Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@13:54:45 GMT

علائمی امیدوار کننده از پایان تنش در خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۷۳۰۴

علائمی امیدوار کننده از پایان تنش در خاورمیانه

در کمتر از یک هفته از انتشار خبر کمک محرمانه مقامات امارات از ایران برای کمک به خروج نظامیان این کشور از یمن، اخیراً "نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل اعلام کرده که زمان آن فرارسیده که جنگ یمن فروکش کند. و در این زمینه تماس‌هایی از طریق نشست اخیر سران کشورهای اسلامی در مکه با ایران صورت گرفته است! وی گفته آماده تعامل دیپلماتیک با تهران هستیم و در هیچ‌کجا خواهان جنگ با ایران نیستیم".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این دو خبر زمانی منتشر می‌شود که روابط سیاسی کشورهای عرب منطقه خلیج فارس بویژه دو کشور امارات و ایران در بدترین شرایط ممکن قرار داشته، و این حجم از خصومت در بین کشورهای منطقه در طول تاریخ بی‌سابقه بوده است. زیرا حجم تهدیدات در موضوعات گسترده‌ای شیوع پیدا کرده و حتی این دو کشور در کنار بحرین و کویت و اردن از جدی ترین مشوق‌های ترامپ برای برخورد نظامی با ایران بوده اند.
اما اساسی‌ترین موضوع در روابط تیره و تار کشورهای حوزه خلیج فارس این نکته است که اسرائیل بیشترین بهره برداری را از اختلافات موجود نموده و جو روانی ایجاد شده کل منطقه را تبدیل به پادگان نظامی و بشکه باروت کرده است.
این در حالی است که حجم اتهامات کشورهای منطقه علیه یکدیگر اساس امنیت ملی و امنیت منطقه حساس خلیج فارس را در حد بالایی به مخاطره انداخته است.
از این رو دو اتفاق اخیر یعنی تغییر رویکرد خصمانه امارات و عربستان به رویکرد روابط حسنه با ایران را باید از منظر ژئواستراتژیک مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و موارد ذیل را دراین راستا بررسی و مبنا قرار داد:
اول: ایران بدون در نظر گرفتن حواشی‌های درون سیستمی و پارادوکس های سیاسی حاکم، از اصل تغییر رویکرد استفاده نموده و باید گامی اساسی برای تغییر شرایط فعلی برداشته و زمینه را برای از سرگیری روابط مسالمت آمیز و مبتنی بر اصل احترام متقابل فراهم سازد. نخستین گام ایران مهار جریان ها و رسانه‌های تندرو و حذف شعارهای تفرقه افکنانه در مراسم های رسمی و محافل مذهبی است.
دوم: تمام شواهد محیطی و تحلیل‌های ژئوپلیتیکی نشان از درماندگی ریاض و ابوظبی در صحنه جنگ با یمن دارد. آنچه مسلم است اینکه تجاوز به یمن از همان ابتدا اشتباه مرگباری بود که سعودی‌ها بدان دامن زدند. به فراخور این خطای راهبردی، شکست ائتلاف عربی نیز قطعی است.
سوم: با وجود عمق اختلافات منطقه‌ای، کشورهای منطقه باید واقع بین بوده و با کنار گذاشتن کدورت‌های تاریخی و اختلافات مذهبی و نژادی، به فهم مشترک نسبت به دردهای مشترک در منطقه برسند.
چهارم: خلیج فارس مستعد بهره‌مندی از یک سازه ژئوپلیتیکی مستقل بوده و کشورهای منطقه با محوریت ایران و عربستان می‌توانند یک منظومه ژئوپلیتیکی مستقل، بدون نیاز به نیروهای فرامنطقه‌ای تشکیل داده و خود را برای رقابت‌های بزرگ جهانی در آینده‌ای نه چندان دور آماده کنند.نکته مهمتر اینکه خلیج فارس مامن اتحاد آسیایی در قرن ۲۱ است و ایران و عربستان ستون اصلی این اتحاد به شمار می‌آیند.
لذا اظهارات اخیر صورت گرفته توسط مقامات عربستانی و اماراتی ضمن اینکه می تواند هر چه سریعتر به جنگ یمن خاتمه بدهد، خود فرصتی بسیار مطلوب برای خروج از بحران‌های فعلی و شروع فصلی متفاوت از روابط منطقه ای با محوریت صلح و ثبات منطقه ای و تقویت اشتراکات و همکاری های درون سیستمی در حوزه پراهمیت خلیج فارس به شمار می‌آید.

استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یمن عربستان سعودی إيران خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۷۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • خبر جدید پتروشیمی خلیج فارس درباره تغییر نام استقلال
  • علی عسگری: استقلال، استقلال می‌ماند
  • عسکری: با هماهنگی وزارت ورزش برای تغییر پسوند «استقلال» اقدام می‌کنیم
  • پسوند «خلیج فارس» به نام استقلال اضافه نخواهد شد
  • پایان یک شایعه؛ نام استقلال تغییر نمی‌کند
  • نام استقلال تغییر نمی‌کند
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان