پولدار بودن خانواده متقاضی نیست و معتقدیم پول عامل خوشبختی نیست. چرا که شاهدیم میزان طلاق در خانواده های متمول بیشتر است و نشان می دهد که خانواده به هم پیوسته ای از نظر اجتماعی نیستند.

در برابر یک کودک، ۱۰ متقاضی فرزندخواندگی داریم

مدیرکل دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور درباره شرایط فرزندخواندگی به مادران مجرد هم خاطرنشان کرد: در قانون فرزندخواندگی مصوب ۱۳۵۳ به افراد مجرد اجازه فرزندخواندگی داده نمی شود؛ این قانون در سال ۱۳۹۲ اصلاح و به زنان مجرد اجازه داشتن فرزندخوانده را داد اما مردان مجرد همچنان از این قاعده دور هستند.

وی ادامه داد: زنان مجرد بالای ۳۰ سال شرایط تقاضای فرزندخواندگی را دارند؛ زنانی که دیگر قصد ازدواج ندارند البته ازدواج بعد از گرفتن فرزندخوانده، منع قانونی بر این افراد متصور نمی کند. اما باید توجه داشت که اولویت بندی در واگذاری فرزند وجود دارد و خانواده هایی که شرایط بچه دار شدن را هرگز ندارند بر زنی که مجرد است اولویت دارد.

شبر علاوه بر شرط سنی، تمامی شرایط حاکم بر فرزندخواندگی از جمله داشتن سلامت جسمی، روحی و اقتصادی را برای فرزندخواندگی مادران مجرد عنوان کرد و گفت: اگر شاهد هستیم که پروسه واگذاری فرزند به طول می انجامد به این دلیل است که کودک واجد شرایط فرزندخواندگی کم داریم. به عبارتی کودکی که دارای سرپرست است یا هنوز سلب حضانت نشده را می توان به فرزندخواندگی داد و اغلب کودکان در شیرخوارگاه دارای این شرایط هستند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در برابر یک کودک، ۱۰ متقاضی داریم و همین امر باعث طولانی شدن پروسه فرزندخواندگی شده است و شرایط بهزیستی دست و پا گیر نیست.

این مسوول بهزیستی یادآور شد: مطابق قانون، به زنان مجرد، فقط حضانت فرزند دختر واگذار می شود و نه فرزند پسر. به مردان مجرد نه دختر و نه فرزند پسر واگذار نمی شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زنان فرزندخواندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۶۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین واکنش دادستان پس از پیدا شدن یسنای ۴ ساله

به گزارش همشهری آنلاین از دادگستری گلستان، سید جواد میردوستی پنجشنبه شب اظهار کرد: بلافاصله پس از اعلام مفقودی کودک کلاله‌ای عملیات جستجو و اقدامات قضایی و پلیسی برای بررسی موضوع آغاز شد که در ادامه با توجه به ظن بازپرس پرونده مبنی بر ربوده شدن طفل تقویت و در پی تحقیقات با دستور قضایی چند نفر به عنوان مظنون به پلیس آگاهی احضار شدند.

بیشتر بخوانید: این دختر ۴ ساله را پیدا کنید | ماجرای مفقود شدن«یسنا» ۴ ساله چیست؟ نخستین تصاویر از پیدا شدن یسنا | بازگشت به آغوش خانواده پس‌از ۴ روز مفقود بودن + ویدئو حالِ خوشِ پاراگلایدرسواری که "یسنا" را پیدا کرد + ویدئو لحظه به آغوش کشیده شدن «یسنا» توسط مادرش + فیلم

دادستان کلاله با یادآوری پیدا شدن این کودک در یکی از مزارع کشاورزی نزدیک محل مفقودی گفت که یسنا در سلامت کامل به سر می‌برد و تحقیقات قضایی پرونده نیز در حال تکمیل است.

وی از تلاش شبانه روزی اهالی منطقه، هلال احمر و پلیس برای بازگرداندن کودک به آغوش خانواده قدردانی کرد.

در همین رهگذر مسوولان محلی از انتقال این کودک به بیمارستان برای اطمینان خاطر از صدمه ندیدن کودک و تاثیر ترس یا گرسنگی در طول ۵ روز مفقودی خبر دادند.

پیدا شدن این خبر موجی از شادی را در بین مردم ترکمن منطقه به دنبال داشت.

به گزارش ایرنا خانواده این کودک عصر یکشنبه نهم اردیبهشت هنگام کار در مزارع روستای «یلی بدراق» متوجه گم‌ شدن کودکشان شدند و بلافاصله موضوع توسط بخشداری مرکزی کلاله به جمعیت هلال احمر گزارش و از همان زمان جست و جو برای یافتن یسنا آغاز شد که عصر امروز پنجشنبه توسط یک خلبان کایت سوار نتیجه داد.

شهرستان کلاله در شرق استان گلستان واقع است.

کد خبر 848966 برچسب‌ها دختران کودکان خبر ویژه دادستانی

دیگر خبرها

  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • ادای احترام آرسنال به کودک هواداری که در مسیر مدرسه‌اش به قتل رسید
  • عکسی قدیمی از سیدمحمد خاتمی در کنار همسر و فرزند عطاء الله مهاجرانی
  • دو ستاره لژیونر در ایران: جنس پائز جور تر از همیشه
  • دادستان: تحقیقات برای دستگیری عوامل مفقودی «یسنا» ادامه دارد
  • اولین واکنش دادستان پس از پیدا شدن یسنای ۴ ساله
  • فیلم| ویدیوی تکان دهنده از صحبت‌های کودک فلسطینی که تمام اعضای خانواده‌اش به شهادت رسیدند