Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-26@02:23:34 GMT

مجلس وظیفۀ نظارتی خود را انجام نداده است

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۷۴۰۷

مجلس وظیفۀ نظارتی خود را انجام نداده است

به گزارش «نماینده»، اوایل سال 98 خبری در رسانه‌ها مجازی با عنوان اجراشدن سند 2030 در وزارت ارتباطات منتشر شد. این سخن از زبان وزیر جوان دولت دوازدهم در یک نشست بین‌المللی ایراد شده بود و وی با صراحت این اتفاق را خوب و موفقیت‌آمیز توصیف کرده بود. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان در اردیبهشت‌ماه 96 با صراحت این سند را رد کرده و خواهان اجرا نشدن این سند در کشور بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو «نماینده» گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام «نصرالله پژمان‌فر» نمایندۀ مشهد در مجلس شورای اسلامی داشته است که در ادامه می‌آید:

* همان‌طور که مستحضر هستید وزارت ارتباطات در حال پیگیری یکسری طرح‌هایی مطابق با سند 2030 در وزارت‌خانۀ ارتباطات است. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب با صراحت اجراشدن سند 2030 در کشور را نهی کرده بودند؛ به نظر شما چرا با وجود نهی رهبری، این سند در وزارت ارتباطات اجرایی می‌شود؟

اینکه چرا این سند در حال اجراشدن است، باید خود آقایان توضیحی درباره‌اش بدهند؛ اما آن چیزی که مسلم است این است که کاری که آن‌ها دارند انجام می‌دهند، خلاف مُر قانون است و باید جلوی آن گرفته شود. متأسفانه در وزارت ارتباطات و بخش‌های دیگری از دولت به مسائلی مشغول هستند که خلاف برخی قوانین و مصالح کشور است و این تخلفات، تخلفات بسیار زیادی هستند.

متأسفانه به این دلیل این اقدامات در حال وقوع است که آن‌ها از وظایف اصلی خود سر باز می‌زنند و در طول این 6 سال همواره به مسائل حاشیه‌ای پرداخته‌اند تا بتوانند یک فضای دوقطبی در اجتماع و کشور ایجاد کنند. اکنون سؤال خود من از وزارت ارتباطات این است که چرا شبکۀ ملی ارتباطات علی‌رغم تأکیداتی که بر ایجاد آن هست، هنوز اجرایی نشده است؛ و مدام در گزارش‌های خود از پیشرفت 80 درصدی شبکۀ ملی اطلاعات اطلاع می‌دهند که در کشور اجراشده است. اگرچه خب قبلاً چندین بار روبان افتتاح شبکۀ ملی اطلاعات را قیچی کرده بودند؛ اما دوباره اعلام می‌کنند که 80 درصد این طرح اجرایی شده است. اگر 80 درصد اجرا شده است بیایند و در ارتباط با این موضوع اعلام کنند که با چه کسی این 80 درصد را جمع‌بندی کردند؟ یعنی خط‌کشی که برای ارزیابی این 80 درصد صورت گرفته است، چیست؟

ما الآن مشاهده می‌کنیم وزارت ارتباطات در مسائل اولیۀ خود دچار مشکل است. فارغ از فضای مجازی، امروز مردم در سراسر کشور نسبت به آنتن‌دهی تلفن همراه به‌شدت دچار مشکلات عدیده‌ای هستند و کسی در ارتباط با این موضوع هیچ‌گاه پاسخگو نبوده است. چرا وزارت ارتباطات به‌جای اینکه بیاید تمرکز خود را بر روی این موضوعات و مشکلات بگذارد به بحث‌های‌ حاشیه‌ای می‌پردازد. این‌ها مسائل نگران‌کننده‌ای است که ما را به این سمت می‌برد.

باز متأسفانه وزارت ارتباطات نسبت به این وظایف اصلی خود پاسخی ندارد و می‌خواهند با عوض کردن اولویت‌ها به‌سمت اجرا کردن اسنادی مثل 2030 برود. مثلاً افرادی مثل وزیر ارتباطات تمام همت خود را می‌گذارد بر اینکه افراد را به توئیتر دعوت کند و درواقع همت وزیر این است که مثلاً امروز 4 نفر را توانسته است به توئیت کردن در توییتر اضافه کند. این‌ها واقعاً جای تأسف دارد که کشور ما به‌همین دلیل در فضای مجازی با بحران جدی مواجه است.

* آیا سند ملی و بومی دربارۀ ارتباطات هست که وزارت ارتباطات این را اجرایی نمی‌کند؟

بله اسناد فراوانی در مورد ارتباطات داریم و حتی در حوزۀ مسائل فضای مجازی که امروز متولی آن وزارت ارتباطات است؛ اما متأسفانه وزارت ارتباطات در اجرا کردن این اسناد کوتاهی کرده است. شما کافی است مراجعه کنید به تکالیفی که شورای عالی فضای مجازی بر دوش وزارت ارتباطات گذاشته است و بعد نتیجۀ آن را ببینید که کدام تکالیف به‌صورت احسن انجام‌ شده است.

