Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آخرین نیوز»
2024-05-07@16:07:13 GMT

لاهوتی: راهی جز حذف یارانه پنهان نداریم

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۳۲۶۱

مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به جلسه صبح امروز فراکسیون مستقلین با کارشناسان مرکز پژوهش‌ها برای بررسی یارانه پیدا و پنهان اظهار کرد:‌ طبق اعلام دولت، ما ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کنیم که بخشی از آن در بودجه گنجانده می‌شود و ۹۸۷ هزار میلیارد تومان آن یارانه پنهان است. که از این رقم ۲۴ درصد مربوط به گازوئیل، ۱۹ درصد مربوط به بنزین، ۲۵ درصد مربوط به برق و ۳۱ درصد مربوط به گاز طبیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاهوتی درباره‌ ترکیب مصرف بنزین نیز گفت: ۶۱ درصد از مصرف کنندگان بنزین، خودروهای سواری، ۲۱ درصد وانت، ۸ درصد تاکسی، ۹ درصد موتور سیکلت و ۴ درصد کامیونت هستند. ترکیب مصرف کنندگان گازوئیل هم ۶۱ درصد حمل و نقل عمومی ، ۱۰ درصد کشاورزی، ۱۵ درصد نیروگاه، ‌۹ درصد صنایع و ۵ درصد سایر موارد است. در مورد برق هم ۳۴ درصد مصرف خانگی ، ۱۵ درصد مصرف کشاورزی و ۳۳ درصد صنعتی است.

لاهوتی در مورد مصرف کنندگان گاز نیز یادآور شد: نیروگاه‌ها ۴۳ درصد، گاز خانگی ۳۰ درصد، گاز صنعتی ۲۱ درصد و گاز کشاورزی ۱ درصد و حوزه حمل و نقل نیز ۵ درصد مصرف را به خود اختصاص می‌دهند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره‌ مقایسه قیمت بنزین در ایران و برخی کشورهای همسایه گفت: قیمت بنزین در ترکیه و ارمنستان ۱۵ هزار تومان، ترکمنستان ۱۴ هزار تومان و عراق ۷ هزار تومان است.

سخنگوی فراکسیون مستقلین اضافه کرد:‌ ما در این جلسه صورت مساله را مشخص کردیم که چه میزان یارانه پنهان داریم و مصارف آن به چه شکل است. اما به هر حال حل این موضوع بسیار پیچیده است و ما در دراز مدت راهی جز حذف یارانه پنهان نداریم. خصوصا این که عمده مصرف کننده یارانه‌ پنهان دهک‌های بالای جامعه هستند.

وی با بیان این که یارانه آشکار تنها ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد:‌ ما مقایسه‌ای بین دهک‌های اول و دهم انجام دادیم که نشان می‌دهد در برق دهک‌های بالا ۳.۶ برابر و در مجموع ۲۳ برابر بیشتر یارانه پنهان مصرف می‌کنند. میزان مصرف بنزین دهک‌های بالا نیز ۲۳ برابر، برق ۳.۶ برابر ، گاز دو و نیم برابر، کالاهای اساسی ۴.۷ برابر و دارو ۱۹ و نیم برابر است. بنابراین هر طور که حساب کنیم یارانه پنهان توسط دهک‌های بالا مصرف می‌شود و حالا که صورت مساله مشخص شده باید برای حل آن چاره اندیشی کنیم.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۳۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، مجلس یازدهم در حوزه اقتصادی آنچنان که ادعا می‌کرد توانست عمل کند؟ و حالا که مشکلات اقتصادی در کشور به عنوان یک امر واقع وجود دارد باید بررسی کرد که وظیفه مجلس بعد برای رفع مشکلات موجود چیست؟

مهرداد لاهوتی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «مجلس یک وظیفه قانون‌گذاری دارد و یک وظیفه نظارتی. مجلس یازدهم اولویت‌های اقتصادی و مشخصا رفع مشکلات اقتصادی را در قانون‌گذاری‌اش قرار نداد و طرح‌ها و لوایحی را بررسی کرد که خیلی از آنها ضرورتی نداشت. در واقع مجلس یازدهم در اولویت‌بندی مسائل مهم کشور ضعیف عمل کرد و حالا مجلس دوازدهم باید در حوزه اولویت‌بندی مسائل به بهترین شکل عمل کند. در حوزه نظارتی هم مجلس کنونی نتوانست از اختیارات خود به بهترین شکل استفاده کند».

او ادامه داد: «تمرکز مجلس آینده باید بر موضوع اقتصاد و اصلاح‌ ساختارهای اقتصادی باشد. اکنون مشکلاتی در کشور وجود دارد که اگر به آنها توجه نشود، از حالت چالش به ابرچالش تبدیل می‌شوند مثلا موضوع ناترازی‌هایی که در بانک‌ها داریم یکی از آنهاست و اگر به این موضوع توجه نکنیم تبدیل به بحران می‌شود».

این منتخب مجلس دوازهم همچنین بیان کرد: «واقعیت این است که باید ناترازی‌های بانک‌ها حل شود. ما در حوزه انرژی هم ناترازی‌های زیادی داریم. افزایش قیمت بنزین راهکار رفع ناترازی نیست بلکه باید خودروهای فرسوده را با خودروهای جدید جایگزین کنیم، باید سوخت مدیریت شود و... در صندوق‌های بازنشستگی هم ناترازی هست. در مجموع من تصور می‌کنم مهم‌ترین اولویت مجلس آینده باید رفع ناترازی‌ها باشد».

لاهوتی در پایان گفت: «نکته آخر هم این است که مجلس آینده باید فکری به حال موضوع فرونشست هم بکند زیرا ما دومین کشوری هستیم که دچار بحران فرونشست هستیم به این دلیل بخش زیادی از منابع زیرزمینی آب را استفاده کرده‌ایم».

دیگر خبرها

  • انفجار بنزین در حمام صاحب خانه را راهی بیمارستان کرد
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین