Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@22:14:14 GMT

دولت در سرمایه‌گذاری خطرپذیر سهیم می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۳۰۶۶

دولت در سرمایه‌گذاری خطرپذیر سهیم می‌شود

تفاهم‌نامه‌های همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، صندوق نوآوری و شکوفایی و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به منظور توسعه کسب و کارهای دانش پایه به امضا رسید.

به گزارش ایسنا این تفاهمنامه همکاری که در حاشیه آخرین روز از نمایشگاه الکامپ به امضای طرفین رسید، گام مهمی از طرف مجموعه‌های متصل به دولت است که فرصت سرمایه‌گذاری را به بخش خصوصی بسپارند و با نوع ورودشان، ریسک‌های سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم با بیان اینکه در گذشته تامین مالی پروژه‌ها در قالب تسهیلات و وام به افراد داده می‌شد، گفت: در دوره جدید فعالیت‌های صندوق و بقیه نهادهای زیربط تلاش بر این است که تامین مالی در قالب سرمایه‌گذاری صورت گیرد.

وی مهم‌ترین ویژگی این سبک سرمایه‌گذاری را شریک شدن دولت در سود و زیان حاصل از این پروژه‌ها دانست و گفت: این امر به این معنی است که بخشی از ریسک را دولت نیز می‌پذیرد و این امکان را فراهم می‌کند که بخش خصوصی نوآوری بیشتری داشته باشد.

به گفته ناظمی، این مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی است و دولت در قالب این تفاهم‌نامه سعی دارد بدون نظارت مستقیم، بلکه در قالب تامین مالی بخش خصوصی را همراهی کند.

محمدباقر اثنی عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در این نشست گفت: نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه آی‌سی‌تی قابل تقدیر است و نباید آن را نادیده گرفت. 

با این اشاره مهدی محمدی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی اظهار کرد: با همکاری سازمان نصر (نظام صنفی رایانه‌ای کشور) دنبال این هستیم که اکوسیستم اقتصاد دیجیتال را از تجمع در تهران خارج کنیم.

وی ادامه داد: یکی از اولین حرکت‌هایی که در این حوزه انجام دادیم، کمک به راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر استانی است که طبق این تفاهم‌نامه سه مورد از این صندوق‌ها را به صورت پایلوت راه‌اندازی خواهیم کرد.

محمدی افزود: پس از آن تلاش داریم این صندوق‌ها را به استان‌هایی که ظرفیت لازم برای این کار را دارند، تسری دهیم. مجموعه اقدامات دیگری را نیز که  انجام می‌دهیم، این است که بخشی از فرآیند سیاست‌گذاری و رگولاتوری که از سوی ستادهای معاونت علمی اتفاق می‌افتاده را عملا به کارگروه‌های تخصصی سوق دهیم.

وی خاطرنشان کرد: با این کار بخش خصوصی نه تنها در لایه اجرا، بلکه در لایه سیاست‌گذاری فرصت مداخله پیدا می‌کند.

محمدی در مورد این‌ موضوع که سرمایه‌گذارهای سنتی بیشتر دوست دارند سود آنی داشته باشند و ترغیب کردن‌شان برای ورود به حوزه استارتاپی سخت است، به خبرنگاران گفت: اتفاقاتی در حال رخ دادن است که به نظر می‌رسد در سال‌های آینده جریان سرمایه‌گذاری ناگزیر به حضور در صندوق‌های خطرپذیر می‌شوند. یکی از این دلایل کاهش جذابیت بازارهای دیگر است و مساله بعدی جریان موفق شدن استارتاپ‌های بزرگ است که سیل دیگری از تقاضا را به سمت اکوسیستم  استارتاپی به همراه خواهد آورد و باعث جریان‌سازی می شود.

وی افزود: کاری که ما می‌توانیم در این شرایط انجام دهیم، مثل کاری است که بقیه دنیا کرده‌اند. تفاهم‌نامه چهارجانبه‌ای که در ادامه به امضا خواهیم رساند، اولین گامی است که برخواهیم داشت.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی تصریح کرد: در  تمام دنیا برای تشویق استارتاپ‌ها یک بودجه مشترک درست شده که ریسک سرمایه‌گذاری خطرپذیر را پذیرفته است. با امضای این تفاهم‌نامه به عنوان صندوق مشترک بخشی از این ریسک سرمایه‌گذاران خطرپذیر را می‌پذیریم. این باعث می‌شود ریسک کارشان کاهش پیدا کرده و ورود به آن برای بقیه جذاب شود. این تجربه جهانی بوده که ما پایلوت آن را در این نمایشگاه آغاز کردیم و ادامه خواهیم داد.

در ادامه تفاهم‌نامه چهارجانبه‌ای بین صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان نصر، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به امضا رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرمایه گذاری خطرپذیر صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري سازمان نظام صنفی رایانه ای کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۳۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه هشت میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)

ابوطالب گرایلو مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان روز چهارشنبه با اشاره به مزیت‌های منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) گفت: این منطقه مزیت‌های فراوانی به لحاظ زیرساخت‌ها و روساخت‌های مهیا برای فعالیت‌های بازرگانی، کوتاهی مسافت با مرز‌های ترانزیتی در غرب و شمال غرب کشور، استقبال روزافزون بازرگانان از مزیت‌های آن و استفاده کم‌نظیر سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی جهت سرمایه‌گذاری در این منطقه ویژه بندری در چارچوب مقررات مربوطه دارد.

وی ادامه داد: به دنبال رونق و رشد فعالیت‌های ترانزیتی طی چند سال اخیر، یک فقره تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با یک شرکت فعال در این حوزه به ارزش هشت میلیون دلار برای احداث و بهره‌برداری از مخازن نگهداری فرآورده‌های سبک و سنگین نفتی به امضا رسید.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: براساس این تفاهم‌نامه سرمایه‌گذار خارجی مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی سبک و سنگین به ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب با هدف فعالیت‌های ترانزیتی احداث می‌کند.

وی اظهار امیدواری کرد انعقاد این تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با شرکت بازرگانی خارجی بتواند سرآغازی برای تقویت فرآیند فعالیت‌های تزانزیتی و حضور پررنگ‌تر سرمایه گذاران در زمینه توسعه فعالیت‌های لجستیکی و ایجاد زیرساخت‌های بندری در اراضی توسعه‌ای این بندر بزرگ تجاری شود.

وی افزود: با اتخاذ تمهیدات مناسبت به منظور بهره‌گیری از مزیت‌های ترانزیتی در این مجتمع بزرگ بندری، ترانزیت کالا در سال گذشته به بیش از سه میلیون و ۷۲۷ هزار تن رسید که ۲۸۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام امضا شد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • انعقاد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام خمینی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • سرمایه‌گذاری هشت میلیون دلاری در بندر امام خمینی(ره)
  • انعقاد تفاهم‌نامه هشت میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)