این اتفاقات چیز کمی نیست، محل بحث من تهران است نه بیابان‌. مثلاً در تهران مردم در خیابان در حال عبور و مرور هستند که تلفن‌های همراهشان قطع می‌شود. این مسئله که دیگر سند نمی‌خواهد. جواب این‌گونه مشکلات را چه کسی می‌خواهد بدهد. وظیفۀ وزارت ارتباطات و توسعۀ زیرساخت‌ها این است که این کارها را انجام دهند که انجام نمی‌دهند. قطعاً اگر به شورای عالی فضای مجازی مراجعه شود، درمی‌یابیم که خیلی از این مسائل دال بر همین کوتاهی‌ها و قصور در این وزارتخانه است.

* مجلس در ارتباط با این قضیه چه اقداماتی انجام داده است؟

متأسفانه مجلس نتوانسته است وظایف خود که مرتبط با این موضوع است را به‌درستی انجام دهد. به‌همین دلیل هم امروز مردم از مجلس ناراضی هستند؛ به‌دلیل اینکه مطالبه‌گری و وظیفۀ نظارتی خود را در رابطه با این موضوعات به‌خوبی انجام نداده است. من فکر می‌کنم که مجلس هم باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد. متأسفانه کوتاهی‌ها و قصور دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف اجرایی‌شان را شاهد هستیم که به‌جای اینکه قصور را اصلاح کنند به سطح‌بندی‌های سیاسی و جناحی مرتبط و وصل می‌کنند؛ یعنی جناح‌بندی‌های سیاسی درست می‌کنند و این برای این است که موضوع را به‌نوعی از دستور کار خارج کنند. این به نظر من نشان می‌دهد که ما با مشکل جدی مواجه هستیم و مجلس هم نتوانسته کار نظارتی جدی خود را انجام دهد.

* آیا وزارت ارتباطات در امن کردن فضای مجازی در حال تسامح و کوتاهی است یا خیر؟

 اکنون باید سؤال ما این باشد که با توجه به خطراتی که در فضای مجازی هست؛ وزارت ارتباطات چه اقدامی برای مراقبت کردن از زندگی مردم و فضای کسب‌وکار آن‌ها انجام داده است. این را باید بدانیم که ما الآن در فضایی هستیم که هیچ نوع مسئولیتی در آن نداریم؛ یعنی همان‌طور که شاهد هستیم چندین بار برخی از سایت‌ها و محتواهای ما را از دسترس خارج کردند. مثلاً یک‌زمانی به این نتیجه برسند که خدماتی که ایرانی‌ها در فضای مجازی از اینترنت بین‌الملل استفاده می‌کنند را قطع کنند. آیا وزارت ارتباطات تدبیری دارد که بتواند جایگزین کند؟ چرا؟ چون با این اتفاق زندگی مردم، اقتصاد مردم، معیشت مردم و مسائل مردم صدمه می‌خورد.

* وزارت‌خانه در ارتباط با قیمت خدمات اقدامی کرده است؟

امروزه گران‌ترین خدمات در حوزۀ ارتباطات در حال ارائه شدن به مردم است. این‌ها مسائل جدی است که متأسفانه از دستور کار این وزارت خانه خارج‌ شده است و طبیعتاً ذهن مردم را به یک‌سری از مسائل حاشیه‌ای مشغول کرده‌ است. عده‌ای در حال دوقطبی کردن فضا هستند. من در یک مصاحبه‌ای اعلام کردم از امروز تا انتهای روزی که این دولت سرکار است، این حواشی پایانی ندارد و به‌شدت در دستور کار رئیس‌جمهور و وزرای این دولت است؛ به‌دلیل اینکه نسبت به کارهای اولیه‌ای که باید انجام بدهند در حال فرار هستند و پاسخگو نیستند و هیچ اقدامی انجام ندادند و هیچ برنامه‌ای ندارند و طبیعتاً یک‌سری مسائلی را درست می‌کنند که از پاسخگویی نسبت به وظایف اصلی‌شان فرار کنند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: سند2030 ماهنامه نماینده مجلس نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نباید نگران نسل Z بود؟

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند.

به گزارش خبرآنلاین، یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومر‌ها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند.

برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومر‌ها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیار‌های گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصاد‌های نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند. اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.

نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند.

از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

دیگر خبرها

  • کدام برخورد گشت ارشاد با زنان تذکر رهبری را در پی داشت؟
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!
  • شوخی گلزار با مردم
  • نوری قزلجه: تعطیلی روز پنجشنبه ارتباطات رسمی را به مدت ۴ روز قطع خواهد کرد / تعطیلی شنبه به نفع اقتصاد مردم و کشور است + فیلم