Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایش کمدی موزیکال «حسن کچل» نوشته زنده یاد علی حاتمی، به تهیه‌کنندگی و کارگردانی امید اسدی و بازی رضا رویگری از ۵ مرداد در تماشاخانه ایران تماشا روی صحنه می‌رود.

به گزارش ایسنا، امید اسدی کارگردان نمایش حسن کچل درباره انتخاب این قصه برای اجرا روی صحنه نمایش گفت: در آثار فولکلور با دو نوع از ادبیات روبه‌رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی ادبیات مکتوب و دیگر ادبیات سینه به سینه که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. قصه حسن کچل هم از همین نوع ادبیات است که به صورت سینه به سینه در نسل‌های مختلف نقل شده و علی حاتمی در سال ۱۳۴۸ این قصه را به نظم در می‌آورد و با درهم آمیزی موسیقی، رقص و درام فیلمی را تولید می‌کند که در زمان خودش یکی از پرفروش‌ترین آثار سینمایی بوده است.

او در همین زمینه افزود: به عقیده من این متن به دلایل مختلف از جمله درامی که در آن شکل می‌گیرد بیشتر نمایشی است تا سینمایی. بعد از دیدن فیلم «حسن کچل» جرقه‌ای در ذهنم زده شد که فیلمنامه او را تبدیل به نمایشنامه کنم. ابتدا جستجوهایی در ارتباط با این اثر صورت دادم و متوجه شدم علی حاتمی پیش از آنکه فیلمنامه حسن کچل را بنویسد نمایشنامه‌ای را بر اساس این قصه نوشته و در اختیار زنده یاد داود رشیدی می‌گذارد که با کارگردانی او و نقش‌آفرینی پرویز فنی‌زاده روی صحنه می‌رود. تلاش زیادی برای پیدا کردن آن نمایشنامه کردم که متاسفانه به نتیجه نرسید.

کارگردان نمایش «پری باد» در خصوص نحوه شکل‌گیری این اثر نیز بیان کرد: این نمایشنامه کاملاً به آنچه علی حاتمی در فیلمش ارائه کرده وفادار است و سعی کرده‌ایم تا هیچ دخل و تصرفی در ارتباط با متن اصلی صورت نگیرد. نمایشنامه‌ای که من از این قصه تهیه کردم از روی فیلم علی حاتمی نوشته شد و ایده پردازی‌هایم را بر همین اساس انجام دادم. به طور معمول عنصر اصلی آثار نمایشی بر درام و موقعیت‌های نمایشی استوار است، اما واقعیت این است که در نمایش «حسن کچل» رکن اصلی موسیقی است و از آنجا که در موسیقی تخصص ندارم از یک موسیقی‌دان دعوت کردم تا در تولید این اثر به عنوان دراماتورژ در کنارم باشد.  

رضا رویگری، علی فتحعلی، امید اسدی، عباس بهمنش، بیتا بزم آور، داوود اسدالهی، تارا کریمی، آوا اصیلیان، زهرا فلاح، علی حیدری، محمد حسن مسعودی، علی اصغر ایزی، بابک اکبری، متین محجوب در این اثر ایفای نقش می‌کنند.

همچنین از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به طراح حرکات فرم: داوود اسدالهی، طراح صدا و تنظیم موسیقی:علی سینا رضانیا، دستیاران: علی اصغر ایزی، شهرآشوب مفتاحی، ملیسا افتخاری، منشی صحنه: مهدیه سادات آهنچی، مشاور کارگردان: علی سینا رضانیا، روابط عمومی: فریبا جدیدی، مدیر رسانه: بهروز فائقیان، مشاوران رسانه: علیرضا عباسی، جعفر پاکزاد،طراح پوستر: محمد آل احمد،طراح بروشور: جواد نقدی و عکاس: بابک حقی، اشاره کرد.

پیش فروش بلیط های نمایش حسن کچل از ۵ مرداد تا ۹ شهریور همه روزه ساعت ۲۱ در تماشاخانه ایران تماشا روی صحنه خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امید اسدی علي حاتمي رضا رويگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۱۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟

حضور بازیگران سینما و تلویزیون، روی صحنه تئاتر، طی سال‌های اخیر، با موجی از واکنش‌های متفاوت مواجه بوده است. عده‌ای این حضور را غنیمت شمرده و آن را به نفع مصادیقی، چون جریان اقتصادی تئاتر نسبت دادند و در مقابل، برخی این حضور را ناامن دانسته و ساحت نمایش و صحنه را مبرا از آن رخداد‌هایی که مقابل دوربین سینما و تلویزیون می‌گذرد، می‌دانند.

خاک صحنه دامن‌گیر است

این تقابل طی سالیان اخیر، همواره به محلی در جهت مناقشه دو گروه تبدیل شده است، اما کفه قضاوت همواره به نفع موافقان این حضور، سنگینی کرده است علی‌الخصوص آن‌که طی ماه‌های اخیر، اخباری مبنی بر حضور اینفلوئنسر‌ها روی صحنه نمایش حسابی خبرساز شده بود. در چنین شرایطی استدلال موافقان حضور بازیگران سینما و تلویزیون در تئاتر این بود که در این زمینه، آیا حضور بازیگر حرفه‌ای موجه است یا حضور اینفلوئنسرها؟

بسیاری از بازیگرانی که امروز به ستاره‌های دنیای سینما، شبکه نمایش خانگی و تلویزیون تبدیل شده‌اند، از تئاتر شروع کرده‌اند و خاستگاه تئاتری دارنددر حال حاضر بازیگرانی، چون فرهاد آئیش، صابر ابر، بهرام افشاری، نادر فلاح، بهنام تشکر، کوروش سلیمانی، رامین ناصرنصیر، امیرحسین فتحی، نورا هاشمی، صدف اسپهبدی، محمد نادری نمایش‌هایی را به روی صحنه دارند؛ حضور بازیگران شناخته‌شده دیگر به پای ثابت تقویم سالیانه کشور تبدیل شده به‌گونه‌ای که در هر برهه زمانی در طول سال، بازیگران چهره‌ای را یافت می‌کنیم که نمایش‌هایی را به روی صحنه دارند.

لازم است به این نکته مهم اشاره کنیم که بسیاری از بازیگرانی که امروز به ستاره‌های دنیای سینما، شبکه نمایش خانگی و تلویزیون تبدیل شده‌اند، از تئاتر شروع کرده‌اند و خاستگاه تئاتری دارند و اکنون که پس از مدتی، دوباره به صحنه تئاتر بازگشته‌اند، نمی‌توان این ایراد را بر آنها وارد دانست که چرا خود را به هنر نمایش سنجاق می‌کنند. خاک صحنه دامن‌گیر است و اگر باید انتقادی را به این دسته از بازیگران وارد دانست، باید عنوان کرد که چرا در طول این مدت، در عرصه نمایش کم‌کاری داشته‌اند.

فارغ از این اتفاق، اگر بازیگری، خاستگاه تئاتری نداشته باشد و حالا به هر دلیلی درصدد تجربه‌اندوزی در این عرصه است، چرا باید جلوی این حضور را گرفت؟ نخست آن‌که تمرینات منحصر تئاتر سبب کسب مهارت‌های نوین و متفاوتی در آن بازیگر می‌شود که در ادامه مسیر بازیگری او تاثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت.

چندین نمایش وجود دارند که از هیچ بازیگر چهره‌ای استفاده نکرده و بنابراین فضا برای کسانی که منحصرا فعالیت خود را در تئاتر دنبال می‌کنند به راحتی فراهم استثانیا سبب رونق اقتصادی تئاتر می‌شود که در تمام این سال‌ها به‌عنوان پاشنه آشیل نمایش مطرح بوده و ناملایمات بسیاری را در این هنر اصیل رقم زده است. ثالثا، هر نمایشی، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده دارد. با توجه به حساسیت‌های بالایی که در این زمینه وجود دارد و البته وسواسی که به ویژه در نگاه کارگردان موجود است، نمی‌توان این‌گونه اندیشید که یک بازیگر با هر قابلیتی که داشت، می‌تواند به روی صحنه رفته و اساسا شایستگی چنین حضوری را ندارد چرا که تمام این موارد، از فیلتر کارگردان و دیگر صاحبان نمایش عبور کرده و چیزی به دلخواه بازیگر رقم نمی‌خورد.

فارغ از تمامی این موارد، هم‌اکنون چندین نمایش وجود دارند که از هیچ بازیگر چهره‌ای استفاده نکرده و بنابراین فضا برای کسانی که منحصرا فعالیت خود را در تئاتر دنبال می‌کنند به راحتی فراهم است و اینکه برخی عنوان می‌کنند حضور سلبریتی‌ها، محدود شدن فضای کاری هنرمندان عرصه تئاتر را تشدید می‌کند، منطق درستی نداشته و نمی‌توان بر آن تکیه کرد.

«حضور سلبریتی‌ها در عرصه تئاتر تاکنون منتج به اتفاق‌های خوبی شده که مهمترین آن، فروش بالای آن آثار بوده که اقتصاد این هنر را در طول سال با افزایش قابل‌توجهی همراه کرده و سبب می‌شود تا سانس‌های برخی از این نمایش‌ها تا روز‌های متوالی رزرو شده و سالن‌ها پر شوند»

هنر تئاتر در کشور، نسبت به سینما و شبکه نمایش خانگی، از برخی محدودیت‌های بعضا تاریخی رنج می‌برد. در طول این سال‌ها تلاش‌های بسیاری صورت گرفته تا بسیاری از این محدودیت‌ها مرتفع شود. رویکردی که قطعا با استقبال دوستداران و دلسوزان این هنر همراه است بنابراین نباید با ایراداتی از این دست، زمینه فعالیت در این عرصه را محدود کرد و مخاطب را نسبت به این هنر، دلسرد کرد. حداقل امروز که هنر نمایش، تلالویی ویژه در حیات پساکرونایی خود دارد، باید با همبستگی و دلسوزی، زمینه اعتلای بیشتر هنر تئاتر در کشور را رقم زد و موانع پیش‌رو را عقلانی و حساب‌شده مرتفع کرد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • حضور مسعود کیمیایی در اجرای نمایش «مرگ با طعم نسکافه»
  • نگاهی به فیلم هویت حاتمی‌کیا، به مناسبت بازپخش از شبکه نمایش
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • «محمد پورجعفری» یک نمایش جنایی به صحنه می‌برد
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